student έγραψε: ↑04 Οκτ 2023, 20:10
Να ομολογήσω στην ομήγυρη ότι έχω και κάποια προσωπική εμπειρία από παρόμοια κατάσταση...
το κορίτσι μου σε μια παρόμοια κατάσταση μεγάλωσε (χωρίς φυσική βία αλλά η λεκτική και η ψυχολογική από τον "μην τα πάρω και τρελαθώ δεν υπολογίζω τίποτα" απολύτως παρόμοια). Υπό μόνιμο καθεστώς φόβου και αγωνίας μην πει τη λάθος λέξη αυτή ή η μάνα της και ξεσπάσει ο bullys πατέρας.
Απο τη μεριά της η επιλογή ήταν να φύγει όσο πιο μακρυά με την πρώτη ευκαιρία (φοιτήτρια) και να μην ξαναπατήσει ποτέ πίσω στο νησί...
Έλα ομως που τα φερε έτσι η ζωή που γυρίσαμε φρεσκοπαντρεμένοι να μείνουμε σε διπλανά σπίτια!!! Και ο bully να δείτε χαρά και ταξίματα και σορόπια και μέλωμα ότι θα είναι δίπλα μας, και θα στηρίξει όσο μπορεί γιατί η ζωή έχει δυσκολίες και θα χρειαστεί χρόνος στη νέα αρχή...κλπ κλπ...παπαριές.
Δεν άργησε φυσικά η πρώτη στραβή και ο πρώτος τσαμπουκάς με τον γαμπρό και τον μπαμπά δυνάστη... που αντί να στηρίξει (ψυχολογικά, δεν του ζήτησε κανείς λεφτά) βρήκε νωρίς νωρίς ευκαιρία να ζητήσει λόγο και να ασκήσει εξουσία στο σπίτι της κόρης του...
Όλα παίχτηκαν σε μια ζαριά (όπως συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις), σε ένα raise και σε ένα all in. Όταν όμως σηκώθηκα στην κορύφωση του τσαμπουκά λέγοντας στη γυναικάρα μου "κατέβα τώρα σπίτι και ξεκίνα να μαζεύεις, αύριο φεύγουμε"...το κορίτσι απλά...σηκώθηκε....
Δέκα λεπτά μετά ήρθε η πεθερά σαν επίσημος απεσταλμένος του δυνάστη να ζητήσει κλαίγοντας συγνώμη.
20 χρόνια πέρασαν, τα πράγματα παραμένουν σταθερά στα ξεκάθαρα ζύγια και όριά τους που χαράχτηκαν στην πέτρα. Το μήνυμα στάλθηκε νωρίς και ξεκάθαρα, στερεοφωνικά. Μαζέψου γιατί δεν σε παίρνει.Αυτά που ήξερες να τα ξεχάσεις. Εδώ είναι άλλο σπίτι και άλλος κάνει κουμάντο. Και δεν στάλθηκε φυσικά από εμένα αλλά από τον αρμόδιο...την κόρη του. Μόλις αυτή του έσκασε σιωπηλά τη ροχάλα στη μάπα... ο λύκος έγινε αρνάκι.
Όταν το ζευγάρι έχει μία ενιαία και ξεκάθαρη θέση και δεν χωράει στη μέση δάκτυλος τρίτου, όλα πηγαίνουν καλά και θα σταθούν στέρεοι ό,τι και να κατεβάσει το βουνό.
Έτσι και το ζευγάρι σπάσει για να ικανοποιήσει ο ένας από τους δύο τον οποιοδήποτε τρίτο... το σπίτι θα καταρρεύσει. imho πάντα.
ΥΓ. Πάσα βασιλεία διαιρεθείσα καθ' εαυτής ερημούται, και οίκος διαιρεθείς καθ' εαυτού πίπτει.