Tον σκότωσαν επειδή ανέβηκε τελευταία στιγμή στο πλοίο

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Re: Tον σκότωσαν επειδή ανέβηκε τελευταία στιγμή στο πλοίο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 07 Σεπ 2023, 21:54

Χαοτικός έγραψε:
07 Σεπ 2023, 21:43
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
07 Σεπ 2023, 21:17
Πτολεμαίος έγραψε:
07 Σεπ 2023, 20:12

Δηλαδή οι γύφτοι και κάθε κλεφτρόνι εκεί έξω λειτουργουν ταξικά έτσι;
Δεν κλέβουν λατσηδες μαρινακηδες.

Τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα ακόμα.
Δεν λειτουργούν ταξικά, αλλά η κοινωνική θέση τους, μεταξύ άλλων, τους σπρώχνει στην παραβατικότητα.

Κάθε έγκλημα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και απαιτείται κοινωνιολογική ανάλυση για να εντοπίσεις τα αίτια.
Του απαντάς το τι κάνουν οι γύφτοι σαν να είναι μια κανονική συνέχεια της κουβέντας; Δεν είχες να πεις κάτι για το πως συνδέεται αυτό που είπες εσύ μα αυτό που είπε μετά;
Η αλήθεια είναι ότι δεν σε πιάνω. Στα δικά μου μάτια, ο Αντώνης δολοφονήθηκε γιατί ήταν ένα αδύναμο μέλος της κοινωνίας μας. Αν ήταν κανένας μαυροπουκαμισάς έμπορος σκόνης ο ύπαρχος θα καθόταν σούζα.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 07 Σεπ 2023, 21:58

sys3x έγραψε:
07 Σεπ 2023, 21:53
Χαοτικός έγραψε:
07 Σεπ 2023, 21:37
Να σου πω και το δεύτερο ή βαριέσαι τώρα; Το θεωρώ σημαντικό κι αυτό.
Φυσικά και να το πεις.
τα διαβάζεις; Ολοκληρα;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 07 Σεπ 2023, 21:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 » 07 Σεπ 2023, 21:58

Εντωμεταξύ στο φβ γινεται διαγωνισμος μαλακιας για το ποιος θα γραψει το πιο δακρυβρεκτο κείμενα και την καλυτερη ατακα για να παρουν πολλα like.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 07 Σεπ 2023, 22:01

Επίσης Συς υπάρχει κι άλλο θεματάκι.
Ξέρεις ότι δεν ζητάω ποτέ το κεφάλι κανενός γιατί... δεν μου αρέσουν τα κεφάλια; Δεν ξέρω ρε συ, μάλλον. Αυτά που είπε στο ποστ που παράθεσες λίγο πολύ ρέπουν προς ένα είδος κατανόησης στους εργαζόμενους και κατ' επέκταση στους φονιάδες.
Πόσο δεν βολεύει ε; :D

Πόσο αδύνατον στην αιωνιότητα, είναι το να ταυτιστείς μαζί τους έστω σε μία πτυχή. Τι λες ρε μαλάκα! Αυτά τα καθίκια, τα αποβράσματα τα τα τα κλπ.

Πάρε τώρα και τα μαθηματικά της φάσης.
Ταυτίζομαι με το θύμα φίλε, γιατί είναι αθώο. Ξέρεις πόση ανάγκη έχω για αθωότητα; Όντας ένα καθημερινό κοινωνικό γουρούνι, πόσο ανάγκη έχω να ξεχαστώ λίγο ταυτιζόμενος με την αθωότητα. Γι αυτό και θα φωνάξω ρε! Κοίτα με τι ωραία που θύμωσα και βρίζω τους φονιάδες. Και να σου πω; Θα κατηγορήσω και κανέναν διπλανό για κανιβαλισμό . Ναι ρε! Που το καθίκι κανιβαλίζει το νεκρό! Που τον χρησιμοποιεί για να κάνει τη δουλίτσα του και να έχει ατομικό όφελος σπό το θάνατό του. Ενώ εγώ δεν κανιβαλίζω ρε συ. Δεν τον χρησιμοποιώ για να παίξω το ψυχολογικό μου παιχνιδάκι, να ξεχάσω ότι είναι μία κοινωνική σκατένια γλίτσα, παρά είμαι ένας από τους αθώους.
Και να θυμάσαι. όσο πιο πολύ φωνάζω τόσο πιο αθώος είμαι :wink
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 07 Σεπ 2023, 22:02

Libre arbitre έγραψε:
AlienWay έγραψε:
07 Σεπ 2023, 21:29
Libre arbitre έγραψε:
07 Σεπ 2023, 21:23
Να' ναι καλά οι κάμερες.
https://www.athensvoice.gr/epikairotita ... 0shFEik7d8
.
Το έγκλημα στον Πειραιά που χάρη σε μια κάμερα δεν το μάθαμε ως «ατύχημα» είναι άλλη μια, από τις πάρα πολλές, επιβεβαίωση του πόσο ωφέλιμες είναι για την κοινωνία οι κάμερες στους δημόσιους χώρους.
Αυτές οι κάμερες, δεν ήταν δημόσιες.
Oπως και να'χει, θα έπρεπε να υπάρχουν και δημόσιες αν δεν ήταν.
Η κάμερα του κινητού στα χέρια του πολίτη είναι όπλο προστασίας (ίσως από τα θετικότερα βήματα της τεχνολογίας).

Δεν είναι κάτι που μπορεί να λέγεται το ίδιο εύκολα για τις δημόσιες κάμερες.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Libre arbitre
Phorum.gr user: Βασίλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Libre arbitre » 07 Σεπ 2023, 22:04

AlienWay έγραψε:
07 Σεπ 2023, 22:02
Libre arbitre έγραψε:
AlienWay έγραψε:
07 Σεπ 2023, 21:29

Αυτές οι κάμερες, δεν ήταν δημόσιες.
Η κάμερα του κινητού στα χέρια του πολίτη είναι όπλο προστασίας (ίσως από τα θετικότερα βήματα της τεχνολογίας).

Χάρη στις δημόσιες κάμερες έχουν εξιχνιαστεί ένα σωρό εγκλήματα, παραβάσεις, δολοφονίες κτλ.
:a0452: Οι Ρώσοι αφαίμαξαν την Ευρώπη ανεβάζοντας το φυσικό αέριο 20 φορές μέσα σε 2 χρόνια!!!
- Κάνουν τέτοια πράγματα οι ρωSSιστές; Είναι απλά γενοκτόνοι, οικοκτόνοι και αντιγκέι...
https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%A ... l/newusers

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 07 Σεπ 2023, 22:05

Λοξίας έγραψε:
foscilis έγραψε:
07 Σεπ 2023, 21:18
Λοξίας έγραψε:
07 Σεπ 2023, 20:59

Α ωραία! Δίνει τις επιβεβλημένες προδιαγραφές της σημαίας.

Όμως, μπορώ και εγώ (αναφέρεται πιο κάτω) να προμηθευτώ μία επισήμων προδιαγραφών σημαία.
Kι αμα προμηθευτεις μια επισημων προδιαγραφων στολη πεζοναυτη αυτο σε κανει πεζοναυτη;

Οι προδιαγραφες ειναι το ενα κομματι, το αλλο ειναι ΠΟΥ, ΠΟΤΕ και ΠΩΣ αναρταται.

Αλλιως ο νομος θα ελεγε σκετο "σημαια" οπως κανει για προσβολη ξενης σημαιας.
Α, κατάλαβα...θα παίξουμε το παιχνίδι των δέκα ερωτήσεων..μέσα. :lol:

Ο νόμος (που έφερες και σωστά έκανες), γράφει:
Άρθρο 2.
Χρησιμοποίησις Εθνικής Σημαίας
1.Η Εθνική Σημαία παραμένει εν επάρσει καθ΄ εκάστην από της ογδόης πρωϊνής μέχρι της δύσεως του ηλίου, εις:
SpoilerShow
α)Την Προεδρίαν της Δημοκρατίας και την Βουλήν των Ελλήνων.
β)Τα Υπουργεία.
γ)Τας Πρεσβευτικάς και Προξενικάς Αρχάς.
δ)Τα Δημόσια, Δημοτικά και Κοινοτικά Καταστήματα, καθοριζόμενα δι΄ αποφάσεως του Υπουργού των Εσωτερικών.
ε)Τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Εκπαιδευτήρια εν γένει, κατά την διάρκειαν της Σχολικής περιόδου.
Δηλαδή, ένα σχολείο έχει την επίσημη σημαία, ναι;
Ναι! (δεν νομίζω να το αρνηθείς αν και πάρχει πάντα η ελπίδα...μπορείς να πεις ότι την πήραν από το περίπτερο).

Συνεπώς, αυτήν παίρνω και την καίω στο Σύνταγμα.
...εκτός αν ισχυριστείς πως οφέλω να την κάψω αναρτημένη στον ιστό του σχολείου (εκεί πάει το ΠΟΥ ΠΟΤΕ και ΠΩΣ αναρτάται;;)
Και αν το ισχυριστείς, και γι' αυτό έχω την λύση: Δεν την πάω στο Σύνταγμα, της βάζω φωτιά επί τόπου...
Θα απαντήσεις τώρα σε αυτά που έθεσα:
Οπότε, μπορώ εύκολα να την πάω στην μέση της πλατείας Συντάγματος και να της βάλω φωτιά...
Θα επέμβει το κράτος; Και αν επέμβει, εγώ μπορώ να την γλυτώσω ισχυριζόμενος ότι ήταν φτιαγμένη από φτηνό τσίτι;
Διότι μέχρι να επέμβει, η σημαία θα έχει ήδη καεί.
Και τότε, πως θα αποδειχθεί ότι ήταν επίσημη σημαία; Θα την πάνε στο γενικό χημείο του κράτους για ανάλυση;
Ευελπιστώ...

ΥΓ.
Θεωρώ ότι κάνεις λάθος να κολλήσεις στον όρο "επίσημη".
Αυτός ο όρος έχει να κάνει με τις μίνιμουμ προδιαγραφές που πρέπει να έχει η σημαία ώστε να αναρτηθεί σε μια κρατική υπηρεσία.
Σαν σύμβολο όμως (και είμαι εναντίον των συμβόλων), είτε είναι από μετάξι είτε από τσόχα, εφ' όσον έχει τις σωστές αναλογίες, έχει την ίδια αξία. Δηλαδή, επίσημη είναι και η "επίσημη" από μεταξωτό ύφασμα, επίσημη και αυτή από τσόχα.
κλασικά ο φοσι πάει κόντρα για τη κόντρα
δε στέκει αυτό που γράφει. η σημαία είναι σύμβολο και το σύμβολο αντιπροσωπεύει κάτι. όταν λοιπόν καις μια σημαία, καις όλα όσα αντιπροσωπεύει η σημαία - δεν καις απλά ένα πανί έτσι ώστε να μπορούμε να κάνουμε διαχωρισμό μεταξύ πανιού που βρίσκεται σε δημόσιο κτίριο και πανιού που αγόρασες από μαγαζί γιατί δεν είναι το πανί καθαυτό το ζήτημα αλλά αυτό που αντιπροσωπεύει αυτό το πανί
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 07 Σεπ 2023, 22:08

Libre arbitre έγραψε:
07 Σεπ 2023, 22:04
AlienWay έγραψε:
07 Σεπ 2023, 22:02
Libre arbitre έγραψε:

Χάρη στις δημόσιες κάμερες έχουν εξιχνιαστεί ένα σωρό εγκλήματα, παραβάσεις, δολοφονίες κτλ.
Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι οι δημόσιες κάμερες δεν έχουν καταγράψει υλικό που θα μπορούσε να εξιχνιάσει άλλα τόσα. Ούτε αν χρησιμοποιήθηκε ή είδε καν το φως της δημοσιότητας.

Το περιστατικό στον Πειραιά, οφείλεται στην αλληλεγγύη κάποιων επιβατών προς τον συνάνθρωπο που δολοφονήθηκε, να δείξουν την αλήθεια για τις συνθήκες θανάτου του.

Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται μια τέτοια ενέργεια για προπαγάνδα υπέρ των δημόσιων καμερών. Δεν λέω ότι κακώς υπάρχουν οι δημόσιες, αλλά δεν θα πρέπει να ταυτίζονται με τη κάμερα του κινητού.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 07 Σεπ 2023, 22:10

Chilloutbuddy έγραψε:
07 Σεπ 2023, 18:14
Πάντως παρόλο που σιχαίνομαι τους πολιτικούς ομολογώ ότι αυτή η κακοδιατυπωμενη και εξαιρετικά άκαιρη δήλωση του Υπουργου, ήταν περιπου η ίδια σκέψη που μου πέρασε κι εμένα πρώτη από το μυαλό: οταν βάζεις συνεχώς εργαζόμενους σε συνθήκες νομικού και πρακτικού αδιεξόδου, πόσος καιρός θα περάσει πριν γίνει μαλακια;
Να πηγαίνει το πλοίο με την πόρτα ανοιχτή είναι παράνομο.
Να πηγαίνει το πλοίο με την πόρτα ανοιχτή είναι επιβεβλημένο από άλλους και δε σου πέφτει λόγος και άντε γαμησου
Εσύ θα είσαι πάνω στην πόρτα και θα παίρνεις αποφάσεις, κάποιες φορές ζωής η θανάτου.
Εμείς θα σου φωνάζουμε να κάνεις γρήγορα γιατί βιαζόμαστε.
Όταν γίνει η μαλακια, ξαφνικά το μόνο που θα έχει σημασία είναι τι έλεγε ο νόμος πριν τον γράψουμε όλοι μαζί στ'αρχιδια μας.

Αυτή ήταν η περίπτωση αυτή τη φορα; όχι. Αλλά αυτές οι συνθήκες οπωσδήποτε και 100% θα σε βάλουν σε τέτοια περίπτωση αργά η γρήγορα, και θα φταις.
Επίσης επειδή θα τιμωρηθείς εκείνη την μία φορά που θα γίνει κάτι σοβαρό και όχι τις προηγούμενες 99 που επίσης παρανόμησες, εμπεδώνεται παντού η εντύπωση ότι η εφαρμογή του νόμου είναι θέμα ατυχίας και όχι εργαλείο ρύθμισης της εύρυθμης λειτουργίας της κοινωνίας. Κοινώς, κανείς δεν σέβεται τίποτα. Απλά κοιτάζουν να καλύψουν τα νώτα τους.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ST48410 την 07 Σεπ 2023, 22:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 07 Σεπ 2023, 22:12

Αρίστος έγραψε:
07 Σεπ 2023, 19:02
Philip Mortimer έγραψε:
07 Σεπ 2023, 19:00
Για να μη λέμε ο,τι να ναι ο Μητσοτάκης τον Μάιο πήρε 2,4 εκατομμύρια ψήφους που είναι ρεκόρ ψήφων από το 2009.
Δε λέω ότι απαραίτητα τους άξιζε πλήρως, αν και ήμουν κι εγώ ανάμεσα στους 2,4 εκατομμύρια, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Και το ΠΑΣΟΚ πηρε 49% το 2009 και 6 χρονια μετα πηγε στο 4%, χαμηλοτερα και απο τη ΧΑ.

Προσεξτε να μην παθετε την ιδια νιλα.

.
Δεν παθαίνουν τέτοια νίλα αυτοί, τόσα χρόνια με αυτά και με αυτά θα την είχαν πάθει. Είναι βαθιά ριζωμένη μαφιοκρατία, πάντα θα κρατάνε ένα ποσοστό μπετόν αρμέ με ένα σεβαστό ποσοστό το οποίον όμως δεν είναι άξιο κανενός σεβασμού.
Είναι πλέον απολύτως αποδεδειγμένο αυτό.
Δεν έχει σημασία πόσο χοντρές μαλακίες ή/και εγκλήματα θα παιχτούν στην βάρδια του εκάστοτε μαφιόζου, σημασία έχει πόσο δεμένο κρατάει το μαντρί του και εφόσον μένει ακλόνητο το μαντρί δεν πα να γαμηθούν όλοι οι άλλοι. Με 1000 ευρώ παραπάνω μισθούς στους μετακλητούς πουλάνε και τις μάνες τους άμα λάχει, σε ένα παλιοαιγαίο (πχ, λέω εγώ) λες να κολλήσουν;

Μιας που είπα για μετακλητούς, σου έχω νέα για ψάξιμο αν έχεις όρεξη.
Στο υπουργείο εσωτερικών εσχάτως στέλνουν σχεδόν όλους τους υπαλλήλους που μπήκανε με ΑΣΕΠ που είχανε προσλάβει για την κάλυψη παγίων αναγκών τους οποίους πληρώνανε γύρω στα 950 μισθό για να βάλουν μετακλητούς με μισθούς που ξεκινούν κάπου στα τρεισήμισι χιλιάρικα, ψάξτο αν γουστάρεις.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 07 Σεπ 2023, 22:14

enaon έγραψε:
07 Σεπ 2023, 21:58
sys3x έγραψε:
07 Σεπ 2023, 21:53
Χαοτικός έγραψε:
Να σου πω και το δεύτερο ή βαριέσαι τώρα; Το θεωρώ σημαντικό κι αυτό.
Φυσικά και να το πεις.
τα διαβάζεις; Ολοκληρα;
Ναι ρε, να γράφω βαριέμαι, όχι να διαβάζω.

.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 07 Σεπ 2023, 22:15

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
07 Σεπ 2023, 22:05
Λοξίας έγραψε:
foscilis έγραψε:
07 Σεπ 2023, 21:18

Kι αμα προμηθευτεις μια επισημων προδιαγραφων στολη πεζοναυτη αυτο σε κανει πεζοναυτη;

Οι προδιαγραφες ειναι το ενα κομματι, το αλλο ειναι ΠΟΥ, ΠΟΤΕ και ΠΩΣ αναρταται.

Αλλιως ο νομος θα ελεγε σκετο "σημαια" οπως κανει για προσβολη ξενης σημαιας.
Α, κατάλαβα...θα παίξουμε το παιχνίδι των δέκα ερωτήσεων..μέσα. :lol:

Ο νόμος (που έφερες και σωστά έκανες), γράφει:
Άρθρο 2.
Χρησιμοποίησις Εθνικής Σημαίας
1.Η Εθνική Σημαία παραμένει εν επάρσει καθ΄ εκάστην από της ογδόης πρωϊνής μέχρι της δύσεως του ηλίου, εις:
SpoilerShow
α)Την Προεδρίαν της Δημοκρατίας και την Βουλήν των Ελλήνων.
β)Τα Υπουργεία.
γ)Τας Πρεσβευτικάς και Προξενικάς Αρχάς.
δ)Τα Δημόσια, Δημοτικά και Κοινοτικά Καταστήματα, καθοριζόμενα δι΄ αποφάσεως του Υπουργού των Εσωτερικών.
ε)Τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Εκπαιδευτήρια εν γένει, κατά την διάρκειαν της Σχολικής περιόδου.
Δηλαδή, ένα σχολείο έχει την επίσημη σημαία, ναι;
Ναι! (δεν νομίζω να το αρνηθείς αν και πάρχει πάντα η ελπίδα...μπορείς να πεις ότι την πήραν από το περίπτερο).

Συνεπώς, αυτήν παίρνω και την καίω στο Σύνταγμα.
...εκτός αν ισχυριστείς πως οφέλω να την κάψω αναρτημένη στον ιστό του σχολείου (εκεί πάει το ΠΟΥ ΠΟΤΕ και ΠΩΣ αναρτάται;;)
Και αν το ισχυριστείς, και γι' αυτό έχω την λύση: Δεν την πάω στο Σύνταγμα, της βάζω φωτιά επί τόπου...
Θα απαντήσεις τώρα σε αυτά που έθεσα:
Οπότε, μπορώ εύκολα να την πάω στην μέση της πλατείας Συντάγματος και να της βάλω φωτιά...
Θα επέμβει το κράτος; Και αν επέμβει, εγώ μπορώ να την γλυτώσω ισχυριζόμενος ότι ήταν φτιαγμένη από φτηνό τσίτι;
Διότι μέχρι να επέμβει, η σημαία θα έχει ήδη καεί.
Και τότε, πως θα αποδειχθεί ότι ήταν επίσημη σημαία; Θα την πάνε στο γενικό χημείο του κράτους για ανάλυση;
Ευελπιστώ...

ΥΓ.
Θεωρώ ότι κάνεις λάθος να κολλήσεις στον όρο "επίσημη".
Αυτός ο όρος έχει να κάνει με τις μίνιμουμ προδιαγραφές που πρέπει να έχει η σημαία ώστε να αναρτηθεί σε μια κρατική υπηρεσία.
Σαν σύμβολο όμως (και είμαι εναντίον των συμβόλων), είτε είναι από μετάξι είτε από τσόχα, εφ' όσον έχει τις σωστές αναλογίες, έχει την ίδια αξία. Δηλαδή, επίσημη είναι και η "επίσημη" από μεταξωτό ύφασμα, επίσημη και αυτή από τσόχα.
κλασικά ο φοσι πάει κόντρα για τη κόντρα
δε στέκει αυτό που γράφει. η σημαία είναι σύμβολο και το σύμβολο αντιπροσωπεύει κάτι. όταν λοιπόν καις μια σημαία, καις όλα όσα αντιπροσωπεύει η σημαία - δεν καις απλά ένα πανί έτσι ώστε να μπορούμε να κάνουμε διαχωρισμό μεταξύ πανιού που βρίσκεται σε δημόσιο κτίριο και πανιού που αγόρασες από μαγαζί γιατί δεν είναι το πανί καθαυτό το ζήτημα αλλά αυτό που αντιπροσωπεύει αυτό το πανί
Γενικώς η όλη σημειολογία που εστιάζει στα "πανιά" είναι τουλάχιστον αστεία.

Σου λέει ο κάθε εμπρηστής "δηλαδή εσύ τώρα έχεις πρόβλημα επειδή εγώ ή ο χ έκαψα/έκαψε ένα πανί"; :)

Μα αν αυτό που ήθελες να κάψεις ήταν ένα πανί, μπορούσες να κάψεις ένα τραπεζομάντηλο, μια μπλούζα ή ακόμη και το στριγκάκι σου, καλό μου. Γιατί να ψάχνεις για σημαία;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 07 Σεπ 2023, 22:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 07 Σεπ 2023, 22:15

ST48410 έγραψε:
07 Σεπ 2023, 22:10
Chilloutbuddy έγραψε:
07 Σεπ 2023, 18:14
Πάντως παρόλο που σιχαίνομαι τους πολιτικούς ομολογώ ότι αυτή η κακοδιατυπωμενη και εξαιρετικά άκαιρη δήλωση του Υπουργου, ήταν περιπου η ίδια σκέψη που μου πέρασε κι εμένα πρώτη από το μυαλό: οταν βάζεις συνεχώς εργαζόμενους σε συνθήκες νομικού και πρακτικού αδιεξόδου, πόσος καιρός θα περάσει πριν γίνει μαλακια;
Να πηγαίνει το πλοίο με την πόρτα ανοιχτή είναι παράνομο.
Να πηγαίνει το πλοίο με την πόρτα ανοιχτή είναι επιβεβλημένο από άλλους και δε σου πέφτει λόγος και άντε γαμησου
Εσύ θα είσαι πάνω στην πόρτα και θα παίρνεις αποφάσεις, κάποιες φορές ζωής η θανάτου.
Εμείς θα σου φωνάζουμε να κάνεις γρήγορα γιατί βιαζόμαστε.
Όταν γίνει η μαλακια, ξαφνικά το μόνο που θα έχει σημασία είναι τι έλεγε ο νόμος πριν τον γράψουμε όλοι μαζί στ'αρχιδια μας.

Αυτή ήταν η περίπτωση αυτή τη φορα; όχι. Αλλά αυτές οι συνθήκες οπωσδήποτε και 100% θα σε βάλουν σε τέτοια περίπτωση αργά η γρήγορα, και θα φταις.
Επίσης επειδή θα τιμωρηθείς εκείνη την μία φορά που θα γίνει κάτι σοβαρό και όχι τις προηγούμενες 99 που επίσης παρανόμησες, εμπεδώνεται παντού η εντύπωση ότι η εφαρμογή του νόμου είναι θέμα ατυχίας και όχι εργαλείο ρύθμισης της εύρυθμης λειτουργίας της κοινωνίας. Κοινώς, κανείς δεν σέβεται τίποτα. Απλά κοιτάζουν να καλύψουν τα νώτα τους.
:g030:
(αν και εγώ θα έγραφα "τον παχύσαρκο πάτο τους")

.

pylothess
Phorum.gr user: pylothess

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pylothess » 07 Σεπ 2023, 22:17

Σπίρτο έγραψε:
07 Σεπ 2023, 17:41
pylothess έγραψε:
07 Σεπ 2023, 17:39
Σπίρτο έγραψε:
07 Σεπ 2023, 17:24
Τελικά ξέρει κανείς αν πράγματι είναι μέλος του ΠΑΜΕ;
Και αν και αν δεν είναι τι αλλάζει;
Τίποτα. Απλώς μία πληροφορία.
Επίσης η γη είναι σφαιρική .Να άλλη μια πληροφορία.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 07 Σεπ 2023, 22:22

ΟΥΤΙΣ έγραψε:
07 Σεπ 2023, 21:54
Χαοτικός έγραψε:
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
07 Σεπ 2023, 21:17

Δεν λειτουργούν ταξικά, αλλά η κοινωνική θέση τους, μεταξύ άλλων, τους σπρώχνει στην παραβατικότητα.

Κάθε έγκλημα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και απαιτείται κοινωνιολογική ανάλυση για να εντοπίσεις τα αίτια.
Του απαντάς το τι κάνουν οι γύφτοι σαν να είναι μια κανονική συνέχεια της κουβέντας; Δεν είχες να πεις κάτι για το πως συνδέεται αυτό που είπες εσύ μα αυτό που είπε μετά;
Η αλήθεια είναι ότι δεν σε πιάνω. Στα δικά μου μάτια, ο Αντώνης δολοφονήθηκε γιατί ήταν ένα αδύναμο μέλος της κοινωνίας μας. Αν ήταν κανένας μαυροπουκαμισάς έμπορος σκόνης ο ύπαρχος θα καθόταν σούζα.
Άστο.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών