Αυτόν τον κόσμο θέλετε ρε;

Γκάπα γκούπα.
Αυτός ο πληθυντικός πώς προέκυψε είπαμε;nemo έγραψε: ↑23 Σεπ 2023, 09:44εγω το ξερω απο χρονια -εσεις να το μαθετε που κραταγατε αποστασεις
Εδώ πρόκειται περί παρεξήγησης.Jimmy81 έγραψε: ↑23 Σεπ 2023, 08:52Εδώ έχεις απόλυτο δίκιο. Το δυσάρεστο είναι ότι όταν εμείς οι woke φεμινιστές το φωνάζουμε ότι είναι λάθος (τουλάχιστον) το ερώτημα αυτό το οποίο επιβαρύνει συνηθέστερα τις γυναίκες (πότε θα κάνεις ένα παιδάκι ή γιατί δεν κάνεις ένα παιδάκι;) μερικοί ρηχά σκεπτόμενοι του συντηρητικού κυρίως χώρου δεν καταλαβαίνουν τι φάουλ διαπράττουν. Καμιά φορά τσαντίζονται κιόλας και σου λένε "έλα μωρέ, δεν την έβρισα κιόλας".Otto Weininger έγραψε: ↑22 Σεπ 2023, 22:43Πέραν αυτού, μεταξύ μας, δεν υπάρχει μεγαλύτερη απανθρωπιά να λες σε κάποιον κάτι τέτοιο ως επιχείρημα (και μάλιστα σε άσχετο εντελώς θέμα).
"Σύρε κάνε πρώτα παιδί" , λες σε κάποιον χωρίς να γνωρίζεις αν μπορεί, αν είναι άρρωστος, αν υπήρξε προβληματική γέννα που πήγε άσχημα και παραλίγο να κοστίσει την ζωή της γυναίκας, αν χίλια δυο.
Στο πατρινό καρναβάλι και σε κανένα καρναβάλι (πλην της Βενετίας μια φορά επειδή ήταν δίπλα μου και είναι μοναδικό) δεν εχω πάει πότε.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑23 Σεπ 2023, 11:12
*2.1 btw, δεν είναι κ τπτ εξωφρενικό. Βέβαια εσύ προτιμούσες να σπουδάσεις, να παρταρεις, να σνιφαρεις κοκες απο κωλοτρυπες, να ταξιδέψεις, να πας στο πατρινο καρναβαλι, να τρέχεις στα γυμναστήρια κ ό,τι άλλο μέχρι τα 37 σου κ μετά με το ζορι κάνεις ένα παιδί. Και καλά έκανες, πουτσες μόνο μην πρήζεις.
Δλδ αυτός τώρα πείθει πως θέλει να κάνει οικογένεια και να έχουν τα παιδιά του ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη; Ή είναι η εξαίρεση στον κανόνα και έτυχε αλλά οι υπόλοιποι είναι καλύτεροι;
Ή θα κάνεις 17 παιδιά ή θα τον δεχτείς με το έτσι θέλω.Gherschaagk έγραψε: ↑23 Σεπ 2023, 11:54Δλδ αυτός τώρα πείθει πως θέλει να κάνει οικογένεια και να έχουν τα παιδιά του ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη; Ή είναι η εξαίρεση στον κανόνα και έτυχε αλλά οι υπόλοιποι είναι καλύτεροι;
Όχι βέβαια, είπαμε 2.1 είναι ο ρυθμός αντικατάστασης, κάτι που συμβαίνει πχ στα νησιά Φερόε. Δε χρειάζεται ούτε 10 παιδιά, ούτε να πας πίσω στη δεκαετία του 30. Αλλά οι ελληνες πατριώτες δεν είναι διατεθειμένοι ούτε δύο παιδιά να κάνουν. Ε προφανώς όταν θες να έχεις φτηνά εργατικά, να κρατάς το κόστος χαμηλά, να έχεις το πορτοκαλι 19 λεπτά, τότε προφανώς κάποιος τριτοκοσμικος υπανθρωπος θα στο μαζέψει που δε θα είναι κ κάνα τέρας σωστης κοινωνικής συμπεριφοράς ούτε εναρμονισμενος με τα δυτικά πρότυπα. Ένας τελειωμένος είναι που τον πετάς σ ένα χωράφι με άλλους 30 πακιστανους κ του δίνεις λιντλ κόλα κ κρουασάν σοκολάτας να φάει στο διάλειμμα. Δε γίνεται να τα έχεις όλα δικά σου. Και παραγωγική δύναμη, και να μην κάνεις παιδιά, και να μην έχεις ξένους. Ε χώρα συνταξιούχων κ Πακιστανων θα γίνεις, ειναι λογιστικο θέμα. Τώρα το ότι ο καθένας μπερδεύει το is με το ought to be, δεν είναι δικό μου θέμα να μορφωσω κανένανΕρμής έγραψε: ↑23 Σεπ 2023, 11:36Βρε εκπληκτικέ δεν ισχύει αυτό το επιχείρημα του κάντε παιδιά. Για να μπορείς να αντισταθμησεις το ρυθμό. Θα πρέπει να το πας πάλι πίσω στο 30 που έκαναν δέκα παιδιά, ούτως ώστε να ζήσουν τα έξι, να πάει σχολείο το ένα και αν και τελικά να έχουν μέσο όρο ζωής τα 45 με 50. Δε μπορούμε να μιλάμε το 2023 με όρους εκατό χρόνια πριν.
Μπορούν όλα να γίνουν με νόμους που θα τηρούνται.
Ή θα έχεις σύνορα ή κουνουπίδι για μυαλό.Otto Weininger έγραψε: ↑23 Σεπ 2023, 12:00Ή θα κάνεις 17 παιδιά ή θα τον δεχτείς με το έτσι θέλω.Gherschaagk έγραψε: ↑23 Σεπ 2023, 11:54Δλδ αυτός τώρα πείθει πως θέλει να κάνει οικογένεια και να έχουν τα παιδιά του ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη; Ή είναι η εξαίρεση στον κανόνα και έτυχε αλλά οι υπόλοιποι είναι καλύτεροι;