Οπενχάϊμερ ριβιού

Κινηματογράφος (κριτικές και προτάσεις), θέατρο, ερμηνεία, χορός, τραγούδι, τηλεόραση, ραδιόφωνο κ.ά.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Δεν επιτρέπεται η δημοσίευση συνδέσμων προς ιστότοπους παράνομης προβολής (streaming) ή λήψης (torrents, κ.λπ.) κινηματογραφικών και τηλεοπτικών έργων με πνευματικά δικαιώματα. Κανόνας 8.6.α
neon imposter
Phorum.gr user: neon imposter

Re: Οπενχάϊμερ ριβιού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από neon imposter » 29 Αύγ 2023, 12:12

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε:
28 Αύγ 2023, 21:52
neon imposter έγραψε:
28 Αύγ 2023, 14:26
τα έχει πει αυτά ο Μπωντλαίρ

τρία είναι τα λειτουργήματα τα οποία είναι σημαντικά

Ιερέας Πολεμιστής και Καλλιτέχνης

όλα τα άλλα είναι τρίχες κατσαρές
Φαντάσου να είσαι και τα τρία. ε;
το προσπάθησε ο Έβολα - κάτι τέτοιο δεν έγραψε και αυτός;

Ότι το αίμα των ηρώων είναι πιο κοντά στον Θεό από τις προσευχές των ιερέων και τα γραπτά των συγγραφέων;

Για τον εαυτό του μιλούσε - καβάλα τον Τίγρη κλπ

είχε κ δολοφονικό μονόκλ

Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 29 Αύγ 2023, 12:51

Πτολεμαίος έγραψε:
29 Αύγ 2023, 07:16
Isildur έγραψε:
29 Αύγ 2023, 00:18
Πτολεμαίος έγραψε:
28 Αύγ 2023, 23:48
Τελικά ρε μαλακες είναι καλή ταινία ή όχι;
Πούλησα την ψυχη μου στο διάβολο και για να πείσω την γυναίκα να πάμε να την δούμε, συμφώνησα να δούμε την Barbie πρώτα.
Μιλήστε ρε κροπιές
Καλή είναι, να την δείτε. Προσωπικά λίγο χαλάστηκα απ' τον ήχο και κάποιες υπερβολές όπως είπα και πιο πάνω, αλλά ίσως φταίει και η αίθουσα.

Για το Μπάρμπι που λες, είναι απολύτως λογικό και φυσιολογικό να πας να το δεις, αφού έτσι τα συμφων... μπφχχχχαχαχαχαχα. Σόρυ, δεν άντεξα να το συνεχίσω. :lol:

Edit: στο μεταξύ, τώρα που είδα αυτό το κροπιές που έγραψες (και που δεν ξέρω καν τι σημαίνει), θυμήθηκα κάτι που διάβασα. Επειδή γυρίστηκε αποκλειστικά για imax κι όχι και σε 16:9 φορμά, την βέρσιον για μη imax την λένε κοροϊδευτικά Κροπενχάιμερ.
Ρε, σου λέω μου ζάλισε τις μπάλες η κυρά.
Χαλάστηκα αλλά δεν της χαλάω και εύκολα χατήρι της καργιολας.
Και η πλάκα είναι ότι οταν πήγαμε για τη μπαρμπι ήταν η πρεμιέρα του οπενχαιμερ και να είναι φίσκα τα γκισέ του βίλατζ από κόσμο για το οπενχαιμερ και γω περίμενα με 4 καργιολες για τη μπαρμπι.

Κροπια είναι η κοπρια στα παλιά ζακυνθινά.
Το πριόνι το λέμε πιργιόνι.
Το σκεπάρνι, σκερπάνι.
Το πιργιόνι το 'χω ακούσει κι εδώ σ' εμάς, από κάποια παππούδια.
Για το σκεπάρνι/σκερπάνι... ασ' τα. Εργαλεία πουλάω, τα μισά μαστόρια το λένε με τον έναν τρόπο και τα άλλα μισά με τον άλλον.

Το κροπιά πρώτη φορά το άκουσα εδώ από σένα. Χμμμ... ενδιαφέρον, θα σου το κλέψω για διάφορες στιγμές που χρειάζεται. :lol:
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:

Άβαταρ μέλους
Prince Imrahil

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Prince Imrahil » 29 Αύγ 2023, 16:54

Εγώ προσωπικά δεν ενθουσιάστηκα. Δεν είναι κακή ταινία, αλλά δε τη θεωρώ σε καμμία περίπτωση το magnum opus του (Memento, Interstellar, Dunkirk τα βάζω από πάνω), ούτε τη ταινία της δεκαετίας, εικοσαετίας κλπ.

Αυτά που με χαλάσανε περισσότερο είναι η έλλειψη ανάπτυξης χαρακτήρων και το editing. Για να ξεκινήσω ανάποδα, το editing μου έφερε ναυτία και πονοκέφαλο από το πόσο γρήγορη ήταν η αλληλουχία των σκηνών. Δεν παίζει καρέ να κράτησε πάνω από 10 δευτερόλεπτα. Όλα ήταν τέρμα δυνατά σε θέμα decibel, ο ήχος έπαιζε εξίσου, αν όχι πιο, δυνατά όταν μιλούσαν οι χαρακτήρες (δεν το κατάλαβε αυτό στο Tenet, και είπε να το κάνει και εδώ). Γενικά επικρατούσε σύγχυση, λες και το μοντάζ το επιμελήθηκε υπερκινητικός 16χρονος με ADD.

Επίσης το ότι δινόταν βαρύτητα σε κάθε μα κάθε σκηνή (με τη χρήση επικής μουσικής και επιβλητικής εικόνας) σε έκανε λίγο ψυχρό στο πιο πραγματικά ήταν το διακύβευμα. Όπι κοιτάει στο υπερπέραν ενώ καπνίζει; Όπι γαμάει μία γκόμενα; Όπι μιλάει με τον οποιοδήποτε για το οτιδήποτε; Ας τα τιγκάρω όλα σε ένταση. Είναι λίγο overload κατά τη γνώμη μου.

Τώρα στους χαρακτήρες. Πραγματικά, τους μισούς δεν μπορούσα να τους ξεχωρίσω από την ομάδα εκεί. Δεν μάθαμε τίποτα για τον καθένα τους, ίσως μόνο για το Ράμπι. Όλοι ακριβώς είχαν τον ίδιο χαρακτήρα: Είμαι επιστήμονας που λέει witty ατάκες. Και αν δεν είναι επιστήμονας, είναι απλώς κάποιος που λέει witty ατάκες. Και οι δύο γυναίκες του απλώς υπήρχαν εκεί, ενώ υποτίθεται ότι είχαν μεγάλη επιρροή στη ζωή του, δεν είδαμε σχεδόν τίποτα.

Τέλος πάντων, αυτά είναι τα πιο βασικά πλην που βλέπω. Παραμένει καλή ταινία για μένα, απλώς δεν άξιζε όλο αυτό το hype. Η κινηματογραφία είναι καλή, όχι κάτι εξωπραγματικό βέβαια, η μουσική από μόνη της είναι καλή, η σκηνή του Τρίνιτι είναι σχεδόν άψογη (απλώς έλλειπε το CGI εδώ να φαίνεται άκομα πιο τρομακτικό σα θέαμα) και το περισσότερο καστ έκανε πολύ καλή δουλειά.

Θα πάω να κάνω λίγο διαλογισμό με καμμία ταινία του Ταρκόφσκυ να στανιάρω γιατί ακόμα ζαλισμένος είμαι :lol:

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 30 Αύγ 2023, 11:10

Εικόνα
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.

Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα » 30 Αύγ 2023, 11:56

Ποιο είναι αυτό το βλήμα που παπαγαλίζει αμερικανίλες έτσι ξεδιάντροπα; Ακούς εκεί «λευκοί άνδρες»… τι μαλάκας, Θεέ μου
Fluffy έγραψε:
25 Αύγ 2021, 12:22
Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 30 Αύγ 2023, 18:36

sys3x έγραψε:
28 Αύγ 2023, 22:10
28 Αύγ 2023, 21:51
sys3x έγραψε:
28 Αύγ 2023, 12:23

Σινεπλέξ για Βίλατζ πήγες;
Να πω την αλήθεια δεν το είδα. Ξέρω όμως φίλε. Ξέρω.
🤣🤣🤣
Ένα τζινάκι έβαλα να πιω ρε μλκ, θα με πνίξεις.
🤣🤣🤣
άσχετο. ξες που είμαι τώρα; Άμστερνταμ μπέιμπι.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 30 Αύγ 2023, 18:39

30 Αύγ 2023, 18:36
sys3x έγραψε:
28 Αύγ 2023, 22:10
28 Αύγ 2023, 21:51

Να πω την αλήθεια δεν το είδα. Ξέρω όμως φίλε. Ξέρω.
🤣🤣🤣
Ένα τζινάκι έβαλα να πιω ρε μλκ, θα με πνίξεις.
🤣🤣🤣
άσχετο. ξες που είμαι τώρα; Άμστερνταμ μπέιμπι.
Δεν με περίμενες.
Εν περάζ.
Νεξτ τάημ.
Κάνε τπτ και για μένα και μην ξεχνάς ποτέ να περνάς όσο καλλίτερα γίνεται - μπορείς.
:wave:
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 31 Αύγ 2023, 00:47

sys3x έγραψε:
30 Αύγ 2023, 18:39

Νεξτ τάημ.
Τι να κάνω ρε σειρά με το ταινιάκι ? πάνω σου βασίζομαι (και στον Λαυρέντη)
Θα αντέξει ο αδύναμος χαρακτήρας μου :a040: το τρίωρο ή να skip ? :102:
Εννοείται πως θα έχω και την κυρά, υπολόγισε τα επί δύο ...
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 31 Αύγ 2023, 00:57

Μπίστης έγραψε:
31 Αύγ 2023, 00:47
sys3x έγραψε:
30 Αύγ 2023, 18:39

Νεξτ τάημ.
Τι να κάνω ρε σειρά με το ταινιάκι ? πάνω σου βασίζομαι (και στον Λαυρέντη)
Θα αντέξει ο αδύναμος χαρακτήρας μου :a040: το τρίωρο ή να skip ? :102:
Εννοείται πως θα έχω και την κυρά, υπολόγισε τα επί δύο ...
Μπι μα νίγκα, δεν το έχω τσεκάρει ακόμη το ταινιάκι και από ότι καταλαβαίνω απαιτεί αίθουσα.
Πάνε και πες με κι εμένανε άμα δεν σε προλάβω όμως, μη με ξεχάσεις.
Λοβ για.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 31 Αύγ 2023, 01:20

Πτολεμαίος έγραψε:
Πούλησα την ψυχη μου στο διάβολο και για να πείσω την γυναίκα να πάμε να την δούμε, συμφώνησα να δούμε την Barbie πρώτα.
Μιλήστε ρε κροπιές
Kατ αρχήν εάν κάποιος δεν ξέρει εκ των προτέρων τα βασικά της ιστορίας της βόμβας (φυσική + πολιτική) είναι ακατανόητη και δεν μπορεί να βγάλει άκρη.Αυτός είναι ο κύριος λόγος των αρνητικών κριτικών.
Όταν λέμε τα βασικά δεν εννοούμε να ξέρει μόνο τον Αινστάιν αλλά και άλλους επιστήμονες (Χάιζεμπεργκ,Μπορ,Σίλαρντ κλπ) αλλά και πολιτικούς της εποχής.Δεν εξηγεί δηλαδή το έργο ποιός είναι ο καθένας που κάνει κάτι,προυποθέτει ότι το ξέρεις.
Το έργο αρχίζει και τελειώνει με την κατάθεση του Οππενχάιμερ σε μια επιτροπή του Κογκρέσσου τη δεκαετία του 50 που εξετάζει εάν θα πρέπει να έχει διαπίστευση ασφαλείας για το πυρηνικό πρόγραμμα καθώς στο παρελθόν είχε σχέσεις με κομμουνιστές.
Σε διάφορα σημεία της κατάθεσης κάνει φλας μπακ και δείχνει τη ζωή του,τα ψυχολογικά,ερωτικά και υπαρξιακά του και φυσικά την ιστορία της κατασκευής της βόμβας.Έτσι όπως κινείται η ιστορία εμπρός και πίσω είναι δύσκολη η κατανόησή της εάν δεν ξέρεις εκ των προτέρων όπως είπα τα γεγονότα.
Αρέσει συνεπώς σε όσους ενδιαφέρθηκαν για αυτά και έχουν ήδη ασχοληθεί,στους άλλους όχι.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 31 Αύγ 2023, 01:22

Κι εγώ τα ήξερα.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:

Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 31 Αύγ 2023, 07:17

πατησιωτης έγραψε:
31 Αύγ 2023, 01:20
Πτολεμαίος έγραψε:
Μιλήστε ρε κροπιές
Kατ αρχήν εάν κάποιος δεν ξέρει εκ των προτέρων τα βασικά της ιστορίας της βόμβας (φυσική + πολιτική) είναι ακατανόητη και δεν μπορεί να βγάλει άκρη.Αυτός είναι ο κύριος λόγος των αρνητικών κριτικών.
Όταν λέμε τα βασικά δεν εννοούμε να ξέρει μόνο τον Αινστάιν αλλά και άλλους επιστήμονες (Χάιζεμπεργκ,Μπορ,Σίλαρντ κλπ) αλλά και πολιτικούς της εποχής.Δεν εξηγεί δηλαδή το έργο ποιός είναι ο καθένας που κάνει κάτι,προυποθέτει ότι το ξέρεις.
Το έργο αρχίζει και τελειώνει με την κατάθεση του Οππενχάιμερ σε μια επιτροπή του Κογκρέσσου τη δεκαετία του 50 που εξετάζει εάν θα πρέπει να έχει διαπίστευση ασφαλείας για το πυρηνικό πρόγραμμα καθώς στο παρελθόν είχε σχέσεις με κομμουνιστές.
Σε διάφορα σημεία της κατάθεσης κάνει φλας μπακ και δείχνει τη ζωή του,τα ψυχολογικά,ερωτικά και υπαρξιακά του και φυσικά την ιστορία της κατασκευής της βόμβας.Έτσι όπως κινείται η ιστορία εμπρός και πίσω είναι δύσκολη η κατανόησή της εάν δεν ξέρεις εκ των προτέρων όπως είπα τα γεγονότα.
Αρέσει συνεπώς σε όσους ενδιαφέρθηκαν για αυτά και έχουν ήδη ασχοληθεί,στους άλλους όχι.
Αυτό ακριβώς. :goodpost:
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:

Άβαταρ μέλους
Πτολεμαίος
Phorum.gr user: Last Veteran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πτολεμαίος » 31 Αύγ 2023, 10:16

Λίνο Βεντούρα έγραψε:
30 Αύγ 2023, 11:56
Ποιο είναι αυτό το βλήμα που παπαγαλίζει αμερικανίλες έτσι ξεδιάντροπα; Ακούς εκεί «λευκοί άνδρες»… τι μαλάκας, Θεέ μου
Το προβοκατερ ανήκει στην ίδια σιχαμερη woke κατηγορία με το γλιφο, το ονεμαν, το vice και κάποια άλλα που δεν μου έρχονται στο μυαλό τώρα.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι

Dorian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian » 31 Αύγ 2023, 13:32

Δραματική Δικαιολόγηση έως δικαίωση ( από την δικιά τους υπηρεσία ταινιών των ΗΠΑ)μην πούμε ηρωποιηση γιατί ένας της φυλής πρωταγωνίστησε στην κατασκευή του πιο καταστρεπτικόυ όπλου στην ιστορία , που χωρίς ιδιαίτερες αναστολές χρησιμοποιήθηκε άμεσα σε αμάχους . Τα κομμουνιστικά και οι "άδικες " διώξεις είναι για δικαιολόγηση από σποντα του κυκλώματος κατασκόπων που έδωσαν τα μυστικά κατασκευής στην ΕΣΣΔ και Ισραήλ, ίδιας καταγωγής
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 31 Αύγ 2023, 13:55

Dorian έγραψε:
31 Αύγ 2023, 13:32
Δραματική Δικαιολόγηση έως δικαίωση ( από την δικιά τους υπηρεσία ταινιών των ΗΠΑ)μην πούμε ηρωποιηση γιατί ένας της φυλής πρωταγωνίστησε στην κατασκευή του πιο καταστρεπτικόυ όπλου στην ιστορία , που χωρίς ιδιαίτερες αναστολές χρησιμοποιήθηκε άμεσα σε αμάχους . Τα κομμουνιστικά και οι "άδικες " διώξεις είναι για δικαιολόγηση από σποντα του κυκλώματος κατασκόπων που έδωσαν τα μυστικά κατασκευής στην ΕΣΣΔ και Ισραήλ, ίδιας καταγωγής
Eπειδή σου αρέσουν οι θεωρίες αυτές το έργο έχει μια φάση που ο Οππενχάιμερ λέει στους άλλους : οι Γερμανοί προηγούνται δύο χρόνια στις έρευνες και η μόνη ελπίδα μας είναι ο αντισημιτισμός. :8)
Δηλαδή;τον ρωτούν οι άλλοι επιστήμονες και απαντά : ο Χίτλερ θεωρεί την κβαντομηχανική "εβραική επιστήμη" και πιθανόν δεν θα χρηματοδοτήσει αυτή την έρευνα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών