Στρατιωτική θητεία

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.

Αξίζει το I5 ;

Ναι, στο διάολο η υποχρεωτική θητεία !
17
30%
Όχι, πρέπει να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας.
15
26%
Τι λες ρε μαλάκα, τράβα κάνε θητεία!
15
26%
Δεν με πολυενδιαφέρει κιόλας...
10
18%

Σύνολο ψήφων: 57

Άβαταρ μέλους
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ

Re: Στρατιωτική θητεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ » 03 Σεπ 2023, 14:14

Λοιπόν, είχα πάει για μια δουλειά στο Πεντάγωνο και, όπως πιάσαμε την κουβέντα με τον φαντάρο εκεί στην υποδοχή, του σκάω ότι υπηρετησα 28 μήνες (20 φαντάρος +8 Δόκιμος)

Έπρεπε να βλέπατε με τι θαυμαστικό και σεβάσμιο βλέμμα με κοίταξε σα να ήμουν κανένας ήρωας ξέρω γω...

Αλλάξανε οι εποχές.
Όχι ότι ήθελα να υπηρετήσω τόσο (τότε μας κάνανε Δόκιμους με το ζόρι όσοι ήμασταν πτυχιούχοι) αλλά ας όψεται η αρχή της νομιμότητας...
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία

Άβαταρ μέλους
Πλέριος
Phorum.gr user: aytos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πλέριος » 03 Σεπ 2023, 14:15

foscilis έγραψε:
03 Σεπ 2023, 14:05
Πλέριος έγραψε:
03 Σεπ 2023, 12:04
foscilis έγραψε:
03 Σεπ 2023, 11:59

Ναι. Μην ακους τι λενε.

Αρκει να εισαι σιγουρος οτι η διαγνωση πισω απο το Ι5 -που φανταζομαι θα ειναι Ψ γιατι αν ειχες καποια φυσικη παθηση δε γινεται να μην το παρεις- δε θα παιξει ρολο στη μετεπειτα ζωη σου. Ο θειος μου ας πουμε 30 χρονια μετα απορριφθηκε κατευθειαν που ηθελαν με τη γυναικα του να υιοθετησουν, πραγμα παρα πολυ λογικο αν υπαρχει ενα χαρτι που λεει οτι εισαι βαρια ψυχασθενης χωρις δυνατοτητα θεραπειας.

Επισης υποψη οτι. το Ι5Ψ δε βγαινει κατευθειαν αλλα μετα απο συνολικες αναβολες τουλαχιστον 2 χρονων και εξετασεις απο επιτροπες που ενιοτε μπορει να αποφασισουν 1-2 βδομαδες εγκλεισμο στην Πεντελη για παρακολουθηση οποτε για αυτο το διαστημα των 2 χρονων τυπικα εισαι ακομα στον αερα, δεν εχεις χαρτι που να λεει οτι εισαι ΟΚ με το στρατο, ουτε ξερεις οταν πας επιτροπη αν θα γυρισεις σε 10 ωρες ή 10 μερες. Συνηθως οι δουλειες δεν το γουσταρουν ιδιαιτερα αυτο.
αστο, δεν ισχυει παντα αυτο
επισης και στο παθολογικο μπορει να σε τραβηξουν
Ναι οντως και στο παθολογικο δε βγαινει κατευθειαν, θελει 1-2 αναβολες και ισως εξετασεις. Η γυναικα μου ειχε εναν ξαδερφο που πεθανε απο Ντουσεν στα 22. Το παιδι απο τα 4 κουτσαινε, στα 16 του ηταν παραλυτο και οι σκαταδες τον αναγκασανε στα 18 να στηθει στην ουρα οπου του δωσανε 6μηνη αναβολη και μετα ξαναστηθηκε, χυμενος τελειως στο καροτσακι γιατι ουτε λαιμο δε μπορουσε να σηκωσει πια, χεζοταν κατουριοταν, ουτε καν αυτοκινητο δεν ειχαν οι γονεις του επρεπε να τα κανουν ολα αυτα με ταξι, δραμα.

Βεβαια αυτο ηταν και την περιοδο με τα Ιμια, τωρα ελπιζω να ειναι λιγο πιο λογικα τα πραγματα.
φιλαρακι εχω μια παπαρια που δεν χωραει θεραπεια παρα μονο μεταμοσχευση με προσδοκιμο 6 χρονια
με τραβουσαν να μαζευω σκατοχαρτα απο διακοσια νοσοκομεια

φιλαρακια μου που το πηγαν ψυχ την βγαλαν μια και καλη
ουτε εισαγωγες ουτε τιποτα

ασχετο, ενας μηνας 5η μοιρα, ενας μηνας 401... τα περισσοτερα ναρκωτικα που εχω δει στην ζωη μου

Άβαταρ μέλους
Πτολεμαίος
Phorum.gr user: Last Veteran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πτολεμαίος » 03 Σεπ 2023, 14:20

έργο_μακέτο έγραψε:
03 Σεπ 2023, 14:02
Πτολεμαίος έγραψε:
03 Σεπ 2023, 13:57
Και μετά αναρωτιομαστε γιατί η κοινωνία παράγει κωλόπαιδα, φλώρους και πάει κατά διαόλου.
Οι 9 μόλις μήνες, είναι "παλούκι" για κάποια ανθρωποειδη που θα έχουν μετά ακριβώς τα ίδια δικαιώματα και θα σου κουνάνε και το δάκτυλο εξυπνάδας.
"Θα χάσω την καριέρα μου" σου λέει ο άλλος, λες και βρήκε την σπάνια δουλειά στο JPL της NASA.

Και αν - λέω αν - γίνει κάνα ντου από τουρκους, θα πάνε εξωτερικό "γιατί εγώ δεν πολεμάω για άλλους".
Ας πεθάνουν οι άλλοι για να σώσουν την περιουσία μου.

Και ο κωλοπαιδισμος καλά κρατεί.
Το ότι 9 μήνες αποχή από την αγορά εργασίας σε πάνε πίσω το καταλαβαίνεις ή όχι ; Η τρως ψωμάκι από το κράτος ;
Ναι Αγγελικούλα μου, ναι.
Εκτός και πας στο μιλητό για την δουλειά αυτή (κοπροβυσματιας δηλαδή) δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα στην "αγορά εργασίας" (μη χεσω).

Από την άλλη δεν θα ήταν δίκαιο να μην πηγαίνει κανένας; Ή μόνο η χάρη σου θέλει να έχει αυτά τα κομφόρ;
Θεωρείς ότι των άλλων οι δουλειές (πχ αγροτικά) δεν είναι σημαντικές; Ότι οι άλλοι είναι λιγότερο σημαντικοί από εσένα; Μίλησε μας λίγο για σένα;
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι

Άβαταρ μέλους
kongrosian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian » 03 Σεπ 2023, 14:20

ο στρατός μου έδωσε 2 βασικά πράγματα (όσο έκατσα).
g3 να κάνω βολές (όπου και διέπρεψα) και zyprexa 2,5mg.
να 'ναι καλά οι άνθρωποι.

:D

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 03 Σεπ 2023, 14:24

έργο_μακέτο έγραψε:
03 Σεπ 2023, 14:13
Επίσης παίζει ρόλο και το περιβάλλον του στρατού. Αν έχεις μπει σε μια νοοτροπία εργασίας, παραγωγικότητας κλπ το να μπεις σε ένα θάλαμο με ανθρώπους που έχουν εντελώς ετερόκλητους στόχους, με αούγκανους ΔΥ καραβανάδες σε προπονούν στο να καθαρίζεις κουράδες, και ζώντας χωρίς το μυαλό σου και τα skills να βρίσκονται σε συνεχή πρόκληση πηγαίνεις πίσω ασυνείδητα και γίνεσαι πιο ηλίθιος.
Οι περισσοτεροι που πηγαιναν για τρελοχαρτο στα 80ς και 90ς φοβοντουσαν οτι θα ζησουν χουντικες καταστασεις, πολεμους, θα πρεπει να μαθουν ναρκες να κανουν πουσαπς να ειναι μονοι απεναντι στους εχθρους στη σκοπια και βεβαια αγγαρειες και τετοιες μαλακιες.

Στην πραγματικοτητα η φρικη ειναι οι ατελειωτες ωρες που δεν πρεπει να κανεις τιποτα ή πρεπει να κανεις κατι τελειως ηλιθιο. Οι ουρες για τα παντα, η γραφειοκρατια, το πολυπλοκο τυπικο. Θυμαμαι ενα τυπακι ηταν σε γραφειο που ο υπολοχαγος ηταν τερμα τυπικος. Τον εστελνε στο 8ωρο για διαφορες δουλειές, αλλα οταν δεν ειχε να κανει τιποτα επρεπε να καθεται σε μια καρεκλα οχι σταυροποδι, με τα χερια στο πλαι, βασικα σαν καθιστη προσοχη και να κοιταει τον τοιχο απεναντι μεχρι να τον χρειαστει κατι ο υπολοχαγος ακριβως διπλα. Αυτο το εκανε καμια τριανταρια ωρες την εβδομαδα. Μου ειχε φανει το πιο φρικτο βασανιστηριο, ακομα και στη σκοπια περναει κοσμος, κοιτας κανα δεντρο κανα ηλιοβασιλεμα, αλλαζεις σταση αν εισαι μονος σου κλπ. Ολοι τον λυπομασταν.

Τον πετυχα 3 χρονια μετα, δουλευε στη Hellas On Line. Εκανε οτι δε με αναγνωρισε και το ιδιο εκανα κι εγω.

Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 03 Σεπ 2023, 14:27

έργο_μακέτο έγραψε:
03 Σεπ 2023, 11:19
Αξίζει να πάρεις I5 αν έχεις βρει καλή δουλειά με προοπτικές ;
θα παραμείνεις φλώρος αθηναίος, όχι πως δεν έχει φλωρέψει ο στρατός ... :102:

Όχι πως δεν χάνεις τον χρόνο σου με ένα σωρό παράλογες διαταγές, αλλά προσωπικώς τις βλέπω να συνεχίζονται στην εταιρία ... :102:
Τώρα αν είσαι αυτός που τις δίνει ...
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".

Άβαταρ μέλους
Evritis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Evritis » 03 Σεπ 2023, 14:33

Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλους εργασιακούς χώρους, αλλά στην βιομηχανία καταλαβαίνεις ότι κάνεις δεύτερη θητεία, απλά πληρώνεσαι και διαρκεί πιο πολύ. Και δυστυχώς δεν έχεις και κανένα mg3 να ξεδινεις που και που.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 03 Σεπ 2023, 14:40

έργο_μακέτο έγραψε:
Ναι.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
έργο_μακέτο
Phorum.gr user: έργο μακέτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από έργο_μακέτο » 03 Σεπ 2023, 14:43

Μπίστης έγραψε:
03 Σεπ 2023, 14:27
έργο_μακέτο έγραψε:

Όχι πως δεν χάνεις τον χρόνο σου με ένα σωρό παράλογες διαταγές, αλλά προσωπικώς τις βλέπω να συνεχίζονται στην εταιρία ... :102:
Αυτό το επιχείρημα δεν στέκει διότι η μισθωτή εργασία είναι αναγκαιότητα στο καπιταλιστικό σύστημα. Κι ανάλογα με το επίπεδο της κοινωνίας και της οικονομίας προκύπτουν και οι εργασιακές συνθήκες. Η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία από την άλλη θα μπορούσε να μην υπάρχει. Δεν προσφέρει ούτε στην οικονομία της χώρας, ούτε στο αξιόμαχο του στρατού. Χρησιμεύει μόνο για να γλυτώνει το κράτος λεφτά από το να προσλάβει μόνιμους και αξιοπρεπώς πληρωμένους καθαριστές και μάγειρες στο στρατό.
- Have you been to Samos ?
- Yes, I was one of the first.
- No, you have not been to Samos!
- Yes I have!
- Look, you are not here today to insult me.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 03 Σεπ 2023, 14:45

έργο_μακέτο έγραψε:
03 Σεπ 2023, 14:43
Μπίστης έγραψε:
03 Σεπ 2023, 14:27
έργο_μακέτο έγραψε:

Αυτό το επιχείρημα δεν στέκει διότι η μισθωτή εργασία είναι αναγκαιότητα στο καπιταλιστικό σύστημα. Κι ανάλογα με το επίπεδο της κοινωνίας και της οικονομίας προκύπτουν και οι εργασιακές συνθήκες. Η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία από την άλλη θα μπορούσε να μην υπάρχει. Δεν προσφέρει ούτε στην οικονομία της χώρας, ούτε στο αξιόμαχο του στρατού. Χρησιμεύει μόνο για να γλυτώνει το κράτος λεφτά από το να προσλάβει μόνιμους και αξιοπρεπώς πληρωμένους καθαριστές και μάγειρες στο στρατό.
Δεν ειναι ετσι.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 03 Σεπ 2023, 14:53

Space_Passenger έγραψε:
03 Σεπ 2023, 11:37
Εξαλλου πλεον δεν ειναι στρατος του '70, αλλα κατασκηνωση.
Δεν είναι κατασκήνωση, είναι το πιο μπουρδέλο κομμάτι του δημοσίου. Δεν υπάρχει καμία υπηρεσία του κράτους που να είναι μεγαλύτερο μπουρδέλο, ανοργάνωτο και με τους περισσότερους καταχραστές.

Τίποτα δεν λειτουργεί σωστά, κάνεις δεν είναι υπεύθυνος, κάνεις δεν κάνει σωστά την δουλειά του, είναι ένα θέατρο του παράλογου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser » 03 Σεπ 2023, 15:00

Ναι. Όπως αξίζει και να φοροδιαφευγεις, να παρκάρεις σε θεση αναπηρου αν δε βρίσκεις αλλού, να χτίζεις αυθαίρετα, να ζητάς φακελάκι σαν γιατρός, και γενικώς να κάνεις οποιαδήποτε παράνομη πράξη μπορεί να αυξήσει την προσωπική σου ευδαιμονία, υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι "σε παίρνει". Υποχρεώσεις, νόμοι, κοινωνία και μαλακίες. :102:
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance

Άβαταρ μέλους
lonelyrider
Phorum.gr user: lonelyrider

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lonelyrider » 03 Σεπ 2023, 15:01

Τι Ι5 και μαλακίες.
Κάντε τη θητεία σας σαν άντρες που είστε ρε!
Που να γίνει και πόλεμος κιόλας.
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)

Άβαταρ μέλους
Bandit59

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bandit59 » 03 Σεπ 2023, 15:01

Πτολεμαίος έγραψε:
03 Σεπ 2023, 13:57
Και μετά αναρωτιομαστε γιατί η κοινωνία παράγει κωλόπαιδα, φλώρους και πάει κατά διαόλου.
Οι 9 μόλις μήνες, είναι "παλούκι" για κάποια ανθρωποειδη που θα έχουν μετά ακριβώς τα ίδια δικαιώματα και θα σου κουνάνε και το δάκτυλο εξυπνάδας.
"Θα χάσω την καριέρα μου" σου λέει ο άλλος, λες και βρήκε την σπάνια δουλειά στο JPL της NASA.

Και αν - λέω αν - γίνει κάνα ντου από τουρκους, θα πάνε εξωτερικό "γιατί εγώ δεν πολεμάω για άλλους".
Ας πεθάνουν οι άλλοι για να σώσουν την περιουσία μου.

Και ο κωλοπαιδισμος καλά κρατεί.
Περιέργως οι ΙΔΙΟΙ που κλαίγονται για την ανεργία, βρίσκουν γαμάτες δουλειές ΜΟΛΙΣ είναι να παρουσιαστούν στον στρατό.

Άβαταρ μέλους
Bandit59

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bandit59 » 03 Σεπ 2023, 15:03

έργο_μακέτο έγραψε:
03 Σεπ 2023, 14:13
Επίσης παίζει ρόλο και το περιβάλλον του στρατού. Αν έχεις μπει σε μια νοοτροπία εργασίας, παραγωγικότητας κλπ το να μπεις σε ένα θάλαμο με ανθρώπους που έχουν εντελώς ετερόκλητους στόχους, με αούγκανους ΔΥ καραβανάδες σε προπονούν στο να καθαρίζεις κουράδες, και ζώντας χωρίς το μυαλό σου και τα skills να βρίσκονται σε συνεχή πρόκληση πηγαίνεις πίσω ασυνείδητα και γίνεσαι πιο ηλίθιος.
ΜΗΝ ΠΑΣ τότε και σταμάτα να βρίζεις και να μας τα πρήζεις!

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών