Ε, ακριβώς για να μη δουλευόμαστε, καλό είναι να σταματήσουν να χρησιμοποιούν οι άθεοι το κλισέ ότι οι πιστοί διακατέχονται από το φόβο του θανάτου, λες και οι ίδιοι τον έχουν ξεπεράσει.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Ε, ακριβώς για να μη δουλευόμαστε, καλό είναι να σταματήσουν να χρησιμοποιούν οι άθεοι το κλισέ ότι οι πιστοί διακατέχονται από το φόβο του θανάτου, λες και οι ίδιοι τον έχουν ξεπεράσει.
Νομίζω ο ίδιος προσπαθείς να δουλεύσεις τον εαυτό σου με αυτήν την πεποίθηση.Εκτωρ έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 11:00Όσοι ισχυρίζονται ότι πιστεύουν σε κάποια θρησκεία είναι κατά βάθος άθεοι σαν εμένα, και κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους.
Όσοι θρήσκοι διαφωνείτε, αναρρωτηθείτε, πως θ'αντιδράσετε αν σας πει ο γιατρός ότι έχετε μια βδομάδα ζωής; Θα πηδάτε απ'τη χαρά σας που θα πάτε κοντά στο Θεό σας να ζήσετε υπό ιδανικές συνθήκες; Αν πιστεύετε αυτά που λέτε, έτσι θα'πρεπε λογικά ν'αντιδράσετε.
Θ'αντιδράσετε έτσι; Όχι. Θα υστεριάσετε. Γιατί θα υστεριάσετε; Επειδή δεν πιστεύετε πραγματικά ότι σας περιμένει κάτι μετά το θάνατο.
Και ποια θα είναι η αντίδρασή σας αν χάσετε δικό σας πρόσωπο; Σίγουρα όχι η αντίδραση κάποιου που περιμένει να το ξαναδεί κάποτε το εν λόγω πρόσωπο.
Γιατί χρησιμοποιείτε εκφράσεις όπως "αδικοχαμένος"; Αν πραγματικά πιστεύετε ότι ο θάνατος είναι πέρασμα σε ένα ανώτερο επίπεδο ύπαρξης, γιατί το αποκαλείτε άδικο όταν συμβαίνει αυτό σε κάποιον;
Ας μη δουλευόμαστε. Ότι και να ισχυρίζεται κάποιος ότι πιστεύει, ότι και να έχει πείσει τον εαυτό του ότι πιστεύει, όταν βρεθεί μπροστά στο θάνατο, τον βλέπει όπως πραγματικά είναι: το αιώνιο τέλος της ύπαρξης.
Τι είν'τούτο πάλι;
Πασιφάη έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 14:34'Εχω την αίσθηση πως το θέμα δεν είναι οι άθεοι στην προκειμένη, αλλά όσοι ένθεοι αντιλαμβάνονται στο τέλος της ζωής τους, πως δεν υπάρχει κάτι πέρα απο την παρούσα κατάσταση. Πάει. Ένα κανονάκι έχουμε. Όχι δεύτερο. Ας το διαχειριστούμε το λοιπόν όπως μπορούμε καλλίτερα, δίχως δακρύβρεχτες ή φοβιστικές παρόλες, που μας εμποδίζουν να χαρούμε τη ζωή μας.
Ούτε ιδανικές τοποθεσίες παραδεισένιες, ή καζάνια που βράζουν ρούμι ανάκατο με πσυχές και ανθρώπινα κόκκαλα ξερωγω, ανάλογα με τις πράξεις μας. Και που στο φινάλε, ουδείς γύρισε πίσω για να τις επιβεβαιώσει.
Και για να μην παινευτώ ουτε εγώ διάβαζα Αγια Γραφή αν και μέσα μου ειχα πιστη απο πάντα, παρολο που σε κάποιες περιπτώσεις λιγοστευε αλλά μετά επανέρχονταν ισχυρότερη, τα τελευταια χρονια διαβάζω και εχω εντυπωσιαστει απο αυτά που διαβάζω, πραγματικά δινει απαντήσεις για τα πάντα, δεν ειναι καθολου τυχαία επιλεγμένα τα συγκεκριμένα κειμενα. Και απο λογοτεχνικά βιβλια που διαβάζω βλέπω πως ολοι οι μεγαλοι συγγραφεις (δηλαδη Ντοστογιεφσκι, Τολστοι, Μπαλζακ, Θερβάντες κτλ κτλ) διαβάζανε Αγια Γραφή στα έργα τους υπάρχουνε παμπολλοι βιβλικοί αποηχοι, για παράδειγμα στον Δον Κιχώτε του Θερβάντες που τελειωσα πριν λιγες μέρες.student έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 14:13Κατά την άποψή μου αξίας 0,02, ένα από τα πιο στενάχωρα ζητήματα που υπάρχει μεταξύ των Ορθοδόξων Χριστιανών είναι η, πολλές φορές, μέχρι και μηδενική γνώση που έχουν για την Καινή Διαθήκη. Χαμένοι μέσα σε ολόκληρες βιβλιοθήκες διδασκαλιών, δεν έχουν πιάσει μια φορά την ΚΔ να δούν τί λέει, αν και είναι η πηγή όλων αυτών των βιβλιοθηκών. Ένα μικρό βιβλίο σε όγκο ...και όμως ούτε μια απλή ανάγνωση...Αλιόσα έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 13:38Γιατι νομίζεις τα διαβάζουνε αυτά; πολλοι λιγοι εγώ σου λέω ενώ ταυτοχρονα πιστεύουν πως άνθρωποι σαν τον Παύλο (πρώην διώκτης των Χριστιανών μάλιστα) ήταν αφελής που τα παράτησαν όλα και με κινδυνο της ζωής τους κύρρηταν για το τίποτα ένα ψέμα επειδή έτσι τους κάπνισε.student έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 13:26Εάν δε ο Χριστός κηρύττηται ότι ανέστη εκ νεκρών, πως τινές μεταξύ σας λέγουσιν ότι ανάστασις νεκρών δεν είναι;
Και εάν ανάστασις νεκρών δεν ήναι, ουδ' ο Χριστός ανέστη·
και αν ο Χριστός δεν ανέστη, μάταιον άρα είναι το κήρυγμα ημών, ματαία δε και η πίστις σας.
Διότι εάν δεν ανασταίνωνται νεκροί, ουδ' ο Χριστός ανέστη·
αλλ' εάν ο Χριστός δεν ανέστη, ματαία η πίστις σας· έτι είσθε εν ταις αμαρτίαις υμών.
Άρα και οι κοιμηθέντες εν Χριστώ απωλέσθησαν.
Αλλά τώρα ο Χριστός ανέστη εκ νεκρών, έγεινεν απαρχή των κεκοιμημένων.
Διότι επειδή ο θάνατος ήλθε δι' ανθρώπου, ούτω και δι' ανθρώπου η ανάστασις των νεκρών.
Επειδή καθώς πάντες αποθνήσκουσιν εν τω Αδάμ, ούτω και πάντες θέλουσι ζωοποιηθή εν τω Χριστώ.
Ακόμα πιο στενάχωρο δε, πολλοί από όσους κάποια φορά για κάποιο λόγο την πιάσουν τελικά στα χέρια τους...δεν καταλαβαίνουν την γλώσσα. Και την ξαναπαρατάνε...
Ουδεμία δικαιολογία. Κυκλοφορεί και στη δημοτική (εδώ και χρόνια).
Ουδείς άθεος λέει τέτοιες χαζομάρες.
Αμα πιστεύεις στον Χριστό δεν φοβάσαι το θάνατο. Ηδη έχεις πάρει χαμπάρι την ματαιότητα της παρουσας επίγειας ζωής και των υλίκών απολαύσεων.
Πασιφάη μου προσωπικά το μήνυμα της ανάστασης, από κάποια στιγμή της πίστης μου και μετά (από τότε που έγινε συνειδητή), ήταν και παραμένει μήνυμα ελπίδας. Και από όσα έχω καταλάβει, αυτό ακριβώς ήταν και το ευχάριστο μήνυμα που ήρθε και ο ίδιος ο Ιησούς να μεταφέρει. Ότι δηλαδή υπάρχει πλέον ελπίδα και δεν είναι ο φυσικός θάνατος το τέλος. Και η πίστη στην ελπίδα είναι το ακριβώς αντίθετο του φόβου.Πασιφάη έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 14:34'Εχω την αίσθηση πως το θέμα δεν είναι οι άθεοι στην προκειμένη, αλλά όσοι ένθεοι αντιλαμβάνονται στο τέλος της ζωής τους, πως δεν υπάρχει κάτι πέρα απο την παρούσα κατάσταση. Πάει. Ένα κανονάκι έχουμε. Όχι δεύτερο. Ας το διαχειριστούμε το λοιπόν όπως μπορούμε καλλίτερα, δίχως δακρύβρεχτες ή φοβιστικές παρόλες, που μας εμποδίζουν να χαρούμε τη ζωή μας.
Ούτε ιδανικές τοποθεσίες παραδεισένιες, ή καζάνια που βράζουν ρούμι ανάκατο με πσυχές και ανθρώπινα κόκκαλα ξερωγω, ανάλογα με τις πράξεις μας. Και που στο φινάλε, ουδείς γύρισε πίσω για να τις επιβεβαιώσει.
Χαοτικός έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 12:01'Εχουν αλλά είναι κάτω των 21 γραμμαρίων.Αλιόσα έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 11:18Επειδή δεν εχουνε ανθρωπινη ψυχή.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 11:11Και γιατι να έχει ζωή μετά θάνατον ο άνθρωπος και όχι τα μυρμήγκια ξέρω γω. Επειδή δηλαδή έχεις ανώτερη νοημοσύνη, θέλει να εξουσιασεις και την ανυπαρξία; πσοο θρασυς και ψωνισμενος πρέπει να είσαι;
Τι είναι η ψυχή ρε φίλε;
Μας κακομαθαίνετε (κύριε πρέσβη)...
Εκτωρ έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 11:00Όσοι ισχυρίζονται ότι πιστεύουν σε κάποια θρησκεία είναι κατά βάθος άθεοι σαν εμένα, και κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους.
Όσοι θρήσκοι διαφωνείτε, αναρρωτηθείτε, πως θ'αντιδράσετε αν σας πει ο γιατρός ότι έχετε μια βδομάδα ζωής; Θα πηδάτε απ'τη χαρά σας που θα πάτε κοντά στο Θεό σας να ζήσετε υπό ιδανικές συνθήκες; Αν πιστεύετε αυτά που λέτε, έτσι θα'πρεπε λογικά ν'αντιδράσετε.
Θ'αντιδράσετε έτσι; Όχι. Θα υστεριάσετε. Γιατί θα υστεριάσετε; Επειδή δεν πιστεύετε πραγματικά ότι σας περιμένει κάτι μετά το θάνατο.
Και ποια θα είναι η αντίδρασή σας αν χάσετε δικό σας πρόσωπο; Σίγουρα όχι η αντίδραση κάποιου που περιμένει να το ξαναδεί κάποτε το εν λόγω πρόσωπο.
Γιατί χρησιμοποιείτε εκφράσεις όπως "αδικοχαμένος"; Αν πραγματικά πιστεύετε ότι ο θάνατος είναι πέρασμα σε ένα ανώτερο επίπεδο ύπαρξης, γιατί το αποκαλείτε άδικο όταν συμβαίνει αυτό σε κάποιον;
Ας μη δουλευόμαστε. Ότι και να ισχυρίζεται κάποιος ότι πιστεύει, ότι και να έχει πείσει τον εαυτό του ότι πιστεύει, όταν βρεθεί μπροστά στο θάνατο, τον βλέπει όπως πραγματικά είναι: το αιώνιο τέλος της ύπαρξης.