Θα πάρετε νέες ταυτότητες?

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.

Θα πάρετε νέα ταυτότητα?

Ναι. Περιμένω να κλείσω ραντεβού από τους πρώτους.
45
56%
Ναι αλλα πρώτα θα περιμένω να δω πως θα ειναι/να πάρουν οι άλλοι πρώτοι και μετά εγώ
14
18%
Όχι. Αλλά άμα δω τα σκουρα/λήξει η παλιά θα αναγκαστώ να την πάρω.
7
9%
Όχι. Αυτά είναι αι πράγματα του διαολου/ματριξ/ιλλουμινατι κτλ. . Δεν παίρνω. Με την μπλε θα μείνω κι άμα τους αρέσει.
11
14%
Δεν ξερω/Δεν απαντω
3
4%

Σύνολο ψήφων: 80

Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Phorum.gr user: Awesomatic

Re: Θα πάρετε νέες ταυτότητες?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic » 08 Σεπ 2023, 16:05

vantono έγραψε:
08 Σεπ 2023, 15:27
hades έγραψε:
08 Σεπ 2023, 13:30
Japetus έγραψε:
08 Σεπ 2023, 13:26

Οι φωτογραφίες -για όποιον δεν θέλει να πάει σε φωτογράφο--θα είναι δωρεάν από φωτογράφο του αστυνομικού τμήματος..

Θα έβγαζα άμεσα καθώς η δική μου κουρελιαστηκε και στο εξωτερικό ξυνιζονται, αλλά θέλω να δω τί θα γίνει με τον νέο αριθμό μητρώου (αφμ + τρία αλφαρηθμητικα επιλογής μας) που θα βγει τον Νοέμβριο και που οι πρώτες ταυτότητες δεν θα τον αναγράφουν.
Ταλαιπωρία για την έκδοση δεν υφίσταται, κλείνεις ραντεβού έχοντας ήδη πληρώσει ηλεκτρονικά το παράβολο. Όλα τα άλλα στοιχεία ήδη υπάρχουν στο τμήμα.
Πάντως αν κρατάει και το παλιό το νούμερο κάπου της ταυτότητας για να μην χρειάζεται παντού ενημέρωση θα ταν καλό
Ισχύει. Κανονικά έτσι θα έπρεπε να είναι. Πλήρης αντικατάσταση με τα ίδια ακριβώς στοιχεία.
Δε γίνεται για δύο λόγους

Πρώτον οι νέες ταυτότητες θα έχουν περισσότερα νούμερα. Μετά θέλει αλχημείες να βάζουν πχ μηδενικά. Επιπλέον πολλές ταυτότητες από τις παλιές έχουν μόνο ένα γράμμα αντί για δύο που έχουν οι τωρινές.

Και δεύτερον γιατί ο αριθμός ταυτότητας δεν είναι μόνιμος αριθμός του πολίτη αλλά αριθμός του ίδιου του δελτίου ταυτότητας που ακυρώνεται αν χαθεί. Αν ο αριθμός ήταν μόνιμος δε θα μπορούσες να ακυρώσεις το δελτίο σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής.

Από ότι μαθαίνω εφορία+τράπεζες ενημερώνονται πλέον αυτόματα οπότε το μόνο μέρος που μπορεί να χρειαστεί να δώσεις εσύ το νέο αριθμό του καινούριου είναι σε καμία εταιρεία κινητής ή κάτι τέτοιο.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."

Echelon
Phorum.gr user: selinoid

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Echelon » 08 Σεπ 2023, 16:07

Προβλέπεται. Έπρεπε να έχει περασμένα μέσα και ότι αφορά το αυτοκίνητο, διπλώματα, άδειες, τέλη, ασφάλειες κλπ. Μισές δουλειές. Πάλι στο βάλε βγάλε θα είμαστε.

Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Phorum.gr user: Σπυρος1
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος » 08 Σεπ 2023, 16:09

Δεν θα πάρω τις νέες ταυτότητες. Είχα σκοπό να ανανεώσω το Ελληνικό διαβατατήριο αλλά με τις Κουλαμάρες δεν θα το κάνω. Θα διαθέσω τα χρήματα προς απόκτηση νέου κινητού με 5G/NFC.
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888

Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Phorum.gr user: Awesomatic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic » 08 Σεπ 2023, 16:11

Echelon έγραψε:
08 Σεπ 2023, 16:07
Προβλέπεται. Έπρεπε να έχει περασμένα μέσα και ότι αφορά το αυτοκίνητο, διπλώματα, άδειες, τέλη, ασφάλειες κλπ. Μισές δουλειές. Πάλι στο βάλε βγάλε θα είμαστε.
Τα βλέπουν από τον αριθμό της πινακίδας τα πιο πολλά από αυτά. Έχει τύχει να με σταματήσουν, να μην έχω ίντερνετ στο σημείο και να μπορω να κατεβάσω να δείξω την ασφάλεια (την είχα σε pdf στο drive) αλλά απλά το είδαν αυτοί από το σύστημα και μου έκαναν σύσταση να έχω κάτι μαζί γιατί θεωρητικά είναι ένα 20αρικο πρόστιμο αν δεν το έχεις.

Το δίπλωμα θα ήταν όντως φανταστικό να το είχε ενσωματωμένο αλλά μετά δε θα ήταν στην ίδια γραμμή με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ταυτότητες. Μπορεί στο μέλλον.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."

Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 08 Σεπ 2023, 16:15

Awesomatic έγραψε:
08 Σεπ 2023, 16:05
vantono έγραψε:
08 Σεπ 2023, 15:27
hades έγραψε:
08 Σεπ 2023, 13:30

Πάντως αν κρατάει και το παλιό το νούμερο κάπου της ταυτότητας για να μην χρειάζεται παντού ενημέρωση θα ταν καλό
Ισχύει. Κανονικά έτσι θα έπρεπε να είναι. Πλήρης αντικατάσταση με τα ίδια ακριβώς στοιχεία.
Δε γίνεται για δύο λόγους

Πρώτον οι νέες ταυτότητες θα έχουν περισσότερα νούμερα. Μετά θέλει αλχημείες να βάζουν πχ μηδενικά. Επιπλέον πολλές ταυτότητες από τις παλιές έχουν μόνο ένα γράμμα αντί για δύο που έχουν οι τωρινές.

Και δεύτερον γιατί ο αριθμός ταυτότητας δεν είναι μόνιμος αριθμός του πολίτη αλλά αριθμός του ίδιου του δελτίου ταυτότητας που ακυρώνεται αν χαθεί. Αν ο αριθμός ήταν μόνιμος δε θα μπορούσες να ακυρώσεις το δελτίο σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής.

Από ότι μαθαίνω εφορία+τράπεζες ενημερώνονται πλέον αυτόματα οπότε το μόνο μέρος που μπορεί να χρειαστεί να δώσεις εσύ το νέο αριθμό του καινούριου είναι σε καμία εταιρεία κινητής ή κάτι τέτοιο.
Α ναι σωστά, τράπεζα γίνεται αυτομάτως με την επικαιροποιηση στοιχείων που μπορεις να κάνεις και μέσω ebanking πλέον.
Εφορία ομοίως. Για όλα τα αλλα, δεν ξέρω ακριβώς, θα τα ψάξω.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 08 Σεπ 2023, 16:17

Ο Κουλης παντως στη Θεσσαλονικη θα ανακοινωνε τον περιορισμο της χρησης μετρητων ενω στην ΕΕ το φθινοπωρο αναμενεται να ανακοινωθει το ψηφιακο ευρω.

Εσεις να πιστευετε πως οι ταυτοτητες με το ψηφιακο ευρω δεν θα εχουν καμια σχεση και θα φατε καλα.

.

Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 08 Σεπ 2023, 16:20

Εντωμεταξύ, για το ψηφιακό ευρώ, η Λαγκαρντ θα έρθει 28η Οκτωβρίου :8)
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς

Άβαταρ μέλους
Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 08 Σεπ 2023, 16:20

παίζει και να μην προλάβει, δεν ξέρω

:003:
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς

Άβαταρ μέλους
Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 08 Σεπ 2023, 16:27

Αλλά ορίστε, επειδής είστε πλειοψηφία, διαφωτισμένη και προοδευτική, πάρτε να χαρείτε να μη λέτε οτι επειδή δεν παίρνουμε κάρτες πολίτη δεν είμαστε και λαρτζ ατομάκια

Εικόνα

Echelon
Phorum.gr user: selinoid

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Echelon » 08 Σεπ 2023, 16:33

Awesomatic έγραψε:
08 Σεπ 2023, 16:11
Echelon έγραψε:
08 Σεπ 2023, 16:07
Τα βλέπουν από τον αριθμό της πινακίδας τα πιο πολλά από αυτά. Έχει τύχει να με σταματήσουν, να μην έχω ίντερνετ στο σημείο και να μπορω να κατεβάσω να δείξω την ασφάλεια (την είχα σε pdf στο drive) αλλά απλά το είδαν αυτοί από το σύστημα και μου έκαναν σύσταση να έχω κάτι μαζί γιατί θεωρητικά είναι ένα 20αρικο πρόστιμο αν δεν το έχεις.

Το δίπλωμα θα ήταν όντως φανταστικό να το είχε ενσωματωμένο αλλά μετά δε θα ήταν στην ίδια γραμμή με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ταυτότητες. Μπορεί στο μέλλον.
Το γνωρίζω, απλά και να <<χτυπάνε>> την πινακίδα στο σύστημα είναι χάσιμο χρόνου. Καλημέρα κύριε ταυτότητα. Σκαναρισμα, ο τάδε με το τάδε νόμιμο σε όλα του όχημα. Ευχαριστούμε κύριε.

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 08 Σεπ 2023, 16:35

Saturn έγραψε:
08 Σεπ 2023, 16:27
Αλλά ορίστε, επειδής είστε πλειοψηφία, διαφωτισμένη και προοδευτική, πάρτε να χαρείτε να μη λέτε οτι επειδή δεν παίρνουμε κάρτες πολίτη δεν είμαστε και λαρτζ ατομάκια

Εικόνα
Αυτός πιστεύει ότι οι αρβανίτες δεν είναι αλμπενιαν, ο, τι κ να πει δε μετράει

Άβαταρ μέλους
Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 08 Σεπ 2023, 16:36

κλαίω

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Libre arbitre
Phorum.gr user: Βασίλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Libre arbitre » 08 Σεπ 2023, 16:37

Αρίστος έγραψε:
08 Σεπ 2023, 15:53
Libre arbitre έγραψε:
08 Σεπ 2023, 15:52
25 - 4

19-10 ειναι, η 2η επιλογη δεν ειναι μαζι σας, ειναι αρνηση επι του παροντος και βλεπουμε.

.
Ναι είναι. Και μάλιστα είμαι εγώ σε αυτήν την επιλογή γιατί θέλω να αποφύγω τον συνωστισμό.
Τα όχι είναι η τρίτη και τέταρτη επιλογή.
:a0452: Οι Ρώσοι αφαίμαξαν την Ευρώπη ανεβάζοντας το φυσικό αέριο 20 φορές μέσα σε 2 χρόνια!!!
- Κάνουν τέτοια πράγματα οι ρωSSιστές; Είναι απλά γενοκτόνοι, οικοκτόνοι και αντιγκέι...
https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%A ... l/newusers

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 08 Σεπ 2023, 16:43

Libre arbitre έγραψε:
08 Σεπ 2023, 16:37
Αρίστος έγραψε:
08 Σεπ 2023, 15:53
Libre arbitre έγραψε:
08 Σεπ 2023, 15:52
25 - 4

19-10 ειναι, η 2η επιλογη δεν ειναι μαζι σας, ειναι αρνηση επι του παροντος και βλεπουμε.

.
Ναι είναι. Και μάλιστα είμαι εγώ σε αυτήν την επιλογή γιατί θέλω να αποφύγω τον συνωστισμό.
Τα όχι είναι η τρίτη και τέταρτη επιλογή.

Η δευτερη επιλογη ειναι "να δω πως θα ειναι", οχι "να αποφυγω το συνωστισμο"

/

Άβαταρ μέλους
Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 08 Σεπ 2023, 16:50

Σας παρακαλώ, κάντε λίγο εικόνα μέσα σας, ηλεκτρονική διακυβέρνηση με Φαήλο prime minister

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών