αυτό που λέω εγώ, ότι αυτό το τραγικό σύστημα θα βελτιωθεί αρκετά αν οι εισαγγελείς αποφασίσουν να αντιληφθούν ότι ασκούν ρόλο κατηγόρου. Ναι, εκπροσωπείς την πολιτεία αλλά εφόσον έχεις απαγγείλει κατηγορίες δεν είσαι ουδέτερος και μπορείς να παίρνεις ρόλο συνηγόρου υπεράσπισης όπως έκανε η εισαγγελέας στη συγκεκριμένη υπόθεση, η άλλη μουρλή στη δίκη της Χ.Α. Γενικά παρατηρώ ότι πολλές υποθέσεις καταλήγουν σε φιάσκο γιατί κολλάνε ακριβώς σ'αυτό το σημείο, οι εισαγγελείς δεν καταλαβαίνουν ποια είναι η ουσία του ρόλου τουςΝαύτης έγραψε: ↑13 Σεπ 2023, 11:53Ε, λογικά κάτι θα είδε ο εισαγγελέας και αποδέχτηκε κάποια ελαφρυντικά, ρε φίλε, τι να σου πω;Σενέκας έγραψε: ↑13 Σεπ 2023, 11:50ναι, αντιπροσωπεύει την πολιτεία όντας κατήγορος, γι'αυτό λέω έμμεσα. Όταν αποδέχεται ελαφρυντικά δείχνει ευνοϊκή διάθεση προς το άτομο που κατηγορεί, imo. Δε βλέπω γιατί να αποδεχτεί να προτείνει κάτι τέτοιο, πέρα απο ορισμένες τρανταχτές περιπτώσεις. Το να προτείνει "ελαφρυντικό μετεφηβικής ηλικίας" είναι εντελώς βλαμμένη συνήθεια
Πήγαινε με 170, σκότωσε 2 άτομα. Ούτε μια μέρα φυλακή.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Πήγαινε με 170, σκότωσε 2 άτομα. Ούτε μια μέρα φυλακή.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Σε λγο θα παίρνεις και βραβείο.micmic έγραψε: ↑13 Σεπ 2023, 11:49Όχι. Όπως λέει και εδώ, "αν ο κατηγορούμενος αποφασίσει να εξαγοράσει την ποινή του θα πρέπει να πληρώσει ένα ποσόν περί τα 25.000 ευρώ, η μη καταβολή του οποίου σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση (2021) του Ποινικού Κώδικα δεν οδηγεί σε έκτιση ποινής αλλά σε μεταβίβαση του χρέους στην Εφορία"
Το ποσό νομίζω ότι μετά τις συγχωνεύσεις, προσαυξήσεις κτλ βγαίνει συνολικά γύρω στα 25 χιλιάρικα, όπως γράφει και το άρθρο.
Όσο για το αν και οι δικαστές (ή μόνο οι νομοθέτες) είναι σκουπίδια, η απάντηση είναι ότι είναι ΚΑΙ οι δικαστές. Η εισαγγελέας πρότεινε το ελαφρυντικό της "μετεφηβικής ηλικίας" (!) ενώ δεν μετέτρεψαν την ποινή σε κακούργημα, επειδή, όπως λέει το παραπάνω άρθρο:
"Το δικαστήριο, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, μετά από πρόταση της εισαγγελέως απέρριψε το αίτημα αναβάθμισης της κατηγορίας εμμένοντας στο χαρακτηρισμό της αμέλειας επειδή ο κατηγορούμενος, που στην απολογία του δήλωσε πως την τελευταία φορά που κοίταξε το κοντέρ έτρεχε με 90 έως 100 χλμ/ώρα και πως δεν είχε ορατότητα, είπε στους δικαστές πως πίστευε ότι μπορούσε να οδηγεί μ’ αυτήν την ταχύτητα χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα! Η δήλωση αυτή θεωρήθηκε ως το αποφασιστικό σημείο καθορισμού της πράξης του ως αμέλειας, ο ορισμός της αμέλειας όπως ειπώθηκε. Διότι κατά το δικαστήριο είσαι ό,τι πιστεύεις, όχι ό,τι κάνεις."
Τσογλάνια πολιτικοι, τσογλάνια δικαστές.
Είναι σα να σε ωθεί το μπουρδελόκρατος στην αυτοδικία.
- Cecily Anne
Εισαγγελείς και δικαστές βασίζονται στον ίδιο νομό. Δεν μπορεί να μην λαβει υπόψιν ένα ελαφρυντικό εφόσον υφίσταται, εκτός αν πει "δεν αναγνωρίζεται" με αιτιολόγηση.Σενέκας έγραψε: ↑13 Σεπ 2023, 11:58αυτό που λέω εγώ, ότι αυτό το τραγικό σύστημα θα βελτιωθεί αρκετά αν οι εισαγγελείς αποφασίσουν να αντιληφθούν ότι ασκούν ρόλο κατηγόρου. Ναι, εκπροσωπείς την πολιτεία αλλά εφόσον έχεις απαγγείλει κατηγορίες δεν είσαι ουδέτερος και μπορείς να παίρνεις ρόλο συνηγόρου υπεράσπισης όπως έκανε η εισαγγελέας στη συγκεκριμένη υπόθεση, η άλλη μουρλή στη δίκη της Χ.Α. Γενικά παρατηρώ ότι πολλές υποθέσεις καταλήγουν σε φιάσκο γιατί κολλάνε ακριβώς σ'αυτό το σημείο, οι εισαγγελείς δεν καταλαβαίνουν ποια είναι η ουσία του ρόλου τουςΝαύτης έγραψε: ↑13 Σεπ 2023, 11:53Ε, λογικά κάτι θα είδε ο εισαγγελέας και αποδέχτηκε κάποια ελαφρυντικά, ρε φίλε, τι να σου πω;Σενέκας έγραψε: ↑13 Σεπ 2023, 11:50
ναι, αντιπροσωπεύει την πολιτεία όντας κατήγορος, γι'αυτό λέω έμμεσα. Όταν αποδέχεται ελαφρυντικά δείχνει ευνοϊκή διάθεση προς το άτομο που κατηγορεί, imo. Δε βλέπω γιατί να αποδεχτεί να προτείνει κάτι τέτοιο, πέρα απο ορισμένες τρανταχτές περιπτώσεις. Το να προτείνει "ελαφρυντικό μετεφηβικής ηλικίας" είναι εντελώς βλαμμένη συνήθεια
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Ο,τι και να λέει ο εισαγγελέας, οι δικαστές αποφασίζουν τελικά.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
- Green Dragon
ακριβώς αυτό λέω. Το να κάτσει και να επιχειρηματολογήσει γιατί είναι μαλακία να αναγνωρίζεις "ελαφρυντικό μετεφηβικής ηλικίας" σε ένα ζώο 21 ετών που έτρεχε με 100+ σε κατοικημένη περιοχή και μάζεψε 2 ανθρώπους και το σκυλί τους στο παρμπρίζ, είναι η δουλειά του. Δεν είναι να χαζεύει στο κινητό την ώρα της δίκης και να κάνει πρόταση διαβάζοντας τον νόμο απο μέσα σαν ποίημα, μηχανικάCecily Anne έγραψε: ↑13 Σεπ 2023, 12:00Εισαγγελείς και δικαστές βασίζονται στον ίδιο νομό. Δεν μπορεί να μην λαβει υπόψιν ένα ελαφρυντικό εφόσον υφίσταται, εκτός αν πει "δεν αναγνωρίζεται" με αιτιολόγηση.Σενέκας έγραψε: ↑13 Σεπ 2023, 11:58αυτό που λέω εγώ, ότι αυτό το τραγικό σύστημα θα βελτιωθεί αρκετά αν οι εισαγγελείς αποφασίσουν να αντιληφθούν ότι ασκούν ρόλο κατηγόρου. Ναι, εκπροσωπείς την πολιτεία αλλά εφόσον έχεις απαγγείλει κατηγορίες δεν είσαι ουδέτερος και μπορείς να παίρνεις ρόλο συνηγόρου υπεράσπισης όπως έκανε η εισαγγελέας στη συγκεκριμένη υπόθεση, η άλλη μουρλή στη δίκη της Χ.Α. Γενικά παρατηρώ ότι πολλές υποθέσεις καταλήγουν σε φιάσκο γιατί κολλάνε ακριβώς σ'αυτό το σημείο, οι εισαγγελείς δεν καταλαβαίνουν ποια είναι η ουσία του ρόλου τους
Ε ναι. Εγώ τουλάχιστον, αν ήταν δικό μου παιδί (και ειδικά αν είχα μόνο ένα), θα έκανα σκοπό της ζωής μου πώς να τον φάω. Εννοείται ότι θα προσπαθούσα να γίνει χωρίς να μπορούν να με κατηγορήσουν, αλλά αν αυτό δεν γινόταν, δεν θα είχα πρόβλημα να τον φάω και στην ψύχρα. Άλλωστε δεν θα ήταν και ιδιαίτερα δύσκολο να μου αναγνωρίσουν κι εμένα ένα κάρο ελαφρυντικά και να τη βγάλω με κανένα προστιμάκι.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
- Green Dragon
Εννοείται. Αφού το σύστημα είναι τέτοιο πρέπει να το εκμεταλλευτείς.micmic έγραψε: ↑13 Σεπ 2023, 12:06Ε ναι. Εγώ τουλάχιστον, αν ήταν δικό μου παιδί (και ειδικά αν είχα μόνο ένα), θα έκανα σκοπό της ζωής μου πώς να τον φάω. Εννοείται ότι θα προσπαθούσα να γίνει χωρίς να μπορούν να με κατηγορήσουν, αλλά αν αυτό δεν γινόταν, δεν θα είχα πρόβλημα να τον φάω και στην ψύχρα. Άλλωστε δεν θα ήταν και ιδιαίτερα δύσκολο να μου αναγνωρίσουν κι εμένα ένα κάρο ελαφρυντικά και να τη βγάλω με κανένα προστιμάκι.
- Cecily Anne
Δεν ήμουν στη δίκη και δεν ξέρω τι είδε που δεν είδα, αλλά όπως και να έχει του δίνει ο νόμος το δικαίωμα να αναγνωρίσει ελαφρυντικό μετεφηβειας. Και εδώ βλέπεις ότι έγινε αποδεκτό κιόλας, άρα και ο δικαστής είδε κάτι που δεν βλέπουμε. Τεσπα. Εμμένω στην αρχική μου γνώμη. Χαλάμε φαιά ουσία να το συζητάμε.Σενέκας έγραψε: ↑13 Σεπ 2023, 12:04ακριβώς αυτό λέω. Το να κάτσει και να επιχειρηματολογήσει γιατί είναι μαλακία να αναγνωρίζεις "ελαφρυντικό μετεφηβικής ηλικίας" σε ένα ζώο 21 ετών που έτρεχε με 100+ σε κατοικημένη περιοχή και μάζεψε 2 ανθρώπους και το σκυλί τους στο παρμπρίζ, είναι η δουλειά του. Δεν είναι να χαζεύει στο κινητό την ώρα της δίκης και να κάνει πρόταση διαβάζοντας τον νόμο απο μέσα σαν ποίημα, μηχανικάCecily Anne έγραψε: ↑13 Σεπ 2023, 12:00Εισαγγελείς και δικαστές βασίζονται στον ίδιο νομό. Δεν μπορεί να μην λαβει υπόψιν ένα ελαφρυντικό εφόσον υφίσταται, εκτός αν πει "δεν αναγνωρίζεται" με αιτιολόγηση.Σενέκας έγραψε: ↑13 Σεπ 2023, 11:58
αυτό που λέω εγώ, ότι αυτό το τραγικό σύστημα θα βελτιωθεί αρκετά αν οι εισαγγελείς αποφασίσουν να αντιληφθούν ότι ασκούν ρόλο κατηγόρου. Ναι, εκπροσωπείς την πολιτεία αλλά εφόσον έχεις απαγγείλει κατηγορίες δεν είσαι ουδέτερος και μπορείς να παίρνεις ρόλο συνηγόρου υπεράσπισης όπως έκανε η εισαγγελέας στη συγκεκριμένη υπόθεση, η άλλη μουρλή στη δίκη της Χ.Α. Γενικά παρατηρώ ότι πολλές υποθέσεις καταλήγουν σε φιάσκο γιατί κολλάνε ακριβώς σ'αυτό το σημείο, οι εισαγγελείς δεν καταλαβαίνουν ποια είναι η ουσία του ρόλου τους
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- Λίνο Βεντούρα
Re: Πήγαινε με 170, σκότωσε 2 άτομα. Ούτε μια μέρα φυλακή
Ελαφρυντικά εάν δεν είσαι μαφιόζος αλλά κυρ-Παντελής δεν έχει.micmic έγραψε: ↑13 Σεπ 2023, 12:06Ε ναι. Εγώ τουλάχιστον, αν ήταν δικό μου παιδί (και ειδικά αν είχα μόνο ένα), θα έκανα σκοπό της ζωής μου πώς να τον φάω. Εννοείται ότι θα προσπαθούσα να γίνει χωρίς να μπορούν να με κατηγορήσουν, αλλά αν αυτό δεν γινόταν, δεν θα είχα πρόβλημα να τον φάω και στην ψύχρα. Άλλωστε δεν θα ήταν και ιδιαίτερα δύσκολο να μου αναγνωρίσουν κι εμένα ένα κάρο ελαφρυντικά και να τη βγάλω με κανένα προστιμάκι.
- Green Dragon
Πιστεύεις ότι αυτό που έχει πει ο πατησιωτης για τους 'πολλούς δικηγόρους πολιτικούς' έχει βάση;Σενέκας έγραψε: ↑13 Σεπ 2023, 12:04ακριβώς αυτό λέω. Το να κάτσει και να επιχειρηματολογήσει γιατί είναι μαλακία να αναγνωρίζεις "ελαφρυντικό μετεφηβικής ηλικίας" σε ένα ζώο 21 ετών που έτρεχε με 100+ σε κατοικημένη περιοχή και μάζεψε 2 ανθρώπους και το σκυλί τους στο παρμπρίζ, είναι η δουλειά του. Δεν είναι να χαζεύει στο κινητό την ώρα της δίκης και να κάνει πρόταση διαβάζοντας τον νόμο απο μέσα σαν ποίημα, μηχανικά
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Green Dragon την 13 Σεπ 2023, 12:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Green Dragon
Re: Πήγαινε με 170, σκότωσε 2 άτομα. Ούτε μια μέρα φυλακή
Εύκολο. Δηλώνεις τρανσέξουαλ αδερφάρα και διασταύρωση ανθρώπου και νυφίτσας και αποκτάς αμέσως προνόμια σαν ευάλωτοςΛίνο Βεντούρα έγραψε: ↑13 Σεπ 2023, 12:08Ελαφρυντικά εάν δεν είσαι μαφιόζος αλλά κυρ-Παντελής δεν έχει.micmic έγραψε: ↑13 Σεπ 2023, 12:06Ε ναι. Εγώ τουλάχιστον, αν ήταν δικό μου παιδί (και ειδικά αν είχα μόνο ένα), θα έκανα σκοπό της ζωής μου πώς να τον φάω. Εννοείται ότι θα προσπαθούσα να γίνει χωρίς να μπορούν να με κατηγορήσουν, αλλά αν αυτό δεν γινόταν, δεν θα είχα πρόβλημα να τον φάω και στην ψύχρα. Άλλωστε δεν θα ήταν και ιδιαίτερα δύσκολο να μου αναγνωρίσουν κι εμένα ένα κάρο ελαφρυντικά και να τη βγάλω με κανένα προστιμάκι.

- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Δεν είχε λόγο να τη κοπανήσει όσο περίμενε το εφετείο αφού πρακτικά δεν υπήρχε κάποια ποινήΝαύτης έγραψε: ↑13 Σεπ 2023, 11:51Θα την είχε κοπανήσει ήδη, νομίζω, δεν θα περίμενε να γίνει και το εφετείο.
Μπορεί παρ' όλα αυτά να την κοπανήσει τελικά. Ωστόσο, εφόσον υπάρχει διάταξη νόμου ότι οι ποινές για τέτοια αδικήματα (φόνος εξ' αμελείας από τροχαίο) είναι εξαγοράσιμες, δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό.
τώρα αν θέλει πάει για εξαγορά, κάνει το διακανονισμό δεν τον πληρώνει ποτέ και όταν κινήσουν οι αρχές να τον μαζέψουν μπορεί να έχει εξαφανιστεί
λέμε σενάρια προφανώς, δε λέω ότι θα γίνει αναγκαστικά κάτι τέτοιο
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- Cecily Anne
Ωωωωω me too. Άσε που εχεσθην για τα ελαφρυντικά, το παιδί θα μου έχουν φάει, δεν έχει νόημα η ζωή σου καν μετά από κάτι τέτοιο,.εκτός αν έχεις ξερω'γω κι άλλα που βασίζονται σε σενα. Θα με ταιζουν στη φυλακή το υπόλοιπο της μίζερης ζωής μου, κλαιν.micmic έγραψε: ↑13 Σεπ 2023, 12:06Ε ναι. Εγώ τουλάχιστον, αν ήταν δικό μου παιδί (και ειδικά αν είχα μόνο ένα), θα έκανα σκοπό της ζωής μου πώς να τον φάω. Εννοείται ότι θα προσπαθούσα να γίνει χωρίς να μπορούν να με κατηγορήσουν, αλλά αν αυτό δεν γινόταν, δεν θα είχα πρόβλημα να τον φάω και στην ψύχρα. Άλλωστε δεν θα ήταν και ιδιαίτερα δύσκολο να μου αναγνωρίσουν κι εμένα ένα κάρο ελαφρυντικά και να τη βγάλω με κανένα προστιμάκι.
αυτό που πιστεύω είναι ότι το σύστημα ναι μεν πάσχει απο νομοθεσία που είναι για τα σκουπίδια, αλλά πάσχει επίσης απο το γεγονός ότι εισαγγελείς και δικαστές έχουν τελείως δημοσιουπαλληλική νοοτροπία. Η λύση στο Α είναι προφανής αν και μακροχρόνια. Η λύση στο Β είναι οι εισαγγελείς και οι δικαστές να πάψουν να λειτουργούν σαν μονιμάδες που βάζουν σφραγίδες κάθε μέρα 9 με 3 διαβάζοντας ένα φεκ(που στην περίπτωσή τους τυχαίνει να είναι το ποινικό δίκαιο) και να κάνουν της δουλειά τους στην ουσία τηςGreen Dragon έγραψε: ↑13 Σεπ 2023, 12:08Πιστεύεις ότι αυτό που έχει πει ο πατησιώτης για τους 'πολλούς δικηγόρους πολιτικούς' έχει βάση;Σενέκας έγραψε: ↑13 Σεπ 2023, 12:04ακριβώς αυτό λέω. Το να κάτσει και να επιχειρηματολογήσει γιατί είναι μαλακία να αναγνωρίζεις "ελαφρυντικό μετεφηβικής ηλικίας" σε ένα ζώο 21 ετών που έτρεχε με 100+ σε κατοικημένη περιοχή και μάζεψε 2 ανθρώπους και το σκυλί τους στο παρμπρίζ, είναι η δουλειά του. Δεν είναι να χαζεύει στο κινητό την ώρα της δίκης και να κάνει πρόταση διαβάζοντας τον νόμο απο μέσα σαν ποίημα, μηχανικά
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση 500.000 Aμερικανοί νεκροί και ούτε ένας υπεύθυνος στη φυλακή
από Αρίστος » 21 Ιουν 2023, 20:19 » σε Κοινωνικά θέματα - 3 Απαντήσεις
- 366 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από akirav
21 Ιουν 2023, 20:51
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μέρα παρά μέρα ένας εργαζόμενος δεν επιστρέφει όρθιος από την δουλειά στο σπίτι
από Ληστοσυμμορίτης » 13 Νοέμ 2024, 09:16 » σε Οικονομία - 0 Απαντήσεις
- 271 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
13 Νοέμ 2024, 09:16
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τα συμφέροντα των Ελλήνων εργαζομένων δεν ταυτίζονται ούτε με την αριστερά ούτε με τα συνδικάτα
από metarrythmistis » 09 Μάιος 2023, 16:14 » σε Οικονομία - 1 Απαντήσεις
- 687 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από metarrythmistis
09 Μάιος 2023, 18:01
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ουτε μια ,ουτε 2 αλλα ...7 υποθεσεις εξιχνιάστηκαν τους τελευταιους 2 !!! μηνες
από Frappezitis » 03 Σεπ 2023, 01:20 » σε Εγκληματικότητα - 0 Απαντήσεις
- 1203 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
03 Σεπ 2023, 01:20
-