Θεωρείται κακοποίηση βρέφους η βάφτιση;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
student

Re: Θεωρείται κακοποίηση βρέφους η βάφτιση;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student » 20 Σεπ 2023, 20:09

Chronicle έγραψε:
20 Σεπ 2023, 19:57
ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Σεπ 2023, 19:50
Άσε τους να ζουν στο επαναστατικό συννεφάκι, μην τους το χαλάς.
Κρίμα είναι. Το εννοώ.
Μάλλον αυτό θα κάνω :)
Όχι ρε συ πάνω που αποκτούσε ενδιαφέρον.
Από την άλλη ... μετά το 3-0 στο ημίχρονο δεν έχει και πολύ νόημα να συνεχίσεις στον ίδιο ρυθμό...

Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student » 20 Σεπ 2023, 20:13

ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Σεπ 2023, 19:37
Χαοτικός έγραψε:
20 Σεπ 2023, 19:33
ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Σεπ 2023, 19:28
Μιλάμε για τέρμα υπαρξιακό σοκ.
Ο άθεος και το υπαρξιακό δεν συμβαδίζουν. Το αντίθετο.
Δεν διαφωνώ αλλά αυτό ενισχύει την άποψη μου ότι οι φερόμενοι ως άθεοι είναι συνήθως κάτι τύποι που προσπαθούν να βρουν υπόσταση μέσω της αντιθρησκευτικής και κυρίως αντιχριστιανικής ταυτότητας.

Το ίδιο ακριβώς προτζεκτάκι που ισχύει και για την ερωτική ταυτότητα.

Είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση, μιλάμε για φάσεις "άντε γεια".
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 20 Σεπ 2023, 20:15

Χαοτικός έγραψε:
20 Σεπ 2023, 20:05
ΓΑΛΗ έγραψε:
Χαοτικός έγραψε:

Δεν διαφωνώ αλλά αυτό ενισχύει την άποψη μου ότι οι φερόμενοι ως άθεοι είναι συνήθως κάτι τύποι που προσπαθούν να βρουν υπόσταση μέσω της αντιθρησκευτικής και κυρίως αντιχριστιανικής ταυτότητας.

Ε αφού δεν μπορείς να αντιληφθείς, άντε γεια είναι φάση.
Το πρόβλημα σας είναι ότι αντιλαμβάνομαι περισσότερα από όσα σας βολεύουν, γλυκά μου παιδιά.

Και κάποιοι το ξέρετε. :wink
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 20 Σεπ 2023, 20:26

ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Σεπ 2023, 20:15
Χαοτικός έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Το πρόβλημα σας είναι ότι αντιλαμβάνομαι περισσότερα από όσα σας βολεύουν, γλυκά μου παιδιά.

Για να "έχουμε" πρόβλημα ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ επειδή αντιλαμβάνεσαι περισσότερα από όσα σου καταλογίζουμε ότι αντιλαμβάνεσαι,
θα πρέπει να επιθυμούμε να μην αντιλαμβάνεσαι και να είσαι κατώτερης αντίληψης. Αυτό δηλαδή θα είναι ικανοποίηση δική μας. Να είμαστε δηλαδή φθονεροί και κομπλεξικοί.
Μπράβο όμως που έπιασες αυτόν τον τρόπο σκέψης. Πως έτσι; Δεν είναι ξένος σε σένα;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 20 Σεπ 2023, 20:29

Το προβληματικό στη βάφτιση δεν είναι τόσο το βούτηγμα στη κολυμπήθρα, όσο το γεγονός ότι λαδώνουν ολόκληρο το μωρό (σε όλα τα σημεία του) μη τυχόν και μείνει κάποιο σημείο αλάδωτο και μπουκάρει από εκεί το "κακό".

Δηλαδή οι καθολικοί που κατά τη βάφτιση λαδώνονται λίγο μόνο στο κεφάλι κινδυνεύουν περισσότερο από το "κακό";
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 20 Σεπ 2023, 20:29

Chronicle έγραψε:
20 Σεπ 2023, 19:29
Nandros έγραψε:
20 Σεπ 2023, 19:14
Βλέπουμε καθημερινά τη αμέριστη αγάπη που τρέφουν οι χριστιανοί για τον πλησίον τους.
Καλώς σε αντιμετώπισα με επιφύλαξη, διότι αν διάβαζες πρώτα ως όφειλες, θα έβλεπες ότι δεν έκανα καμία τέτοιου είδους σύγκριση, απλά έδειξα ότι η σκέψη σου περί κατήχησης των παιδιών είναι εντελώς αφελής και νηπιακή.
Και δες τι απάντησες σε αυτό που έγραψα...

Αλλά ακολουθώντας και τον δρόμο του λαϊκισμού σου, με δεδομένο ότι η αθεΐα εφαρμόστηκε ήδη στον 20ο αιώνα ως κρατική πολιτική ενάντια στο "κακό" που προκαλεί η θρησκεία, είδαμε τα αποτελέσματα της και το αιματοκύλισμα που προκάλεσε. Αλλά όχι μόνο ο σταλινισμός, και ο χιτλερισμός εξίσου μισούσε τη θρησκεία και ειδικά τον χριστιανισμό. Άρα, το γεγονός ότι ο άνθρωπος μετατρέπει την θρησκεία ή την αθεΐα σε στρατόπεδα μίσους, δείχνει ότι πίσω από κάθε κακό βρίσκεται κυρίως ο φανατισμός και ούτε η θρησκεία, ούτε η αθεΐα κάνει καλύτερο άνθρωπο τον φανατικό.
Ο σταλινισμός περισσότερο και ο χιτλερισμός λιγότερο, σαν απολυταρχικά καθεστώτα, δεν ανέχονται παράκεντρα εξουσίας δίπλα στην δική τους.
Οι επιθέσεις τους στα παράκεντρα εξουσίας, τις θρησκείες - ο πατερούλης τα έβαλε και με τις 3 αβρααμικές θρησκείες - ήταν καθαρά πολιτικές και όχι λόγω αθεΐας.
Αλλά η χριστιανοταλιμπανική προπαγάνδα σου κάνει ότι δεν τα ξέρει αυτά!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 20 Σεπ 2023, 20:34

Χαοτικός έγραψε:
20 Σεπ 2023, 20:26
ΓΑΛΗ έγραψε:
Χαοτικός έγραψε:

Για να "έχουμε" πρόβλημα ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ επειδή αντιλαμβάνεσαι περισσότερα από όσα σου καταλογίζουμε ότι αντιλαμβάνεσαι,
θα πρέπει να επιθυμούμε να μην αντιλαμβάνεσαι και να είσαι κατώτερης αντίληψης. Αυτό δηλαδή θα είναι ικανοποίηση δική μας. Να είμαστε δηλαδή φθονεροί και κομπλεξικοί.
Μπράβο όμως που έπιασες αυτόν τον τρόπο σκέψης. Πως έτσι; Δεν είναι ξένος σε σένα;
Ποιοι μου καταλογίζουν τί; Και γιατί πρέπει να δώσω ιδιαίτερη σημασία σ' αυτούς;

Διευκρίνησε αυτό και συνεχίζουμε. Έτσι για να το πάρουμε στεπ μπάι στεπ.

Αν πρόκειται για κοινωνικούς λόγους ενσωμάτωσης ευάλωτων συμπολιτών, ημιανήλικων κλπ στο πλαίσιο "να ακούσουμε τις οργιζμένες φωνές των αεί παιδγιών", το έχω ήδη αποδεχθεί.

Με ενήλικους παίζει κάτι πιο σοβαρό;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 20 Σεπ 2023, 20:41

Γιατί τσακωνομαστε δεν έχω καταλάβει για κάτι το οποίο είναι παντελώς προαιρετικό και όποιος θέλει το κάνει.

Όποιος θέλει βαφτίζει οποίος θέλει δεν βαφτίζει. Κανείς δεν θα πει γιατί έκανες το ένα ή το άλλο.

Ο ξάδελφος μου είναι αβάπτιστο λόγω ιδεολογίας του πατέρα του. Οκ δεν είπε κανείς γιατί είναι αβάπτιστο ούτε η έλλειψη πιστοποιητικου βάφτισης τον εμπόδισε στο παραμικρό στη ζωή του.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 20 Σεπ 2023, 20:48

ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Σεπ 2023, 20:34
Χαοτικός έγραψε:
20 Σεπ 2023, 20:26
ΓΑΛΗ έγραψε:

Ποιοι μου καταλογίζουν τί; Και γιατί πρέπει να δώσω ιδιαίτερη σημασία σ' αυτούς;

Τι εννοείς ποιοι; Εσύ δεν έλεγες για κάποιους; Κι αυτοί οι κάποιοι είμαστε εμείς; Μα στο παρέθεσα κιόλας το ποστ σου. Δεν το διάβασες;

Διευκρίνησε αυτό και συνεχίζουμε. Έτσι για να το πάρουμε στεπ μπάι στεπ.

Αν πρόκειται για κοινωνικούς λόγους ενσωμάτωσης ευάλωτων συμπολιτών, ημιανήλικων κλπ στο πλαίσιο "να ακούσουμε τις οργιζμένες φωνές των αεί παιδγιών", το έχω ήδη αποδεχθεί.

Δεν ξέρω αν πρόκειται. Επειδή δεν ξέρω για ποιο πράγμα μιλάς
Με ενήλικους παίζει κάτι πιο σοβαρό;
Ούτε αυτό το ξέρω. Τι θες να παίξει;

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 20 Σεπ 2023, 21:17

ΓΑΛΗ έγραψε:
Χαοτικός έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Σεπ 2023, 19:28
Μιλάμε για τέρμα υπαρξιακό σοκ.

οχι.

ειναι συνηθως κατι τυποι που δεν πιστευουν σε μαγιολικια, ζωδια, θεους, χαρτοριχτρες και χειρομαντειες.

απλως λογικοι ανθρωποι.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 20 Σεπ 2023, 21:23

Chronicle έγραψε:
20 Σεπ 2023, 19:46

Αρκεί κανείς να φανταστεί τα εκατομμύρια νεκρών που άφησαν πίσω τους οι άθεοι μέσα σε μόλις μερικές δεκαετίες και καταλαβαίνει τι ακριβώς σημαίνει ξεκλήρισμα, βία, βασανιστήρια, σφαγές. Ευτυχώς η αθεϊστική βία είναι λεπτομερώς καταγεγραμμένη σε βαθμό ώστε ο αντιθρησκευτικός ρατσισμός εύκολα να γελοιοποιείται.
ποιος εκανε σφαγες στο ονομα της αθειας;

αλλο πραγμα σκοτωνω στο ονομα του θεου, η της αθειας, και αλλο σκοτωνω για οποιον αλλο λογο, αλλα τυχαινει να ειμαι θεουσος η αθεος.

και στις 2 περιπτωσεις, δεν υπαρχει καμμια συγκριση. δηλαδη τα φονικα στο ονομα του θεου ειναι απειρως περισσοτερα απο τα φονικα στο ονομα της αθειας , οπως και τα φονικα πασης φυσεως απο πιστους ειναι απειρως περισσοτερα απο τα αναλογα απο αθεους.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 20 Σεπ 2023, 21:23

Ασέβαστος έγραψε:
20 Σεπ 2023, 21:17
ΓΑΛΗ έγραψε:
Χαοτικός έγραψε:

οχι.

ειναι συνηθως κατι τυποι που δεν πιστευουν σε μαγιολικια, ζωδια, θεους, χαρτοριχτρες και χειρομαντειες.

απλως λογικοι ανθρωποι.
Έχουν κι αυτοί υπαρξιακό όμως. (Άλλη κουβέντα κάνω μαζί σου με αυτό το ποστ. ¨οπως κι εσύ άλλη κουθβέντα έκανες με την απάνξτησή σου στη ΓΑΛΗ. Αλλά ΟΚ)

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 20 Σεπ 2023, 21:38

George_V έγραψε:
20 Σεπ 2023, 20:41
Γιατί τσακωνομαστε δεν έχω καταλάβει για κάτι το οποίο είναι παντελώς προαιρετικό και όποιος θέλει το κάνει.

Όποιος θέλει βαφτίζει οποίος θέλει δεν βαφτίζει. Κανείς δεν θα πει γιατί έκανες το ένα ή το άλλο.

Ο ξάδελφος μου είναι αβάπτιστο λόγω ιδεολογίας του πατέρα του. Οκ δεν είπε κανείς γιατί είναι αβάπτιστο ούτε η έλλειψη πιστοποιητικου βάφτισης τον εμπόδισε στο παραμικρό στη ζωή του.
επειδη δεν αφορα σε κατι που κανει καθεις στον εαυτο του, αλλα κατι που κανει σε αλλον, σε ενα παιδι.

οποιος θελει, ας βαφτιζεται. αλλα το παιδακι τι φταιει;

Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 20 Σεπ 2023, 21:51

Ασέβαστος έγραψε:
20 Σεπ 2023, 21:38
George_V έγραψε:
20 Σεπ 2023, 20:41

επειδη δεν αφορα σε κατι που κανει καθεις στον εαυτο του, αλλα κατι που κανει σε αλλον, σε ενα παιδι.

οποιος θελει, ας βαφτιζεται. αλλα το παιδακι τι φταιει;
Oπως είπα και πριν ειναι εντελώς προαιρετικό και αν θες το κάνεις αν δεν θες δεν το κάνεις.

Και το μπάνιο στη θάλασσα για το παιδί προαιρετικό είναι. Άμα θες το βουτάς στη θάλασσα. Άμα δε θες δεν το βουτάς.

Είτε στη μια περίπτωση είτε στην άλλη δεν πρόκειται να έχεις νομικές επιπτώσεις ότι και αν αποφασίσεις.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

Άβαταρ μέλους
Εκτωρ
Phorum.gr user: Έκτωρ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εκτωρ » 21 Σεπ 2023, 11:45

Σύμφωνα με την εκκλησία, τα αβάφτιστα παιδιά είναι δαιμονισμένα. Φάτε γίδια αθάνατη ελληνορθοδοξία.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών