Ποιό είναι το χωριό σου;mao mao έγραψε: ↑23 Σεπ 2023, 23:57το βαρβάτο αστικό κέντρο ήταν η Κοζάνη, μισή ώρα με το αμάξι. Υποθέτω σήμερα θα υπάρχουν λογοθεραπευτές εκεί. Εντάξει αν μου λες για κάποιο χωριό που είναι δύο ώρες από την πλησιέστερη πόλη ΟΚ..υπάρχει θέμα.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑23 Σεπ 2023, 23:48Γιατί έφυγες; Αν χρειαζοσουν λογοθεραπεια θα έβγαινες έξω ή θα σε έκρυβαν στο σπίτι;
Εκτός αν είχες κοντά, πολύ κοντά εννοώ, βαρβάτο αστικό κέντρο. Εκεί το δέχομαι
Η Ευρώπη πεθαίνει #2
Re: Η Ευρώπη πεθαίνει #2
Δεν είναι πρόβλημα το χωριό, αλλά οι πόλεις. Η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε κανονικά 10 πόλεις των 500.000. Αντ' αυτού είναι όλοι μαζεμένοι στις δύο μεγάλες πόλεις οπότε η διαφορά ευκαιριών δείχνει και είναι πολύ μεγάλη. Κι έτσι αυτές όλο και μεγαλώνουν, ενώ οι άλλες συρρικνώνονται.
αν είσαι απο την περιοχή θα σου δώσω ένα hint. Το χωριό πλέον δεν υπάρχει.nyxtovios έγραψε: ↑24 Σεπ 2023, 00:02Ποιό είναι το χωριό σου;mao mao έγραψε: ↑23 Σεπ 2023, 23:57το βαρβάτο αστικό κέντρο ήταν η Κοζάνη, μισή ώρα με το αμάξι. Υποθέτω σήμερα θα υπάρχουν λογοθεραπευτές εκεί. Εντάξει αν μου λες για κάποιο χωριό που είναι δύο ώρες από την πλησιέστερη πόλη ΟΚ..υπάρχει θέμα.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑23 Σεπ 2023, 23:48
Γιατί έφυγες; Αν χρειαζοσουν λογοθεραπεια θα έβγαινες έξω ή θα σε έκρυβαν στο σπίτι;
Εκτός αν είχες κοντά, πολύ κοντά εννοώ, βαρβάτο αστικό κέντρο. Εκεί το δέχομαι
- Πτολεμαίος
- Phorum.gr user: Last Veteran
Kατσε ρε μλκ, δεν περιγράφεις επαρχία.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑23 Σεπ 2023, 23:35Λολ ρεmao mao έγραψε: ↑23 Σεπ 2023, 23:29θα παίζει σαν φυσιολογικό παιδί με τα παιδιά της γειτονιάς.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑23 Σεπ 2023, 23:23Όσο το αθηνακι θα πηγαίνει κολυμβητήριο, 3 ξένες γλώσσες, ται τσι και ό,τι άλλη μαλακια υπάρχει, το δικό σου τι θα κάνει
Το χωριό της γυναίκας μου δεν έχει καν παιδιά εντωμεταξύ (μονο το καλοκαιρι εχει). Δεν έχεις ιδέα για τι μιλάς. Το διπλανό έχει 2, που πάνε σχολείο κάπου 7 χλμ μακριά στο κεντρικό χωριό. Ένα καφενείο έχει μόνο, δηλαδή καφενείο/μπακάλικο/σουβλατζιδικο, κατά βάση πάνε μόνο άντρες ηλικίας ~70, ημιαλκοολικοι, να πιουν κ να ξεχάσουν τη μίζερη ζωή τους. Εντωμεταξύ κ το κεντρικό χωριό πρακτικά δε βρίσκεις ούτε τσιγάρα μετά τις 9, πρέπει να πας Πύργο.
Σιβηρία περιγράφεις

Στο δικό μου χωριό Ζάκυνθο, μια χαρά βρίσκεις σχεδόν ότι θες. Και στο χωριό της μάνας μου στη Άρτα πάλι το ίδιο.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
- EKPLIKTIKOS
Σε όλες σχεδόν τις πρωτεουσες νομών βρίσκεις τα πάντα. Και το 90% των χωριών είναι σε απόσταση βολής από αυτές τις πόλεις.Πτολεμαίος έγραψε: ↑24 Σεπ 2023, 00:28
Kατσε ρε μλκ, δεν περιγράφεις επαρχία.
Σιβηρία περιγράφεις
Στο δικό μου χωριό Ζάκυνθο, μια χαρά βρίσκεις σχεδόν ότι θες. Και στο χωριό της μάνας μου στη Άρτα πάλι το ίδιο.
το χειμώνα τα περισσότερα παιδιά στο σχολείο από κάτω φορούσαν τις πυτζάμες λόγω κρύου. Δεν κάνω πλάκα.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑24 Σεπ 2023, 00:29
Πω ρε φιλε. Ήρωας. Όχι μόνο έμενες όντως επαρχία, αλλά έμενες κ εκεί πάνω που κάνει ψωλοκρυο
Και τότε γιατί φεύγει ο κόσμος;mao mao έγραψε: ↑24 Σεπ 2023, 00:30Σε όλες σχεδόν τις πρωτεουσες νομών βρίσκεις τα πάντα. Και το 90% των χωριών είναι σε απόσταση βολής από αυτές τις πόλεις.Πτολεμαίος έγραψε: ↑24 Σεπ 2023, 00:28
Σιβηρία περιγράφεις
γιατί δεν βρίσκουν καλοπληρωμένες δουλειές. Στο χωριό που έμενα η μεγάλη πλειοψηφία δούλευε στη ΔΕΗ ( όχι οι γονείς μου). Δεν είχαν λόγο να φύγουν γιατί με τα λεφτά που έβγαζε μόνο ο πατέρας συντηρούσαν οικογένειες. Τώρα με 600-700 ευρώ στην επαρχία ούτε τον εαυτό σου δεν μπορείς να συντηρήσεις.sharp έγραψε: ↑24 Σεπ 2023, 00:33Και τότε γιατί φεύγει ο κόσμος;mao mao έγραψε: ↑24 Σεπ 2023, 00:30Σε όλες σχεδόν τις πρωτεουσες νομών βρίσκεις τα πάντα. Και το 90% των χωριών είναι σε απόσταση βολής από αυτές τις πόλεις.Πτολεμαίος έγραψε: ↑24 Σεπ 2023, 00:28
Σιβηρία περιγράφεις
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Φέτος το καλοκαίρι γνώρισα άνθρωπο που γεννήθηκε το 1975 σε σπίτι του δίπλα στο τζάκι με τη βοήθεια μαμής γιατί ήταν δύσκολο να κατέβουν Άρτα που είναι μία ώρα μακριά. Το σχολείο του συγκεκριμένου χωριού έχει 2 παιδιά μόνο και τον χειμώνα είναι σκέτη κατάθλιψη. Υπάρχουν και χειρότερα πάντως. Να ακούς για κεφαλοχώρι που συγκεντρώνει όλα τα παιδιά από τα γειτονικά χωριά και να έχει 25 παιδιά στο γυμνάσιο και 16 στο λύκειο.Πτολεμαίος έγραψε: ↑24 Σεπ 2023, 00:28Kατσε ρε μλκ, δεν περιγράφεις επαρχία.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑23 Σεπ 2023, 23:35Λολ ρε
Το χωριό της γυναίκας μου δεν έχει καν παιδιά εντωμεταξύ (μονο το καλοκαιρι εχει). Δεν έχεις ιδέα για τι μιλάς. Το διπλανό έχει 2, που πάνε σχολείο κάπου 7 χλμ μακριά στο κεντρικό χωριό. Ένα καφενείο έχει μόνο, δηλαδή καφενείο/μπακάλικο/σουβλατζιδικο, κατά βάση πάνε μόνο άντρες ηλικίας ~70, ημιαλκοολικοι, να πιουν κ να ξεχάσουν τη μίζερη ζωή τους. Εντωμεταξύ κ το κεντρικό χωριό πρακτικά δε βρίσκεις ούτε τσιγάρα μετά τις 9, πρέπει να πας Πύργο.
Σιβηρία περιγράφεις
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Και πολλές φορές ξυπνούσαμε και είχε 2 μέτρα χιόνι και μας έλεγαν ότι δεν έχει σχολείο σήμερα. Τι ευτυχία. Παίζει να ήταν η πιο χαρούμενη στιγμή της ζωής μουmao mao έγραψε: ↑24 Σεπ 2023, 00:31το χειμώνα τα περισσότερα παιδιά στο σχολείο από κάτω φορούσαν τις πυτζάμες λόγω κρύου. Δεν κάνω πλάκα.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑24 Σεπ 2023, 00:29
Πω ρε φιλε. Ήρωας. Όχι μόνο έμενες όντως επαρχία, αλλά έμενες κ εκεί πάνω που κάνει ψωλοκρυο
Αυτή η κατάσταση με τους ξένους θα είναι η πραγματικότητα μας απο δω και πέρα και δεν αλλάζει τίποτα με το να σταματήσουν τις νέες αφίξεις ,είμαστε ήδη μέσα στα σκατά ,τέλος.. Καιρός να αλλάξουν και να προσαρμοστούν και οι απόψεις μας σε κάποια πράγματα . Πχ ,δεν δέχομαι να πληρώνω φόρους για δωρεάν υγεία -παιδεία και τις διάφορες παροχές κι επιδόματα στον Χασάν και τα κολόπαιδα του. Ναι ,είναι καθίκι ,το ξέρω
και μ΄αρέσει. Κι ο κόσμος μπορεί να μην πολυνοιάζεται για την αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης κι άλλα τέτοια εθνικιστικά αλλά όταν πρόκειται για τη τσέπη του τσινάει..Τα κορόιδα θα είναι εδώ αλλά όχι για πάντα .Αυτό που λέω είναι απλό.. Δεν μπορούμε να τους διώξουμε, δεν μπορούμε να φυλάξουμε τα σύνορα . Ξέρουμε οτι έρχονται εδώ γιατί είναι πολύ καλύτερα απο την σκατότρυπα που ζούσαν .Ε, ας φροντίσουμε να μην είναι καλύτερα..