Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
καλά δικιο εχεις, υποπτη η σιγή στο καυτό ερώτημα.
Φυσικα εσυ δεν θα τοποθετηθεις ποτε πχ για το γεγονος οτι εκτος ολων των αλλων ο συντονισμος εχει φτασει στο σημειο να αφηνει μελη ανενοχλητα να γραφουν "αυτοκτονησε"
Παντα ησουν γλυφτης
γλύφω, σκαλίζω. Γλύφτης είναι γλύπτης. Γλείφτης θες να πεις.
Δεν είναι γλείφτης κανενός. Ίσως λίγο, της διακριτικής κανονικότητας. Το ότι παίζει με το να σοπυ χαλάει το νόημα μπορεί να οφείλεται στο ότι το ανακάλυψε ως ικανότητα και απλά το ασκεί. Έτσι μαθαίνουμε τον κόσμο και γι αυτό το βρίσκεις συχνά αυτό στην παιδική ηλικία.
Αλλά πες τώρα. Πληρώνεις το πρίμιουμ;
όχι συμφωνώ με τον στ, δεν μου αρέσε το σχόλιο του βατράχου, ελπίζω να μην το ήξερε ότι ησουν μπαναρισμενος. Αλλα και να το ήξερε και να σε δουλευε που πρέπει να κανεις νεο να απαντήσεις, έκανες νέο, οκ τώρα μάλλον.
Όχι ρε δεν εστίασα σε αυτό. Αν και είναι σωστά όσα είπε, εγώ δεν τα έπιασα ως θέμα. Έπιασα αυτό που λες, Στην οικογένεια. Και δεν ξάνω πίσω εννοείται.
Κρίνε τώρα. Αν θες δηλαδή κρίνε 'η σκέψου τα παρακάτω, Σκέψου αν είναι δημιουργικές σκέψεις, και αν πρέπει με κάποιον τρόπο να τις λες στα παιδιά.
1. Αυτά όλα που αναφέρονται στη παράθεση. Είναι σωστά. Είναι όμως λειτουργικά; Μπορούν να προσφέρουν στην γενική βελτίωση της ζωής μας;
Εγώ σου λέω μπορούν , αλλά δεν θα γίνει. Γιατί το θέμα θα κολλήσει στο σημείο που οι ευθύνες φτάνουν σε μένα και σένα. Και οι ευθύνες μας είναι ότι συντηρούμε συνειδητότατα το κακό.
Στη Σαλαμίνα και μετά το ναυάγιο στην Πύλο, σπάγανε τα αρχίδια του κόσμου τα μεγάφωνα ότι απαγορεύεται να με´νουν στο αμάξι κατά το ταξίδι. Σου μιλάω, κάθε ένα λεπτό άκουγες το ντιν νταν ντον και μετά την ανακοίνωση. Στα 15 λεπτά που θέλει να περάσει απέναντι το άκουγες 15 φορές. Ανέφερε κιόλας τον νόμο και ότι οι παραβάτες θα έχουν ποινικές κυρώσεις! Στην πόρτα του καραβιού που δίνεις τα εισιτήρια και μπαίνεις ήταν καθημερινά 4-5 λιμενικοί. Στο καράβι όλοι μέσα στα αμάξια τους.
Λέω στο πλήρωμα, ρε παιδιά τι θα γίνει με αυτό; Εσάς δεν σας σπάει τ' αρχίδια; Και απάντησαν ότι είναι υποχρεωμένοι από το λιμενικό.
Που φταίω εγώ; Αφού με ενοχλούσε, όχι απλά συνέβαινε μία παράβαση που έχεις δικαίωμα και οφείλεις κιόλας να καταγγείλεις, αλλά με ενοχλούσε κιόλας ρε φίλε. Γιατί δεν πήρα τηλέφωνο να τα πω όπως τα είχα σκεφτεί (ότι ζαλίζετε τον κόσμο ενώ το προσωπικό σας καθημερινά βλέπει ότι δεν τηρείται αυτό ούτε από εναν! Περίμενα απλά να φτάσει στο λιμάνι και στο υπόλοιπο της μέρας δεν με ενοχλούσε πια κι ούτε ερχόταν στο μυαλό μου. Μόνο κάθε φορά που να έμπαινα στο καράβι.
Αυτό ήταν το ένα. Αν ήταν σωστοί όλοι αυτοί που το μόνο που έχουν να προβάλουν ως ικανότητα εν τέλει, είναι το πόσο πολύ μπορούν να θυμώσουν με τα στραβά που συμβαίνουν δίπλα τους.
Να σου πω και το δεύτερο ή βαριέσαι τώρα; Το θεωρώ σημαντικό κι αυτό.
Φυσικά και να το πεις.
Ρώτησε η μεγάλη κόρη τη γυναίκα μου "Μαμά, τι άνθρωπος είναι αυτός που έσπρωξε το παιδί στη θάλασσα;"
Της απάντησε "Δεν ξέρω τι άνθρωπος είναι. Μπορεί να είναι και ο καλύτερος άνθρωπος που λέει ο λόγος, μπορεί να πάρουν συνέντευξη από πολλούς που τον ήξεραν και να πουν ότι ήταν καλός. να έχει χίλια δυο στο κεφάλι του, να ζει μία φρίκη, να έχει νεύρα κάθε μέρα και να έρθει η στιγμή να κάνει το λάθος. Γι αυτό πρέπει να πάντα να φυλάμε τον εαυτό μας από το λάθος. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να προσέχουμε τι αφήνουμε να μπαίνει μέσα μας, να μας επηρεάζει και τελικά να μας αλλοιώνει. Κι αυτός που τον λέμε γομάρι, μπορεί να μην ήτανε κάποτε. να έγινε, Κι αυτό το κατηγορούμε.Φταίμε που δεν καλλιεργούμε τον εαυτό μας"
Αυτά, αφού χτες μιλούσαμε μξε τη γυναίκα μου και σκεφτήκαμε διάφορα. Πως σου βγαίνει να σπρώξεις αντί να τραβήξεις προς τα μέσα. Λειτουργία που σίγουρα θα την έχει ο φονιάς. Πες ας πούμε ότι είναι ο ίδιος σε φάση που ένα παιδί έχει γλιστρήσει και κρεμιέται με τα χέρια του σε έναν γκρεμό ξέρω γω. Τέλος πάντων φτιάξτο το σκηνικό με το μυαλό σου. Το πόιντ είναι ότι θα έκανε κίνηση τραβήγματος, για να σώσει. Όμως έσπρωξε. Άρα του βγήκε αυτό. Τι του έβγαλε όμως αυτό; Το γεγονός ότι κάποιος μπήκε μέσα ενώ αυτό αποκλείεται από το σύμπαν του; Αφού δηλαδή τελείωσε ο έλεγχος και απαγορεύεται να μπει άλλος μέσα κλπ κλπ. Το απορρίπτουμε όμως αυτό αφού συμφωνούμε ότι αν ήταν ένας τύπος σαν τον Μαρινάκη ή τη Μενεγάκη που αναφέρθηκε, θα του έβγαινε η κίνηση που διευκολύνει την είσοδο. ή θα τράβαγε προς τα μέσα ή θα έκανε χώρο. Άρα αυτό που του έβγαλες την κίνηση που έκανε είναι αυτό που είδε.
Νομίζω ότι εκεί είναι το πόιντ και όχι στο τι σκατά είναι αυτός και πόσα σκατά μπορούμε ακόμα να του βρούμε συζητώντας δημόσια.
Υπάρχει όμως ένα θέμα. Στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε έναν μόνο άνθρωπο, αλλά μια συντονισμένη ενέργεια από το Νο 2 του καραβιού που ήταν εκεί κάτω, τον άλλο που έσπρωξε, τον καπετάνιο που το ξεκίνησε εκείνη τη στιγμή κλπ.
Οχι τίποτα άλλο, αλλά στο τέλος θα την πληρώσει μόνο ένας και όλοι οι άλλοι θα την βγάλουν λάδι.
Ρώτησε η μεγάλη κόρη τη γυναίκα μου "Μαμά, τι άνθρωπος είναι αυτός που έσπρωξε το παιδί στη θάλασσα;"
Της απάντησε "Δεν ξέρω τι άνθρωπος είναι. Μπορεί να είναι και ο καλύτερος άνθρωπος που λέει ο λόγος, μπορεί να πάρουν συνέντευξη από πολλούς που τον ήξεραν και να πουν ότι ήταν καλός. να έχει χίλια δυο στο κεφάλι του, να ζει μία φρίκη, να έχει νεύρα κάθε μέρα και να έρθει η στιγμή να κάνει το λάθος. Γι αυτό πρέπει να πάντα να φυλάμε τον εαυτό μας από το λάθος. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να προσέχουμε τι αφήνουμε να μπαίνει μέσα μας, να μας επηρεάζει και τελικά να μας αλλοιώνει. Κι αυτός που τον λέμε γομάρι, μπορεί να μην ήτανε κάποτε. να έγινε, Κι αυτό το κατηγορούμε.Φταίμε που δεν καλλιεργούμε τον εαυτό μας"
Αυτά, αφού χτες μιλούσαμε μξε τη γυναίκα μου και σκεφτήκαμε διάφορα. Πως σου βγαίνει να σπρώξεις αντί να τραβήξεις προς τα μέσα. Λειτουργία που σίγουρα θα την έχει ο φονιάς. Πες ας πούμε ότι είναι ο ίδιος σε φάση που ένα παιδί έχει γλιστρήσει και κρεμιέται με τα χέρια του σε έναν γκρεμό ξέρω γω. Τέλος πάντων φτιάξτο το σκηνικό με το μυαλό σου. Το πόιντ είναι ότι θα έκανε κίνηση τραβήγματος, για να σώσει. Όμως έσπρωξε. Άρα του βγήκε αυτό. Τι του έβγαλε όμως αυτό; Το γεγονός ότι κάποιος μπήκε μέσα ενώ αυτό αποκλείεται από το σύμπαν του; Αφού δηλαδή τελείωσε ο έλεγχος και απαγορεύεται να μπει άλλος μέσα κλπ κλπ. Το απορρίπτουμε όμως αυτό αφού συμφωνούμε ότι αν ήταν ένας τύπος σαν τον Μαρινάκη ή τη Μενεγάκη που αναφέρθηκε, θα του έβγαινε η κίνηση που διευκολύνει την είσοδο. ή θα τράβαγε προς τα μέσα ή θα έκανε χώρο. Άρα αυτό που του έβγαλες την κίνηση που έκανε είναι αυτό που είδε.
Νομίζω ότι εκεί είναι το πόιντ και όχι στο τι σκατά είναι αυτός και πόσα σκατά μπορούμε ακόμα να του βρούμε συζητώντας δημόσια.
Υπάρχει όμως ένα θέμα. Στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε έναν μόνο άνθρωπο, αλλά μια συντονισμένη ενέργεια από το Νο 2 του καραβιού που ήταν εκεί κάτω, τον άλλο που έσπρωξε, τον καπετάνιο που το ξεκίνησε εκείνη τη στιγμή κλπ.
Οχι τίποτα άλλο, αλλά στο τέλος θα την πληρώσει μόνο ένας και όλοι οι άλλοι θα την βγάλουν λάδι.
Ε ναι. Θα το λύσει η δικαιοσύνη. Δεν μπορώ ρε συ να ασχοληθώ με αυτό το θέμα.
Γιάννη σόρυ ρε που επιμένω, αλλα θα σκάσω. Σε μπαναρει ο βάτραχος και ρωτάει χαιρεκακα, τι έχει να πει τώρα ο γγ; Ο ελεύθερος λαός περιμένει, περιμένει τίποτα. μαθαίνουμε ότι σε έχουν φιμωσει, αλλα ερχεσαι παλι σαν την αστραπή, και ρωτάς ρε μαλακα "και αν ήταν πολεμικό;" Δηλαδή αλήθεια;
Το ζήτημα δεν είναι αν θα το λύσει για να τιμωρήσει τους ενόχους, αλλά αν θα πάψει ποτέ ο πολίτης να τρομοκρατείται από το καθεστώς της ατιμωρησίας.
Το ζήτημα δεν είναι αν θα το λύσει για να τιμωρήσει τους ενόχους, αλλά αν θα πάψει ποτέ ο πολίτης να τρομοκρατείται από το καθεστώς της ατιμωρησίας.
Ε δεν είδες που λέω
Στη Σαλαμίνα και μετά το ναυάγιο στην Πύλο, σπάγανε τα αρχίδια του κόσμου τα μεγάφωνα ότι απαγορεύεται να με´νουν στο αμάξι κατά το ταξίδι. Σου μιλάω, κάθε ένα λεπτό άκουγες το ντιν νταν ντον και μετά την ανακοίνωση. Στα 15 λεπτά που θέλει να περάσει απέναντι το άκουγες 15 φορές. Ανέφερε κιόλας τον νόμο και ότι οι παραβάτες θα έχουν ποινικές κυρώσεις! Στην πόρτα του καραβιού που δίνεις τα εισιτήρια και μπαίνεις ήταν καθημερινά 4-5 λιμενικοί. Στο καράβι όλοι μέσα στα αμάξια τους.
Λέω στο πλήρωμα, ρε παιδιά τι θα γίνει με αυτό; Εσάς δεν σας σπάει τ' αρχίδια; Και απάντησαν ότι είναι υποχρεωμένοι από το λιμενικό.
Που φταίω εγώ; Αφού με ενοχλούσε, όχι απλά συνέβαινε μία παράβαση που έχεις δικαίωμα και οφείλεις κιόλας να καταγγείλεις, αλλά με ενοχλούσε κιόλας ρε φίλε. Γιατί δεν πήρα τηλέφωνο να τα πω όπως τα είχα σκεφτεί (ότι ζαλίζετε τον κόσμο ενώ το προσωπικό σας καθημερινά βλέπει ότι δεν τηρείται αυτό ούτε από εναν! Περίμενα απλά να φτάσει στο λιμάνι και στο υπόλοιπο της μέρας δεν με ενοχλούσε πια κι ούτε ερχόταν στο μυαλό μου. Μόνο κάθε φορά που να έμπαινα στο καράβι.
Αλλά κανείς δεν το κάνει. κι αν του βγει ποτέ να το κάνει θα καταγγείλει τον πιτσιρικά δίπλα που έκανε γκράφιτι ή τον ντελιβερά που ανέβηκε πεζοδρόμιο. όχι αυτό που άμεσα τον αδικεί και μαζί με αυτόν αδικούνται και πλήθος άλλοι.
Ε δεν είδες που λέω
Αλλά κανείς δεν το κάνει. κι αν του βγει ποτέ να το κάνει θα καταγγείλει τον πιτσιρικά δίπλα που έκανε γκράφιτι ή τον ντελιβερά που ανέβηκε πεζοδρόμιο. όχι αυτό που άμεσα τον αδικεί και μαζί με αυτόν αδικούνται και πλήθος άλλοι.
Αυτό που τον αδικεί, δεν έχει μαγικές λύσεις, γιατί δεν έχει τη ρίζα του σε ένα συγκεκριμένο κέντρο, αλλά σε εκατομμύρια μονάδες κόσμου που συγκροτούν την κοινωνία. Μακάρι το κέντρο να ήταν συγκεντρωμένο στην κυβέρνηση, ή στον πρωθυπουργό.
Δεν είναι όμως. Η ηθική της κοινωνίας στα θέματα προστασίας της ζωής καταρρέει και το κακό είναι ότι δεν καταρρέει από τα πολύ χαμηλά, αλλά από μεσαία, μικρομεσαία στρώματα και συγκεκριμένα στους φέροντες ευθύνη που ανήκουν στα στρώματα αυτά.
Παιδιά, η υπόθεση με τους κομμουνιστές σταματάει να είναι ένα αστείο.
Από τον τζημερο έχει ξεκινήσει το καλαμπούρι με τους κομμουνιστές αξιωματικούς ;
Ούτε τον θάνατο δεν σέβεται ο τσογλανος;
Τον σέβονται οι συλλογικοτητες και διάφοροι άλλοι κοκκινομαιντανοι που αρχικά μας έλεγαν για.... μετανάστη και μετά το γύρισαν σε κλάψα για Μαγγο, Ζακ κλπ.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Όπου υπάρχει πολύ καπνός, υπάρχει πολύ φωτιά. Και δεν είναι παράξενο. Δεν είναι λίγοι οι λιμενεργάτες μέλη του ΠΑΜΕ. Κι από συμπεριφορά... δεν τους λες και αγίους...
Δεν ήταν λιμενεργάτης ρε φίλε αυτός που τον πέταξε στη θάλασσα
Αξιωματικός είναι. Ο Ύπαρχος
Και 800 φορές να τους το πεις, 80.000 θα το ξανα αναφέρουν οι απανταχού τζημερόστοκοι.
Σώνει και ντε να φτιάξουν ενα Ρουπακιά του ΚΚΕ.
Ν το θυμάσαι αυτό το ποστ σου την επόμενη φορά που θα πολιτικοποιησετε ένα περιστατικο/γονο/ατύχημα.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Ο κ. Καναβάκης, μιλώντας για τα φαινόμενα παρακμής και εκβαρβαρισμού που επικρατούν πλέον και στη κοινωνία, σημείωσε ότι τον τόνο δίνουν οι εκάστοτε εξουσίες που με όρους σήψης, έχουν αφήσει την σαπίλα πλέον να διαχέεται και στο κοινωνικό σώμα.
Οι απαράδεκτες δηλώσεις είπε, του Υπουργού Ναυτιλίας αντί να τον στείλουν σπίτι του, απλά ανασκευάζονται και το σήμα στη κοινωνία είναι ότι ευπρεπείς συμπεριφορές είναι ανεκτές μόνο για τους ίσους με εμάς ή τους ανώτερους, όσοι σχηματικά εκλαμβάνονται κατώτεροι σε ικανότητες ή ρώμη από εμάς, απλά τους στέλνουμε στον Καιάδα.
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.