Ναβάχο
Συντονιστές: Spiros252, Συντονιστές
Re: Ναβάχο
Βλάχο, σκυλεύουν το πτώμα σου.
Έλα ρε, σοβαρά δεν θυμάσαι τον ναβάχο;

Φίνος παλίκαρος, ένας από την παρέα των τεσσάρων εκπαιδευτικών που κάποια στιγμή κάνανε "εισοδισμό" στο παλιό.

Μια εξ' αυτών ήταν και συντονίστρια.
Ο άλλος έγραψε πιο πάνω.
Ο τέταρτος μπορεί να είναι κι ο νηματοθέτης.
Το ότι είμαι εκπαιδευτικός το έχει πει κάπου και ο Ταλαίπωρος. Δεν ξέρω από που προέκυψε. Παιδοψυχίατρος είμαι.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Τότε δεν είσαι ο τέταρτος της αρχικής κομπανίας.
Χρμπφπφπφφφ...

Λες να μην θυμόμουν τον Ναβάχουλα ρε; Πλάκα στον νηματοθέτη έκανα, επειδή το νήμα το άνοιξε πάνω που κουβεντιάζαμε για τον συγκεκριμένο.

Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 

-
Χαοτικός έγραψε: ↑29 Αύγ 2023, 23:31Αντί να φερθείς έξυπνα και να μην απαντήσεις τίποτα (αφήνοντας πιθανότητες, να βγεις λάδι, ανοιχτές) υποπίπτεις στην ποταπότητα των σπασμωδικών κραυγών προσδοκώντας ότι δεν θα πιεστείς και θα περάσεις έτσι ακαμάτικα. Αξιώνεις δηλαδή να στέκεσαι δίπλα μας χωρίς να προετοιμάζεσαι, χωρίς να κάνεις τον κόπο να μαζεύεις στοιχεία για να τα έχεις και την ετοιμότητα να ανταπεξέλθεις όταν παραστεί ανάγκη να προσφέρεις υπηρεσία. Εμείς δηλαδή είμαστε μαλάκες που ερχόμαστε διαβασμένοι, προετοιμασμένοι.
Κοίτα κοριτσάκι, εδώ κάνουμε σοβαρή δουλειά. Τελευταία φορά έτσι;
Έχεις μία μέρα να ετοιμαστείς και να ξέρεις να απαντήσεις. "Τι είναι ο Καράμπαμπας"
Εγώ δεν μπορώ να ορίσω τον Καράμπαμπα και τον καραμπαμπιζμό. Μόνο να το νιώσω

Εδώ μέσα είμαι χύμα, βαριέμαι να μελετήσω. Τα τεστ, το μπουλινγκ με τα τουτουμάκια και τα καψόνια με τα ακτινίδια τα πέρασα αλλά εσύ έλειπες

Λοιπόν, συγχωρεμένη, αλλά πρέπει να κινητοποιηθείς. πρέπει να ανασυνταχτούμε, έρχονται εξελίξεις.user έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 16:44Χαοτικός έγραψε: ↑29 Αύγ 2023, 23:31Αντί να φερθείς έξυπνα και να μην απαντήσεις τίποτα (αφήνοντας πιθανότητες, να βγεις λάδι, ανοιχτές) υποπίπτεις στην ποταπότητα των σπασμωδικών κραυγών προσδοκώντας ότι δεν θα πιεστείς και θα περάσεις έτσι ακαμάτικα. Αξιώνεις δηλαδή να στέκεσαι δίπλα μας χωρίς να προετοιμάζεσαι, χωρίς να κάνεις τον κόπο να μαζεύεις στοιχεία για να τα έχεις και την ετοιμότητα να ανταπεξέλθεις όταν παραστεί ανάγκη να προσφέρεις υπηρεσία. Εμείς δηλαδή είμαστε μαλάκες που ερχόμαστε διαβασμένοι, προετοιμασμένοι.
Έχεις μία μέρα να ετοιμαστείς και να ξέρεις να απαντήσεις. "Τι είναι ο Καράμπαμπας"
Εδώ μέσα είμαι χύμα, βαριέμαι να μελετήσω. Τα τεστ, το μπουλινγκ με τα τουτουμάκια και τα καψόνια με τα ακτινίδια τα πέρασα αλλά εσύ έλειπες
Καράμπαμπας είναι ένα γνωστό σουβλατζίδικο στον Πειραιά. Εϊναι δηλαδή ένα επώνυμο. Είναι τέτοιο ηχητικά που προσφέρεται για τη χρήση που του κάνουμε εδώ. όχι ότι έχει κάποια χαρακτηριστικά ο άνθρωπος που τα αναγάγουμε σε κατηγορία ανθρώπου. Αλλά ηχητικά και μόνο προσφέρεται για τέτοιου είδιυς χρήση. Κάποιος είχε το επίθετο Κουσκουμπέκος. Τον γνωρίσαμε κάναμε παρέα κι όλα καλά. Σε λίγα χρόνια είχε ξεπηδήσει η φράση "Ρε Κουσκουμπέκο, τι ναι αυτά που λες;". Δεν σημαίνει ότι είχε κάποια αρνητικά χαρακτηριστικά ο άνθρωπος.
Άλλες τέτοιες λέξεις-επώνυμα με παρόμοια χρήση είναι: Τρανάκας, Μπουκετσίδης, Παπαχλιμίτζος κ.α.
-
Και που ξέρετε ότι δεν έχει τα χαρακτηριστικά??? ... ώστε υπάρχει αρχηγός ε;;Χαοτικός έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 17:00Λοιπόν, συγχωρεμένη, αλλά πρέπει να κινητοποιηθείς. πρέπει να ανασυνταχτούμε, έρχονται εξελίξεις.user έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 16:44Χαοτικός έγραψε: ↑29 Αύγ 2023, 23:31
Αντί να φερθείς έξυπνα και να μην απαντήσεις τίποτα (αφήνοντας πιθανότητες, να βγεις λάδι, ανοιχτές) υποπίπτεις στην ποταπότητα των σπασμωδικών κραυγών προσδοκώντας ότι δεν θα πιεστείς και θα περάσεις έτσι ακαμάτικα. Αξιώνεις δηλαδή να στέκεσαι δίπλα μας χωρίς να προετοιμάζεσαι, χωρίς να κάνεις τον κόπο να μαζεύεις στοιχεία για να τα έχεις και την ετοιμότητα να ανταπεξέλθεις όταν παραστεί ανάγκη να προσφέρεις υπηρεσία. Εμείς δηλαδή είμαστε μαλάκες που ερχόμαστε διαβασμένοι, προετοιμασμένοι.
Καράμπαμπας είναι ένα γνωστό σουβλατζίδικο στον Πειραιά. Εϊναι δηλαδή ένα επώνυμο. Είναι τέτοιο ηχητικά που προσφέρεται για τη χρήση που του κάνουμε εδώ. όχι ότι έχει κάποια χαρακτηριστικά ο άνθρωπος που τα αναγάγουμε σε κατηγορία ανθρώπου. Αλλά ηχητικά και μόνο προσφέρεται για τέτοιου είδιυς χρήση. Κάποιος είχε το επίθετο Κουσκουμπέκος. Τον γνωρίσαμε κάναμε παρέα κι όλα καλά. Σε λίγα χρόνια είχε ξεπηδήσει η φράση "Ρε Κουσκουμπέκο, τι ναι αυτά που λες;". Δεν σημαίνει ότι είχε κάποια αρνητικά χαρακτηριστικά ο άνθρωπος.
Άλλες τέτοιες λέξεις-επώνυμα με παρόμοια χρήση είναι: Τρανάκας, Μπουκετσίδης, Παπαχλιμίτζος κ.α.

Θέλω να μου τον περιγράψεις!
Πήγατε ποτέ για σουβλάκια εκεί?? Πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια, πως είναι γεννημένος για μεγαλεία και να ηγηθεί του καραμπαμπιζμού. Δεν μπορεί να μην έχει τα χαρακτηριστικά, τίποτα δεν είναι τυχαίο, φέρει βαρύ όνομα!
Είναι κίνημα δεν έχει αρχηγό. Έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως.user έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 17:07Και που ξέρετε ότι δεν έχει τα χαρακτηριστικά??? ... ώστε υπάρχει αρχηγός ε;;Χαοτικός έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 17:00Λοιπόν, συγχωρεμένη, αλλά πρέπει να κινητοποιηθείς. πρέπει να ανασυνταχτούμε, έρχονται εξελίξεις.
Θέλω να μου τον περιγράψεις!
Πήγατε ποτέ για σουβλάκια εκεί?? Πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια, πως είναι γεννημένος για μεγαλεία και να ηγηθεί του καραμπαμπιζμού. Δεν μπορεί να μην έχει τα χαρακτηριστικά, τίποτα δεν είναι τυχαίο, φέρει βαρύ όνομα!
SpoilerShow

Τον Μπουκετσίδη που στο καλό πήγες και τον θυμήθηκες;Άραγε ξέρεις τι κάνει;
Δεν ήταν ποτέ όμως (τουλάχιστον στους κύκλους μου) όνομα που συνδεόταν με κάτι ο Μπούκι.
Πάντως στο θέμα μας,τρανότερο παράδειγμα "συνθηματοποίησης" ονόματος απ`αυτό που ακολουθεί δεν υπάρχει:
Όπου Πατώκος είναι κολλητός του συνθέτη και καθηγητής στη Λεόντειο.
Μάλλον δεν θα είναι ακόμη γιατί πάνε πολλά χρόνια απ`το τραγούδι,αλλά αυτός ήταν κάποτε!
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Κ.Α.Π.Η ΣΡΖ - ένας εναλλακτικός αλλά πλέον κατάλληλος τίτλος για το νήμα ετούτο
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Τον σύντροφο τον θυμάμαι ούτως ή άλλως, ακριβώς λόγο της χρήσης του ονόματος για το λόγο που περιγράφω.waldorf έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 17:32Τον Μπουκετσίδη που στο καλό πήγες και τον θυμήθηκες;Άραγε ξέρεις τι κάνει;
Δεν ήταν ποτέ όμως (τουλάχιστον στους κύκλους μου) όνομα που συνδεόταν με κάτι ο Μπούκι.
Πάντως στο θέμα μας,τρανότερο παράδειγμα "συνθηματοποίησης" ονόματος απ`αυτό που ακολουθεί δεν υπάρχει:
Όπου Πατώκος είναι κολλητός του συνθέτη και καθηγητής στη Λεόντειο.
Μάλλον δεν θα είναι ακόμη γιατί πάνε πολλά χρόνια απ`το τραγούδι,αλλά αυτός ήταν κάποτε!
Ωραίο τραγούδι. Το είχε εξηγήσει μια φορά ο Φοίβος, δεν θυμάμαι και πολλά βέβαια.
Κατάλαβα, όπως εμείς κάποτε λέγαμε Παρχαρίδης (από γνωστό μας) στην παρέα, όποτε θέλαμε να χαρακτηρίσουμε κάποιον ως (καρα)Πόντιο. Όχι με την έννοια του Πόντιου των ανεκδότων, αλλά τον γνήσιο Πόντιο.Χαοτικός έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 17:00Λοιπόν, συγχωρεμένη, αλλά πρέπει να κινητοποιηθείς. πρέπει να ανασυνταχτούμε, έρχονται εξελίξεις.user έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 16:44Χαοτικός έγραψε: ↑29 Αύγ 2023, 23:31
Αντί να φερθείς έξυπνα και να μην απαντήσεις τίποτα (αφήνοντας πιθανότητες, να βγεις λάδι, ανοιχτές) υποπίπτεις στην ποταπότητα των σπασμωδικών κραυγών προσδοκώντας ότι δεν θα πιεστείς και θα περάσεις έτσι ακαμάτικα. Αξιώνεις δηλαδή να στέκεσαι δίπλα μας χωρίς να προετοιμάζεσαι, χωρίς να κάνεις τον κόπο να μαζεύεις στοιχεία για να τα έχεις και την ετοιμότητα να ανταπεξέλθεις όταν παραστεί ανάγκη να προσφέρεις υπηρεσία. Εμείς δηλαδή είμαστε μαλάκες που ερχόμαστε διαβασμένοι, προετοιμασμένοι.

Isildur έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 18:26Κατάλαβα, όπως εμείς κάποτε λέγαμε Παρχαρίδης (από γνωστό μας) στην παρέα, όποτε θέλαμε να χαρακτηρίσουμε κάποιον ως (καρα)Πόντιο. Όχι με την έννοια του Πόντιου των ανεκδότων, αλλά τον γνήσιο Πόντιο.Χαοτικός έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 17:00Λοιπόν, συγχωρεμένη, αλλά πρέπει να κινητοποιηθείς. πρέπει να ανασυνταχτούμε, έρχονται εξελίξεις.
Ναι αλλά εγώ λέω για το καθαρά ηχητικό.
Για ηχητικό λέω κι εγώ. Παρχάρ. Για πες με ποντιακή προφορά "Παρχαρίδην", να δεις. Με τραβηγμένο το "χ", σαν "λ" Σαλονικιού.Χαοτικός έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 18:31Isildur έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 18:26Κατάλαβα, όπως εμείς κάποτε λέγαμε Παρχαρίδης (από γνωστό μας) στην παρέα, όποτε θέλαμε να χαρακτηρίσουμε κάποιον ως (καρα)Πόντιο. Όχι με την έννοια του Πόντιου των ανεκδότων, αλλά τον γνήσιο Πόντιο.Χαοτικός έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 17:00
Λοιπόν, συγχωρεμένη, αλλά πρέπει να κινητοποιηθείς. πρέπει να ανασυνταχτούμε, έρχονται εξελίξεις.
Ναι αλλά εγώ λέω για το καθαρά ηχητικό.