Απόφαση σταθμός του Αρείου Πάγου: Δεν αποζημιώνεται η κλοπή αυτοκινήτου αν γίνει σε σημείο χωρίς περίφραξη και φωτισμό

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Re: Απόφαση σταθμός του Αρείου Πάγου: Δεν αποζημιώνεται η κλοπή αυτοκινήτου αν γίνει σε σημείο χωρίς περίφραξη και φωτισ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 04 Οκτ 2023, 13:24

Εμπεδοκλής έγραψε:
04 Οκτ 2023, 13:18
Ναύτης έγραψε:
04 Οκτ 2023, 11:45
Εμπεδοκλής έγραψε:
04 Οκτ 2023, 11:34

Συγνώμη. Αν δηλαδή πηγαίνουμε σε ταβέρνα και μας το κλέψουν κινδυνεύουμε να μην απιζημιωθούμε;

Και επειδή με ρωτάς για το σύστημα γεωεντοπισμού, η ασφαλιστική όταν έβγαζε το συμβόλαιο που περιείχε ποσό και για την ασφάλεια κλοπής δεν το ήξερε; Ή τσέπωνε τα λεφτά επειδή την βόλευε χωρίς ρίσκο αποζημίωσης;
Κατ' αρχάς, να σου πω ότι συμφωνούμε (μάλλον) ότι οι ασφαλιστικές είναι τα μεγαλύτερα λαμόγια (το μόνο ερώτημα είναι αν βρίσκονται πάνω ή κάτω από τις τράπεζες στη λαμογιά).
Επί του προκειμένου, ωστόσο, και σχετικά μ' αυτό που με ρωτάς, αν το αφήσεις εκεί όλο το βράδυ, και μάλιστα στο ίδιο πάρκινγκ που πριν μερικούς μήνες στο είχαν διαρρήξει και είχαν κλέψει εξοπλισμό (ναι, το είχαν ξανανοίξει στο ίδιο πάρκινγκ, το ίδιο αυτοκίνητο), ζημιά για την οποία αποζημιώθηκες από την ασφαλιστική (έτσι έγινε), αν λοιπόν το αφήσεις στο ίδιο ερημικό και αφύλακτο πάρκινγκ, χωρίς συναγερμό και χωρίς σύστημα εντοπισμού (μιλάμε για αυτοκίνητο 100Κ, όταν πλέον ο κόσμος βάζει συναγερμό και στα παπάκια), τότε υπάρχει το ενδεχόμενο τόσο η ασφαλιστική, όσο και οι δικαστές (την ίδια απόφαση είχε βγάλει και το εφετείο), να αμφισβητήσουν, αν όχι την ειλικρίνεια, τουλάχιστον τη δέουσα προσοχή που πρέπει ο ασφαλισμένος να δείχνει σχετικά με την προστασία του οχήματος (όπως άλλωστε λένε -τα ψιλά γράμματα ΟΚ- των ασφαλιστηρίων συμβολαίων).
Τέσπα, καθώς σού ξανάγραψα, προσωπικά κάτι δεν μου κολλάει στην ιστορία του τύπου αυτού και προφανώς κάτι δεν κόλλησε ούτε στους δικαστές.
Τράπεζες και ασφαλιστικές είναι ένα και τι αυτό. Όλες οι τράπεζες έχουν και από μία ασφαλιστική με άλλο αφμ. Όλα τα υπόλοιπα που γράφεις είναι υποθετικά και αστεία επιχειρήματα. Αν είναι να πατήσουμε σε αυτή τη βάση τότε να κατηγορήσουμε και τον ιδιοκτήτη που δεν πυροβόλησε στον αέρα ή και στα πόδια γύφτους που πλησίασαν την περιοχή στο χιλιόμετρο.
Ούτε υποθετικά είναι, ούτε αστεία. Αποτελούν νομολογία πλέον. (και τα γεγονότα που γράφω έγιναν αποδεκτά ως τεκμήρια στην απόφαση)

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Re: Απόφαση σταθμός του Αρείου Πάγου: Δεν αποζημιώνεται η κλοπή αυτοκινήτου αν γίνει σε σημείο χωρίς περίφραξη και φωτισ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 04 Οκτ 2023, 13:34

Θυμάμαι Δεκέμβρη του 08, όχι τις 06 αλλά λίγες μέρες μετά που γινόταν ακόμα χαμός εννοείται, πήγαινω προς πολυτεχνείο και έβλεπα παρκαρισμένα ένα audi, μια μερσεντες, μια τζηπαρα, είχε γίνει η πυλη σαλόνι πολυτελών αυτοκινήτων. Μάλιστα μου έλεγαν μετά πως ήρθε ένας τύπος και έλεγε στους πιο μαυρομπαχαλους για ένα πολυτελές που ήταν εκεί δίπλα, καφτε το παιδιά, καφτε το. Μετά υπήρξε μια επιτόπια συνέλευση που αποφάσισε να μην κάνουν τη χάρη του μπουρζουα, αλλά μετά πάνω στην ταραχή της μάχης, ενέδωσαν. Εγω πάντα αναρωτιέμαι βέβαια αν όλοι αυτοί πήραν αποζημίωση, δηλαδή πόσο πειστικό είναι πως πήγες να παρκάρεις την πολυτελή σου μερσεντες έξω από του Γκίνη εν μέσω εξέγερσης; έμεινα πάντα με την απορία.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 04 Οκτ 2023, 13:44

Ναύτης έγραψε:
04 Οκτ 2023, 13:24
Εμπεδοκλής έγραψε:
04 Οκτ 2023, 13:18
Ναύτης έγραψε:
04 Οκτ 2023, 11:45

Κατ' αρχάς, να σου πω ότι συμφωνούμε (μάλλον) ότι οι ασφαλιστικές είναι τα μεγαλύτερα λαμόγια (το μόνο ερώτημα είναι αν βρίσκονται πάνω ή κάτω από τις τράπεζες στη λαμογιά).
Επί του προκειμένου, ωστόσο, και σχετικά μ' αυτό που με ρωτάς, αν το αφήσεις εκεί όλο το βράδυ, και μάλιστα στο ίδιο πάρκινγκ που πριν μερικούς μήνες στο είχαν διαρρήξει και είχαν κλέψει εξοπλισμό (ναι, το είχαν ξανανοίξει στο ίδιο πάρκινγκ, το ίδιο αυτοκίνητο), ζημιά για την οποία αποζημιώθηκες από την ασφαλιστική (έτσι έγινε), αν λοιπόν το αφήσεις στο ίδιο ερημικό και αφύλακτο πάρκινγκ, χωρίς συναγερμό και χωρίς σύστημα εντοπισμού (μιλάμε για αυτοκίνητο 100Κ, όταν πλέον ο κόσμος βάζει συναγερμό και στα παπάκια), τότε υπάρχει το ενδεχόμενο τόσο η ασφαλιστική, όσο και οι δικαστές (την ίδια απόφαση είχε βγάλει και το εφετείο), να αμφισβητήσουν, αν όχι την ειλικρίνεια, τουλάχιστον τη δέουσα προσοχή που πρέπει ο ασφαλισμένος να δείχνει σχετικά με την προστασία του οχήματος (όπως άλλωστε λένε -τα ψιλά γράμματα ΟΚ- των ασφαλιστηρίων συμβολαίων).
Τέσπα, καθώς σού ξανάγραψα, προσωπικά κάτι δεν μου κολλάει στην ιστορία του τύπου αυτού και προφανώς κάτι δεν κόλλησε ούτε στους δικαστές.
Τράπεζες και ασφαλιστικές είναι ένα και τι αυτό. Όλες οι τράπεζες έχουν και από μία ασφαλιστική με άλλο αφμ. Όλα τα υπόλοιπα που γράφεις είναι υποθετικά και αστεία επιχειρήματα. Αν είναι να πατήσουμε σε αυτή τη βάση τότε να κατηγορήσουμε και τον ιδιοκτήτη που δεν πυροβόλησε στον αέρα ή και στα πόδια γύφτους που πλησίασαν την περιοχή στο χιλιόμετρο.
Ούτε υποθετικά είναι, ούτε αστεία. Αποτελούν νομολογία πλέον. (και τα γεγονότα που γράφω έγιναν αποδεκτά ως τεκμήρια στην απόφαση)
Και ότι υπάρχει παραδικαστικό δεν είναι υπόθεση.

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 04 Οκτ 2023, 14:09

.

Κάτι πήρε τ αφτί μου ότι έβγαλαν Νόμο που απαγορεύει να κοιμάσαι μέσα στο αμάξι..... :fp:

Οτι μαλακία τους κατέβει στο σιχαμένο κεφάλι τη κάνουνε Νόμο..... :011:

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

40τακατο της ζωής μ σπατάλησα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 40τακατο της ζωής μ σπατάλησα » 04 Οκτ 2023, 14:13

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε:
04 Οκτ 2023, 13:34
Θυμάμαι Δεκέμβρη του 08, όχι τις 06 αλλά λίγες μέρες μετά που γινόταν ακόμα χαμός εννοείται, πήγαινω προς πολυτεχνείο και έβλεπα παρκαρισμένα ένα audi, μια μερσεντες, μια τζηπαρα, είχε γίνει η πυλη σαλόνι πολυτελών αυτοκινήτων. Μάλιστα μου έλεγαν μετά πως ήρθε ένας τύπος και έλεγε στους πιο μαυρομπαχαλους για ένα πολυτελές που ήταν εκεί δίπλα, καφτε το παιδιά, καφτε το. Μετά υπήρξε μια επιτόπια συνέλευση που αποφάσισε να μην κάνουν τη χάρη του μπουρζουα, αλλά μετά πάνω στην ταραχή της μάχης, ενέδωσαν. Εγω πάντα αναρωτιέμαι βέβαια αν όλοι αυτοί πήραν αποζημίωση, δηλαδή πόσο πειστικό είναι πως πήγες να παρκάρεις την πολυτελή σου μερσεντες έξω από του Γκίνη εν μέσω εξέγερσης; έμεινα πάντα με την απορία.
Εσύ πώς και άκουσες τι λέγανε στην συνέλευση οι μπάχαλοι; περαστικός με ευαίσθητη ακοή; :bored:

Άβαταρ μέλους
Unique

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unique » 04 Οκτ 2023, 14:21

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
04 Οκτ 2023, 14:09
.

Κάτι πήρε τ αφτί μου ότι έβγαλαν Νόμο που απαγορεύει να κοιμάσαι μέσα στο αμάξι..... :fp:

Οτι μαλακία τους κατέβει στο σιχαμένο κεφάλι τη κάνουνε Νόμο..... :011:

.
Kαι για αυτό οι περισσότεροι νόμοι είναι περασμένοι εκεί που δε γράφει το μελάνι. :smt005::smt005:
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.

Θάνος Τζήμερος.

Άβαταρ μέλους
Exodus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Exodus » 04 Οκτ 2023, 14:24

Ναι, τι εννοούμε, σε μη ασφαλές μέρος; Είμαι πολύ περίεργος να μάθω πού το είχε παρκάρει.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 04 Οκτ 2023, 14:36

40τακατο της ζωής μ σπατάλησα έγραψε:
04 Οκτ 2023, 14:13
Εσύ πώς και άκουσες τι λέγανε στην συνέλευση οι μπάχαλοι; περαστικός με ευαίσθητη ακοή; :bored:
Δεν άκουσε τις διεργασίες. Για την απόφαση ενημερώθηκα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 40τακατο της ζωής μ σπατάλησα » 04 Οκτ 2023, 14:37

04 Οκτ 2023, 14:36
Ήσουν με την μολότοφ στο χέρι και περίμενες;

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 04 Οκτ 2023, 14:39

04 Οκτ 2023, 14:37

Εγώ ήμουν πιο βετεράνος μπάχαλος, άφηνα τη νεολαία να ξεδωσει.

Άβαταρ μέλους
lonelyrider
Phorum.gr user: lonelyrider

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lonelyrider » 04 Οκτ 2023, 14:48

Να αγόραζε ο κύριος και εξωτερικούς προβολείς σαν αυτούς στις συναυλίες για να φωτίζει το οχημα του στους σκοτεινούς χώρους.
Αμαν πια εσείς οι νεοέλληνες ολα τζαμπα τα θελετε.
Κι αυτοί στις ασφαλιστικές εχουν παιδακια να θρεψουν οι δυσμοιροι.
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)

Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 04 Οκτ 2023, 14:56

hades έγραψε:
04 Οκτ 2023, 09:17
Λογική απόφαση .ΜΙλάμε άφησε σε χώρο μη περιφραγμένο 1.5 χλμ έξω από οικισμό χωρίς συναγερμό ή gps και χωρίς φωτα το όχημα που ήδη είχε γίνει προσπάθεια παραβίασης .Ενα όχημα με αξία 90 000

Ασε που κυρίως για δόλο μου μυρίζει η φάση .Εξαφανίζουμε το όχημα και ζητάμε την αποζημίωση. Στην Κρήτη πχ τα θάβουν . Τουλάχιστον αυτό θα υποπτεύθηκε η εταιρεία.
η ασφαλιστικη αν υποπτευεται απατη πρεπει και να το αποδειξει ... το σκεπτικο της αποφασης δεν δειχνει κατι τετοιο αλλα βασιζεται στα μετρα αυτοπροστασιας του ιδιοκτητη ... με την νεα λογικη οποιοσδηποτε μενει σε αραιοκατηκημενο χωριο η οικισμο δεν θα παιρνει αποζημειωση
η προσοχη μας στο Καστελοριζο

axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 04 Οκτ 2023, 15:57

nostromos έγραψε:
04 Οκτ 2023, 14:56
hades έγραψε:
04 Οκτ 2023, 09:17
Λογική απόφαση .ΜΙλάμε άφησε σε χώρο μη περιφραγμένο 1.5 χλμ έξω από οικισμό χωρίς συναγερμό ή gps και χωρίς φωτα το όχημα που ήδη είχε γίνει προσπάθεια παραβίασης .Ενα όχημα με αξία 90 000

Ασε που κυρίως για δόλο μου μυρίζει η φάση .Εξαφανίζουμε το όχημα και ζητάμε την αποζημίωση. Στην Κρήτη πχ τα θάβουν . Τουλάχιστον αυτό θα υποπτεύθηκε η εταιρεία.
η ασφαλιστικη αν υποπτευεται απατη πρεπει και να το αποδειξει ... το σκεπτικο της αποφασης δεν δειχνει κατι τετοιο αλλα βασιζεται στα μετρα αυτοπροστασιας του ιδιοκτητη ... με την νεα λογικη οποιοσδηποτε μενει σε αραιοκατηκημενο χωριο η οικισμο δεν θα παιρνει αποζημειωση
Και σε οποιου το σπιτι ειναι κοντα σε ρεμα, σε χαμηλο υψομετρο, κλπ κλπ.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 40τακατο της ζωής μ σπατάλησα » 04 Οκτ 2023, 16:08

04 Οκτ 2023, 14:39

Άρα συμμετείχες σε μπάχαλα;

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 04 Οκτ 2023, 16:23

04 Οκτ 2023, 16:08
04 Οκτ 2023, 14:39

Άρα συμμετείχες σε μπάχαλα;
Εννοείται. Υπήρξε πλήρης αναφορά στο παλαιό φόρουμ, αλλά τα πειστήρια χάθηκαν.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών