Πυροβολώνταςhellegennes έγραψε: ↑03 Σεπ 2023, 23:09Θα ήθελα να μου πεις ένα σενάριο που κάποιος θέλει για όποιον λόγο να εισβάλει στο στρατόπεδο, πώς θα τον εμποδίσει ο σκοπός
Στρατιωτική θητεία
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Στρατιωτική θητεία
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
- hellegennes
Με τι;vagabondo έγραψε: ↑03 Σεπ 2023, 23:40Πυροβολώνταςhellegennes έγραψε: ↑03 Σεπ 2023, 23:09Θα ήθελα να μου πεις ένα σενάριο που κάποιος θέλει για όποιον λόγο να εισβάλει στο στρατόπεδο, πώς θα τον εμποδίσει ο σκοπός
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Σκοπούς μπορείς να αντικαταστήσεις με κάμερες σε ένα βαθμό, αλλά χρειάζεται τα στρατόπεδα να είναι επανδρωμένα. Οπωσδήποτε.
Με το G3A3hellegennes έγραψε: ↑03 Σεπ 2023, 23:44Με τι;vagabondo έγραψε: ↑03 Σεπ 2023, 23:40Πυροβολώνταςhellegennes έγραψε: ↑03 Σεπ 2023, 23:09Θα ήθελα να μου πεις ένα σενάριο που κάποιος θέλει για όποιον λόγο να εισβάλει στο στρατόπεδο, πώς θα τον εμποδίσει ο σκοπός
Occasio facit furem
- Awesomatic
- Phorum.gr user: Awesomatic
Με δύο ώρες ύπνο για πάνω από δύο μέρες είσαι τυχερός αν ο σκοπός δεν πυροβολήσει τον δεκανέα αλλαγής πάνω στη νύστα του. Αυτές τις βλακείες κάνει παντού ο ελληνικός στρατός για να χτίσει υποτίθεται "χαρακτήρα" και καταλήγει να κοιμούνται οι φαντάροι στις σκοπιές γιατί το επόμενο μεσημέρι θα τον χώσουν στα μαγειρεία και αν έχει εμπλοκή θα τον βάλουν και περίπολο το επόμενο βράδυ. Και μερικοί έχουν και την ωραία ιδέα να μην σε αφήνουν να πιεις καφέ έτσι για καψόνι μέχρι να τα πάρει στο κρανίο ένας να αδειάσει το G3 πάνω σε κανέναν εποπ και μετά να ψάχνουμε να βρούμε έκπληκτοι τι έφταιξε.gassim έγραψε: ↑03 Σεπ 2023, 23:48Και επανδρωμένα με ανθρώπους που μπορούν να επιβιώσουν με 2 ώρες ύπνο, ανεξάρτητα από το αν χρειάζεται η σκοπιά τους ή όχι.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
- hellegennes
Κάνεις δεν μπορεί να επιβιώσει με δύο ώρες ύπνο αλλά αν χρειαστεί θα το κάνει. Δεν υπάρχει ούτε ίχνος ένδειξης ότι είναι εκπαιδεύσιμη λειτουργία του οργανισμού για να πεις ότι χρειάζεσαι τον στρατό για να σου το μάθει ή να το συνηθίσεις. Προκαλεί ζημιά στον οργανισμό όσο κι αν το εξασκήσεις. Αν χρειαστεί όμως, κάθε άνθρωπος μπορεί να λειτουργήσει άυπνος για ένα διάστημα.gassim έγραψε: ↑03 Σεπ 2023, 23:48Και επανδρωμένα με ανθρώπους που μπορούν να επιβιώσουν με 2 ώρες ύπνο, ανεξάρτητα από το αν χρειάζεται η σκοπιά τους ή όχι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
ναι. Τα Ίμια το έδειξαν ξεκάθαρα. Και η Αγχίαλος πρόσφατα. Οπουδήποτε έχεις άρματα, όπλα, αποθήκες, εξοπλισμό πρέπει να έχεις κόσμο εκεί σε αναμονή να μπορεί να τα μετακινήσει εντός λίγης ώρας.gassim έγραψε: ↑03 Σεπ 2023, 23:48Και επανδρωμένα με ανθρώπους που μπορούν να επιβιώσουν με 2 ώρες ύπνο, ανεξάρτητα από το αν χρειάζεται η σκοπιά τους ή όχι.
Η σκοπιά, το γόπιν και μερικές ακόμα βαρετές αγγαρείες μοιάζουν να στερούνται νοήματος. Το ίδιο έμοιαζε και η αποψίλωση όταν την κάναμε, ωστόσο στην πρώτη φωτιά που μπήκε και στο τάγμα, καταλάβαμε την αξία της.
Εννοείται ότι αν οι πόροι ήταν απεριόριστοι θα μπορούσες να αξιοποιείς καλύτερα το χρόνο των φαντάρων στα τάγματα. Αλλά δεν είναι. Και είναι δύσκολο και τελείως ανομοιογενές σαν υλικό. Έχεις μέσα πρεζόνια, άτομα που έχουν κάνει ήδη φυλακή ή αναμορφωτήριο, κλεφτρόνια, άτομα χωρίς την παραμικρή παιδεία από το σπίτι ή το σχολείο μαζί τα αντίθετά τους. Κάπου οι ταινίες με τον αμερικάνικο στρατό μας έχουν κάνει να χάνουμε το μέτρο.
- hellegennes
Αυτό προϋποθέτει να έχει σφαίρες μέσα, να είναι οπλισμένο και να λειτουργεί σωστά. Επίσης προϋποθέτει όλα τα άλλα που είπα. Να μην φαίνεται ο σκοπός κυρίως. Αλλά αυτό δεν γίνεται γιατί μετά πώς θα τον δει από μακριά ο αφοδεύων αν κοιμάται στην σκοπιά; Αφού δεν είναι εκεί για να φυλάει, είναι για να παίζεται το θέατρο αλτισί.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Τι μαλάκα είσαι...hellegennes έγραψε: ↑04 Σεπ 2023, 00:02Αυτό προϋποθέτει να έχει σφαίρες μέσα, να είναι οπλισμένο και να λειτουργεί σωστά. Επίσης προϋποθέτει όλα τα άλλα που είπα. Να μην φαίνεται ο σκοπός κυρίως. Αλλά αυτό δεν γίνεται γιατί μετά πώς θα τον δει από μακριά ο αφοδεύων αν κοιμάται στην σκοπιά; Αφού δεν είναι εκεί για να φυλάει, είναι για να παίζεται το θέατρο αλτισί.

Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 

Χωρίς να έχεις τελείως άδικο για τα άλλα, υπήρχαν σφαίρες και τα όπλα λειτουργούσαν. Ίσως δεν ήταν όσο ευθύβολα έπρεπε από την ταλαιπωρία αλλά δεν ήταν άχρηστα. Αν λοιπόν πρόκειται να αντιμετωπίσεις καταδρομική επίθεση και ελεύθερους σκοπευτές είσαι χαμένος από χέρι. Αν όμως πρόκειται για κάτι ελαφρύτερο (κάποιον που θέλει να μπει για να κλέψει, και υπήρχαν και τέτοια περιστατικά), τότε δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσει σκοπούς και περίπολα που είναι όλα οπλισμένα.hellegennes έγραψε: ↑04 Σεπ 2023, 00:02Αυτό προϋποθέτει να έχει σφαίρες μέσα, να είναι οπλισμένο και να λειτουργεί σωστά. Επίσης προϋποθέτει όλα τα άλλα που είπα. Να μην φαίνεται ο σκοπός κυρίως. Αλλά αυτό δεν γίνεται γιατί μετά πώς θα τον δει από μακριά ο αφοδεύων αν κοιμάται στην σκοπιά; Αφού δεν είναι εκεί για να φυλάει, είναι για να παίζεται το θέατρο αλτισί.
Ο σκοπός σε τέτοιες περιπτώσεις δεν έχει ελπίδες. Αν όλα πάνε καλά, θα προλάβει να ρίξει καμμιά ριπή και θα ειδοποιηθούν οι υπόλοιποι, μέχρι εκεί.ST48410 έγραψε: ↑04 Σεπ 2023, 00:06Χωρίς να έχεις τελείως άδικο για τα άλλα, υπήρχαν σφαίρες και τα όπλα λειτουργούσαν. Ίσως δεν ήταν όσο ευθύβολα έπρεπε από την ταλαιπωρία αλλά δεν ήταν άχρηστα. Αν λοιπόν πρόκειται να αντιμετωπίσεις καταδρομική επίθεση και ελεύθερους σκοπευτές είσαι χαμένος από χέρι. Αν όμως πρόκειται για κάτι ελαφρύτερο (κάποιον που θέλει να μπει για να κλέψει, και υπήρχαν και τέτοια περιστατικά), τότε δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσει σκοπούς και περίπολα που είναι όλα οπλισμένα.hellegennes έγραψε: ↑04 Σεπ 2023, 00:02Αυτό προϋποθέτει να έχει σφαίρες μέσα, να είναι οπλισμένο και να λειτουργεί σωστά. Επίσης προϋποθέτει όλα τα άλλα που είπα. Να μην φαίνεται ο σκοπός κυρίως. Αλλά αυτό δεν γίνεται γιατί μετά πώς θα τον δει από μακριά ο αφοδεύων αν κοιμάται στην σκοπιά; Αφού δεν είναι εκεί για να φυλάει, είναι για να παίζεται το θέατρο αλτισί.

Πολλές φορές, ειδικά σε σκοπιές που συνέβαιναν περιστατικά, κρυβόμασταν κάπου παραδίπλα. Αλλά ναι, γενικά έχεις δίκιο.
Διαφορετικές εποχές σε διαφορετικές περιοχές μπορεί να σημαίνουν διαφορετικές εμπειρίες. Εμείς παίρναμε σφαίρες κανονικά αλλά έπρεπε να μείνουν σφραγισμένες εκτός κι αν συνέβαινε κάτι. Σε άλλα στρατόπεδα αλλού μπορεί να μην είχαν καθόλου.
Κι εμείς παίρναμε. Ραμμένη τελαμώνα με 5-6, δεν θυμάμαι ακριβώς, γεμιστήρες.

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Σύντομα θα κληθώ να κάνω την θητεία μου. Τι να προμηθευτώ;
από Γράφων » 08 Οκτ 2024, 14:06 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 410 Απαντήσεις
- 7471 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από GoBzi
14 Δεκ 2024, 22:31
-
-
-
Νέα δημοσίευση Σύντομα θα κληθώ να κάνω την θητεία μου ως ερημίτης. Τι να προμηθευτώ;
από Ανδροπαραδίνομαι » 11 Οκτ 2024, 00:39 » σε Κοινωνικά θέματα - 6 Απαντήσεις
- 278 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σέλευκας
11 Οκτ 2024, 10:23
-
-
-
Νέα δημοσίευση ΗΠΑ: Ασυνήθιστη στρατιωτική κινητοποίηση
από killzone » 19 Ιουν 2023, 18:04 » σε Διεθνής πολιτική - 38 Απαντήσεις
- 1769 Προβολές
-