ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
seismic
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 25 Σεπ 2023, 22:56

Λοξίας έγραψε:
25 Σεπ 2023, 22:49
seismic έγραψε:
25 Σεπ 2023, 22:10
Λοξίας έγραψε:
25 Σεπ 2023, 22:04

Άλλη μια καυχησιολογία μιας και δεν έχεις επιχειρήματα να αντιτάξεις.
Δεν είναι η πρώτη φορά και ούτε θα είναι η τελευταία...
Α ρε καημένε Γιάννη...
Το ξέρεις το όνομά μου Εγώ δεν το ξέρω ούτε οι άλλοι οπότε τσάμπα μάγκας.
Όποιος είναι επιστήμονας με όνομα εδώ είμαι. Δεν μπορεί να με αντιμετωπίσει κανένας.
Γι' αυτό θα κλαίγεσαι άλλα 10 χρόνια στα φόρα. Στο έχω πει δεκάδες φορές...
Έχεις καβαλήσει το καλάμι και πιστεύεις ότι η Γη γυρίζει γύρω από εσένα.
Δυστυχώς, καλέ μου άνθρωπε, κανένας επιστήμονας και καμία εταιρεία δεν σου έχουν δώσει σημασία μεχρι τώρα.
Και έχουν περάσει 11 χρόνια...
Μακάρι κάποιος να σου δώσει σημασία και να βγει κάτι από αυτό.
Αλλά με τέτοιον τουπέ που έχεις, το βλέπω δύσκολο να σε πλησιάσει άνθρωπος...
Ρε χέσε τις εταιρείες και τους καθηγητές και τι έχουν κάνει.
Εγώ μιλάω για το τι έχω κάνει εγώ.
Μου ζήτησες μαθηματικές αποδείξεις Σου τις έφερα σκάσε.
Δεν κλαίγομαι ρε ούφο σας κράζω δημόσια.
SpoilerShow
Ο Νταγκλής ο επιστήμονας χωρίς όνομα μου λέει ότι η προένταση και η πάκτωση στο έδαφος δεν προσφέρουν τίποτα στην αντισεισμικότητα των κατασκευών.
Τον ρωτάω Αυτές οι αξονικές δυνάμεις του πίνακα όταν υπάρχει πάκτωση στο έδαφος από που παραλαμβάνονται?
Από τον φούφουτο?

Ο πίνακας δείχνει τις δυνάμεις εφελκυσμού και θλίψης που αναπτύσσονται σε κάθε ένα υποστύλωμα σε έναν μεγάλο σεισμό και αναλαμβάνει η κάθε μια αγκύρωση, από έναν μέχρι έξη ορόφους.

Αυτές οι δυνάμεις αφαιρούνται από την κατασκευή αφού εκτρέπονται μέσα στο έδαφος και ο Νταγκλής τις θέλει για να σπάει τα δοκάρια.
Έτσι τον έχουν μάθει στα Ελληνικά πανεπιστήμια. :smt047
Αυτή είναι επιστήμη με πίνακες και υπολογισμούς όχι με συκοφαντίες ανυπόστατες.
Ας μου απαντήσει αυτές οι δυνάμεις αφαιρούνται από τον φέροντα με την πάκτωση στο έδαφος οπότε μειώνετε η καταπόνηση ναι ή όχι?
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 25 Σεπ 2023, 23:19

Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 26 Σεπ 2023, 10:48

seismic έγραψε:
25 Σεπ 2023, 22:56
Μου ζήτησες μαθηματικές αποδείξεις Σου τις έφερα σκάσε.
Καλέ μου Γιάννη, δεν έφερες τίποτε...
Οι δικοί σου αριθμητικοί υπολογισμοί, δεν πιάνονται σαν αποδεικτικό στοιχείο.
Χρειάζεται κάποιος ειδικός να σου κάνει τους μαθηματικούς υπολογισμούς.
Δεν είναι κακό...και του Αϊνστάιν, άλλος έκανε την μαθηματική μεταφορά της Ειδικής θεωρίας της Σχετικότητας.

Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 26 Σεπ 2023, 10:51

seismic έγραψε:
25 Σεπ 2023, 22:56
Ρε χέσε τις εταιρείες και τους καθηγητές και τι έχουν κάνει.
Αν είναι να χέσουμε τους καθηγητές, τότε να ΜΗΝ επικαλεστείς άλλη φορά το ΕΜΠ.
Και αν είναι να χέσουμε και τις εταιρείες, τότε να μην μας ξαναπείς για εταιρείες που σου έχουν δώσει συγχαρητήρια.

Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταγκλης » 26 Σεπ 2023, 10:53

Λοξίας έγραψε:
25 Σεπ 2023, 17:41
Επίσης, ο Νταγκλής ισχυρίστηκε αυτό:
"προένταση χωρίς εκκεντρότητα είναι άχρηστη. Δεν προσφέρει κανένα απολύτως καμπτικό πλεονέκτημα σε σύγκριση με συμβατικό οπλισμό...

Έχεις αντίλογο σε αυτό;
ΧΩΡΙΣ να μας πρήξεις με το ότι έχεις τριαδική πατέντα και πως είσαι εφευρέτης...είναι άχρηστες δικαιολογίες αυτές Γιάννη.
Χρειάζεσαι μαθηματικές αποδείξεις...
Φιλαράκι Λοξία....αφού παρακολουθείς την κουβέντα....θα εξηγήσω λίγο παραπάνω τον ισχυρισμό μου γιατί μπορεί να φανεί υπερβολικός σε κάποιον που δεν είναι εξοικειωμένος. Μπορεί ο seismic να με κατηγορήσει ότι "τα παίρνω" από τις χαλυβουργίες! :003:

Η όλη "μαγκιά" της προέντασης είναι η έκκεντρη χάραξη του τένοντα. Ως εκκεντρότητα ορίζουμε την απόσταση του τένοντα από το κέντρο βάρους της διατομής. Για παράδειγμα, όπως φάινεται στην εικόνα, ο τένοντας είναι αρκετά πιο χαμηλά από το κέντρο βάρους.

Εικόνα

Αυτή η εκκεντρότητα δημιουργεί μια αντιροπή (το ανάποδο κουρμπάρισμα που φαίνεται στην εικόνα) η οποία αυξάνει την αντοχή της διατομής σε κάμψη.

Στη περίπτωση στου seismic δεν είναι δυνατόν να έχεις έκκεντρη χάραξη τένοντα.

Η "μέθοδος του seismic" δεν είναι δική του ιδέα, όπως θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε, αλλά εφαρμοζόταν κατά κόρον τη δεκαετία του '70. Ας δούμε λοιπόν τι λέει η βιβλιογραφία για τη "μέθοδο του seismic".

Εικόνα

Εικόνα

Συνεπώς, λόγω της εναλλασσόμενης σεισμικής φόρτισης, οι τένοντες του seismic αναγκαστικά έχουν κεντρική χάραξη (ισαπέχουν από το κέντρο βάρους) και δεν μπορούν να δημιουργήσουν αντιροπή (ανάποδο κουρμπάρισμα).

Πρακτικά σημαίνει ότι χάνεται όλη η "μαγκιά" της προέντασης. Δεν υπερτερεί πουθενά σε σύγκριση με συμβατικά τοιχώματα. Ουσιαστικά απλά αντικαθιστά τον οπλισμό με συρματόσχοινα. Όμως το κόστος των συρματόσχοινων είναι τετραπλάσιο από τον κοινό χάλυβα διότι, λόγω της αρχικής προέντασης, το συρματόσχοινο προεξαντλείται. Αναγκαστικά πρέπει να χρησιμοποιηθεί πολύ ανώτερης ποιότητας χάλυβας που φυσικά είναι πολύ ακριβότερος.

Για αυτό κυρίως το λόγο (και για αρκετούς άλλους) εγκαταλήφθηκε ως "αποτυχημένη" η μέθοδος που ο seismic προσπαθεί να περάσει ως δική του!
Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!

Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταγκλης » 26 Σεπ 2023, 10:57

seismic έγραψε:
25 Σεπ 2023, 17:12

Όλα επιμηκύνονται ακόμα και το πουλί μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν το χρησιμοποιούμε. :lol:
Η κάμψη δημιουργεί εφελκυσμό Όταν επιβάλεις αντίθετες δυνάμεις στον εφελκυσμό τον σκοτώνεις
Αυτό κάνει η θλίψη Επιβάλει αντίθετες δυνάμεις ισορροπίας στον εφελκυσμό και τον εξοντώνει.
Όταν εξοντώσεις τον εφελκυσμό δεν υπάρχει κάμψη. Γκαγκά είσαι δεν το ξέρεις αυτό? :smt047
Όσο και να χτυπάς τον ποπό σου στο πάτωμα....έχεις επιμηκυνση της μιας πλευράς και βράχυνση της άλλης. Έχεις κανονικότατη καμπτική παραμόρφωση πανομοιότυπη με τα συμβατικά τοιχώματα..

Παράτησε τις αντισεισμικές ανοησίες και προσπάθησε να πλασάρεις τους τένοντες ως μέθοδο βαθειάς θεμελιωσης. Αλλιώς κανείς δεν θα σε πάρει στα σοβαρά...
Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 26 Σεπ 2023, 12:21

Νταγκλης έγραψε:
26 Σεπ 2023, 10:57
seismic έγραψε:
25 Σεπ 2023, 17:12

Όλα επιμηκύνονται ακόμα και το πουλί μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν το χρησιμοποιούμε. :lol:
Η κάμψη δημιουργεί εφελκυσμό Όταν επιβάλεις αντίθετες δυνάμεις στον εφελκυσμό τον σκοτώνεις
Αυτό κάνει η θλίψη Επιβάλει αντίθετες δυνάμεις ισορροπίας στον εφελκυσμό και τον εξοντώνει.
Όταν εξοντώσεις τον εφελκυσμό δεν υπάρχει κάμψη. Γκαγκά είσαι δεν το ξέρεις αυτό? :smt047
Όσο και να χτυπάς τον ποπό σου στο πάτωμα....έχεις επιμηκυνση της μιας πλευράς και βράχυνση της άλλης. Έχεις κανονικότατη καμπτική παραμόρφωση πανομοιότυπη με τα συμβατικά τοιχώματα..

Παράτησε τις αντισεισμικές ανοησίες και προσπάθησε να πλασάρεις τους τένοντες ως μέθοδο βαθειάς θεμελιωσης. Αλλιώς κανείς δεν θα σε πάρει στα σοβαρά...
Οι ξένοι επιστήμονες με παίρνουν στα σοβαρά και μου ζητούν να δημοσιεύσω μαζί τους την έρευνά μου σε σοβαρά επιστημονικά περιοδικά με κριτές.
Αυτό θα γίνει σε λίγες μέρες. Εσείς περιμένετε το λεωφορείο. :003:

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 26 Σεπ 2023, 12:43

Νταγκλης έγραψε:
26 Σεπ 2023, 10:53
Λοξίας έγραψε:
25 Σεπ 2023, 17:41
Επίσης, ο Νταγκλής ισχυρίστηκε αυτό:
"προένταση χωρίς εκκεντρότητα είναι άχρηστη. Δεν προσφέρει κανένα απολύτως καμπτικό πλεονέκτημα σε σύγκριση με συμβατικό οπλισμό...

Έχεις αντίλογο σε αυτό;
ΧΩΡΙΣ να μας πρήξεις με το ότι έχεις τριαδική πατέντα και πως είσαι εφευρέτης...είναι άχρηστες δικαιολογίες αυτές Γιάννη.
Χρειάζεσαι μαθηματικές αποδείξεις...
Φιλαράκι Λοξία....αφού παρακολουθείς την κουβέντα....θα εξηγήσω λίγο παραπάνω τον ισχυρισμό μου γιατί μπορεί να φανεί υπερβολικός σε κάποιον που δεν είναι εξοικειωμένος. Μπορεί ο seismic να με κατηγορήσει ότι "τα παίρνω" από τις χαλυβουργίες! :003:

Η όλη "μαγκιά" της προέντασης είναι η έκκεντρη χάραξη του τένοντα. Ως εκκεντρότητα ορίζουμε την απόσταση του τένοντα από το κέντρο βάρους της διατομής. Για παράδειγμα, όπως φάινεται στην εικόνα, ο τένοντας είναι αρκετά πιο χαμηλά από το κέντρο βάρους.

[img]https://i.postimg.cc/jj3M2L31/Scre ... .jpg[/img]

Αυτή η εκκεντρότητα δημιουργεί μια αντιροπή (το ανάποδο κουρμπάρισμα που φαίνεται στην εικόνα) η οποία αυξάνει την αντοχή της διατομής σε κάμψη.

Στη περίπτωση στου seismic δεν είναι δυνατόν να έχεις έκκεντρη χάραξη τένοντα.

Η "μέθοδος του seismic" δεν είναι δική του ιδέα, όπως θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε, αλλά εφαρμοζόταν κατά κόρον τη δεκαετία του '70. Ας δούμε λοιπόν τι λέει η βιβλιογραφία για τη "μέθοδο του seismic".

[img]https://i.postimg.cc/gkYsdVND/Scre ... .jpg[/img]

[img]https://i.postimg.cc/kgHvxk91/Scre ... .jpg[/img]

Συνεπώς, λόγω της εναλλασσόμενης σεισμικής φόρτισης, οι τένοντες του seismic αναγκαστικά έχουν κεντρική χάραξη (ισαπέχουν από το κέντρο βάρους) και δεν μπορούν να δημιουργήσουν αντιροπή (ανάποδο κουρμπάρισμα).

Πρακτικά σημαίνει ότι χάνεται όλη η "μαγκιά" της προέντασης. Δεν υπερτερεί πουθενά σε σύγκριση με συμβατικά τοιχώματα. Ουσιαστικά απλά αντικαθιστά τον οπλισμό με συρματόσχοινα. Όμως το κόστος των συρματόσχοινων είναι τετραπλάσιο από τον κοινό χάλυβα διότι, λόγω της αρχικής προέντασης, το συρματόσχοινο προεξαντλείται. Αναγκαστικά πρέπει να χρησιμοποιηθεί πολύ ανώτερης ποιότητας χάλυβας που φυσικά είναι πολύ ακριβότερος.

Για αυτό κυρίως το λόγο (και για αρκετούς άλλους) εγκαταλήφθηκε ως "αποτυχημένη" η μέθοδος που ο seismic προσπαθεί να περάσει ως δική του!
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι που προσπαθείς να παραποιήσεις.
Δεν είμαι ο πρώτος άνθρωπος που εφάρμοσε προένταση στα τοιχώματα.
Είμαι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που εφάρμοσε προένταση στα τοιχώματα με συνδυασμένη πάκτωση στο έδαφος θεμελίωσης.
Αυτό τα αλλάζει όλα. Τα παραδείγματα που μας δείχνεις δεν ισχύουν για την μέθοδο προένταση + πάκτωση.
Δεν προσπαθώ να πω τίποτα άλλο ούτε να κλέψω την ιδέα κανενός.
Για προένταση + πάκτωση έχω διεθνή πατέντα που κατοχυρώνει αυτά που λέω.

stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 26 Σεπ 2023, 12:44

Ρε κακομοιρη τι κλαιγεσαι ακομα;
Εχεις φαει ακυρο απο ολη την επιστημονικη κοινοτητα,δεν ξερεις να κανεις βασικους μαθηματικους υπολογισμους,σου "εφαγε" την πατεντα με την πακτωση το αλανι στην Αγγλια κι εσυ χτυπιεσαι ακομα;
Τραβα για κανα ψαρεμα μπας και ξελαμπικαρει η κεφαλα σου.

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 26 Σεπ 2023, 12:48

stergiosbik έγραψε:
26 Σεπ 2023, 12:44
Εχεις φαει ακυρο απο ολη την επιστημονικη κοινοτητα,δεν ξερεις να κανεις βασικους μαθηματικους υπολογισμους,σου "εφαγε" την πατεντα με την πακτωση το αλανι στην Αγγλια κι εσυ χτυπιεσαι ακομα;
Άκου μαρίδα εγώ δουλεύω σε διεθνή επίπεδο Κάτι επιστήμονες σαν εσάς τους έχω για μπρέκφαστ

Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 26 Σεπ 2023, 12:57

seismic έγραψε:
26 Σεπ 2023, 12:48
stergiosbik έγραψε:
Άκου μαρίδα εγώ δουλεύω σε διεθνή επίπεδο Κάτι επιστήμονες σαν εσάς τους έχω για μπρέκφαστ
Δεν ξέρω για μπρεκφαστ αλλά όλοι οι υπόλοιποι σε εχουν κλασμενο στην καλύτερη
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 26 Σεπ 2023, 13:02

George_V έγραψε:
26 Σεπ 2023, 12:57
seismic έγραψε:
stergiosbik έγραψε:
Εγώ να δεις. Θέλω να δω τα μούτρα τους όταν εγώ και ένας παγκοσμίου φήμης καθηγητής της αντισεισμικής τεχνολογίας δώσουμε απαντήσεις για τα πάντα και για τις τέμνουσες με μια δημοσίευση που θα καταθέσουμε μαζί σε παγκοσμίως γνωστό περιοδικό με κριτές.
Στα λαγούμια σας

Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 26 Σεπ 2023, 13:04

seismic έγραψε:
26 Σεπ 2023, 13:02
George_V έγραψε:
seismic έγραψε:
Εγώ να δεις. Θέλω να δω τα μούτρα τους όταν εγώ και ένας παγκοσμίου φήμης καθηγητής της αντισεισμικής τεχνολογίας δώσουμε απαντήσεις για τα πάντα και για τις τέμνουσες με μια δημοσίευση που θα καταθέσουμε μαζί σε παγκοσμίως γνωστό περιοδικό με κριτές.
Things that won't happen.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 26 Σεπ 2023, 13:09

George_V έγραψε:
26 Σεπ 2023, 13:04
seismic έγραψε:
26 Σεπ 2023, 13:02
George_V έγραψε:

Things that won't happen.
Κοντός ψαλμός αλληλούια. Το περιοδικό είναι το SSRN Κάτοχος: Elsevier BV
https://www.researchgate.net/profile/Io ... s/research

Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 26 Σεπ 2023, 14:24

Άντε πάλι τα ίδια...

Άλλο ένα open access περιοδικό που όχι μόνον δεν είναι academic journal αλλά δεν είναι καν περιοδικό!
όπως λέει και η Βικιπαίδεια, είναι...
The Social Science Research Network (SSRN) is a repository for preprints devoted to the rapid dissemination of scholarly research in the social sciences, humanities, life sciences, and health sciences, among others. Elsevier bought SSRN from Social Science Electronic Publishing Inc. in May 2016.[1] It is not an electronic journal, but rather an eLibrary and search engine.

Μετάφραση:

Το SSRN είναι ένα αποθετήριο προεκτυπώσεων αφιερωμένο στην ταχεία διάδοση της επιστημονικής έρευνας στις κοινωνικές επιστήμες, τις ανθρωπιστικές επιστήμες, τις βιοεπιστήμες και τις επιστήμες υγείας, μεταξύ άλλων. Η εταιρεία Elsevier αγόρασε το SSRN από την Social Science Electronic Publishing Inc. τον Μάιο του 2016. Δεν είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό, αλλά μάλλον μια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη και μηχανή αναζήτησης.
...ποιο παγκοσμίου φήμης "περιοδικό" ρε συ;
Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη είναι και ευρετήριο. Άσε που η αντισεισμική τεχνολογία δεν είναι καν στα βασικά του θέματα...

Και γιατί χρειάζεσαι έναν "παγκοσμίου φήμης καθηγητή αντισεισμικής τεχνολογίας" για να δώσετε μαζί συνέντευξη;
Μόνος σου δεν μπορείς;

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αρχιτεκτονική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών