"Ετσι σας γαμαω, πουτανες".Ερμής έγραψε: ↑20 Σεπ 2023, 15:58Έστω οτι εφαρμόζεις ένα νομο που όπως είπα παραπάνω, με τη μια καταργεί το μαύρο χρήμα*. Επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, τα ταμεία σου αδειάζουν, ανεργία στο 60πλας τοις εκατό.Leporello έγραψε: ↑20 Σεπ 2023, 14:39Φοροφυγάς, ε;ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑20 Σεπ 2023, 13:33α και κάτι ακόμη: όποιος πιστεύει ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής θα ωφελήσει τον λαό είναι τουλάχιστον αφελής
Τι θα πεις στον κοσμο;
Πώς θέλουμε να φορολογήσουμε τον ελεύθερο επαγγελματία
Re: Πώς θέλουμε να φορολογήσουμε τον ελεύθερο επαγγελματία
-
Όποιος πιστεύει ότι τα χρήματα που κερδίζει ο ελεύθερος επαγγελματίας από την φοροδιαφυγή δεν θα καταλήξουν πάλι στο ταμείο του κράτους είναι καθυστερημένος
- Dwarven Blacksmith
Βασικά θέλω να δω τα behind the scenes των σεναριογράφων.hellegennes έγραψε: ↑20 Σεπ 2023, 16:49Την είδες μια φορά σε μίνι βερζιόν το 2010-2012. Θες στ' αλήθεια να την ξαναδείς σε IMAX;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑20 Σεπ 2023, 16:15Δεν ξέρω αλλά τώρα θέλω να δω την ταινία.Ερμής έγραψε: ↑20 Σεπ 2023, 15:58
Έστω οτι εφαρμόζεις ένα νομο που όπως είπα παραπάνω, με τη μια καταργεί το μαύρο χρήμα*. Επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, τα ταμεία σου αδειάζουν, ανεργία στο 60πλας τοις εκατό.
Τι θα πεις στον κοσμο; Ναι αλλά εγω πάταξα τη φοροδιαφυγή; Τι συνέπειες πιστεύεις θα έχεις; Είτε αυτο το κράτος το λένε Ελλάδα είτε το λένε Ελβετία.
"Οκ, χρειαζόμαστε μια εξήγηση για τον post-apocalyptic κόσμο μας"
"Αν λέμε απλά 'η Καταστροφή' και το αφήσουμε ανοιχτό;"
"Βαρετοοο"
"Ιός ζόμπι; Μετεωρίτης; Πυρηνικός πόλεμος; Εποχή παγετώνων; Εξέγερση τεχνητής νοημοσύνης"
"Άσε, το 'χω. Οι υδραυλικοί αναγκάστηκαν να κόψουν απόδειξη."
"Goddamn genius"

Μλκ μου δεν έχετε ιδέα πως λειτουργεί η αγορά.
Μια φορά να έχεις κάνει συναλλαγή, συμφωνία στον κανονικό κόσμο, ξέρεις τι γίνεται.
Τι στο μπουτσο ρε, όλοι κομπιουτεράκηδες που σας έχουν στην απομόνωση, ειστε;
Μια φορά να έχεις κάνει συναλλαγή, συμφωνία στον κανονικό κόσμο, ξέρεις τι γίνεται.
Τι στο μπουτσο ρε, όλοι κομπιουτεράκηδες που σας έχουν στην απομόνωση, ειστε;
Και μετά θα το βιώσεις απο την ανάποδη. Πλειστάκις καθημερινά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Δηλαδή τι ακριβώς θα πάθω ως απασχολούμενος σε ξένη επιχείρηση η οποία μάλιστα δραστηριοποιείται στις ηλεκτρονικές πληρωμές;Ερμής έγραψε: ↑20 Σεπ 2023, 16:57Μλκ μου δεν έχετε ιδέα πως λειτουργεί η αγορά.
Τι στο μπουτσο ρε, όλοι κομπιουτεράκηδες που σας έχουν στην απομόνωση, ειστε;Και μετά θα το βιώσεις απο την ανάποδη. Πλειστάκις καθημερινά.
Και δεύτερον δεν είναι λίγο περίεργο που χώρες με τεράστια μαύρη οικονομία είναι κάτι Νιγηρίες και κάτι Αϊτές; Δε θα περίμενες να μοιάζουν περισσότερο με τη Σουηδία ή την Ελβετία αν είναι τόσο σημαντικός πυλώνας της ανάπτυξης το μαύρο χρήμα;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος foscilis την 20 Σεπ 2023, 17:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Dwarven Blacksmith
Εγώ λέω να το αντιστρέψουμε, να κερδίζουν οι μισθωτοί από τη φοροδιαφυγή, να πληρώνουν οι ΕΕ μέχρι τα μπούνια, και μετά να αρχίσει ένα μεγάλο πολυ-δεκαετές ντιμπέιτ για το αν είναι διαχειρίσιμη η ζημιά που θα γίνει αν φορολογηθούν και μειωθεί η κατανάλωση. Εκεί πραγματικά θα ακούσουμε όλες τις απόψεις με υπομονή. Τεράστια υπομονή, να γίνουν όλα στην εντέλεια.
Πως σας φαίνεται;
Πως σας φαίνεται;

- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
το θέμα είναι πόσες φορές θα εισπραχθεί ο φπα επί των συναλλαγώνΝετο Γκουερινο έγραψε: ↑20 Σεπ 2023, 16:55Όποιος πιστεύει ότι τα χρήματα που κερδίζει ο ελεύθερος επαγγελματίας από την φοροδιαφυγή δεν θα καταλήξουν πάλι στο ταμείο του κράτους είναι καθυστερημένος
άλλο 100 νόμιμες συναλλαγές και άλλο 50 νόμιμες και 50 μαύρες
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
ο μύθος ότι ο μισθωτός δεν επωφελείται από τη φοροδιαφυγήDwarven Blacksmith έγραψε: ↑20 Σεπ 2023, 17:04Εγώ λέω να το αντιστρέψουμε, να κερδίζουν οι μισθωτοί από τη φοροδιαφυγή, να πληρώνουν οι ΕΕ μέχρι τα μπούνια, και μετά να αρχίσει ένα μεγάλο πολυ-δεκαετές ντιμπέιτ για το αν είναι διαχειρίσιμη η ζημιά που θα γίνει αν φορολογηθούν και μειωθεί η κατανάλωση. Εκεί πραγματικά θα ακούσουμε όλες τις απόψεις με υπομονή. Τεράστια υπομονή, να γίνουν όλα στην εντέλεια.
Πως σας φαίνεται;
όταν είσαι μισθωτός και φέρεις τον ηλεκτρολόγο σπίτι σου και σου λέει 100 με απόδειξη 80 χωρίς και 'συ επιλέγεις χωρίς απόδειξη επειδή ούτως ή άλλως η απόδειξη σου είναι άχρηστη, τι γίνεται; δεν συμμετέχεις κι εσύ στο γλέντι;
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Δεν ειναι πως μονο με μαύρο χρήμα πας μπροστά, αλλά έτσι όπως είναι δομημένη η έλ οικονομία, χωρις το μαυρο χρήμα την πουτσισες.foscilis έγραψε: ↑20 Σεπ 2023, 17:03Δηλαδή τι ακριβώς θα πάθω ως απασχολούμενος σε ξένη επιχείρηση η οποία μάλιστα δραστηριοποιείται στις ηλεκτρονικές πληρωμές;Ερμής έγραψε: ↑20 Σεπ 2023, 16:57Μλκ μου δεν έχετε ιδέα πως λειτουργεί η αγορά.
Τι στο μπουτσο ρε, όλοι κομπιουτεράκηδες που σας έχουν στην απομόνωση, ειστε;Και μετά θα το βιώσεις απο την ανάποδη. Πλειστάκις καθημερινά.
Και δεύτερον δεν είναι λίγο περίεργο που χώρες με τεράστια μαύρη οικονομία είναι κάτι Νιγηρίες και κάτι Αϊτές; Δε θα περίμενες να μοιάζουν περισσότερο με τη Σουηδία ή την Ελβετία αν είναι τόσο σημαντικός πυλώνας της ανάπτυξης το μαύρο χρήμα;
Είναι γνωστό βέβαια πως σε Σουηδία, Ελβετια, Γερμανία κλπ δε παίζει μαυρο χρήμα.
Επίσης εκεί δεν έχουν πρέζα, δεν έχουν πουτάνες και δε στήνουν αγώνες.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Dwarven Blacksmith
Ναι ναι οκ, θέλω να δοκιμάσω απ' τον άλλο μπουφέ του γλεντιού τώρα. Ντηλ;ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑20 Σεπ 2023, 17:14ο μύθος ότι ο μισθωτός δεν επωφελείται από τη φοροδιαφυγήDwarven Blacksmith έγραψε: ↑20 Σεπ 2023, 17:04Εγώ λέω να το αντιστρέψουμε, να κερδίζουν οι μισθωτοί από τη φοροδιαφυγή, να πληρώνουν οι ΕΕ μέχρι τα μπούνια, και μετά να αρχίσει ένα μεγάλο πολυ-δεκαετές ντιμπέιτ για το αν είναι διαχειρίσιμη η ζημιά που θα γίνει αν φορολογηθούν και μειωθεί η κατανάλωση. Εκεί πραγματικά θα ακούσουμε όλες τις απόψεις με υπομονή. Τεράστια υπομονή, να γίνουν όλα στην εντέλεια.
Πως σας φαίνεται;
όταν είσαι μισθωτός και φέρεις τον ηλεκτρολόγο σπίτι σου και σου λέει 100 με απόδειξη 80 χωρίς και 'συ επιλέγεις χωρίς απόδειξη επειδή ούτως ή άλλως η απόδειξη σου είναι άχρηστη, τι γίνεται; δεν συμμετέχεις κι εσύ στο γλέντι;

- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
έλα νανε μην γίνεσαι εριστικός, δεν είπα κάτι παράλογο, η φοροδιαφυγή θέλει δύο πλευρές για να πραγματοποιηθεί. ας αφήσουμε τα παραμύθια περί κακών εε και καλών υπολοίπωνDwarven Blacksmith έγραψε: ↑20 Σεπ 2023, 17:16Ναι ναι οκ, θέλω να δοκιμάσω απ' τον άλλο μπουφέ του γλεντιού τώρα. Ντηλ;ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑20 Σεπ 2023, 17:14ο μύθος ότι ο μισθωτός δεν επωφελείται από τη φοροδιαφυγήDwarven Blacksmith έγραψε: ↑20 Σεπ 2023, 17:04Εγώ λέω να το αντιστρέψουμε, να κερδίζουν οι μισθωτοί από τη φοροδιαφυγή, να πληρώνουν οι ΕΕ μέχρι τα μπούνια, και μετά να αρχίσει ένα μεγάλο πολυ-δεκαετές ντιμπέιτ για το αν είναι διαχειρίσιμη η ζημιά που θα γίνει αν φορολογηθούν και μειωθεί η κατανάλωση. Εκεί πραγματικά θα ακούσουμε όλες τις απόψεις με υπομονή. Τεράστια υπομονή, να γίνουν όλα στην εντέλεια.
Πως σας φαίνεται;
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- Dwarven Blacksmith
Θα τα αφήσουμε όταν γίνει αυτό που λέω. Πάλι όλοι θα κερδίζουμε, σύμφωνα με τη θεωρία.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑20 Σεπ 2023, 17:18έλα νανε μην γίνεσαι εριστικός, δεν είπα κάτι παράλογο, η φοροδιαφυγή θέλει δύο πλευρές για να πραγματοποιηθεί. ας αφήσουμε τα παραμύθια περί κακών εε και καλών υπολοίπωνDwarven Blacksmith έγραψε: ↑20 Σεπ 2023, 17:16Ναι ναι οκ, θέλω να δοκιμάσω απ' τον άλλο μπουφέ του γλεντιού τώρα. Ντηλ;ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑20 Σεπ 2023, 17:14
ο μύθος ότι ο μισθωτός δεν επωφελείται από τη φοροδιαφυγή

Δεν έχω διαβάσει παρακάτω το νήμα, αλλά γιατί να υπάρχει ανάμειξη τράπεζας και ΦΠΑ σε αυτές τις δουλειές, ρε παιδιά?Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑20 Σεπ 2023, 14:28Όλοι οι "μάστορες".
Δεν υπάρχει κανείς που να πληρώνεται με κάρτα
Είναι ανέκδοτο. Μετρητά και μαύρο όλοι.
Για ένα ξεβούλωμα αποχέτευσης, ή ένα ρεγουλάρισμα ντουλάπας κ.ο.κ, θα πρέπει να πληρώνουμε και καπέλο στον Κούλη(στον εκάστοτε Κούλη, ε!)
Out of thin air λεφτά, που θα βγουν φυσικά από την τσέπη τη δική μου και του κάθε κακομοίρη.
Σε μεταχειρισμένα πράγματα και μερεμέτια, γιατί να μπαίνει φόρος?
Δεν το καταλαβαίνω.
Κατ' αρχάς δε συμμετέχεις και τόσο ισότιμα γιατί χωρίς απόδειξη αυτός κερδίζει γύρω στα 37 ευρώ παραπάνω αντί για 20 που σου κόβει: οι περισσότεροι σου χαρίζουν τον ΦΠΑ (στρογγυλοποιημένο) και δεν αναφέρουν καθόλου τον φόρο εισοδήματος, τους είναι εντελώς ξένη έννοια αντίθετα με τα επιδόματα όπου είναι σε θέση να σε καθοδηγήσουν καλύτερα και από τον υπουργό. Δεύτερον ό,τι και να σου έλεγε θα τα πλήρωνες, δεν έχεις κάποιον τρόπο να τον ελέγξεις πέρα από συζητήσεις με γνωστούς, αυτή είναι η κεντρική ιδέα της μαύρης οικονομίας. Τρίτον επειδή είναι ατομική επιχείρηση είναι απόλυτα βέβαιο ότι σε χρεώνει με ποσοστό κέρδους τουλάχιστον 70%, αλλιώς δεν επιβιώνει. Αυτά τα τρία πράγματα συνηγορούν ότι θα ήταν απείρως πιο συμφέρον να μην υπήρχε καθόλου αυτός ο μαλάκας και συμμετέχοντας στον τρόπο με τον οποίο κάνει τις δουλειές του (=μαύρα) απλά ελαχιστοποιείς τις ζημιές σου που δεν είναι καθόλου το ίδιο με το να επωφελείσαι.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑20 Σεπ 2023, 17:14ο μύθος ότι ο μισθωτός δεν επωφελείται από τη φοροδιαφυγήDwarven Blacksmith έγραψε: ↑20 Σεπ 2023, 17:04Εγώ λέω να το αντιστρέψουμε, να κερδίζουν οι μισθωτοί από τη φοροδιαφυγή, να πληρώνουν οι ΕΕ μέχρι τα μπούνια, και μετά να αρχίσει ένα μεγάλο πολυ-δεκαετές ντιμπέιτ για το αν είναι διαχειρίσιμη η ζημιά που θα γίνει αν φορολογηθούν και μειωθεί η κατανάλωση. Εκεί πραγματικά θα ακούσουμε όλες τις απόψεις με υπομονή. Τεράστια υπομονή, να γίνουν όλα στην εντέλεια.
Πως σας φαίνεται;
Παράδειγμα όπου όντως επωφελείσαι είναι όταν σου φέρνει τον καφέ ένας ανασφάλιστος με δικό του μηχανάκι που πληρώνεται από ό,τι έχεις ευχαρίστηση να δώσεις για τιπ, δηλαδή συνήθως μισό ευρώ ή κάτι τέτοιο ενώ κανονικά το μαγαζί θα έπρεπε να σου κοπανάει 3-4 ευρώ για να σου προσφέρει αυτήν την πολυτέλεια νόμιμα.
Εξωγήινοι;foscilis έγραψε: ↑20 Σεπ 2023, 13:49εγώ θεωρώ τον λαό καρκίνωμα και την πάταξη της φοροδιαφυγής χημειοθεραπεία. Δεν περιμένω να τον ωφελήσει, αλλά να τον καταστρέψει και στη θέση του να αναπτυχθεί κάτι υγιές ή εν πάση περιπτώσει λιγότερο σάπιο.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑20 Σεπ 2023, 13:33α και κάτι ακόμη: όποιος πιστεύει ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής θα ωφελήσει τον λαό είναι τουλάχιστον αφελής
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Θέλουμε ανταγωνιστικότητα; Θέλουμε μετανάστες.
από Maspoli » 15 Ιουν 2023, 07:26 » σε Εσωτερική Πολιτική - 51 Απαντήσεις
- 1761 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από sys3x
15 Ιουν 2023, 22:27
-
-
-
Νέα δημοσίευση Υπηρεσιακή κυβέρνηση, προσπαθεί να πετάξει επαγγελματία από το μαγαζί του
από Sol » 30 Μάιος 2023, 18:27 » σε Εσωτερική Πολιτική - 96 Απαντήσεις
- 3128 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
02 Ιουν 2023, 20:35
-
-
-
Νέα δημοσίευση 1500 ευρώ πρόστιμο για όποιον επαγγελματία δεν έχει IRIS
από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 28 Αύγ 2024, 12:52 » σε Εσωτερική Πολιτική - 1 Απαντήσεις
- 177 Προβολές
-