Ενδιαφέρον βίντεο του Βελόπουλου για τις ανεμογεννήτριες

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Δημοσιεύσεις: 50965
Εγγραφή: 13 Ιαν 2019, 16:44

Re: Ενδιαφέρον βίντεο του Βελόπουλου για τις ανεμογεννήτριες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 08 Σεπ 2023, 06:53

Gherschaagk έγραψε:
07 Σεπ 2023, 20:47
Αρίστος έγραψε:
07 Σεπ 2023, 20:31
Gherschaagk έγραψε:
07 Σεπ 2023, 20:27


Πόσες φορές θες να πάρω θέση; Μούφα. Ψευδή.


Αντεκρουσε τον λοιπον.

Θα σου ειναι ευκολο φανταζομαι καθως εσυ θα εχεις μακραν καλυτερο βιογραφικο απο το δικο του.



Βιογραφικό

Ανδριανός Γκουρμπάτσης, Αντιστράτηγος – Υπαρχηγός ΠΣ, ε.α. – Πτυχιούχος Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ.
.......
.
Τα βιντεάκια που σου έβαλα μέχρι τώρα δεν σου φτάνουν. Θες κι άλλα;


Δεν αντιληφθηκα κανενα βιντεακι να του απανταει και θα ηθελα προσωπικο σου σχολιασμο σε οτι γραφει γιατι πιστευω οτι δεν τα διαβασες καν.

.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 08 Σεπ 2023, 06:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Δημοσιεύσεις: 50965
Εγγραφή: 13 Ιαν 2019, 16:44

Re: Ενδιαφέρον βίντεο του Βελόπουλου για τις ανεμογεννήτριες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 08 Σεπ 2023, 06:57

Leporello έγραψε:
07 Σεπ 2023, 21:07

χρειάζεται μεγάλος δρόμος γιά να μεταφερθεί ένα πτερύγιο; Δεν ξέρω. Απ'όσο θυμάμαι όμως, δεν βρήκες καμμία φωτογραφία τέτοιου μεγα-δρόμου σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις.


ΦΥσικα και βρηκα φωτογραφιες και παραδεχτηκαν οι δικοι σου οτι ανοιχτηκαν δρομοι τουλαχιστον 8 μετρα πλατος (που ομως ειναι μεγαλυτεροι).


Αρίστος έγραψε:
28 Ιούλ 2023, 11:10
axilmar έγραψε:
28 Ιούλ 2023, 11:05
Αρίστος έγραψε:
28 Ιούλ 2023, 05:27




Αυτος εδω ο δρομος βλεπει να εχει μονο 4 μετρα πλατος; :lol:

Εικόνα

.
Και 8 να ειναι (που μπορει να ειναι σε καποια σημεια), ποιο ειναι το προβλημα;


Για να δημιουργηθεί, όμως, ένα αιολικό πάρκο απαιτούνται συνήθως αρκετά χιλιόμετρα νέων δρόμων (και διαπλάτυνση του υφιστάμενου οδικού δικτύου), πυλώνες, καλώδια μεταφοράς και τεράστιες τσιμεντένιες βάσεις (μία για κάθε ανεμογεννήτρια). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος χρόνος ζωής μιας ανεμογεννήτριας είναι περίπου είκοσι χρόνια. Ήδη στη νότια Εύβοια έχουμε τα πρώτα «νεκροταφεία» ανεμογεννητριών, αφού κανένας δεν μεριμνά για την απομάκρυνσή τους.

Όλα αυτά συνεπάγονται μια μη αναστρέψιμη υποβάθμιση των βιοτόπων, τόσο αισθητική όσο και αντικειμενική (αποψίλωση δασών, καταστροφή γεωλογικών δομών και βλάστησης, φαινόμενα διάβρωσης, θάνατοι πτηνών, αύξηση του κινδύνου πυρκαγιάς, ηχητική ρύπανση). Στο στόχαστρο, μάλιστα, βρίσκονται και ορισμένες από τις πιο εμβληματικές περιοχές της χώρας, όπως η Μάνη (όπου οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει), ο Καβομαλιάς, η Οίτη (δίπλα ακριβώς στα όρια του Εθνικού Δρυμού), η οροσειρά της Πίνδου (τα Άγραφα και πολλές ακόμα κορυφογραμμές), η Σαμοθράκη και η Ικαρία.

Χαρακτηριστικό του πόσο ανεξέλεγκτη έχει γίνει η κατάσταση είναι το ότι αίτηση για εγκατάσταση ανεμογεννητριών έχει γίνει ακόμα και για περιοχή εντός του πυρήνα του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας (όπου στα χαρτιά απαγορεύεται σχεδόν κάθε ανθρώπινη επέμβαση). Μια περιήγηση στον χάρτη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας είναι ικανή να σοκάρει και τον πλέον περιβαλλοντικά ανάλγητο (http://www.rae.gr/geo/).


https://www.lifo.gr/now/perivallon/tha- ... -ta-agrafa

.


.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Δημοσιεύσεις: 50965
Εγγραφή: 13 Ιαν 2019, 16:44

Re: Ενδιαφέρον βίντεο του Βελόπουλου για τις ανεμογεννήτριες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 08 Σεπ 2023, 07:15

Leporello έγραψε:
07 Σεπ 2023, 21:07
Αρίστος έγραψε:
07 Σεπ 2023, 20:46
Gherschaagk έγραψε:
07 Σεπ 2023, 20:43
Αν έχεις πυλώνα ύψους 80 μέτρων τότε ο έλικας που μπορείς να βάλεις είναι μέχρι 160 μέτρα διάμετρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πας σε τόσο μεγάλο έλικα. Συνήθως είναι ΠΟΛΎ ΜΙΚΡΌΤΕΡΟΙ.

Απόδειξη τα βίντεο που δεν έχουν κανέναν έλικα που να κοντεύει να ξύσει το έδαφος.
Και 40 μετρα να ειναι ο ελικας χρειαζεται νεος δρομος.
Απορώ που δεν το γκούγκλαρε κανείς: 35-45 μέτρα είναι τα τυπικά πτερύγια.
https://todayshomeowner.com/eco-friendl ... ades-size/
Μεγαλύτερα μεγέθη τοποθετούνται σε υπεράκτιες εγκαταστάσεις.


Οι ανεμογεννήτριες που χρησιμοποιούνται σε αιολικά πάρκα για την εμπορική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αποτελούνται συνήθως από τρία πτερύγια. Αυτή η διάταξη έχει χαμηλή κυμάτωση ροπής, η οποία συμβάλλει στην καλή αξιοπιστία. Τα πτερύγια είναι συνήθως λευκό χρώμα για να είναι ορατά από τα αεροσκάφη και το μήκος τους κυμαίνεται στα 20 με 80 μέτρα. Το μέγεθος και το ύψος των ανεμογεννητριών αυξάνεται με το πέρασμα του χρόνου. Ανεμογεννήτριες παραγωγής 8MW που έχουν χτιστεί σε θαλάσσια αιολικά πάρκα έχουν πτερύγια που φτάνουν τα 80 μ. Ο πύργος στον οποίο στηρίζεται η γεννήτρια, είναι κατασκευασμένος συνήθως από χάλυβα, έχει σχήμα σωληνοειδές και ύψος 70 ως 120 μέτρα, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις φτάνει τα 160 μέτρα.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE ... E%B9%CE%B1

.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Δημοσιεύσεις: 50965
Εγγραφή: 13 Ιαν 2019, 16:44

Re: Ενδιαφέρον βίντεο του Βελόπουλου για τις ανεμογεννήτριες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 08 Σεπ 2023, 07:29

Libre arbitre έγραψε:
07 Σεπ 2023, 21:00
Αρίστος έγραψε:
07 Σεπ 2023, 20:58
Παιδια εχει τζαζαρει, οτι θελει λεει.

Libre ασε τη Γκερ ρε, εσυ δεν εισαι σε φορμα.

Αντε θα τα πουμε και αυριο.

.
Που πας; Φεύγεις; Τα 160 μέτρα σε μήκος πτερυγίων περιμένω στην Ελλάδα... Έστω τα 146... :smt005:


158 σου κανουν;

Και μαλιστα οχι σε παρακτια περιοχη αλλα στην Πινδο.


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΡΓΟΥ

Το έργο συνίσταται σε ΑΣΠΗΕ συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 11 MW, αποτελούμενο από 2 Α/Γ, τύπου GE158, γερμανικής κατασκευής της εταιρείας General Electric με ισχύ 5,5 MW εκάστη.

Η πτερωτή θα είναι 3 πτερυγίων μεταβλητού βήματος, διαμέτρου 158 m, με επιφάνεια σάρωσης 19,607 m2 και άξονα ύψους 101 m.

https://www.ekalampaka.gr/article/se-di ... -kai-xasia

.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Δημοσιεύσεις: 50965
Εγγραφή: 13 Ιαν 2019, 16:44

Re: Ενδιαφέρον βίντεο του Βελόπουλου για τις ανεμογεννήτριες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 08 Σεπ 2023, 07:46

AlienWay έγραψε:
07 Σεπ 2023, 21:13
Οι ανεμογενήτριες δεν είναι οικολογική λύση. Οι περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις είναι σημαντικές.

Αυτό που επιδιώκεται στην παρούσα φάση σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι να ελαχιστοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι συνέπειες από τις καταστροφικές θεομηνίες που έπονται, με αντικατάσταση του ενεργειακού μοντέλου που υφίσταται (και ανακατανομή των κερδών τα οποία στο μοντέλο των ορυκτών καυσίμων, μας κατατάσσουν στην τελευταία τρύπα του ζουρνά). Χρησιμοποιείται η οποιαδήποτε κερδοφόρα λύση θα τεθεί στο τραπέζι. Αρα και οι ανεμογενήτριες.

Δεν δύναται να προκύψει από πουθενά μείωση του τζίρου των καρτέλ, χωρίς να υπάρξει πάντρεμα των άμεσων μέτρων που πρέπει να ληφθούν -δυστυχώς- ΜΕ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ.

Για να το παραλληλίσουμε με την πανδημία, οι ανεμογενήτριες είναι το εμβόλιο mRNA που καλείται να ελαττώσει τον κίνδυνο (με τις όποιες παρενέργειες έχει).


Αν υπήρχε μέλημα προστασίας του περιβάλλοντος, θα επέλεγε αντί να γεμίσει με ανεμογεννήτριες τα πιο όμορφα μέρη της χώρας, να τοποθετήσει ηλιακούς συλλέκτες ενέργειας στις ταράτσες και στις σκεπές των δημόσιων κτηρίων, εκμεταλλευόμενο τη δεδομένη επί 10 μήνες ηλιοφάνεια. Στα πλοία των Ελλήνων εφοπλιστών που αν και συγκαταλέγονται στους πιο πλούσιους του κόσμου, συμβάλλουν στην φορολογία μόλις στο 0,02% του ΑΕΠ της χώρας μας και χώρας τους, δηλαδή συμβάλλουν σχεδόν όσο τα χωριά της Εύβοιας που κάηκαν. Στις ταράτσες των σχολείων, στα αναξιοποίητα οικόπεδα που πέρασαν στα χέρια του δημοσίου λόγω της θέσης τους σε βιομηχανική ρυπογόνο περιοχή και ουσιαστικά χαρίστηκαν στο κράτος.

Με μέλημα πρώτα την προστασία του περιβάλλοντος, να αξιοποιούσε όλες τις δυνατότητες αποφυγής του βιασμού της φύσης και της αλλοίωσης των οικοσυστημάτων. Και μιας και οι ανεμογεννήτριες ενοχοποιούνται από την πλειοψηφία των πολιτών ειδικών και μη για τις πυρκαγιές, που τις προκαλούν συγκεκριμένα συμφέροντα για να φτιαχτούν οι δρόμοι για την τοποθέτηση τους, με επιπτώσεις στην αλλοίωση του τοπίου, στη χλωρίδα, την πανίδα και τα πτηνά. Το κράτος και οι θεσμοί του οφείλουν να σταματήσουν αμέσως την τοποθέτηση νέων και να αλλάξει το μοντέλο της προσαρμόζοντάς το στις διαμορφωθείσες νέες ενεργειακές ανάγκες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι πωλήσεις ανεμογεννητριών στη Γερμανία μετά από αντιδράσεις των κατοίκων έπεσαν κατά 80%. Στη Νορβηγία η κυβέρνηση γνωμοδότησε την κατάργηση των επιδοτήσεων, ενώ στις ΗΠΑ μετά από 25 χρόνια εφαρμογής των ανεμογεννητριών, θεωρούν ότι οι ανεμογεννήτριες ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους και απασχολούνται με τον τρόπο αποκαθήλωσης αυτών των μεταλλικών κουφαριών. Γιατί στην Ευρώπη για παράδειγμα, να αναβαθμίζουν τα χωριά τους αναδεικνύοντας τα φυσικά τοπία, δημιουργώντας ποδηλατικούς γύρους ή άλλες εκδηλώσεις που προάγουν την δημόσια υγεία και τα δικά μας χωριά γεμίζουν στάχτες και ανεμογεννήτριες;

Η κατασκευή αιολικών πάρκων και η οικοπεδοποίηση εκτάσεων που έχουν χαρακτηριστεί αναδασωτέες, ενοχοποιούνται για τις πυρκαγιές και εδώ το κράτος παράγει όλα τα κίνητρα προστατεύοντας τους επίδοξους επιχειρηματίες να «επενδύσουν» στα καμένα και να αναπτυχθεί η αγορά των real estate. Η ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας σε εκτάσεις αναδασωτέες κυρίως γύρω από τα αστικά κέντρα αλλά και τουριστικούς προορισμούς είναι γνωστή. Η ανυπαρξία προγράμματος ανάπτυξης των περιοχών αυτών, τις αφήνει έρμαιο των ορέξεων της αγοράς, επιτρέποντας την αλόγιστη οικονομική δραστηριότητα χαρακτηρίζοντας τη μάλιστα ως τη βαριά βιομηχανία της χώρας.

https://www.avgi.gr/koinonia/456771_na- ... ei-abiotos

.

Άβαταρ μέλους
Bill Hicks
Δημοσιεύσεις: 6427
Εγγραφή: 14 Μάιος 2018, 22:48

Re: Ενδιαφέρον βίντεο του Βελόπουλου για τις ανεμογεννήτριες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks » 08 Σεπ 2023, 07:51

Αρίστος έγραψε:
08 Σεπ 2023, 06:45
SpoilerShow
Gherschaagk έγραψε:
07 Σεπ 2023, 21:05

Και στον Άγιο Δημήτριο στην Κοζάνη πεθαίνει κόσμος από καρκίνο από τα εργοστάσια της ΔΕΗ σαν τις κατσαρίδες που τις ψέκασαν με Μπαϊγκον αλλά δεν διαμαρτυρήθηκε κανένας.
Πού ήσουν Άριστο όταν πέθανε ο πατέρας του φίλου μου από καρκίνο; Πού ήσουν όταν η γυναίκα του έκανε στα 36 της χημειοθεραπείες για να μπορέσει να ζήσει; Μούγκα ο Αρίστος, ο Βελόπουλος, ο αρχιστράτηγος και οι υπόλοιποι παρατρεχάμενοι.




ΓΙατι τα λες αυτα σε εναν τυπο σαν κι εμενα που υποστηριζει εδω και δεκαετιες την εξορυξη των ελληνικων υδρογονανθρακων αν οχι στο Αιγαιο τουλαχιστον στο Ιονιο, στην Ηπειρο και στο Λιβυκο;

Αν υπηρχαν σοβαρες και ανεξαρτητες κυβερνησεις να αξιοποιησουν τα ελληνικα κοιτασματα η Ελλαδα θα ηταν αυτονομη ενεργειακα χωρις να χρειαζεται τους λιγνιτες.
Τωρα ομως παρα τις χιλιαδες ανεμογεννητριες που μπηκαν στη χωρα ο λιγνιτης ξεκινησε ξανα γιατι η αιολικη ενεργεια απο μονη της δεν μπορεσε να αποτελεσει λυση.

SpoilerShow
Κοζάνη: Ξεκινά εκ νέου η εξόρυξη λιγνίτη – Πρόβλημα η έλλειψη εργαζομένων

https://www.ot.gr/2022/07/14/energeia/k ... gazomenon/


Το ιδιο εγινε και στη Γερμανια.

Γερμανία: Φουλάρει λιγνίτη για να μην ξεμείνει από αέριο

https://www.euro2day.gr/news/world/arti ... e_vignette
.
:smt005:

αυτήν την εβδομάδα:
λιγνίτης => 0.0%
ΑΠΕ => 40.7%

Εικόνα
https://www.rae.gr/parakolouthisi-agoro ... ko-meigma/
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Δημοσιεύσεις: 50965
Εγγραφή: 13 Ιαν 2019, 16:44

Re: Ενδιαφέρον βίντεο του Βελόπουλου για τις ανεμογεννήτριες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 08 Σεπ 2023, 07:53

Ενα πολυ ενδιαφερον αρθρο με τεκμηριωμενες αντιρρησεις απο οικολογους και επιστημονες του Πανεπιστημιου Ιωαννινων αλλα και με αντιπροτασεις.

Βαζω μικρο μονο μερος του.



Σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης Green Planet «η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από τη λειτουργία ανεμογεννητριών είναι απίστευτα ασήμαντη ενώ η καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον είναι πρωτοφανής και ανεπανόρθωτη, με μοναδικό κίνητρο το οικονομικό όφελος επιχειρηματιών, που εκμεταλλευόμενοι τις μεγάλες επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης επωφελούνται της ευνοϊκής γι’ αυτούς νομοθεσίας».

Μερικές από τις επιπτώσεις είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες οι εξής:

Η χλωρίδα, η πανίδα, οι ανεξερεύνητες αρχαιολογικές θέσεις, τα παραδοσιακά μονοπάτια, θα χαθούν κάτω από το βάρος των βίαιων επεμβάσεων.
Οι εκατοντάδες ανεμογεννήτριες, οι υποσταθμοί, οι γραμμές μεταφοράς θα εξαφανίσουν το κάλλος των φυσικών τοπίων που θα μετατραπούν σε βιομηχανικές ζώνες παραγωγής αιολικής ενέργειας.
Το μεγαλύτερο αιολικό «πάρκο» στην Ευρώπη έχει τρεις μόνιμους υπαλλήλους. Επομένως το πρόσχημα για την καταπολέμηση της ανεργίας είναι ψευδές.
Καταστρέφεται το δάσος από διαμορφώσεις και διανοίξεις δρόμων.
Οι εγκαταστάσεις εξυπηρετούν τα ευκαιριακά συμφέροντα των επιχειρηματιών της αιολικής ενέργειας που σπεύδουν να αξιοποιήσουν τα Ευρωπαϊκά κονδύλια.
Αυτοί που επιζητούν την ηρεμία της φύσης και της υπαίθρου, παύουν να επισκέπτονται περιοχές με ανεμογεννήτριες εξαιτίας της οπτικής και ηχητικής ρύπανσης. Αυτό το διαπιστώνει όποιος προσπαθήσει να ζήσει έστω και μια μέρα σε περιοχή δίπλα σε ανεμογεννήτριες.
Οπτικά μια ανεμογεννήτρια διακρίνεται από απόσταση 40 χιλιομέτρων μιας και το ύψος της ξεκινά από 65 μέτρα και μπορεί να φτάσει έως και τα 105 μέτρα. Το συνολικό βάρος της κάθε ανεμογεννήτριας είναι ανάλογο με το μέγεθός της και ξεκινάει από 223 τόνους, 264 τόνους, 313 τόνους και φτάνει στους 383 τόνους. Κάθε ανεμογεννήτρια χρειάζεται 100 τ.μ. τσιμέντο και σε βάθος τουλάχιστον 3 μέτρων και για κάθε πυλώνα χρειάζεται να πέσουν 500 περίπου κυβικά μέτρα μπετόν.
Ακόμα και αν τοποθετηθούν 25.000 ανεμογεννήτριες οι ρύποι σε διοξείδιο του άνθρακα και διοξείδιο του θείου θα παραμείνουν κατά 99,93%.
Η τιμή του ρεύματος που παράγεται από την αιολική ενέργεια, και που φτάνει στο τελικό αποδέκτη, δηλαδή τον καταναλωτή, όχι μόνο δεν είναι μειωμένη, αλλά αυξάνεται από 130% έως 400%, σε σχέση με τις τιμές της συμβατικής ενέργειας.
Το ζωικό βασίλειο θα υποφέρει. Οι ανεμογεννήτριες μόνο στην περιοχή της Καλιφόρνιας σκοτώνουν κατά μέσο όρο 200-300 γεράκια, και 40-60 χρυσαετούς ετησίως, ενώ έχει εκτιμηθεί ότι 7.000 αποδημητικά πουλιά το χρόνο σκοτώνονται από αιολικούς στροβιλοκινητήρες στη νότια Καλιφόρνια.


Έρευνα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, οι ανεμογεννήτριες που ήδη βρίσκονται σε διάφορα στάδια αδειοδότησης για περιοχές εκτός Natura επαρκούν για να υπερκαλυφθεί κατά δύο έως τρεις φορές ο εθνικός στόχος για το 2030. Παρά ταύτα, αυτή τη στιγμή εκκρεμεί η αδειοδότηση για επιπλέον 5.514 ανεμογεννήτριες μέσα σε προστατευόμενες περιοχές. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο Διατήρησης της Βιοποικιλότητας, με επιστημονική υπεύθυνη τη Βασιλική Κατή, αναπλ. καθηγήτρια στο τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών και αφορά την κατάτμηση των φυσικών οικοσυστημάτων, σε συνδυασμό με τη χωροθέτηση αιολικών σταθμών και την επίτευξη των νέων, φιλόδοξων στόχων που έθεσε η Ελλάδα για την απολιγνιτοποίηση της χώρας. Με τη βοήθεια νέων τεχνολογιών, οι επιστήμονες ανέλυσαν τα στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για την ήδη εγκατεστημένη ισχύ ανεμογεννητριών, αλλά και όσων αιολικών πάρκων βρίσκονται σε διάφορα στάδια αδειοδότησης ή έστω υπό αξιολόγηση.

Η ερευνητική ομάδα καταλήγει σε τρεις προτάσεις: Να σταματήσει προσωρινά το υπουργείο Περιβάλλοντος να εγκρίνει τις νέες αιτήσεις για αιολικά πάρκα, μέχρι να ολοκληρωθούν το νέο ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι ειδικές περιβαλλοντικές μελέτες που εκπονούνται σήμερα για τις προστατευόμενες περιοχές. Να επιτραπεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης μόνο για όσες περιπτώσεις αφορούν αιολικά πάρκα εκτός Natura (μελλοντικά να εξεταστεί η «απόσυρση» όσων βρίσκονται μέσα σε προστατευόμενες περιοχές και έχει τεκμηριωθεί ότι προκαλούν ζημιά στο περιβάλλον). Και να δοθεί προτεραιότητα στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων στις πιο υποβαθμισμένες οικολογικά περιοχές όπου υπάρχει ήδη πυκνό οδικό δίκτυο.

https://tvxs.gr/news/ellada/ti-symbaine ... ennitries/

.

Άβαταρ μέλους
Bill Hicks
Δημοσιεύσεις: 6427
Εγγραφή: 14 Μάιος 2018, 22:48

Re: Ενδιαφέρον βίντεο του Βελόπουλου για τις ανεμογεννήτριες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks » 08 Σεπ 2023, 08:02

Αρίστος έγραψε:
08 Σεπ 2023, 06:50


Ακομη ρε κατακαημενε νομιζεις οτι εκανες debunking;;;

SpoilerShow
Αρίστος έγραψε:
30 Ιούλ 2023, 15:44
Bill Hicks έγραψε:
30 Ιούλ 2023, 15:37


φίλε, έγινε full debunking, τραγούδα όσο θέλεις.


Μονο που εισαι ΚΑΙ ψευτης ΚΑΙ κοπτοραπτης.

Γιατι το γ) που παρεθεσες δεν ειναι εκτιμηση του τυπου αλλα απο αλλη πηγη:

(βλ. Μενουδάκος Κ., ΄΄Το ΣτΕ, οι ανεμογεννήτριες και οι αναδασωτέες εκτάσεις΄΄
“ΤΟ ΒΗΜΑ” στις 22-08-2021)


Αντιθετα ο συντακτης της μελετης σημειωνει κατω απο το γ)

Η πιο πρόσφατη νομολογία διέπεται από τα εξής χαρακτηριστικά (ΣτΕ
2579/2018): 1) Φαίνεται να παγιοποιεί τις προϋποθέσεις του επιτρεπτού της
επέμβασης (<<το αναγκαίο>> της επέμβασης και ο περιορισμός της στα τμήματα
που απαιτείται μόνο)

Σελιδα 15.


Μαζεψου λοιπον γιατι υπαρχει και ενα οριο.

.
Αρίστος έγραψε:
30 Ιούλ 2023, 15:52
Παρατηρηστε τη θεαματικη αυξηση των πυρκαγιων απο τη στιγμη που αρχιζουν να μπαινουν οι ανεμογεννητριες.

Απο τη μελετη του τυπου.



ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΌ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Έτος Πυρκαγιές

1990 3 1998 8 2006 34 2014 20
1991 2 1999 19 2007 47 2015 19
1992 6 2000 51 2008 47 2016 35
1993 5 200136 2009 30 2017 19
1994 2 2002 6 2010 38 2018 17
1995 4 2003 30 2011 27 2019 24
1996 2 2004 43 2012 30 2020 30
1997 5 2005 20 2013 10 2021 25


.
,
:e045:
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033

Άβαταρ μέλους
Libre arbitre
Δημοσιεύσεις: 18431
Εγγραφή: 13 Νοέμ 2022, 23:48
Phorum.gr user: Βασίλης

Re: Ενδιαφέρον βίντεο του Βελόπουλου για τις ανεμογεννήτριες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Libre arbitre » 08 Σεπ 2023, 08:04

Bill Hicks έγραψε:
08 Σεπ 2023, 08:02
Αρίστος έγραψε:
08 Σεπ 2023, 06:50


Ακομη ρε κατακαημενε νομιζεις οτι εκανες debunking;;;

SpoilerShow
Αρίστος έγραψε:
30 Ιούλ 2023, 15:44




Μονο που εισαι ΚΑΙ ψευτης ΚΑΙ κοπτοραπτης.

Γιατι το γ) που παρεθεσες δεν ειναι εκτιμηση του τυπου αλλα απο αλλη πηγη:

(βλ. Μενουδάκος Κ., ΄΄Το ΣτΕ, οι ανεμογεννήτριες και οι αναδασωτέες εκτάσεις΄΄
“ΤΟ ΒΗΜΑ” στις 22-08-2021)


Αντιθετα ο συντακτης της μελετης σημειωνει κατω απο το γ)

Η πιο πρόσφατη νομολογία διέπεται από τα εξής χαρακτηριστικά (ΣτΕ
2579/2018): 1) Φαίνεται να παγιοποιεί τις προϋποθέσεις του επιτρεπτού της
επέμβασης (<<το αναγκαίο>> της επέμβασης και ο περιορισμός της στα τμήματα
που απαιτείται μόνο)

Σελιδα 15.


Μαζεψου λοιπον γιατι υπαρχει και ενα οριο.

.
Αρίστος έγραψε:
30 Ιούλ 2023, 15:52
Παρατηρηστε τη θεαματικη αυξηση των πυρκαγιων απο τη στιγμη που αρχιζουν να μπαινουν οι ανεμογεννητριες.

Απο τη μελετη του τυπου.



ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΌ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Έτος Πυρκαγιές

1990 3 1998 8 2006 34 2014 20
1991 2 1999 19 2007 47 2015 19
1992 6 2000 51 2008 47 2016 35
1993 5 200136 2009 30 2017 19
1994 2 2002 6 2010 38 2018 17
1995 4 2003 30 2011 27 2019 24
1996 2 2004 43 2012 30 2020 30
1997 5 2005 20 2013 10 2021 25


.
,
:e045:
:blm:
:a0452: Οι Ρώσοι αφαίμαξαν την Ευρώπη ανεβάζοντας το φυσικό αέριο 20 φορές μέσα σε 2 χρόνια!!!
- Κάνουν τέτοια πράγματα οι ρωSSιστές; Είναι απλά γενοκτόνοι, οικοκτόνοι και αντιγκέι...
https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%A ... l/newusers

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Δημοσιεύσεις: 50965
Εγγραφή: 13 Ιαν 2019, 16:44

Re: Ενδιαφέρον βίντεο του Βελόπουλου για τις ανεμογεννήτριες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 08 Σεπ 2023, 08:06

Και βεβαια ειχαμε και φετος φωτια στην Καρυστο.

Φωτιά τώρα στην Κάρυστο - Πνέουν ισχυροί άνεμοι

https://www.newsbomb.gr/ellada/story/14 ... roi-anemoi

.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Δημοσιεύσεις: 50965
Εγγραφή: 13 Ιαν 2019, 16:44

Re: Ενδιαφέρον βίντεο του Βελόπουλου για τις ανεμογεννήτριες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 08 Σεπ 2023, 08:20

Bill Hicks έγραψε:
08 Σεπ 2023, 08:02
Αρίστος έγραψε:
08 Σεπ 2023, 06:50


Ακομη ρε κατακαημενε νομιζεις οτι εκανες debunking;;;

SpoilerShow
Αρίστος έγραψε:
30 Ιούλ 2023, 15:44




Μονο που εισαι ΚΑΙ ψευτης ΚΑΙ κοπτοραπτης.

Γιατι το γ) που παρεθεσες δεν ειναι εκτιμηση του τυπου αλλα απο αλλη πηγη:

(βλ. Μενουδάκος Κ., ΄΄Το ΣτΕ, οι ανεμογεννήτριες και οι αναδασωτέες εκτάσεις΄΄
“ΤΟ ΒΗΜΑ” στις 22-08-2021)


Αντιθετα ο συντακτης της μελετης σημειωνει κατω απο το γ)

Η πιο πρόσφατη νομολογία διέπεται από τα εξής χαρακτηριστικά (ΣτΕ
2579/2018): 1) Φαίνεται να παγιοποιεί τις προϋποθέσεις του επιτρεπτού της
επέμβασης (<<το αναγκαίο>> της επέμβασης και ο περιορισμός της στα τμήματα
που απαιτείται μόνο)

Σελιδα 15.


Μαζεψου λοιπον γιατι υπαρχει και ενα οριο.

.
Αρίστος έγραψε:
30 Ιούλ 2023, 15:52
Παρατηρηστε τη θεαματικη αυξηση των πυρκαγιων απο τη στιγμη που αρχιζουν να μπαινουν οι ανεμογεννητριες.

Απο τη μελετη του τυπου.



ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΌ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Έτος Πυρκαγιές

1990 3 1998 8 2006 34 2014 20
1991 2 1999 19 2007 47 2015 19
1992 6 2000 51 2008 47 2016 35
1993 5 200136 2009 30 2017 19
1994 2 2002 6 2010 38 2018 17
1995 4 2003 30 2011 27 2019 24
1996 2 2004 43 2012 30 2020 30
1997 5 2005 20 2013 10 2021 25


.

:e045:


Μηπως κατα τυχη παρατηρησατε, μηπως λεω, οτι ενω στη δεκαετια του 90 οι ετησιες πυρκαγιες ειναι μονοψηφιες, απο το 1999 γινονται διψηφιες με εκτιναξη σε 51 το 2000 και συχνα πανω απο 20 και 30 τις επομενες χρονιες; Μοναδικη εξαιρεση το 2002.


ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΌ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Έτος Πυρκαγιές

1990 3 1998 8 2006 34 2014 20
1991 2 1999 19 2007 47 2015 19
1992 6 2000 51 2008 47 2016 35
1993 5 200136 2009 30 2017 19
1994 2 2002 6 2010 38 2018 17
1995 4 2003 30 2011 27 2019 24
1996 2 2004 43 2012 30 2020 30
1997 5 2005 20 2013 10 2021 25


.

Άβαταρ μέλους
Bill Hicks
Δημοσιεύσεις: 6427
Εγγραφή: 14 Μάιος 2018, 22:48

Re: Ενδιαφέρον βίντεο του Βελόπουλου για τις ανεμογεννήτριες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks » 08 Σεπ 2023, 08:33

Αρίστος έγραψε:
08 Σεπ 2023, 08:20
SpoilerShow
Bill Hicks έγραψε:
08 Σεπ 2023, 08:02
Αρίστος έγραψε:
08 Σεπ 2023, 06:50
SpoilerShow


Ακομη ρε κατακαημενε νομιζεις οτι εκανες debunking;;;

SpoilerShow



:e045:

Μηπως κατα τυχη παρατηρησατε, μηπως λεω, οτι ενω στη δεκαετια του 90 οι ετησιες πυρκαγιες ειναι μονοψηφιες, απο το 1999 γινονται διψηφιες με εκτιναξη σε 51 το 2000 και συχνα πανω απο 20 και 30 τις επομενες χρονιες; Μοναδικη εξαιρεση το 2002.


ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΌ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Έτος Πυρκαγιές

1990 3 1998 8 2006 34 2014 20
1991 2 1999 19 2007 47 2015 19
1992 6 2000 51 2008 47 2016 35
1993 5 200136 2009 30 2017 19
1994 2 2002 6 2010 38 2018 17
1995 4 2003 30 2011 27 2019 24
1996 2 2004 43 2012 30 2020 30
1997 5 2005 20 2013 10 2021 25


.
Bill Hicks έγραψε:
29 Ιούλ 2023, 07:46

κύρια σημεία ανεπαρκούς τεκμηρίωσης:

1. ο αριθμός τών καταγεγραμμένων πυρκαγιών φέρεται να είναι αυξημένος το 2000-2021 σε σχέση με το 1990-1999 και αυτό συσχετίζεται με την απελευθέρωση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας το 2001, αλλά ακριβώς την ίδια περίοδο άλλαξε η αρμόδια αρχή και επομένως η μέθοδος/το εύρος καταγραφής, γεγονός που προσπερνάται με υποσημείωση στον πίνακα χωρίς περαιτέρω σχόλιο ή τεκμηρίωση.

Εικόνα

είναι πολύ πιο πιθανό η διαφορά να οφείλεται στην αλλαγή φορέα καταγραφής + άλλους παράγοντες, εκτός αν τεκμηριώνεται συσχέτιση ικανού ποσοστού τών πυρκαγιών με Α/Γ. με βάση τις εκατοντάδες καταγεγραμμένες πυρκαγιές 2000-2021 θα'πρεπε να υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα πυρκαγιών που συμπίπτουν με εγκαταστάσεις Α/Γ.

2. συμβαίνει αυτό; εκτός από τα πρώτα χρόνια 1999-2000, όπου υπάρχουν δύο [2] παραδείγματα στις 70 πυρκαγιές, οι υπόλοιπες πυρκαγιές που δείχνει δεν πολυσυμπίπτουν με τις άδειες Α/Γ.

[...]
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Δημοσιεύσεις: 50965
Εγγραφή: 13 Ιαν 2019, 16:44

Re: Ενδιαφέρον βίντεο του Βελόπουλου για τις ανεμογεννήτριες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 08 Σεπ 2023, 08:36

Bill Hicks έγραψε:
08 Σεπ 2023, 08:33
Αρίστος έγραψε:
08 Σεπ 2023, 08:20
SpoilerShow
Bill Hicks έγραψε:
08 Σεπ 2023, 08:02


:e045:

Μηπως κατα τυχη παρατηρησατε, μηπως λεω, οτι ενω στη δεκαετια του 90 οι ετησιες πυρκαγιες ειναι μονοψηφιες, απο το 1999 γινονται διψηφιες με εκτιναξη σε 51 το 2000 και συχνα πανω απο 20 και 30 τις επομενες χρονιες; Μοναδικη εξαιρεση το 2002.


ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΌ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Έτος Πυρκαγιές

1990 3 1998 8 2006 34 2014 20
1991 2 1999 19 2007 47 2015 19
1992 6 2000 51 2008 47 2016 35
1993 5 200136 2009 30 2017 19
1994 2 2002 6 2010 38 2018 17
1995 4 2003 30 2011 27 2019 24
1996 2 2004 43 2012 30 2020 30
1997 5 2005 20 2013 10 2021 25


.
Bill Hicks έγραψε:
29 Ιούλ 2023, 07:46

κύρια σημεία ανεπαρκούς τεκμηρίωσης:

1. ο αριθμός τών καταγεγραμμένων πυρκαγιών φέρεται να είναι αυξημένος το 2000-2021 σε σχέση με το 1990-1999 και αυτό συσχετίζεται με την απελευθέρωση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας το 2001, αλλά ακριβώς την ίδια περίοδο άλλαξε η αρμόδια αρχή και επομένως η μέθοδος/το εύρος καταγραφής, γεγονός που προσπερνάται με υποσημείωση στον πίνακα χωρίς περαιτέρω σχόλιο ή τεκμηρίωση.

Εικόνα

είναι πολύ πιο πιθανό η διαφορά να οφείλεται στην αλλαγή φορέα καταγραφής + άλλους παράγοντες, εκτός αν τεκμηριώνεται συσχέτιση ικανού ποσοστού τών πυρκαγιών με Α/Γ. με βάση τις εκατοντάδες καταγεγραμμένες πυρκαγιές 2000-2021 θα'πρεπε να υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα πυρκαγιών που συμπίπτουν με εγκαταστάσεις Α/Γ.

2. συμβαίνει αυτό; εκτός από τα πρώτα χρόνια 1999-2000, όπου υπάρχουν δύο [2] παραδείγματα στις 70 πυρκαγιές, οι υπόλοιπες πυρκαγιές που δείχνει δεν πολυσυμπίπτουν με τις άδειες Α/Γ.

[...]


➣ Ετος 1999

■ Το 1999 εκδηλώνεται πυρκαγιά στην περιοχή Πολυποτάμου της ΔΕ Στυρέων. Στην καμένη περιοχή το 2001 εμφανίζεται εταιρεία με άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με την εγκατάσταση αιολικού πάρκου (Εικόνα 2).

■ Το 1999 εκδηλώνεται πυρκαγιά στη θέση Μαρμάρι Στην κατεστραμμένη περιοχή εταιρείες με άδεια παραγωγής ηλ. ενέργειας εμφανίζονται το 2001 με την εγκατάσταση αιολικού πάρκου (Εικόνα 3).

➣ Ετος 2000

■ Το έτος 2000 προκαλείται εκ νέου πυρκαγιά στην περιοχή Πολυποτάμου της ΔΕ Στυρέων. Στην καμένη περιοχή εμφανίζονται το 2001 εταιρείες με άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με την εγκατάσταση αιολικού πάρκου (Εικόνα 4), ενώ στις 17-8-2000 εκδηλώνεται πυρκαγιά στη θέση Στενό-Χάνια της ΔΕ Μαρμαρίου. Στα καμένα εμφανίζονται το 2001 εταιρείες με άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας το έτος 2001 (Εικόνες 5 και 6).

➣ Ετος 2001

Προκαλείται πυρκαγιά μεταξύ της περιοχής Κελλιά και της θέσης «Εξώστης» της ΔΕ Στυρέων. Στην καμένη περιοχή και πιο συγκεκριμένα στη θέση «Βαθύρρεμα» εμφανίζεται εταιρεία με άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας το 2003 με την εγκατάσταση αιολικού πάρκου (Εικόνα 7).

➣ Ετος 2002

Προκαλείται πυρκαγιά στην περιοχή Πολυποτάμου της ΔΕ Στυρέων, όπου είχε προκληθεί πάλι και το 1999 αλλά και το 2000. Στην καμένη έκταση εμφανίζεται εταιρεία με άδεια παραγωγής το έτος 2001 με την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στη θέση «Γκέρκι/Πυργάρι/Πολυποτάμου», ενώ στη θέση «Ευαγγελίστρια/Φίθκι» της ΔΕ Στυρέων εμφανίζεται η εγκατάσταση δύο Α/Γ άλλης εταιρείας με άδεια παραγωγής το έτος 2003 (Εικόνα 8).

➣ Ετος 2005

Προκαλείται πυρκαγιά στη θέση «Πόρτες/Κοκκινόχωμα/Λουμπάρδα/Πλακωτά» της ΔΕ Καρύστου. Στην κατεστραμμένη έκταση και πιο συγκεκριμένα στη θέση «Πόρτες/Κοκκινόχωμα/Λουμπάρδα/Πλακωτά» της Καρύστου εμφανίζεται εταιρεία με άδεια παραγωγής το 2003 και με ανανέωση το 2005 για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου (Εικόνα 9).

➣ Ετος 2007

Εκδηλώνεται μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από ΤΚ Μεσοχωρίου (βορείως Τσακαίων) και έφτασε μέχρι Νιμπορειό και παραλία Λάφια της ΔΕ Στυρέων. Στην αρκετά μεγάλη καμένη περιοχή εμφανίζεται εταιρεία με άδεια ΠΗΕ το 2006 και άδεια λειτουργίας το 2007 εγκαθιστώντας αιολικό πάρκο. Επίσης στην καμένη αυτή περιοχή και πιο συγκεκριμένα ανατολικά της καμένης έκτασης υπάρχει μεγάλος αριθμός αιολικών σταθμών που βρίσκονται σήμερα στη φάση αξιολόγησης από τη ΡΑΕ, ενώ υπάρχουν και πολλές εγκαταστάσεις αιολικών σταθμών με άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (Εικόνες 10 και 11).

➣ Ετος 2009

Το 2009 προκαλείται μεγάλη πυρκαγιά ΒΑ της Καρύστου στη θέση Πλατανιστός. Στη θέση αυτή πλησίον της καμένης έκτασης εμφανίζεται εταιρεία με άδεια παραγωγής το 2009 και με τροποποίηση το 2010 και το 2012 με την εγκατάσταση αιολικού πάρκου (Εικόνα 12).

➣ Ετος 2012

Τη χρονιά αυτή προκαλούνται πυρκαγιές σε περιοχές της Καρύστου κοντά στον Πλατανιστό καθώς και στη θέση Κούρμαλη/Λυστός/Μανδριά Πασσά από το Καστρί. Στις θέσεις αυτές βρίσκονται εγκαταστάσεις αιολικών σταθμών και εταιρείες που βρίσκονται είτε στη φάση αξιολόγησης είτε διαθέτουν ήδη άδεια ΠΗΕ (Εικόνα 13).

➣ Ετος 2022

Στο ηλεκτρονικό μητρώο του ΥΠΕΝ δημοσιεύτηκε πρόσφατα με σκοπό τη δημόσια διαβούλευση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων εταιρείας που ενδιαφέρεται για την εγκατάσταση συνολικά (19) Α/Γ στις θέσεις Λυκόρεμα (15) και (4) Λιβαδάκι της ΔΕ Καρύστου. Οπως προκύπτει από τον χάρτη (Εικόνα 13) στην ευρύτερη περιοχή έχουν προκληθεί αρκετές πυρκαγιές, με πιο πρόσφατη το 2016 αλλά και κατά τα έτη 2013, 2012, 2009 κτλ. Στις περιοχές αυτές, όπως προκύπτει και από τον χάρτη της ΡΑΕ, υπάρχουν εταιρείες με άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και άλλες υπό αξιολόγηση (Εικόνα 14).

,

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Δημοσιεύσεις: 50965
Εγγραφή: 13 Ιαν 2019, 16:44

Re: Ενδιαφέρον βίντεο του Βελόπουλου για τις ανεμογεννήτριες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 08 Σεπ 2023, 08:50

Μακαρι να συνεχιστει το νημα και να περασει τις 100 σελιδες.

Ηδη σε πολλες αναζητησεις στο google για θεματα ανεμογεννητριων βγαινει στα πρωτα αποτελεσματα.

.

Άβαταρ μέλους
Bill Hicks
Δημοσιεύσεις: 6427
Εγγραφή: 14 Μάιος 2018, 22:48

Re: Ενδιαφέρον βίντεο του Βελόπουλου για τις ανεμογεννήτριες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks » 08 Σεπ 2023, 10:28

Αρίστος έγραψε:
08 Σεπ 2023, 08:36


➣ Ετος 1999

■ Το 1999 εκδηλώνεται πυρκαγιά στην περιοχή Πολυποτάμου της ΔΕ Στυρέων. Στην καμένη περιοχή το 2001 εμφανίζεται εταιρεία με άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με την εγκατάσταση αιολικού πάρκου (Εικόνα 2).

■ Το 1999 εκδηλώνεται πυρκαγιά στη θέση Μαρμάρι Στην κατεστραμμένη περιοχή εταιρείες με άδεια παραγωγής ηλ. ενέργειας εμφανίζονται το 2001 με την εγκατάσταση αιολικού πάρκου (Εικόνα 3).

➣ Ετος 2000

■ Το έτος 2000 προκαλείται εκ νέου πυρκαγιά στην περιοχή Πολυποτάμου της ΔΕ Στυρέων. Στην καμένη περιοχή εμφανίζονται το 2001 εταιρείες με άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με την εγκατάσταση αιολικού πάρκου (Εικόνα 4), ενώ στις 17-8-2000 εκδηλώνεται πυρκαγιά στη θέση Στενό-Χάνια της ΔΕ Μαρμαρίου. Στα καμένα εμφανίζονται το 2001 εταιρείες με άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας το έτος 2001 (Εικόνες 5 και 6).

➣ Ετος 2001

Προκαλείται πυρκαγιά μεταξύ της περιοχής Κελλιά και της θέσης «Εξώστης» της ΔΕ Στυρέων. Στην καμένη περιοχή και πιο συγκεκριμένα στη θέση «Βαθύρρεμα» εμφανίζεται εταιρεία με άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας το 2003 με την εγκατάσταση αιολικού πάρκου (Εικόνα 7).

➣ Ετος 2002

Προκαλείται πυρκαγιά στην περιοχή Πολυποτάμου της ΔΕ Στυρέων, όπου είχε προκληθεί πάλι και το 1999 αλλά και το 2000. Στην καμένη έκταση εμφανίζεται εταιρεία με άδεια παραγωγής το έτος 2001 με την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στη θέση «Γκέρκι/Πυργάρι/Πολυποτάμου», ενώ στη θέση «Ευαγγελίστρια/Φίθκι» της ΔΕ Στυρέων εμφανίζεται η εγκατάσταση δύο Α/Γ άλλης εταιρείας με άδεια παραγωγής το έτος 2003 (Εικόνα 8).

➣ Ετος 2005

Προκαλείται πυρκαγιά στη θέση «Πόρτες/Κοκκινόχωμα/Λουμπάρδα/Πλακωτά» της ΔΕ Καρύστου. Στην κατεστραμμένη έκταση και πιο συγκεκριμένα στη θέση «Πόρτες/Κοκκινόχωμα/Λουμπάρδα/Πλακωτά» της Καρύστου εμφανίζεται εταιρεία με άδεια παραγωγής το 2003 και με ανανέωση το 2005 για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου (Εικόνα 9).

➣ Ετος 2007

Εκδηλώνεται μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από ΤΚ Μεσοχωρίου (βορείως Τσακαίων) και έφτασε μέχρι Νιμπορειό και παραλία Λάφια της ΔΕ Στυρέων. Στην αρκετά μεγάλη καμένη περιοχή εμφανίζεται εταιρεία με άδεια ΠΗΕ το 2006 και άδεια λειτουργίας το 2007 εγκαθιστώντας αιολικό πάρκο. Επίσης στην καμένη αυτή περιοχή και πιο συγκεκριμένα ανατολικά της καμένης έκτασης υπάρχει μεγάλος αριθμός αιολικών σταθμών που βρίσκονται σήμερα στη φάση αξιολόγησης από τη ΡΑΕ, ενώ υπάρχουν και πολλές εγκαταστάσεις αιολικών σταθμών με άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (Εικόνες 10 και 11).

➣ Ετος 2009

Το 2009 προκαλείται μεγάλη πυρκαγιά ΒΑ της Καρύστου στη θέση Πλατανιστός. Στη θέση αυτή πλησίον της καμένης έκτασης εμφανίζεται εταιρεία με άδεια παραγωγής το 2009 και με τροποποίηση το 2010 και το 2012 με την εγκατάσταση αιολικού πάρκου (Εικόνα 12).

➣ Ετος 2012

Τη χρονιά αυτή προκαλούνται πυρκαγιές σε περιοχές της Καρύστου κοντά στον Πλατανιστό καθώς και στη θέση Κούρμαλη/Λυστός/Μανδριά Πασσά από το Καστρί. Στις θέσεις αυτές βρίσκονται εγκαταστάσεις αιολικών σταθμών και εταιρείες που βρίσκονται είτε στη φάση αξιολόγησης είτε διαθέτουν ήδη άδεια ΠΗΕ (Εικόνα 13).

➣ Ετος 2022

Στο ηλεκτρονικό μητρώο του ΥΠΕΝ δημοσιεύτηκε πρόσφατα με σκοπό τη δημόσια διαβούλευση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων εταιρείας που ενδιαφέρεται για την εγκατάσταση συνολικά (19) Α/Γ στις θέσεις Λυκόρεμα (15) και (4) Λιβαδάκι της ΔΕ Καρύστου. Οπως προκύπτει από τον χάρτη (Εικόνα 13) στην ευρύτερη περιοχή έχουν προκληθεί αρκετές πυρκαγιές, με πιο πρόσφατη το 2016 αλλά και κατά τα έτη 2013, 2012, 2009 κτλ. Στις περιοχές αυτές, όπως προκύπτει και από τον χάρτη της ΡΑΕ, υπάρχουν εταιρείες με άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και άλλες υπό αξιολόγηση (Εικόνα 14).

,
:zz:
Bill Hicks έγραψε:
29 Ιούλ 2023, 07:46
με βάση τις εκατοντάδες καταγεγραμμένες πυρκαγιές 2000-2021 θα'πρεπε να υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα πυρκαγιών που συμπίπτουν με εγκαταστάσεις Α/Γ.

2. συμβαίνει αυτό; εκτός από τα πρώτα χρόνια 1999-2000, όπου υπάρχουν δύο [2] παραδείγματα στις 70 πυρκαγιές, οι υπόλοιπες πυρκαγιές που δείχνει δεν πολυσυμπίπτουν με τις άδειες Α/Γ.

1999
Εικόνα

2000
Εικόνα

2001
Εικόνα

2002
Εικόνα

2003
τίποτα

2004
τίποτα

2005
Εικόνα

2006
τίποτα

2007 (το πάνω είναι το ίδιο απ΄το 1999)
Εικόνα
Εικόνα
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών