Εγώ βλέπω μπαρμπι. Εσύ δες χιονάτη.
Αυτός ο Γιανναράς είναι ο ορισμός του σκοταδιστή.
Re: Αυτός ο Γιανναράς είναι ο ορισμός του σκοταδιστή.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Saturn έγραψε: ↑10 Σεπ 2023, 15:31ΑΥΤΟΣΓΑΛΗ έγραψε: ↑10 Σεπ 2023, 15:07Και ποιος είναι σήμερα ο... δυτικός κόσμος σε θέματα θεολογίας, πατησιώτη; Αυτός που θεωρεί άβατο το ισλάμ και πετάει ό,τι να' ναι παπαριές για τον χριστιανισμό στο χαλαρό;πατησιωτης έγραψε: ↑10 Σεπ 2023, 15:01
Έκτοτε υπάρχει αυτή η σχέση έλξης - άπωσης Γιανναρά και αντιδυτικών κοσμικών διανοουμένων που ξεκίνησε τότε που μπήκε και στο ΚΚΕ η Κανέλλη. Συμφωνούν να τα χώνουν στο δυτικό κόσμο και διαφωνούν σε όλα τα υπόλοιπα.
Παπαριές μαρίτσα μ'. Είναι άλλο οι συνεργασίες με ισλαμικά κράτη στο αμιγώς οικονομικό πεδίο και άλλο τα περιφερειακά θρησκευτικά σε συνδυασμό με πολιτικές ιδεοληψίες.
Σε κάποιο άλλο θέμα, έγραψα ότι αυτοί που συντηρούσαν οικονομικά τα περισσότερα μαγαζιά/εμπορικά κέντρα της Γλυφάδας την περίοδο του 80 ήταν Άραβες. Και αν και υπήρχαν εκείνη την περίοδο και αρκετές αραβικές εταιρίες, δεν θυμάμαι να είχε δημιουργηθεί ποτέ κάποιο θέμα για προσβολή θρησκευτικών συμβόλων από αυτούς. Οι οργιζμένες διαδηλώσεις υπέρ του ισλάμ και κατά των χριστιανών άρχισαν από τότε που προέκυψαν οι ευάλωτοι ισλαμιστές στον ελλαδικό χώρο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑10 Σεπ 2023, 14:42Άνοιξε όσα νήματα θέλεις. Θα έχουν ακριβώς την ίδια κατάληξη με τη συγκεκριμένη άποψη που έχω εκφράσει πολλές φορές στη θρησκειολογία και όχι μόνον. Μην περιμένεις σαφείς απαντήσεις από τους περιφερειακούς.Χαοτικός έγραψε: ↑10 Σεπ 2023, 14:34Δεν κατάλαβα ποια άποψη εκφράζεις και σε ποιο θέμα. Είπες για μεταφυσικά κλπ. Μήπως την απάντησή σου περιλαμβάνεις και το βίντεο; Επειδή δεν το είδα καθόλου. Σε ρώτησα αρχικά βλέποντας μόνο το ποστ σου και δεν έλαβα υπόψη μου το γεγονός ότι απαντούσες σε κάποιο θέμα και ήσουν σε μια ροή συζήτησης. ΟΚ έτσι είμαι τώραΓΑΛΗ έγραψε: ↑10 Σεπ 2023, 14:22
Μα δεν εκφέρω γνώμη ως επιστήμονας. Την άποψη μου για τη φάση "πότε μεταφυσικός Βούδας πότε επιστημονικός Κούδας" εκφράζω, που παίζει κυρίως σε πολιτικό και όχι θρησκευτικό πλαίσιο.
Τα υπόλοιπα είναι μάλλον μια χαζή προσπάθεια να μεταφερθεί το μεταφυσικό στόρυ στο φορτηγό της ...άθρησκης πολιτικής.Δεν μπορώ να δω το βίντεο ούτε να μπω στο πνεύμα της συζήτησής σας.
Απλά είδα το ποστ σου, μου άρεσε το τι λέει
αλλά ρε παιδί μου... πες ´ότι το έγραψες σαν πρώτο ποστ σε άσχετο νήμα που άνοιξες εσύ.
Ρωτάω λοιπόν
Μαλακία; Μάλλον να ανοίξω άλλο νήμα γιατί είναι άλλη κουβέντα ε;
Λοιπόν αυτό θα γίνει. Θα το ανοίξω με το ποστ σου και θα σε ρωτήσω γι αυτό. θα πούνε κι άλλοι. Καλύτερα έτσι.

Ποια απάντηση; Σε ποιο ερώτημα; Δεν κατάλαβες τι σου είπα.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άνοιξε νήμα με ό,τι κατάλαβες εσύ. Και τα υπόλοιπα θα τα πούμε εκεί.Χαοτικός έγραψε: ↑10 Σεπ 2023, 15:53ΓΑΛΗ έγραψε: ↑10 Σεπ 2023, 14:42Άνοιξε όσα νήματα θέλεις. Θα έχουν ακριβώς την ίδια κατάληξη με τη συγκεκριμένη άποψη που έχω εκφράσει πολλές φορές στη θρησκειολογία και όχι μόνον. Μην περιμένεις σαφείς απαντήσεις από τους περιφερειακούς.Χαοτικός έγραψε: ↑10 Σεπ 2023, 14:34
Δεν κατάλαβα ποια άποψη εκφράζεις και σε ποιο θέμα. Είπες για μεταφυσικά κλπ. Μήπως την απάντησή σου περιλαμβάνεις και το βίντεο; Επειδή δεν το είδα καθόλου. Σε ρώτησα αρχικά βλέποντας μόνο το ποστ σου και δεν έλαβα υπόψη μου το γεγονός ότι απαντούσες σε κάποιο θέμα και ήσουν σε μια ροή συζήτησης. ΟΚ έτσι είμαι τώραΔεν μπορώ να δω το βίντεο ούτε να μπω στο πνεύμα της συζήτησής σας.
Απλά είδα το ποστ σου, μου άρεσε το τι λέει
αλλά ρε παιδί μου... πες ´ότι το έγραψες σαν πρώτο ποστ σε άσχετο νήμα που άνοιξες εσύ.
Ρωτάω λοιπόν
Μαλακία; Μάλλον να ανοίξω άλλο νήμα γιατί είναι άλλη κουβέντα ε;
Λοιπόν αυτό θα γίνει. Θα το ανοίξω με το ποστ σου και θα σε ρωτήσω γι αυτό. θα πούνε κι άλλοι. Καλύτερα έτσι.
Ποια απάντηση; Σε ποιο ερώτημα; Δεν κατάλαβες τι σου είπα.
Είναι απλό, δεν είναι;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 10 Σεπ 2023, 15:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
ρε σοβαρα τωρα, νομισες οτι ειμαι ο Βλαψκπαιντ? sobara
Oχι. Οτι τον παριστάνεις και τον μιμείσαι νόμισα.

Ζούμε σε ένα σύστημα.
Ποιό αμιγώς οικονομικό;ΓΑΛΗ έγραψε: ↑10 Σεπ 2023, 15:51
Παπαριές μαρίτσα μ'. Είναι άλλο οι συνεργασίες με ισλαμικά κράτη στο αμιγώς οικονομικό πεδίο και άλλο τα περιφερειακά θρησκευτικά σε συνδυασμό με πολιτικές ιδεοληψίες.
Σε κάποιο άλλο θέμα, έγραψα ότι αυτοί που συντηρούσαν οικονομικά τα περισσότερα μαγαζιά/εμπορικά κέντρα της Γλυφάδας την περίοδο του 80 ήταν Άραβες. Και αν και υπήρχαν εκείνη την περίοδο και αρκετές αραβικές εταιρίες, δεν θυμάμαι να είχε δημιουργηθεί ποτέ κάποιο θέμα για προσβολή θρησκευτικών συμβόλων από αυτούς. Οι οργιζμένες διαδηλώσεις υπέρ του ισλάμ και κατά των χριστιανών άρχισαν από τότε που προέκυψαν οι ευάλωτοι ισλαμιστές στον ελλαδικό χώρο.
Έχουμε το οικονομικό, το περιβαλλοντολογικό, το πολιτισμικό, το πολιτικό
Όλα αυτά στη βάση της σταδιακής άμβλυνσης των διαφορών μεταξύ των θρησκειών
Αυτή είναι ακριβώς η απάντηση στην ερώτησή σου:
Και ποιος είναι σήμερα ο... δυτικός κόσμος σε θέματα θεολογίας, πατησιώτη;
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Βασικά ο Γιανναράς είναι από το είδος εκείνου των διανοούμενων της χώρας με πληγωμένη περηφάνια που ο Ελληνικός Μεσαίωνας δεν έλαβε την θέση που του άξιζε. Δεν μπορεί να δεχθεί πως οι μέχρι τον 15 αιώνα Δυτικοί οπισθοδρομικοί σε σύγκριση με την Ανατολή στους επόμενους αιώνες επέβαλαν την σκέψη και φιλοσοφία τους στην Ελλάδα. Την βιώνει ως ένα ξένο σώμα, εξαιτίας αυτού ανατρέχει πολύ στο αρχαιο-Ελληνικό κλέος μιας και νιώθει οτι υπερτερούμε. Βιώνει εν ολίγοις έναν πολιτισμικό Δυτικό πνευματικό ιμπεριαλισμό.έργο_μακέτο έγραψε: ↑10 Σεπ 2023, 14:20Το αστείο είναι ότι σε ένα σημείο λέει ότι το να επιβάλεις κοινές αντιλήψεις είναι βαρβαρότητα άρα παραπέμπει στη Δύση. Ενώ ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Οι πολιτισμοί της Ανατολής ήταν αυτοί που οικοδομήθηκαν πάνω στη δεσποτεία, τη συλλογική σκέψη και πράξη, και την έλλειψη ατομικισμού. Ενώ στη Δύση από την Αναγέννηση και μετά άρχισε να υπάρχει κατακερματισμός και ανταγωνισμός ιδεών και συμφερόντων στα πάντα.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Ο Μένιος είσαι και λες "μπομπο";
Ποιος είσαι; Ποιος είσαι, ρε κερατά, μολόγα!

Ζούμε σε ένα σύστημα.
Χαίρω πολύ! Νίκος Ματζαφλόκος

Ζούμε σε ένα σύστημα.
Το είδα το βίντεο. Μου άρεσε. Γιατί σκοταδιστής;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 180 Απαντήσεις
- 5124 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Βίνγκιλοτ
03 Σεπ 2024, 19:23
-
-
Νέα δημοσίευση Xριστιανοταλιμπαν Eλληνουτσοι οι καρκίνοι της ανθρωπότητας.Ο ΟΡΙΣΜΟΣ
από Μαδουραίος » 30 Σεπ 2024, 08:10 » σε Κοινωνικά θέματα - 20 Απαντήσεις
- 574 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Antares
18 Οκτ 2024, 16:22
-