Αν ισχύουν αυτά που γράφεις, τότε μοιάζετε πολύ περισσότερο από όσο φαντάζεσαι. Ή από όσο θέλεις να παραδεχτείς.
Είμαι θετικός
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Είμαι θετικός
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 

- hellegennes
Φίλε, αν χρειαζόμασταν PhD για να μιλήσουμε για οποιοδήποτε θέμα, να καταλάβουμε πράγματα και να πάρουμε αποφάσεις θα ήμασταν ακόμη στα δέντρα, πρώτον γιατί τα PhD είναι πρόσφατη επινόηση, δεύτερον γιατί ο εγκέφαλός μας δεν είναι μνήμη PC που περιμένει να την γεμίσεις παθητικά και δεν έχει δυνατότητες ανάλυσης και τρίτον απλώς γιατί είναι μαλακία.Otto Weininger έγραψε: ↑05 Σεπ 2023, 00:13Το ότι ξέρεις αγγλικά και να χρησιμοποιείς το google δε σημαίνει ότι μπορείς να ανοίγεις κουβέντες για οποιοδήποτε θέμα, πόσο μάλλον για τόσο πολύπλοκα πράγματα.
Δεν χρειάζεται να ασχοληθείς με τις λεπτομέρειες μιας έρευνας και με λεπτομέρειες του αντικειμένου της όταν μπορείς να διαβάσεις τα δεδομένα, την ανάλυση και τα συμπεράσματα.
Την έχεις δει κάπως επειδή συνέχισες τις σπουδές σου. Καλά έκανες αλλά χαλάρωσε λιγάκι, δεν έχεις γίνει ο αυτοκράτορας της αυθεντίας στον τομέα σου.
Σημασία για να έχεις άποψη σε ένα θέμα είναι να μπορείς να διαβάσεις τι λένε οι μελέτες. Εγώ μπορώ μια χαρά να τις διαβάσω. Όχι μόνο ξέρω επιστημονική γλώσσα γιατί κι εχώ μάστερ τελείωσα, αλλά ξέρω να διαβάζω και στην αγγλική επιστημονική γλώσσα γιατί αυτήν διδάχθηκα. Ομολογώ ότι μελέτες στα ελληνικά μού είναι πιο δύσκολο να τις παρακολουθήσω γιατί δεν είμαι τόσο εξοικοιωμένος με την επιστημονική διάλεκτο της ελληνικής.
Ας πούμε, σ' αυτό που παράθεσα λέει ότι η τάδε μελέτη εξέτασε τρεις παρτίδες εμβολίου και βρήκε και στις τρεις πρωτεϊνική επιμόλυνση. Αυτό είναι μια ξεκάθαρη πρόταση. Παρακάτω δίνει τα ποσοστά και αμέσως μετά λέει ότι αποτελεί σημαντική υπέρβαση των ορίων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Μέχρι εδώ δεν χρειάζομαι καμμιά ειδική γνώση. Στο τέλος λέει ότι δημιουργείται το ερώτημα αν αυτές οι σημαντικές επιμολύνσεις μπορεί να έχουν μακροχρόνιες συνέπειες στην ανοσοποιητική λειτουργία των εμβολιασμένων. Ούτε εδώ χρειάζομαι κάποια ειδική γνώση. Δεν με αφορά συγκεκριμένα ο μηχανισμός, με αφορά ότι τίθεται το ερώτημα κι αυτό δεν χρειάζομαι PhD για να το καταλάβω, όπως δεν χρειάζεσαι κι εσύ PhD στην σωματιδιακή φυσική για να καταλάβεις μια μελέτη που μιλάει για τις ενδεχόμενες συνέπειες μιας ισχυρής ηλιακής καταιγίδας στο ηλεκτρικό δίκτυο και στις τηλεπικοινωνίες.
Και για να τελειώνουμε μ' αυτήν την βλακεία, για την εθνική οικονομία γιατί εκφράζεις άποψη; Τι γνώσεις έχεις;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Otto Weininger
Δεν την έχω δει κάπως. Την έχω δει ακριβώς αυτό που είμαι πάνω σε ένα συγκεκριμένο τομέα.hellegennes έγραψε: ↑05 Σεπ 2023, 10:59Την έχεις δει κάπως επειδή συνέχισες τις σπουδές σου. Καλά έκανες αλλά χαλάρωσε λιγάκι, δεν έχεις γίνει ο αυτοκράτορας της αυθεντίας στον τομέα σου.
Εδώ μέσα, συγκριτικά δηλαδή, είμαι "αυθεντία" γιατί σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που έχουν διαβάσει ακριβώς μηδέν ( 0 ) βιβλία για το θέμα εγώ έχω διαβάσει (και εξεταστεί) καμία 10ρια και συνεχίζω, πέραν του βασικού κορμού.
Δεν πήγα σε κάνα συνέδριο φσρμακολόγων να παριστάνω την αυθεντία, ούτε σε κανένα συνέδριο μοριακής βιολογίας να πετιέμαι κάθε 5 λεπτά και να λέω την μαλακία μου.
Φυσικά, θα μπορούσα να σταθώ και στα 2 συνέδρια με αξιώσεις.
Εδώ μέσα έχετε μια τάση να μιλάτε 3 σελίδες για θέματα που αφορούν proteomics, άνθρωποι που πριν ένα χρόνο θα νομίζατε ότι η GPX και η TXNRD είναι ανταλλακτικά για μηχανάκια.
Και ναι, αν διαβάσεις μια μελέτη που λέει "το Α είναι κακό και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και αν θα γίνει" , μείνε σε αυτό διότι στην ουσία δεν έχεις ιδέα τι διαβάζεις και σε τι αναφέρεται.
Για την οικονομία που ρώτησες, δεν παίρνω θέση πέρα από βασικά πράγματα που είναι απλά μαθηματικά. Να μου το έλεγες αυτό αν έκανα καμία μακροοικονομικη ανάλυση.
Σε αντίθεση με σένα (και άλλους) που με σημαία το google is my friend, νομίζεις ότι μπορείς να έχεις άποψη επί παντός επιστητού ή να κάνεις συζητήσεις που αφορούν advanced molecular biology με μηδενικό σχεδόν υπόβαθρο.
Let them make the first mistake. We make the last move.
- hellegennes
Ακόμα και σ' αυτό το ποστ δείχνεις ξεκάθαρα ότι την έχεις ψωνίσει. Νομίζεις σε θέματα της επιστήμης του δεν θα μπορούσε να πετάξει ορολογία ο καθένας μας για να ψαρώσει τους άλλους ή νομίζεις ότι ενδιαφέρει σε μια γενική συζήτηση η τεχνική λεπτομέρεια; Επειδή έμαθες πέντε πράγματα παραπάνω στην επιστήμη σου νομίζεις ότι ανακάλυψες την Αμερική. Ο καθένας μας αν μιλούσε όπως εσύ για τον τομέα του θα γινόμασταν συνέχεια βίδες. Σταμάτα να κάνεις επίδειξη γνώσεων, δεν ενδιαφέρει τους συνομιλητές σου η GPX και η TXNRD, όπως δεν ενδιαφέρει σε μια συζήτηση π.χ. για την ανώμαλη μαγνητική ροπή των μιονίων πώς ακριβώς υπολογίζεται (είναι ένας εξαιρετικά πολύπλοκος υπολογισμός).Otto Weininger έγραψε: ↑05 Σεπ 2023, 11:54Δεν την έχω δει κάπως. Την έχω δει ακριβώς αυτό που είμαι πάνω σε ένα συγκεκριμένο τομέα.hellegennes έγραψε: ↑05 Σεπ 2023, 10:59Την έχεις δει κάπως επειδή συνέχισες τις σπουδές σου. Καλά έκανες αλλά χαλάρωσε λιγάκι, δεν έχεις γίνει ο αυτοκράτορας της αυθεντίας στον τομέα σου.
Εδώ μέσα, συγκριτικά δηλαδή, είμαι "αυθεντία" γιατί σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που έχουν διαβάσει ακριβώς μηδέν ( 0 ) βιβλία για το θέμα εγώ έχω διαβάσει (και εξεταστεί) καμία 10ρια και συνεχίζω, πέραν του βασικού κορμού.
Δεν πήγα σε κάνα συνέδριο φσρμακολόγων να παριστάνω την αυθεντία, ούτε σε κανένα συνέδριο μοριακής βιολογίας να πετιέμαι κάθε 5 λεπτά και να λέω την μαλακία μου.
Εδώ μέσα έχετε μια τάση να μιλάτε 3 σελίδες για θέματα που αφορούν proteomics, άνθρωποι που πριν ένα χρόνο θα νομίζατε ότι η GPX και η TXNRD είναι ανταλλακτικά για μηχανάκια.
Και ναι, αν διαβάσεις μια μελέτη που λέει "το Α είναι κακό και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και αν θα γίνει" , μείνε σε αυτό διότι στην ουσία δεν έχεις ιδέα τι διαβάζεις και σε τι αναφέρεται.
Για την οικονομία που ρώτησες, δεν παίρνω θέση πέρα από βασικά πράγματα που είναι απλά μαθηματικά. Να μου το έλεγες αυτό αν έκανα καμία μακροοικονομικη ανάλυση.
Σε αντίθεση με σένα (και άλλους) που με σημαία το google is my friend, νομίζεις ότι μπορείς να έχεις άποψη επί παντός επιστητού ή να κάνεις συζητήσεις που αφορούν advanced molecular biology με μηδενικό σχεδόν υπόβαθρο.
Δεν μας ενδιαφέρει το τεχνικό υπόβαθρο σε μια τέτοια συζήτηση, μάς ενδιαφέρει η ουσία. Κανείς μας δεν κάνει ερευνητική ανάλυση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Oloidioi.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
- Otto Weininger
Δεν εδώ ψωνιστει καθόλου, τα δεδομένα σου αναφέρω.hellegennes έγραψε: ↑05 Σεπ 2023, 12:25Ακόμα και σ' αυτό το ποστ δείχνεις ξεκάθαρα ότι την έχεις ψωνίσει. Νομίζεις σε θέματα της επιστήμης του δεν θα μπορούσε να πετάξει ορολογία ο καθένας μας για να ψαρώσει τους άλλους ή νομίζεις ότι ενδιαφέρει σε μια γενική συζήτηση η τεχνική λεπτομέρεια; Επειδή έμαθες πέντε πράγματα παραπάνω στην επιστήμη σου νομίζεις ότι ανακάλυψες την Αμερική. Ο καθένας μας αν μιλούσε όπως εσύ για τον τομέα του θα γινόμασταν συνέχεια βίδες. Σταμάτα να κάνεις επίδειξη γνώσεων, δεν ενδιαφέρει τους συνομιλητές σου η GPX και η TXNRD, όπως δεν ενδιαφέρει σε μια συζήτηση π.χ. για την ανώμαλη μαγνητική ροπή των μιονίων πώς ακριβώς υπολογίζεται (είναι ένας εξαιρετικά πολύπλοκος υπολογισμός).Otto Weininger έγραψε: ↑05 Σεπ 2023, 11:54Δεν την έχω δει κάπως. Την έχω δει ακριβώς αυτό που είμαι πάνω σε ένα συγκεκριμένο τομέα.hellegennes έγραψε: ↑05 Σεπ 2023, 10:59Την έχεις δει κάπως επειδή συνέχισες τις σπουδές σου. Καλά έκανες αλλά χαλάρωσε λιγάκι, δεν έχεις γίνει ο αυτοκράτορας της αυθεντίας στον τομέα σου.
Δεν μας ενδιαφέρει το τεχνικό υπόβαθρο σε μια τέτοια συζήτηση, μάς ενδιαφέρει η ουσία. Κανείς μας δεν κάνει ερευνητική ανάλυση.
Και μπορεί τους συνομιλητές μου να μην τους ενδιαφέρουν η GPX και η TXNRD, αλλά για όνομα του Θεού, (και) για αυτά τα πράγματα μιλήσατε, άλλο που δεν το καταλάβατε γιατί έχετε πάει στην κορυφή ενός πράγματος έχοντας άγνοια για όλα τα προηγούμενα.
Όπως όταν μιλάγατε για φυσική ανοσία έναντι ανοσιας εμβολίου και έλεγε ο καθένας την μαλακία του.
Αλλά η επιστημονική απάντηση σε ένα τέτοιο θέμα είναι καπως έτσι:
Και πρόσεχε, δεν είναι καν η καλύτερη απάντηση. Όλο και κάτι θα μου ξέφυγε.Otto Weininger έγραψε: ↑20 Ιαν 2022, 00:12
Βασικά η όλη φάση ξεκίνησε με μια νέα ψεκοθεωρια (που δυστυχώς αναμασανε και διάφοροι "επιστήμονες" ) και λέει ότι τα εμβόλια γενικά "υπερφορτώνουν" το ανοσοποιητικό μας και το αποδυναμώνουν . Έγινε της μόδας όταν ανακοινώθηκαν οι booster δόσεις.
Βασικοτατο στην ανοσολογία, το οποίο φαινεται να αγνοουν διαφοροι ειδήμονες (εντός και εκτός phorum) είναι η έννοια του αντιγόνου και του αντιγονικού καθοριστή (επίτοπος).
Αντιγόνο είναι κάθε μόριο που μπορεί να αναγνωρίζεται ειδικά από τα προσαρμόσιμα συστατικά του ανοσοποιητικού συστήματος, τα Β ή τα Τ λεμφοκύτταρα. Ή και τα δύο.
Ένα αντισωμα λοιπόν δεν συνδέεται με ολόκληρο το μολυσματικό παράγοντα (που αποτελείται από διάφορα και πολλά αντιγόνα συνήθως), αλλά με ένα περιορισμένο τμήμα του αντιγόνου, τον φίλο μας τον επίτοπο. Μπορεί να διαθέτει πολλούς και διάφορους επιτόπους ή έναν επαναλαμβανόμενο.
Σημαντικό: τα αντισώματα δείχνουν εξειδίκευση περισσότερο για τον επίτοπο παρά για το ακέραιο μόριο του αντιγόνου.
Καλά μέχρι εδώ; Τι μας λένε τα παραπάνω για τα εμβόλια λοιπόν ;
Τα εμβόλια είναι σχεδιασμένα για συγκεκριμένους αντιγονικούς καθοριστές και επομένως θα δώσουν εξειδικευμένη ανοσολογική απάντηση, σε σχέση με τη "φυσική" μόλυνση από ολόκληρο το μικροοργανισμό.
Κοινώς , δεν φορτώνουν τον οργανισμό με πολλά άχρηστα αντιγόνα ούτε πιέζεται το ανοσοποιητικό. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Τα εμβόλια έχουν ελάχιστα αντιγόνα.
Με την φυσικη ανοσια μεσω νόσησης που γουστάρουν κάποιοι άσχετοι με το θέμα, ο οργανισμος μας φορτώνεται με τουλάχιστον χιλιάδες αντιγόνα ανά μικρόβιο και τα οποία πολλές φορές επάγουν και αυτοάνοσες αντιδράσεις.
Πολλοί ιοί μάλιστα φαινεται να εμπλέκονται στην πρόκληση αυτοάνοσων μέσω της διαδικασίας του trigger event.
Όταν σχεδιάζεις ένα εμβόλιο , η εξειδικευμένη γνώση του επιτόπου (ή των επιτοπων) που μας χρειάζεται, μας βοηθάει να επιλέξουμε καλυτερη σύστασή του, πχ παρασκευή συνθετικά ενός προστατεύτικου πεπτιδιου.
Φυσικά μπορούμε να προσθέσουμε και άλλες αλληλουχίες, επιλεγμένους επιτοπους Τ και Β λεμφοκυτταρων, και όλα αυτά να συνδυαστούν.
Κανω παυση εδω, νομιζω το εγινε καπως κατανοητη η φαση. Γιατι μετα θα πρεπει να μπουμε σε τεχνικες λεπτομέριες όπως πχ ότι τα Β λεμφοκύτταρα αποκρίνονται στο τριδιάστατο σχήμα των αντιγονικών επιτόπων, ενω τα Τ λεμφοκύτταρα στις γραμμικές αλληλουχίες αμινοξέων, με ο,τι αυτό συνεπάγεται για την συνέχεια της κουβέντας που θα γίνει ακόμα πιο πολύπλοκη.
Αν εσύ τα αγνοείς όλα αυτά, αλλά ταυτόχρονα θες έχεις αποψάρα για την ανοσία, δεν είναι δικό μου πρόβλημα αλλά δικό σου.
Δεν θα κάνω έκπτωση στην επιστήμη για να κάνετε εσείς διάλογο με επικεφαλίδες.
Όσο για την ανωμαλη μαγνητική ροπή των μιονίων (πάλι διάλεξες κάτι που δεν είναι αντικείμενο σου εν τω μεταξύ) είναι πολύπλοκη και μυστήρια ακόμα και σήμερα, όντως δεν αφορά κανέναν μας αλλά θα ήταν το ίδιο αστείο να την αναλύει κάποιος έχοντας ως υπόβαθρο την φυσική που έκανε κάποτε στο σχολείο.
- ksk
- Phorum.gr user: ksk
Χαλαρωσε, άλλος έχει ψωνιστεί.hellegennes έγραψε: ↑05 Σεπ 2023, 12:25Ακόμα και σ' αυτό το ποστ δείχνεις ξεκάθαρα ότι την έχεις ψωνίσει. Νομίζεις σε θέματα της επιστήμης του δεν θα μπορούσε να πετάξει ορολογία ο καθένας μας για να ψαρώσει τους άλλους ή νομίζεις ότι ενδιαφέρει σε μια γενική συζήτηση η τεχνική λεπτομέρεια; Επειδή έμαθες πέντε πράγματα παραπάνω στην επιστήμη σου νομίζεις ότι ανακάλυψες την Αμερική. Ο καθένας μας αν μιλούσε όπως εσύ για τον τομέα του θα γινόμασταν συνέχεια βίδες. Σταμάτα να κάνεις επίδειξη γνώσεων, δεν ενδιαφέρει τους συνομιλητές σου η GPX και η TXNRD, όπως δεν ενδιαφέρει σε μια συζήτηση π.χ. για την ανώμαλη μαγνητική ροπή των μιονίων πώς ακριβώς υπολογίζεται (είναι ένας εξαιρετικά πολύπλοκος υπολογισμός).Otto Weininger έγραψε: ↑05 Σεπ 2023, 11:54Δεν την έχω δει κάπως. Την έχω δει ακριβώς αυτό που είμαι πάνω σε ένα συγκεκριμένο τομέα.hellegennes έγραψε: ↑05 Σεπ 2023, 10:59Την έχεις δει κάπως επειδή συνέχισες τις σπουδές σου. Καλά έκανες αλλά χαλάρωσε λιγάκι, δεν έχεις γίνει ο αυτοκράτορας της αυθεντίας στον τομέα σου.

Παρατηρητής...
- hellegennes
Μα δεν τα χρειαζόμαστε, ρε άνθρωπε. Κι εσύ όταν μιλάς για την πτώση του WTC μιλάς για microcrack propagation αλλά δεν το καταλαβαίνεις γιατί πηγαίνεις στην κορυφή ενός πράγματος έχοντας άγνοια για όλα τα προηγούμενα. Επειδή έχεις γνώση σε ένα αντικείμενο σού φαίνεται ξαφνικά φυσικό να απαιτείται εξειδικευμένη γνώση ενώ θα σου φαινόταν αφύσικο σε οποιονδήποτε τομέα.Otto Weininger έγραψε: ↑05 Σεπ 2023, 14:28Δεν εδώ ψωνιστει καθόλου, τα δεδομένα σου αναφέρω.
Και μπορεί τους συνομιλητές μου να μην τους ενδιαφέρουν η GPX και η TXNRD, αλλά για όνομα του Θεού, (και) για αυτά τα πράγματα μιλήσατε, άλλο που δεν το καταλάβατε γιατί έχετε πάει στην κορυφή ενός πράγματος έχοντας άγνοια για όλα τα προηγούμενα.
Είναι κλασική περίπτωση "το επάγγελμά μου είναι πιο δύσκολο". Αναγνωρίζεις τεχνικές λεπτομέρειες μόνο στον τομέα σου, δεν έχεις ποτέ ιδέα για το βάθος τεχνικής λεπτομέρειας σε άλλους τομείς.
Μόνο στο δικό σου επάγγελμα αναγνωρίζεις απαίτηση να έχει κάποιος PhD για να εκφέρει άποψη, στα υπόλοιπα θέματα νιώθεις ελεύθερος να γράψεις ακόμη και εύκολα ανιχνεύσιμες βλακείες, όπως στο νήμα Το Συμβάν της Ανατολικής Μεσογείου, που ούτε λίγο ούτε πολύ είπες πως σου φαίνεται περίεργο που ένα διαστημικό σκουπίδι που διαλύθηκε στην ατμόσφαιρα πάνω από την θάλασσα, δεν έγινε είδηση και σου φάνηκε λογικό που το άρθρο που διάβασες στην Wikipedia έλεγε ότι θα έκανε τρομερή καταστροφή πάνω από κατοικημένη περιοχή, με εκλυόμενη ενέργεια 20 φορές μικρότερη από αυτήν στο Τσέλιαμπινσκ, που έκανε μεν κάποιες ζημιές αλλά όχι καμμιά τρομερή καταστροφή.
Αυτό ας πούμε δεν χρειάζεται καν εξειδεικευμένες γνώσεις για να καταλάβεις ότι είναι παπαριά, η φυσική γυμνασίου αρκεί. Δεν χρειάζεται να ξέρεις τροχιακή μηχανική, ας πούμε, που είναι εξαιρετικά δύσκολη επιστήμη και θα ήταν η ανάλογη απαίτηση με αυτήν που έχεις για τον δικό σου τομέα.
Όχι, αυτά που παραθέτεις παρακάτω είναι αχυράνθρωπος. Η συζήτηση υπέρ της φυσικής ανοσίας έναντι του εμβολίου κινήθηκε γύρω από την εμπειρική γνώση ότι η φυσική ανοσία είναι πάντα ισχυρότερη της εμβολιαστικής. Δεν εξετάσαμε γιατί ούτε μας αφορά, αυτή είναι ακαδημαϊκή συζήτηση και δεν χρειάζεται να ξέρω πώς και γιατί συμβαίνει αυτό, μού αρκεί να ξέρω ότι συμβαίνει. Κόντρα στην εμπειρική γνώμη, μας είπαν από την αρχή τα κανάλια και οι έμποροι των εμβολίων ότι σ' αυτά τα εμβόλια συμβαίνει το αντίθετο: δίνουν ισχυρότερη ανοσία από αυτήν που παράγεται μετά από νόσηση. Αποδείχτηκε βέβαια αργότερα ότι ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει.Otto Weininger έγραψε: ↑05 Σεπ 2023, 14:28Όπως όταν μιλάγατε για φυσική ανοσία έναντι ανοσιας εμβολίου και έλεγε ο καθένας την μαλακία του.
Μάλιστα εσύ θα έπρεπε περισσότερο απ' όλους να το αναγνωρίζεις αυτό, μιας και τα εμβόλια δεν σε βοήθησαν να μην κοντέψεις να μείνεις στον τόπο, ενώ την δεύτερη φορά το πέρασες χαλαρουίτα, χάρη στην -όπως φαίνεται- πολύ ισχυρότερη ανοσία από την νόσηση.
Δεν έχεις ιδέα ποιο είναι το υπόβαθρό μου στον τομέα και πόσα χρόνια μελέτης έχω κάνει, αλλά δεν είναι του παρόντος. Δεν είναι καθόλου μυστήρια η ανώμαλη μαγνητική ροπή, ο υπολογισμός είναι εξαιρετικά πολύπλοκος αλλά δεν υπάρχει κανένα μυστήριο.Otto Weininger έγραψε: ↑05 Σεπ 2023, 14:28Όσο για την ανωμαλη μαγνητική ροπή των μιονίων (πάλι διάλεξες κάτι που δεν είναι αντικείμενο σου εν τω μεταξύ) είναι πολύπλοκη και μυστήρια ακόμα και σήμερα, όντως δεν αφορά κανέναν μας αλλά θα ήταν το ίδιο αστείο να την αναλύει κάποιος έχοντας ως υπόβαθρο την φυσική που έκανε κάποτε στο σχολείο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Otto Weininger
hellegennes έγραψε: ↑05 Σεπ 2023, 18:23Μα δεν τα χρειαζόμαστε, ρε άνθρωπε. Κι εσύ όταν μιλάς για την πτώση του WTC μιλάς για microcrack propagation αλλά δεν το καταλαβαίνεις γιατί πηγαίνεις στην κορυφή ενός πράγματος έχοντας άγνοια για όλα τα προηγούμενα. Επειδή έχεις γνώση σε ένα αντικείμενο σού φαίνεται ξαφνικά φυσικό να απαιτείται εξειδικευμένη γνώση ενώ θα σου φαινόταν αφύσικο σε οποιονδήποτε τομέα.Otto Weininger έγραψε: ↑05 Σεπ 2023, 14:28Δεν εδώ ψωνιστει καθόλου, τα δεδομένα σου αναφέρω.
Είναι κλασική περίπτωση "το επάγγελμά μου είναι πιο δύσκολο". Αναγνωρίζεις τεχνικές λεπτομέρειες μόνο στον τομέα σου, δεν έχεις ποτέ ιδέα για το βάθος τεχνικής λεπτομέρειας σε άλλους τομείς.
Αν δεν τα χρειάζεσαι, μην αναλύεις θέματα που τα αφορούν. Ή γράφε ένα "διάβασα αυτό,τι φάση" . Και δεν είναι το επάγγελμά μου αυτά,μη μπερδέυεσαι. Άλλο αν τα γνωρίζω.
Ούτε PhD έχω.
Ξανά : άλλο να κάνεις μια κουβέντα με την όποια ασχετοσύνη έχει ο καθένας μας και άλλο να παριστάνεις τον ξερόλα σε όλα, όπως εσύ. Εγώ, ο,τι γράφω εδώ μέσα και ο,τι γνωρίζω μπορώ να το υποστηρίξω και σε μια ράντομ κουβέντα irl χωρίς κινητά και google.
Εσύ όχι. Γιατί σε όλα παριστάνεις τον παντογνώστη.
Όπως και στο νήμα με το συμβάν της Μεσογείου. Δεν έκανα τον ξερόλα, είπα αυτό που διάβασα. Όταν από κάτω απάντησαν πως "δεν", έληξε το θέμα. Δεν επέμεινα.
Ναι. Εσύ και ο seismic ένα πράγμα.εν έχεις ιδέα ποιο είναι το υπόβαθρό μου στον τομέα και πόσα χρόνια μελέτης έχω κάνει, αλλά δεν είναι του παρόντος. .
- hellegennes
Otto Weininger έγραψε: ↑05 Σεπ 2023, 18:47Εγώ, ο,τι γράφω εδώ μέσα και ο,τι γνωρίζω μπορώ να το υποστηρίξω και σε μια ράντομ κουβέντα irl χωρίς κινητά και google.
Εσύ όχι.

Με έχεις γνωρίσει από κοντά και το έχεις διαπιστώσει ε;
Ε, αν σε κάνει να κοιμάσαι καλύτερα...
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Otto Weininger
από την στιγμή που:hellegennes έγραψε: ↑05 Σεπ 2023, 18:53Otto Weininger έγραψε: ↑05 Σεπ 2023, 18:47Εγώ, ο,τι γράφω εδώ μέσα και ο,τι γνωρίζω μπορώ να το υποστηρίξω και σε μια ράντομ κουβέντα irl χωρίς κινητά και google.
Εσύ όχι.
Με έχεις γνωρίσει από κοντά και το έχεις διαπιστώσει ε;
Ε, αν σε κάνει να κοιμάσαι καλύτερα...
σε όλα τα θέματα παριστάνεις τον ξερόλα
δίνεις απαντήσεις μέσα από google (φαίνεται ποια είναι η απάντηση που πηγάζει από προσωπική γνώση)
έχεις συγκεκριμένο ακαδημαικό υπόβαθρο και συγκεκριμένες βάσεις, παρόλα αυτά βλέπε 1
δε θέλει και πολύ φαντασία.
- Dwarven Blacksmith
Τις φλέβες μας μπορούμε κάπως να τις κάνουμε να μην είναι πια σαν βουλωμένο σουρωτήρι μετά τον κόβιντ;

- hellegennes
Φιλική συμβουλή: ξεκαβάλα και δείξε λίγη ταπεινότητα. Ούτε ο τομέας σου έχει κάτι ειδικό που απαιτεί περισσότερες γνώσεις για να τοποθετηθεί κάποιος ούτε έγινες ξαφνικά αυθεντία επειδή συνέχισες λίγο παραπέρα τις σπουδές σου. Δεν είσαι ερευνητής και δεν απαιτείται να έχει κάποιος ίσες γνώσεις με τις δικές σου για να διαβάσει μια μελέτη στον γενικότερο τομέα της βιολογίας και να έχει άποψη σε ένα πολύ συγκεκριμένο ζήτημα.Otto Weininger έγραψε: ↑05 Σεπ 2023, 19:00από την στιγμή που:
δίνεις απαντήσεις μέσα από google (φαίνεται ποια είναι η απάντηση που πηγάζει από προσωπική γνώση)
έχεις συγκεκριμένο ακαδημαικό υπόβαθρο και συγκεκριμένες βάσεις, παρόλα αυτά βλέπε 1
Με τα δε ίδια αυστηρά κριτήρια που θέτεις, θα έπρεπε ο ίδιος να ποστάρεις μόνο σ' αυτήν την ενότητα και πουθενά αλλού, πράγμα που φυσικά δεν συμβαίνει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Αν είναι να πάμε όλοι να ανοίξουμε φαρμακεία να πουλάμε φάρμακα. Δεν είναι έτσι. Είσαι λάθος σε αυτό.hellegennes έγραψε: ↑05 Σεπ 2023, 20:08Φιλική συμβουλή: ξεκαβάλα και δείξε λίγη ταπεινότητα. Ούτε ο τομέας σου έχει κάτι ειδικό που απαιτεί περισσότερες γνώσεις για να τοποθετηθεί κάποιος ούτε έγινες ξαφνικά αυθεντία επειδή συνέχισες λίγο παραπέρα τις σπουδές σου. Δεν είσαι ερευνητής και δεν απαιτείται να έχει κάποιος ίσες γνώσεις με τις δικές σου για να διαβάσει μια μελέτη στον γενικότερο τομέα της βιολογίας και να έχει άποψη σε ένα πολύ συγκεκριμένο ζήτημα.Otto Weininger έγραψε: ↑05 Σεπ 2023, 19:00από την στιγμή που:
Με τα δε ίδια αυστηρά κριτήρια που θέτεις, θα έπρεπε ο ίδιος να ποστάρεις μόνο σ' αυτήν την ενότητα και πουθενά αλλού, πράγμα που φυσικά δεν συμβαίνει.
Μαζόχα...taliban έγραψε: ↑05 Σεπ 2023, 20:14Αν είναι να πάμε όλοι να ανοίξουμε φαρμακεία να πουλάμε φάρμακα. Δεν είναι έτσι. Είσαι λάθος σε αυτό.hellegennes έγραψε: ↑05 Σεπ 2023, 20:08Φιλική συμβουλή: ξεκαβάλα και δείξε λίγη ταπεινότητα. Ούτε ο τομέας σου έχει κάτι ειδικό που απαιτεί περισσότερες γνώσεις για να τοποθετηθεί κάποιος ούτε έγινες ξαφνικά αυθεντία επειδή συνέχισες λίγο παραπέρα τις σπουδές σου. Δεν είσαι ερευνητής και δεν απαιτείται να έχει κάποιος ίσες γνώσεις με τις δικές σου για να διαβάσει μια μελέτη στον γενικότερο τομέα της βιολογίας και να έχει άποψη σε ένα πολύ συγκεκριμένο ζήτημα.Otto Weininger έγραψε: ↑05 Σεπ 2023, 19:00από την στιγμή που:
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Μπάιντεν: «Είμαι περήφανη που είμαι η πρώτη μαύρη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ»!
από Αρίστος » 05 Ιούλ 2024, 15:17 » σε Διεθνής πολιτική - 67 Απαντήσεις
- 2881 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Chupacabra
06 Ιούλ 2024, 21:28
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ειμαι η Εριεττα......και ειμαι καλα.
από Μαδουραίος » 08 Νοέμ 2024, 14:32 » σε Κοινωνικά θέματα - 5 Απαντήσεις
- 461 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
08 Νοέμ 2024, 14:49
-
-
- 1 Απαντήσεις
- 613 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
10 Ιουν 2023, 06:50