ERASMUS
ERASMUS
Δε ξερω που αλλου να το βάλω γιαυτο και το βάζω εγώ.
Το σκεφτόμουν χθες που μου έλεγε συνάδελφος πως ο γιός του θέλει να πάει σε κάτι τέτοιο(δε ξέρω αν το λένε ακομη έτσι) και να τους παρατήσει ενώ εδω πνίγονται στη δουλειά.
Προσφέρει κάτι αυτο το πράγμα ή απλά είναι έξι μήνες διακοπές;
Μαυτά και μαυτά θυμήθηκα μια δόση που ήθελα και εγώ να πάω αλλά δεν.
Τι παίζει με αυτή τη φάση;
Το σκεφτόμουν χθες που μου έλεγε συνάδελφος πως ο γιός του θέλει να πάει σε κάτι τέτοιο(δε ξέρω αν το λένε ακομη έτσι) και να τους παρατήσει ενώ εδω πνίγονται στη δουλειά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Re: ERASMUS
Άρα αν ο γονιός πει
"Κόψε τις μλκιες , εδω έχουμε δουλειά, ας πάνε οι χαραμοφάηδες", δε θα έχει και πολύ άδικο.
"Κόψε τις μλκιες , εδω έχουμε δουλειά, ας πάνε οι χαραμοφάηδες", δε θα έχει και πολύ άδικο.
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Αυτή τη στιγμή ο μεγάλος μου (τριτοετής στο Πολυτεχνείο) βρίσκεται με Erasmus στη Σουηδία.
Η εμπειρία αξίζει τον κόπο.
Αξίζει και ως μαθησιακή εμπειρία (για όσους επιλέγουν με προσοχή πού θα πάνε και με ποια συναφή διδασκόμενα μαθήματα) αλλά κυρίως ως εμπειρία ζωής.
Πάντως, από τις κινήσεις της προπληρωμένης κάρτας που του έχω, βλέπω ότι συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου
Η εμπειρία αξίζει τον κόπο.
Αξίζει και ως μαθησιακή εμπειρία (για όσους επιλέγουν με προσοχή πού θα πάνε και με ποια συναφή διδασκόμενα μαθήματα) αλλά κυρίως ως εμπειρία ζωής.
Πάντως, από τις κινήσεις της προπληρωμένης κάρτας που του έχω, βλέπω ότι συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου

Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
- Awesomatic
- Phorum.gr user: Awesomatic
Αν ο γιος σκοπεύει να δουλέψει οπουδήποτε αλλού στη ζωή του εκτός από την οικογενειακή επιχείρηση να πάει οπωσδήποτε.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Προσφέρει κάτι παραπάνω απο το να πιάσεις δουλειά εδώ στον τόπο σου και να μένεις σπίτι σου;Awesomatic έγραψε: ↑05 Οκτ 2023, 10:41Αν ο γιος σκοπεύει να δουλέψει οπουδήποτε αλλού στη ζωή του εκτός από την οικογενειακή επιχείρηση να πάει οπωσδήποτε.
Εννοώ προσφέρει κάτι στο βιογραφικό σου πέρα απο την εμπειρία να ζεις σε ένα ξένο κράτος. Δε το υποτιμώ βέβαια, γαμω τις εμπειρίες θα είναι, αλλά για τον πολύ κόσμο παραείναι πολυτέλεια να τα ξύνει ένα εξάμηνο.
- Υδράργυρος
Καλή εμπειρία είναι. Ανοίγουν τα μυαλά. Ας δει και κάτι διαφορετικό και καλύτερο πριν πέσει με τα μούτρα στη δουλειά και σταματήσει οριστικά η εξέλιξή του
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Εγω που πήγα Γαλλία πάντως, καλά ήταν. Ηταν η πρωτη μου επίσημη μουλτικούλτουραλ επαφή με αλλα άτομα, και μονο καλό μου έκανε.
Και Σαρδηνία πήγα ως φιλοξενούμενος για λιγες μερες όμως, να δω φίλο μου που ηταν εκει με ερασμους.
Γενικα ειναι μια καλή εμπειρία και χρήσιμη, αν φυσικά εισαι συνετό και συνειδητοποιημένο άτομο και όχι πάρταλος.
Ο μπαμπάκας να κοιτάξει να βρει κανενα υπάλληλο αν "πνιγεται" στη δουλειά, να συμβάλλει και στη μείωση της ανεργιας, και να αφήσει το παιδι να ανοίξει τα δικά του φτερά.
Αυτός ο ελ κατσικογαμαίος παραλογισμός τύπου "οφείλεις να ακολουθήσεις τη δουλειά του μπαμπά", ειναι κατάντια και κάποτε πρέπει να σταματήσει, είτε μιλάμε για βιομήχανο που θελει και το γιο του βιομήχανο είτε για κλειδαρά που θελει το γιο του ως "συνέχειά του" στο 2χ3 κλειδαράδικο που εχει.
Ας σταματήσει επιτέλους αυτο, γιατί τις ικανότητες τις δικιές σου ως επιχειρηματία/μάστορα κτλ, δεν ειναι καθολου σιγουρο ότι θα τις έχει και ο γιος σου (συνήθως Δεν τις έχει). Πράγμα που συνηθως οδηγεί εν καιρώ στο να πιστολιάζει το παιδι ολοκληρη την επιχειρηση, να τη γεμίζει χρέη και να τη φαλιρίζει. Απειρα τα παραδείγματα που ξερω και ακουω καθε μερα.
Το μονο που μπορεί να κανει ο πατέρας, ειναι να πείσει το παιδι του οτι "εδω εχω εγώ μια στρωμένη δουλειά, που αν θες να σου μαθω κι εσενα 5-6 πραγματακια και μπορεις να την τρέχεις μονος σου, δεν θα πεινασεις ποτέ". Μόνο έτσι, όχι εξαναγκαστικά και εκβιαστικά. Και αν το παιδι θέλει, τότε εχει καλώς.
Αν στην παραπάνω περίπτωση, το παιδι είχε όρεξη να ασχοληθεί με τη δουλειά του πατέρα του, τότε ουτε που θα τα σκεφτόταν τα ερασμους και τις ερασμίες. Αλλά απ'οτι βλέπω, μάλλον το αντίθετο παρατηρώ, ίσως και να θελει να ξεφύγει.
Και Σαρδηνία πήγα ως φιλοξενούμενος για λιγες μερες όμως, να δω φίλο μου που ηταν εκει με ερασμους.
Γενικα ειναι μια καλή εμπειρία και χρήσιμη, αν φυσικά εισαι συνετό και συνειδητοποιημένο άτομο και όχι πάρταλος.
Ο μπαμπάκας να κοιτάξει να βρει κανενα υπάλληλο αν "πνιγεται" στη δουλειά, να συμβάλλει και στη μείωση της ανεργιας, και να αφήσει το παιδι να ανοίξει τα δικά του φτερά.
Αυτός ο ελ κατσικογαμαίος παραλογισμός τύπου "οφείλεις να ακολουθήσεις τη δουλειά του μπαμπά", ειναι κατάντια και κάποτε πρέπει να σταματήσει, είτε μιλάμε για βιομήχανο που θελει και το γιο του βιομήχανο είτε για κλειδαρά που θελει το γιο του ως "συνέχειά του" στο 2χ3 κλειδαράδικο που εχει.
Ας σταματήσει επιτέλους αυτο, γιατί τις ικανότητες τις δικιές σου ως επιχειρηματία/μάστορα κτλ, δεν ειναι καθολου σιγουρο ότι θα τις έχει και ο γιος σου (συνήθως Δεν τις έχει). Πράγμα που συνηθως οδηγεί εν καιρώ στο να πιστολιάζει το παιδι ολοκληρη την επιχειρηση, να τη γεμίζει χρέη και να τη φαλιρίζει. Απειρα τα παραδείγματα που ξερω και ακουω καθε μερα.
Το μονο που μπορεί να κανει ο πατέρας, ειναι να πείσει το παιδι του οτι "εδω εχω εγώ μια στρωμένη δουλειά, που αν θες να σου μαθω κι εσενα 5-6 πραγματακια και μπορεις να την τρέχεις μονος σου, δεν θα πεινασεις ποτέ". Μόνο έτσι, όχι εξαναγκαστικά και εκβιαστικά. Και αν το παιδι θέλει, τότε εχει καλώς.
Αν στην παραπάνω περίπτωση, το παιδι είχε όρεξη να ασχοληθεί με τη δουλειά του πατέρα του, τότε ουτε που θα τα σκεφτόταν τα ερασμους και τις ερασμίες. Αλλά απ'οτι βλέπω, μάλλον το αντίθετο παρατηρώ, ίσως και να θελει να ξεφύγει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vantono την 05 Οκτ 2023, 10:53, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
-
Δεν υπάρχει στάνταρ απάντηση. Εξαρτάται από τι φοιτητής είναι ήδη. Άλλος μπορεί να αξιοποιήσει και την πιο άκυρη εμπειρία για να ανοίξει πόρτες ή να αποκλείσει επιλογές. Και κανονικά βάση δεδομένων δεν είναι άκυρη εμπειρία το Εράσμους, άλλο τι έχει καταλήξει να θεωρείται. Ακόμα και οι διακοπές αν είναι στρατηγικά τοποθετημένες στο κατάλληλο χρονικό σημείο της ζωής σου, μπορεί να σου δώσουν ώθηση μετά. Οπότε το θέμα είναι τι δείγματα έχει δώσει ως τώρα. Αν δεν έχει δώσει κανένα δείγμα λόγω μικρού εξαμήνου, οι συνειρμοί είναι λογικοί.
Η πρώτη παράγραφος είναι σωστότατηvantono έγραψε: ↑05 Οκτ 2023, 10:50
Η δευτερη δεν ισχύει, οσο και να γουστάρεις τη δουλειά πάντα γουστάρεις πιο πολύ τις διακοπές και μάλιστα αν είναι εξάμηνες.
Μην έχεις και εσυ τη σκέψη που ειχαμε παιδιά σε μικρές τάξεις, πως ο δάσκαλος θέλει να κάνει όλη μέρα μάθημα.
Μια χαρά ειναι οι διακοπές.
Η ένσταση μου και το περίεργο είναι στο εξάμηνο, πολυς ο χρόνος.
Εμένα μολις το είχα σκεφτεί τότε (αν θυμάμαι σωστά ήταν στο Τάμπερε της Φινλανδίας) δε μου το απέκλεισε, αλλα μου είπε δε θα δω δραχμή για ένα εξάμηνο. Αν έχω τα χρήματα να ανταπεξέλθω, ας κάνω οτι θέλω. Βέβαια δεν ειχα τα χρήματα για έξι μήνες τότε οπότε προτίμησα να δουλέψω και να αλλάξω το αυτοκίνητο μου

Ναι αυτο λίγο πολύ το είπε και ο βαντόνος.40τακατο της ζωής μ σπατάλησα έγραψε: ↑05 Οκτ 2023, 10:50Δεν υπάρχει στάνταρ απάντηση. Εξαρτάται από τι φοιτητής είναι ήδη. Άλλος μπορεί να αξιοποιήσει και την πιο άκυρη εμπειρία για να ανοίξει πόρτες ή να αποκλείσει επιλογές. Και κανονικά βάση δεδομένων δεν είναι άκυρη εμπειρία το Εράσμους, άλλο τι έχει καταλήξει να θεωρείται. Ακόμα και οι διακοπές αν είναι στρατηγικά τοποθετημένες στο κατάλληλο χρονικό σημείο της ζωής σου, μπορεί να σου δώσουν ώθηση μετά. Οπότε το θέμα είναι τι δείγματα έχει δώσει ως τώρα. Αν δεν έχει δώσει κανένα δείγμα λόγω μικρού εξαμήνου, οι συνειρμοί είναι λογικοί.
Παίρνουν κάτι ψιλά απο φράγκα αν δε κάνω λάθος. Δε νομίζω όμως πως βγαίνει η όλη φάση
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Δεν είχε δραχμή να δώσει ο πατέρας και το είπε αυτό;
Διότι εάν έχεις δραχμή και το λες αυτό στο παιδί σου, χέστα...

Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
-
Αν δεν παίζει οικονομικό ας το στείλει το παιδί . Δλδ με ένα εξάμηνο σώζεται η δουλειά; Εμπειρία είναι να του πεις .Για δουλειά θα δουλεύει μια ζωή .Ερμής έγραψε: ↑05 Οκτ 2023, 10:29Δε ξερω που αλλου να το βάλω γιαυτο και το βάζω εγώ.
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
Απο όσο ξέρω, δεν ήμασταν άνετοι αέρα πατέρα, αλλά νομίζω είχε.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: ↑05 Οκτ 2023, 11:02Δεν είχε δραχμή να δώσει ο πατέρας και το είπε αυτό;
Διότι εάν έχεις δραχμή και το λες αυτό στο παιδί σου, χέστα...
Γιατί χέστα; Σκληρό μέν, αλλά τώρα που το σκέφτομαι δεν ηταν και κάτι το φοβερό*, ναι οκ γαμάτη εμπειρία, δε λέω, αλλά θέλει και λιγο μέτρο.
*μη σου πω σε κάποια θέματα ήταν και για καλό.
Οικονομικά είναι πένα, απο εκεί και πέρα του είπα τι μου ειχαν πει και εμένα, συν την άποψη μου.hades έγραψε: ↑05 Οκτ 2023, 11:05Αν δεν παίζει οικονομικό ας το στείλει το παιδί . Δλδ με ένα εξάμηνο σώζεται η δουλειά; Εμπειρία είναι να του πεις .Για δουλειά θα δουλεύει μια ζωή .Ερμής έγραψε: ↑05 Οκτ 2023, 10:29Δε ξερω που αλλου να το βάλω γιαυτο και το βάζω εγώ.
Δε νομίζω οτι τον επηρέασα ιδιαίτερα και στο να τον αφήσει να πάει

Η προσωπική μου άποψη ειναι οτι αν ηταν για ένα μήνα τότε θα ημουν φανατικα υπερ. Για εξάμηνο είναι too much, απο τη στιγμή που έχεις αποφασίσει πως θες να αναλάβεις σημαντικό τομέα της δουλειάς σου. Δηλαδή σε ποια δουλειά εκτος της οικογενειακή θα μπορούσες να πεις
"Μάγκες 6 μηνάκια μπουλο, θα τα πουμε άφτερ";
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Αυτό ακριβώς.40τακατο της ζωής μ σπατάλησα έγραψε: ↑05 Οκτ 2023, 10:50Εξαρτάται από τι φοιτητής είναι ήδη. Οπότε το θέμα είναι τι δείγματα έχει δώσει ως τώρα.
Αρκετοί συμφοιτητές του γιου μου δεν είχαν καν τη δυνατότητα να πάνε, λόγω του ότι χρωστούσαν ήδη αρκετά και θα έμεναν κι άλλο "πίσω" αν πήγαιναν Erasmus. Πρέπει σχεδόν να μη χρωστάς τίποτα από μαθήματα για να πεις ότι οκ πάω Erasmus.