Ύβρεις, προσβολές, βλασφημίες κατά των Χριστιανών και των ιερών τους...
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Ύβρεις, προσβολές, βλασφημίες κατά των Χριστιανών και των ιερών τους...
τελικα το εμβολιο σας χαζεψε πιο πολυ
Δεν μπορείς να το καταλάβεις επειδή δεν έχεις υψηλό αικιού, σαν του Nandros πχ.
Αυτά δεν είναι για μυαλά μεσαίου επιπέδου.

Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
- Sid Vicious
Διακρίνεται και ένας βαθύς μισογυνισμός από τα σχόλια του Νάνδρου απ όσο βλέπω
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Άρθρο 198 - Ποινικός Κώδικας - Κακόβουλη βλασφημίαstudent έγραψε: ↑04 Σεπ 2023, 18:42Το έσωσε τελικά άλλος. Για να ξεκαθαρίζουμε λοιπόν χονδρικά τί μπορεί να σημαίνει προσβολή...student έγραψε: ↑04 Σεπ 2023, 18:15Δυστυχώς δεν πρόλαβα να σώσω και να παραθέσω το πόστ που πυροδότησε τον προβληματισμό μου πριν το αλλάξουν οι μεγάλοι αδελφοί. Σωστή οι διευκρίνιση, για ευθείες προσβολές και ύβρεις είναι το ερώτημα.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑04 Σεπ 2023, 18:01Ψήφισα το 3, αλλά πρέπει να διευκρινήσω ότι μιλάω για ξεκάθαρες προσβολές που γίνονται με σκοπό την προσβολή (π.χ. το κάψιμο της Βίβλου), όχι για ο,τιδήποτε μπορεί να αντιβαίνει στο δόγμα και μπορεί να εκληφθεί ως προσβολή από κάποιον.![]()
1. Με φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος δημόσια και κακόβουλα βρίζει με οποιονδήποτε τρόπο το Θεό.
2. Όποιος, εκτός από την περίπτωση της παραγράφου 1, εκδηλώνει δημόσια με βλασφημία έλλειψη σεβασμού προς τα θεία, τιμωρείται με κράτηση έως έξι (6) μήνες ή με πρόστιμο έως τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ.
Άρθρο 199 του Π.Κ. περί καθύβρισης θρησκευμάτων
όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει την Ορθόδοξη Εκκλησία ή άλλη θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη.
Και εδώ ένα θρήσκο βοθρομπλογκ που κλαίει γοερά:
Κατήργησαν τά ἄρθρα τοῦ Ποιν. Κώδικα γιά τήν ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ τήν ΚΑΘΥΒΡΙΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ καί τήν ΠΕΡΙΥΒΡΙΣΗ ΝΕΚΡΩΝ!

.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
- Μαδουραίος
Το "ερεθίζομαι" γιατί δεν υπάρχει σαν επιλογή ;
Γιατί έσβησες το σχόλιο δεν μας είπεςNandros έγραψε: ↑04 Σεπ 2023, 19:02Άρθρο 198 - Ποινικός Κώδικας - Κακόβουλη βλασφημία
1. Με φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος δημόσια και κακόβουλα βρίζει με οποιονδήποτε τρόπο το Θεό.
2. Όποιος, εκτός από την περίπτωση της παραγράφου 1, εκδηλώνει δημόσια με βλασφημία έλλειψη σεβασμού προς τα θεία, τιμωρείται με κράτηση έως έξι (6) μήνες ή με πρόστιμο έως τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ.
όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει την Ορθόδοξη Εκκλησία ή άλλη θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη.
Κατήργησαν τά ἄρθρα τοῦ Ποιν. Κώδικα γιά τήν ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ τήν ΚΑΘΥΒΡΙΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ καί τήν ΠΕΡΙΥΒΡΙΣΗ ΝΕΚΡΩΝ!
.

- Nandros
Δεν το έσβησα εγώ. Μάλλον κάποιος συντονιστής για να κάνει τα χατίρια των χριστιανοταλιμπάνων.GoBzi έγραψε: ↑04 Σεπ 2023, 19:06Γιατί έσβησες το σχόλιο δεν μας είπεςNandros έγραψε: ↑04 Σεπ 2023, 19:02Άρθρο 198 - Ποινικός Κώδικας - Κακόβουλη βλασφημία
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
Beria, αν έβριζε εμένα προσωπικά, μπορεί και να μην αντιδρούσα. Μπορεί. Μπορεί και να έστρεφα και την άλλη παρειά. Μπορεί. Θα το προσπαθούσα σίγουρα.
Όταν όμως υβρίζει κάποιος τα ιερά μου, τον Θεό μου, τον Χριστό μου, δεν μπορώ να μην αντιδράσω. Είναι κάπως σαν αυτό που γράφτηκε ότι είπε ο Παίσιος...
"– Κατ’ αρχάς, αν κάποιος μιλάει άσχημα λ.χ. για σένα ως άτομο, δεν πειράζει. Να σκεφθείς: «Τον Χριστό, που ήταν Χριστός, Τον έβριζαν, και δεν μιλούσε· εμένα που είμαι αμαρτωλός τι μου αξίζει;».
Αν έρχονταν να βρίσουν εμένα ως άτομο, δεν θα με πείραζε καθόλου."...
- Βλέπεις να βρίζουν τα άγια και ο άλλος δεν λέει τίποτε. Σ’ αυτήν την περίπτωση η πραότητα είναι δαιμονική...
- Πόσο είχαν απογοητευθεί οι Φαρασιώτες, τότε με την Ανταλλαγή, όταν έρχονταν με το καράβι στην Ελλάδα! Δυο ναύτες μάλωναν και έβριζαν τον Χριστό και την Παναγία. Τους φάνηκε πολύ βαρύ! Σού λέει: «Έλληνες, Χριστιανοί, να βρίζουν τον Χριστό και την Παναγία!». Τους άρπαξαν και τους πέταξαν στην θάλασσα. Ευτυχώς ήξεραν κολύμπι και γλύτωσαν. Ακόμη και όταν βρίζουν κάποιον άνθρωπο, πρέπει να τον υπερασπίσουμε, πόσο μάλλον τον Χριστό! "
Χρειάζεται καμία υπεράσπιση ο Χριστός από εμένα? Θα Του προσφέρει κάτι? Μή γένοιτο.
Μπορώ όμως όταν αγαπώ τον Χριστό να ακούω να Τον υβρίζουν και να Τον χλευάζουν χωρίς να διαμαρτυρηθώ? Μή γένοιτο. Βρίσε εμένα να προσπαθήσω να γυρίσω το άλλο μάγουλο. Βρίσε αναίτια τη μάνα μου, τα παιδιά μου, την οικογένειά μου, την πατρίδα μου, τον φίλο μου, τον Χριστό μου, και δεν γίνεται να μην διαμαρτυρηθώ.
Αν εσύ δεν έχεις τίποτα ιερό, μάνα, οικογένεια, πατρίδα, φιλία, κάτι, και δεν μπορείς να το αντιληφθείς αυτό που σου γράφω, σε καταλαβαίνω. Όμως δεν χρειάζεται να έχει κάποιος θεό για να έχει και ιερά και όσια.
Δεν μπορώ λοιπόν να μην διαμαρτυρηθώ όταν βρίζονται αισχρά τα δικά μου ιερά και όσια, όσο αστείο ή γελοίο και αν φαίνεται σε κάποιους. Στην τελική, τί κάνω? Απλά διαμαρτύρομαι. Ζητώ το όποιο δίκαιο τυχόν μου αναλογεί. Έστω και για να μην μπορεί κανείς να με κατηγορήσει για συναίνεση μέσω της σιωπής. Μπορεί να μην μπορώ ν αλλάξω αυτό που γίνεται και είναι ήδη εδώ, είναι όμως δικαίωμά μου να στενάζω, να διαμαρτύρομαι, να βοώ, για όλα όσο αντιλαμβάνομαι σαν μη πρέποντα με τις δικές μου αρχές και αξίες.
Και τίποτα λοιπόν να μην μπορεί ν αλλάξει, έχει ίσως κάποια σημασία το αν κάποιος δεν το βουλώνει και αποδέχεται αδιαμαρτύρητα. Ο σιωπών δοκεί συναινείν.
Είμαι κάπου μεταξύ του πρώτου 3 και του δεύτερου 3. Δεν θα έλεγα ότι προβάλλομαι, ίσως στην περίπτωσή μου πιο σωστό ρήμα θα ήταν το "ενοχλούμαι" για κάποιες περιπτώσεις ή το "ντρέπομαι για λογαριαμό του" για άλλες.
Ψήφισα το 3 (το πρώτο), γιατί από τις υπάρχουσες επιλογές, μού είναι το πιο κοντινό
Ψήφισα το 3 (το πρώτο), γιατί από τις υπάρχουσες επιλογές, μού είναι το πιο κοντινό
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 

Οι βρισιές στους αλλόθρησκους δεν είναι μόνον θέμα θρησκείας αλλά άρνηση στοιχειώδους πολιτισμού.
Για να μην το πάω μακρύτερα για τους δικούς μας αντιχριστιανούς και το κόλλημα τους με την ερωτική ζωή της Μαρίας γιατί θα έχουμε πχορουμικά δράματα.
Για να μην το πάω μακρύτερα για τους δικούς μας αντιχριστιανούς και το κόλλημα τους με την ερωτική ζωή της Μαρίας γιατί θα έχουμε πχορουμικά δράματα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Nandros
Ξανά-μανά:student έγραψε: ↑04 Σεπ 2023, 20:08Beria, αν έβριζε εμένα προσωπικά, μπορεί και να μην αντιδρούσα. Μπορεί. Μπορεί και να έστρεφα και την άλλη παρειά. Μπορεί. Θα το προσπαθούσα σίγουρα.
Όταν όμως υβρίζει κάποιος τα ιερά μου, τον Θεό μου, τον Χριστό μου, δεν μπορώ να μην αντιδράσω. Είναι κάπως σαν αυτό που γράφτηκε ότι είπε ο Παίσιος...
"– Κατ’ αρχάς, αν κάποιος μιλάει άσχημα λ.χ. για σένα ως άτομο, δεν πειράζει. Να σκεφθείς: «Τον Χριστό, που ήταν Χριστός, Τον έβριζαν, και δεν μιλούσε· εμένα που είμαι αμαρτωλός τι μου αξίζει;».
Αν έρχονταν να βρίσουν εμένα ως άτομο, δεν θα με πείραζε καθόλου."...
- Βλέπεις να βρίζουν τα άγια και ο άλλος δεν λέει τίποτε. Σ’ αυτήν την περίπτωση η πραότητα είναι δαιμονική...
- Πόσο είχαν απογοητευθεί οι Φαρασιώτες, τότε με την Ανταλλαγή, όταν έρχονταν με το καράβι στην Ελλάδα! Δυο ναύτες μάλωναν και έβριζαν τον Χριστό και την Παναγία. Τους φάνηκε πολύ βαρύ! Σού λέει: «Έλληνες, Χριστιανοί, να βρίζουν τον Χριστό και την Παναγία!». Τους άρπαξαν και τους πέταξαν στην θάλασσα. Ευτυχώς ήξεραν κολύμπι και γλύτωσαν. Ακόμη και όταν βρίζουν κάποιον άνθρωπο, πρέπει να τον υπερασπίσουμε, πόσο μάλλον τον Χριστό! "
Χρειάζεται καμία υπεράσπιση ο Χριστός από εμένα? Θα Του προσφέρει κάτι? Μή γένοιτο.
Μπορώ όμως όταν αγαπώ τον Χριστό να ακούω να Τον υβρίζουν και να Τον χλευάζουν χωρίς να διαμαρτυρηθώ? Μή γένοιτο. Βρίσε εμένα να προσπαθήσω να γυρίσω το άλλο μάγουλο. Βρίσε αναίτια τη μάνα μου, τα παιδιά μου, την οικογένειά μου, την πατρίδα μου, τον φίλο μου, τον Χριστό μου, και δεν γίνεται να μην διαμαρτυρηθώ.
Αν εσύ δεν έχεις τίποτα ιερό, μάνα, οικογένεια, πατρίδα, φιλία, κάτι, και δεν μπορείς να το αντιληφθείς αυτό που σου γράφω, σε καταλαβαίνω. Όμως δεν χρειάζεται να έχει κάποιος θεό για να έχει και ιερά και όσια.
Δεν μπορώ λοιπόν να μην διαμαρτυρηθώ όταν βρίζονται αισχρά τα δικά μου ιερά και όσια, όσο αστείο ή γελοίο και αν φαίνεται σε κάποιους. Στην τελική, τί κάνω? Απλά διαμαρτύρομαι. Ζητώ το όποιο δίκαιο τυχόν μου αναλογεί. Έστω και για να μην μπορεί κανείς να με κατηγορήσει για συναίνεση μέσω της σιωπής. Μπορεί να μην μπορώ ν αλλάξω αυτό που γίνεται και είναι ήδη εδώ, είναι όμως δικαίωμά μου να στενάζω, να διαμαρτύρομαι, να βοώ, για όλα όσο αντιλαμβάνομαι σαν μη πρέποντα με τις δικές μου αρχές και αξίες.
Και τίποτα λοιπόν να μην μπορεί ν αλλάξει, έχει ίσως κάποια σημασία το αν κάποιος δεν το βουλώνει και αποδέχεται αδιαμαρτύρητα. Ο σιωπών δοκεί συναινείν.
Ιερό και όσιο του ολυμπιακάκια είναι ο ΟΣΦΠ.
Ιερό και όσιο του βάζελου είναι ο ΠΑΟ.
Όσο γράφω στα @@ μου την πίστη τους, άλλο τόσο γράφω την δική σας.
Και αν δεν σας αρέσει ξύδι!
.
- kongrosian
ψήφισα το 4. καντήλια μόνο. έχει κάτι αρχέγονα δυνατό να βρίζεις παναγίες και χριστούς. περνάει από γενιά σε γενιά. είναι spell. είναι παιδικό βίωμα που ενεργοποιεί συγκεκριμένους νευρώνες.
Με την πρώτη σου παράγραφο συμφωνώ απόλυτα και θέλω να προσθέσω και τους θρήσκους, δίπλα στους αλλόθρησκους.
Με την δεύτερη θα συμφωνήσω μόνο ως προς τον τρόπο που γίνεται συνήθως αυτή η έρευνα, αμφισβήτηση... όπως θες πες το.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 

Αυτό νομίζω κι εγώ.kongrosian έγραψε: ↑04 Σεπ 2023, 20:35ψήφισα το 4. καντήλια μόνο. έχει κάτι αρχέγονα δυνατό να βρίζεις παναγίες και χριστούς. περνάει από γενιά σε γενιά. είναι spell.
Η πρώτη παράγραφος ισχύει και για θρήσκους και για αλλόθρησκους. Άλλο η διαφωνία, άλλο η αμφισβήτηση και άλλο οι βρισιές.
Η δεύτερη παράγραφος αφορά σε μια δική μου υπόθεση, που πιστεύω ότι έχει επαρκείς ενδείξεις για τεκμηρίωση τόσο από επιστημονικά όσο και εμπειρικά δεδομένα.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση O Πάπας δημιουργεί ομάδα για διάλογο Χριστιανών με Μαρξιστές
από Ίακχος » 12 Ιαν 2024, 10:16 » σε Θρησκειολογία - 11 Απαντήσεις
- 551 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μπίστης
15 Οκτ 2024, 10:21
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η ηρωική αντίσταση χριστιανών και κερκυραϊκού λαού κατά των οθωμανων
από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 10 Νοέμ 2024, 09:27 » σε Ιστορία - 2 Απαντήσεις
- 189 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από George_V
10 Νοέμ 2024, 23:11
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ιστορική παρέμβαση του αντιπροέδρου JD Βανς υπέρ των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής
από Αρίστος » 15 Μαρ 2025, 08:59 » σε Διεθνής πολιτική - 14 Απαντήσεις
- 379 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
15 Μαρ 2025, 19:14
-
-
- 77 Απαντήσεις
- 1941 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από τίποτα
01 Φεβ 2025, 05:16