Είμαι θετικός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Re: Είμαι θετικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 07 Σεπ 2023, 07:52

hellegennes έγραψε:
07 Σεπ 2023, 02:23
Otto Weininger έγραψε:
06 Σεπ 2023, 21:18
τον μηχανισμό της ανοσίας αγνοείς. Τόσο της φυσικής όσο και της εμβολιαστικής. Γιαυτό και όσα έγραφες ήταν επιφανειακά προϊόντα ημιμάθειας.
Έχεις σαλέψει, μού φαίνεται. Παραθέσεις από μελέτες κάνω, δεν έκανα ανάλυση του μηχανισμού ανοσίας, τον οποίο άλλωστε δεν αγνοώ καθόλου, ξέρω μια χαρά τα βασικά και για την φυσική και για την εμβολιαστική. Εσύ από την άλλην υπερασπίστηκες από την πρώτη στιγμή το σλόγκαν των φαρμακευτικών ότι η εμβολιαστική ανοσία σ' αυτήν την νόσο δουλεύει καλύτερα από την φυσική. Μάλιστα στην αρχή έλεγαν ότι δεν υπάρχει καν φυσική ανοσία, το οποίο δεν θυμάμαι αν πιπίλιζες κι εσύ αλλά δεν θα μου έκανε εντύπωση.

Εγώ από την αρχή είχα εκφράσει τις επιφυλάξεις μου για το πόσο ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα είναι καλύτερο από της γρίπης και αν είναι έστω το ίδιο αποδοτικό θα χρειάζεται ετήσια δόση και ότι η φυσική ανοσία είναι σχεδόν πάντα ισχυρότερη. Εσύ πάλι έλεγες ό,τι και οι φαρμακευτικές και τα κανάλια. Θα χρειαστούν δύο δόσεις μόνο, θα έχει αποδοτικότητα 95%+ ενώ η φυσική ανοσία παίζεται αν κάνει τίποτα. Και στα τρία είχα δίκιο και στα τρία είχες άδικο.

Είτε λοιπόν το βάθος γνώσεών σου δεν έχει πεδίο εφαρμογής στην συζήτηση, είναι χρήσιμο για άλλα πράγματα, είτε θέλησε η μοίρα ή ο Θεός -ό,τι σε κάνει να νιώθεις καλύτερα- να σου βάλει τρικλοποδιά και να συμβούν αυτά που έλεγα κατά τύχη.

Σε ανύποπτο χρόνο μάλιστα άφησα τους ειδικούς να απαντήσουν γιατί τα εμβόλια της γρίπης χρειάζονται κάθε χρόνο και δεν είναι αποδοτικά, ακριβώς για να μην λέει κανείς αυτά που λες τώρα, ό,τι μπλέκομαι σε ξένα χωράφια. Αλλά επειδή από την αρχή το τραγούδι ήταν "η γρίπη και ο κορωνοϊός δεν έχουν καμμιά σχέση" αν και ολοφάνερα έχουν ίδια συμπτώματα και οδηγούν με διαφορετική συχνότητα σε κάποια μορφή ARS, έχουν θνητότητα στην ίδια κλίμακα, μεταδίδονται με τον ίδιο τρόπο, μεταλλάσσονται γρήγορα και είναι εποχικοί, δεν μπήκες ποτέ στον κόπο να εξετάσεις αν η αποδοτικότητα στον εμβολιασμό θα είναι παρόμοια.
Otto Weininger έγραψε:
06 Σεπ 2023, 21:18
Σου είπα μπορώ να καταλάβω πότε κάτι είναι γνώση δική σου και όχι google.
Έχεις αποδείξει ήδη πολλές φορές ότι δεν έχεις ιδέα. Συνεχίζεις δε να αποδεικνύεις ότι η φιλοσοφία της θεολογίας επηρεάζει την ζωή σου σε όλους τους τομείς. Δεν διαφέρει σε τίποτα το "μπορώ να καταλάβω" που λες εδώ από το "μπορώ να νιώσω τον Θεό", βασίζονται και τα δυο στο συναίσθημα και όχι σε δεδομένα.
Στο σημείο αυτό αμφιβάλλω και αν κατανοείς τι σημαίνει η φράση "μηχανισμός ανοσίας" .
Σου έβαλα μια απάντηση μου στο sys3x ως παράδειγμα για το τι σημαίνει να ξέρεις έστω τα βασικά για το σημαίνει μηχανισμός ανοσίας και γιατί είναι ασφαλέστερη η ανοσία μέσω εμβολίων έναντι της φυσικής.

Για τα υπόλοιπα ως πονηρίδης, κάνεις χρονικά άλματα και φυσικά αφήνεις έξω ο,τι έχουν χιλιοαπαντηθει.

Παριστάνεις τον πανεπιστημονα, είσαι ένας εκ των 2 ατόμων εδώ μέσα που το κάνουν αυτό. Εσύ και ο foscilis. Και οι 2 με τον ίδιο τρόπο και οι 2 με τα ίδια "επιχειρήματα".
Η μόνη σας διαφορά είναι ότι εσύ δεν ξέρεις πότε να το βουλώσεις.

Θες να συνεχίσουμε το νήμα για 10 χρόνια; Κανένα πρόβλημα.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 07 Σεπ 2023, 11:43

Η ουσία είναι ότι εγώ που θα έπρεπε κατά την γνώμη σου να σκάω, είχα δίκιο και για την αποδοτικότητα των εμβολίων και για την διάρκειά τους και για την ισχυρότερη φυσική ανοσία, πράγμα που αποδεικνύει ότι οι γνώσεις μου επαρκούν γι' αυτήν την συζήτηση.

Αν συζητούσαμε κάτι άλλο που έχει να κάνει με βιοχημεία φυσικά και δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε μαζί συζήτηση, αλλά δεν θα ξεκινούσα καν τέτοια συζήτηση. Ίσως τελικά μάλιστα να σε ενοχλεί αυτό, γιατί οι εξειδικευμένες γνώσεις σου δεν είναι ιδιαίτερα πιθανό να οδηγήσουν σε συζήτηση στο φόρουμ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Thor
Phorum.gr user: Thor

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor » 07 Σεπ 2023, 12:25

Τελικα η αεκ θα παρει σεντερ μπακ;
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 07 Σεπ 2023, 12:33

Thor έγραψε:
07 Σεπ 2023, 12:25
Χρειάζεται για το πρωτάθλημα? Ευρώπη δε θα παίξει

Άβαταρ μέλους
Thor

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor » 07 Σεπ 2023, 12:49

EKPLIKTIKOS έγραψε:
07 Σεπ 2023, 12:33
Thor έγραψε:
07 Σεπ 2023, 12:25
Χρειάζεται για το πρωτάθλημα? Ευρώπη δε θα παίξει
Γιατι να μη παιξει Ευρωπη;

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 07 Σεπ 2023, 13:00

Thor έγραψε:
07 Σεπ 2023, 12:49

Έπρεπε να τον δηλώσει

Άβαταρ μέλους
Thor

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor » 07 Σεπ 2023, 14:50

EKPLIKTIKOS έγραψε:
07 Σεπ 2023, 13:00
Thor έγραψε:

Έπρεπε να τον δηλώσει
Θα τον δηλωσει την επομενη επιτρεπομενη φορα.

Άβαταρ μέλους
BOOMER

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BOOMER » 07 Σεπ 2023, 15:01

Μπήκα να δω σχόλια για τους Θεματοφύλακες και τα καραγκιοζιλίκα τους στην Θεσσαλονίκη και βλέπω ότι ακόμη ο τοπικός συνοικιακός μπακάλης συνεχίζει ανερυθρίαστα να αμφισβητεί την αξία του εμβολιασμού στην αντιμετώπιση της πανδημίας Covid και διάφοροι να γελάνε με τα καμώματα του ,σαν να έχουμε ακόμη 2021. Δεν είναι τυχαία καθολικά αποτυχημένα αυτά τα άτομα.

Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 07 Σεπ 2023, 15:11

BOOMER έγραψε:
07 Σεπ 2023, 15:01
Μπήκα να δω σχόλια για τους Θεματοφύλακες και τα καραγκιοζιλίκα τους στην Θεσσαλονίκη και βλέπω ότι ακόμη ο τοπικός συνοικιακός μπακάλης συνεχίζει ανερυθρίαστα να αμφισβητεί την αξία του εμβολιασμού στην αντιμετώπιση της πανδημίας Covid και διάφοροι να γελάνε με τα καμώματα του ,σαν να έχουμε ακόμη 2021. Δεν είναι τυχαία καθολικά αποτυχημένα αυτά τα άτομα.
Θα ήθελα να σου πω για καρκινοπαθή τελικού σταδίου ανεμβολίαστο, με μισό του μισού πνεύμονα ενεργό, που τον κόλλησαν κοβιντ εμβολιασμένοι γιατροί και προσωπικό μεσα σε νοσοκομείο (ξέρω πολύ καλα τι λεω όταν λεω "τον κόλλησαν γιατροί και προσωπικό μέσα σε νοσοκομείο") αλλά ΔΕΝ πέθανε από κόβιντ τελικά, άργησε λίγο και πήγε από τον καθολικό καρκίνο.
Επειδή το μπούλινγκ -εκτός των άλλων και- για pcr κάθε πέντε ημέρες πήγαινε σύννεφο, κι επειδή όλοι οι υπόλοιποι έμπαιναν αέρα πατέρα με ράπιντ είτε χωρίς ράπιντ (γιατροί), υπάρχει ένα μικρό παράπονο για όλα αυτά.

Αλλά το ΄χω πρόσφατο ακόμη, κάποτε ίσως, κάνουμε κάποια κουβέντα.

Μέχρι τότε, βάστα κανα σωσίβιο, καμια σφυρίχτρα, ένα κατιτίς, δεν ξέρεις τί σου/μας ξημερώνει.
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς

Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 07 Σεπ 2023, 15:26

Thor έγραψε:
07 Σεπ 2023, 14:50
EKPLIKTIKOS έγραψε:
Thor έγραψε:

Έπρεπε να τον δηλώσει
Δυστυχώς, γιά να υπάρξει επόμενη επιτρεπόμενη φορά, θα πρέπει η ΑΕΚ να έλθει τουλάχιστον 3η στον όμιλό της, πράγμα δύσκολο.
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
Thor

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor » 07 Σεπ 2023, 15:28

Leporello έγραψε:
07 Σεπ 2023, 15:26
Thor έγραψε:
07 Σεπ 2023, 14:50
EKPLIKTIKOS έγραψε:

Έπρεπε να τον δηλώσει
Δυστυχώς, γιά να υπάρξει επόμενη επιτρεπόμενη φορά, θα πρέπει η ΑΕΚ να έλθει τουλάχιστον 3η στον όμιλό της, πράγμα δύσκολο.
Τελος παντων, χρειαζεται και για τη σουπερ λιγδα, παρτε τον.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 07 Σεπ 2023, 15:30

Otto Weininger έγραψε:
07 Σεπ 2023, 07:52
Σου έβαλα μια απάντηση... γιατί είναι ασφαλέστερη η ανοσία μέσω εμβολίων έναντι της φυσικής.
Σε ευχαριστώ για το μάθημα γυμνασίου, έχω πάει σχολείο. Ο εμβολιασμός γίνεται όταν το ρίσκο από την νόσηση είναι σημαντικό, δεν κάνουμε 4.000 εμβόλια καλού-κακού, κάνουμε μόνο όσα χρειαζόμαστε. Δεν τέθηκε ποτέ θέμα ποια ανοσία είναι ασφαλέστερη, εννοείται ότι η αποφυγή της νόσησης είναι ασφαλέστερη ντεφάκτο. Αυτό που τέθηκε από την αρχή είναι κατά πόσο είναι απαραίτητο το εμβόλιο για όλους και σ' αυτό παίζουν ρόλο οι εξής παράμετροι:

1. πόσο ασφαλή είναι τα εμβόλια. Αυτό ακόμη δεν έχει απαντηθεί τελείως γιατί τα εμβόλια κυκλοφόρησαν χωρίς να δοκιμαστούν για μεγάλο διάστημα, πρόκειται για νέα εμβόλια
2. πόσος μεγάλος είναι ο κίνδυνος από την νόσηση για τον οποιονδήποτε
3. πόση διάρκεια έχει το εμβόλιο
4. σε τι βαθμό η νόσηση προσφέρει ικανή ανοσία

Όλα αυτά συνδυαστικά πρέπει να ληφθούν υπόψη. Οι απαντήσεις που έδωσαν οι φαρμακευτικές ήταν ότι τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή, ο κίνδυνος από την νόσηση είναι μεγάλος για όλους, τα εμβόλια κρατάνε σίγουρα χρόνια και η ανοσία από νόσηση είναι από ελάχιστη ως ανύπαρκτη.

Προφανώς με αυτά τα δεδομένα η καλύτερη επιλογή για τον οποιονδήποτε θα ήταν το εμβόλιο, ακόμη κι αν είχε νοσήσει. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι τα εμβόλια είναι λιγότερο ασφαλή από όσο ισχυρίστηκαν στην αρχή, ο κίνδυνος από την νόσηση είναι μεγάλος μόνο για συγκεκριμένες ομάδες, το εμβόλιο έχει πολύ μικρή διάρκεια και η νόσηση προσφέρει ικανή ανοσία.

Η συζήτηση δεν ήταν ποτέ για το αν είναι πιο ασφαλές να αποκτήσεις ανοσία χωρίς νόσηση. Στην συγκεκριμένη κουβέντα των τελευταίων σελίδων συγκεκριμένα, η συζήτηση ήταν για το αν η νόσηση προσφέρει ισχυρότερη προστασία από το εμβόλιο και η απάντηση είναι ναι. Θα μπορούσες να πεις "ναι μεν, αλλά είναι πιο ασφαλές να κάνεις το εμβόλιο", αλλά προτίμησες να ισχυριστείς ότι η συζήτηση αφορούσε ποια μέθοδος είναι ασφαλέστερη. Δεν είναι η πρώτη φορά που πετάς την μπάλα στην εξέδρα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 07 Σεπ 2023, 15:51

hellegennes έγραψε:
07 Σεπ 2023, 15:30
Otto Weininger έγραψε:
07 Σεπ 2023, 07:52
Σου έβαλα μια απάντηση... γιατί είναι ασφαλέστερη η ανοσία μέσω εμβολίων έναντι της φυσικής.
Σε ευχαριστώ για το μάθημα γυμνασίου, έχω πάει σχολείο.
Γ Γυμνασίου
https://archeia.moec.gov.cy/sm/50/c_gym ... athiti.pdf

Γ Λυκείου
https://archeia.moec.gov.cy/sm/44/viologia_c_lyk_vm.pdf

δείξτα μου
Βασικά η όλη φάση ξεκίνησε με μια νέα ψεκοθεωρια (που δυστυχώς αναμασανε και διάφοροι "επιστήμονες" ) και λέει ότι τα εμβόλια γενικά "υπερφορτώνουν" το ανοσοποιητικό μας και το αποδυναμώνουν . Έγινε της μόδας όταν ανακοινώθηκαν οι booster δόσεις.

Βασικοτατο στην ανοσολογία, το οποίο φαινεται να αγνοουν διαφοροι ειδήμονες (εντός και εκτός phorum) είναι η έννοια του αντιγόνου και του αντιγονικού καθοριστή (επίτοπος).
Αντιγόνο είναι κάθε μόριο που μπορεί να αναγνωρίζεται ειδικά από τα προσαρμόσιμα συστατικά του ανοσοποιητικού συστήματος, τα Β ή τα Τ λεμφοκύτταρα. Ή και τα δύο.

Ένα αντισωμα λοιπόν δεν συνδέεται με ολόκληρο το μολυσματικό παράγοντα (που αποτελείται από διάφορα και πολλά αντιγόνα συνήθως), αλλά με ένα περιορισμένο τμήμα του αντιγόνου, τον φίλο μας τον επίτοπο. Μπορεί να διαθέτει πολλούς και διάφορους επιτόπους ή έναν επαναλαμβανόμενο.
Σημαντικό: τα αντισώματα δείχνουν εξειδίκευση περισσότερο για τον επίτοπο παρά για το ακέραιο μόριο του αντιγόνου.

Καλά μέχρι εδώ; Τι μας λένε τα παραπάνω για τα εμβόλια λοιπόν ;

Τα εμβόλια είναι σχεδιασμένα για συγκεκριμένους αντιγονικούς καθοριστές και επομένως θα δώσουν εξειδικευμένη ανοσολογική απάντηση, σε σχέση με τη "φυσική" μόλυνση από ολόκληρο το μικροοργανισμό.

Κοινώς , δεν φορτώνουν τον οργανισμό με πολλά άχρηστα αντιγόνα ούτε πιέζεται το ανοσοποιητικό. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Τα εμβόλια έχουν ελάχιστα αντιγόνα.

Με την φυσικη ανοσια μεσω νόσησης που γουστάρουν κάποιοι άσχετοι με το θέμα, ο οργανισμος μας φορτώνεται με τουλάχιστον χιλιάδες αντιγόνα ανά μικρόβιο και τα οποία πολλές φορές επάγουν και αυτοάνοσες αντιδράσεις.
Πολλοί ιοί μάλιστα φαινεται να εμπλέκονται στην πρόκληση αυτοάνοσων μέσω της διαδικασίας του trigger event.

Όταν σχεδιάζεις ένα εμβόλιο , η εξειδικευμένη γνώση του επιτόπου (ή των επιτοπων) που μας χρειάζεται, μας βοηθάει να επιλέξουμε καλυτερη σύστασή του, πχ παρασκευή συνθετικά ενός προστατεύτικου πεπτιδιου.
Φυσικά μπορούμε να προσθέσουμε και άλλες αλληλουχίες, επιλεγμένους επιτοπους Τ και Β λεμφοκυτταρων, και όλα αυτά να συνδυαστούν.

Κανω παυση εδω, νομιζω το εγινε καπως κατανοητη η φαση. Γιατι μετα θα πρεπει να μπουμε σε τεχνικες λεπτομέριες όπως πχ ότι τα Β λεμφοκύτταρα αποκρίνονται στο τριδιάστατο σχήμα των αντιγονικών επιτόπων, ενω τα Τ λεμφοκύτταρα στις γραμμικές αλληλουχίες αμινοξέων, με ο,τι αυτό συνεπάγεται για την συνέχεια της κουβέντας που θα γίνει ακόμα πιο πολύπλοκη

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 07 Σεπ 2023, 16:00

Thor έγραψε:
07 Σεπ 2023, 15:28

Οι γκομπακηδες συμφωνούν; αυτοί μας λέγανε ότι θα κατεβάσουν τα δεύτερα, τι άλλαξε;

Άβαταρ μέλους
Thor

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor » 07 Σεπ 2023, 16:02

EKPLIKTIKOS έγραψε:
07 Σεπ 2023, 16:00
Thor έγραψε:
07 Σεπ 2023, 15:28

Οι γκομπακηδες συμφωνούν; αυτοί μας λέγανε ότι θα κατεβάσουν τα δεύτερα, τι άλλαξε;
Δε ξερω, περιμενε μια στιγμη...GoBack

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών