Otto Weininger έγραψε: ↑07 Σεπ 2023, 13:43
Στην Μάνδρα με 100 χιλ βροχής έγινε τις καργιόλας και τώρα με 500-600 χιλ κάνει συγκρίσεις αστείες.
Στην Αθήνα ξέρεις ρίχνει 400 χιλιοστά βροχής. Απλώς το κάνει σε 1 χρόνο. Παίζει κάποιο μικρό ρόλο και ο παρανομαστής φίλε μου σε αυτά τα πράγματα, όχι μόνο ο αριθμητής. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για πλημμύρα που δεν έχει σημασία πόσο νερό πέφτει, αλλά πόσο ΜΕΝΕΙ χωρίς να παροχετεύεται. Ένα χαστουκάκι στον κώλο κάθε μέρα για 20 χρόνια = δεν παθαίνεις τίποτα. 7200 χαστουκάκια στον κώλο σε 1 δευτερόλεπτο = θα γίνεις κιμάς.
Στη Μάνδρα λοιπόν έριξε 100 χιλιοστά βροχής σε 3 ώρες και σαν αποτέλεσμα ο κεντρικός δρόμος της Μάνδρας χρειάστηκε να παροχετεύσει την ίδια ποσότητα νερού με το Βόλγα ποταμό. Είδαμε όλοι τα νερά να έχουν ύψος 3 μέτρα και να τρέχουν ορμητικά. Και κάποιοι μαλάκες λέγατε "γιατί δεν έχουν καθαριστεί τα φρεάτια". Εγώ έλεγα ότι έτσι μοιάζει αν περάσει ο Βόλγας μέσα από τον κεντρικό της πόλης σου που παρεμπιπτόντως φτιάχτηκε πάνω σε ρέμα. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί την αδιαφορία των αυτοδιοικητικών και της κεντρικής κυβέρνησης για αντιπλημμυρικά έργα, όπως τη βλέπουμε και σε ΠΟΛΥ μικρότερες βροχές σαν της Αθήνας χθες). Η αξιοπρέπειά μου όμως δε μου επιτρέπει να πείσω τον εαυτό μου ότι αυτό το πράγμα που είδα στη Μάνδρα θα πέρναγε άνετα από ένα καθαρισμένο ή βρώμικο φρεάτιο, εκτός αν το φρεάτιο είχε καμιά τριανταριά μέτρα πλάτος και 4-5 ύψος, οπότε θα ήταν λίγο δύσκολο να το έχει φτιάξει η Δούρου στον 1.5 χρόνο που ήταν περιφερειάρχης.
Εσύ αντιθέτως είσαι που αλλάζεις στάση αναλόγως καρέκλας. Τώρα ξαφνικά ανακάλυψες ότι το κλίμα έχει αλλάξει. Όχι αρκετά βέβαια για να πεις στην κυβέρνησή σου "μήπως να κάνατε κάτι για αυτό". Μόνο για να την δικαιολογήσεις που δεν κάνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.