Νταξ δεν εχει διαφορα αφου το δωρο θα το κανεις ετσι και αλλιως.Μη-γυφτια θα ηταν να γραφει το προκλητηριο οτι δεν θα δεχτουν δωρα.Δεν το εχω δει ποτε

Νταξ δεν εχει διαφορα αφου το δωρο θα το κανεις ετσι και αλλιως.Μη-γυφτια θα ηταν να γραφει το προκλητηριο οτι δεν θα δεχτουν δωρα.Δεν το εχω δει ποτε
Philip Mortimer έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:40Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Μπράβο ρε παιδιά, unironically κάνει μπαμ ότι στάζουν σοφία αυτά τα δύο ποστ.GoBack έγραψε: ↑06 Οκτ 2023, 22:58Φιλε το Iban ειναι αν δεν θες να πας.Τους βαζεις εκει τα λεφτα λες οτι εχεις και προβιντ και γλιτωνεις τα κλαπατσιμπαλα.mao mao έγραψε: ↑06 Οκτ 2023, 22:55πάρε φάκελο και βάλε μετρητά. Το κανα μια φορά να δωρίσω με iban ,και στον καθιερωμένο χαιρετισμό του ζευγαριού στο γλέντι όλοι δίναν φάκελο και έγω ένιωθα ο μαλάκας της υπόθεσης.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑06 Οκτ 2023, 22:52Ψιλοσοβαρά ρωτάω, απ' αυτά που λέτε, όντως είναι μαλακία, δε συνηθίζεται;
Άλλο τί θα κάνει ο καθένας άλλο να λες παντρεύομαι και να καλείς κάποιον και να του ανακοινώνεις οτι θες δώρο και μάλιστα να του υποδηλώνεις τον τρόπο ...
Και στα δικά σου btwDwarven Blacksmith έγραψε: ↑06 Οκτ 2023, 23:08Μπράβο ρε παιδιά, unironically κάνει μπαμ ότι στάζουν σοφία αυτά τα δύο ποστ.
Δεν είμαι συγγενής αλλά είναι υφιστάμενη μου η νύφη άρα πρέπει να πάω με 50 σε άσπρο φάκελο, για να πάψουν αυτές οι κακόβουλες φήμες με τα αριστερά αφεντικά. Μου ήρθε και μια ιδέα να πάρω από το Temu ένα κόκκινο φάκελο σαν αυτόν που δίνουν οι Κινέζοι την πρωτοχρονιά, αλλά μπορεί με τον που τον δουν όλοι να περιμένουν ότι θα έχει αρκετά λεφτά για έκδοση Golden Visa.SpoilerShow
Η ουσια ειναι οτι ειτε στο γραψουν ειτε δεν στο γραψουν το δωρο το περιμενουν και θα το παρουν.Δεν χρειαζεται να το φιλοσοφουμε τοσο πολυ αφου το iban διευκολυνει τη διαδικασια.Saturn έγραψε: ↑06 Οκτ 2023, 23:26Άλλο τί θα κάνει ο καθένας άλλο να λες παντρεύομαι και να καλείς κάποιον και να του ανακοινώνεις οτι θες δώρο και μάλιστα να του υποδηλώνεις τον τρόπο ...
Σαφώς το θέμα δώρο γάμου είναι εθιμικό και πρακτικό, δωρίζεις στο ζευγάρι για να το βοηθήσεις στην αρχή της κανούριας του ζωής, δεν είναι οτι το παραβλέπει κανείς αυτό. Αλλά έτερον εκάτερον.
Δεν υπάρχει λόγος, από την άλλη, ούτε να δηλώσεις πως δεν θέλεις δώρο, το δώρο είναι μια κίνηση που την αποφασίζει αυτός που δωρίζει και έχει και αυτό τον ρόλο του και τον λόγο του στην ζωή μας, γενικότερα σαν κίνηση προσφοράς.
Αυτό που θα καταλάβαινα να έλεγε ένα ζευγάρι,για διάφορους λόγους, είναι αντι για δώρο, προσφέρετε ό,τι θέλει ο καθένας σε κάποιο κοινωφελή σκοπό.
Philip Mortimer έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:40Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
έπρεπε να εκτυπώσεις το έμβασμα και να το βάλεις στον φάκελο.
Άλλο να τα δώσεις εσύ τα μετρητά, εφόσον μπορείς και θες, και άλλο να στα ζητάνε
ευχαριστώsharp έγραψε: ↑06 Οκτ 2023, 23:32Και στα δικά σου btwDwarven Blacksmith έγραψε: ↑06 Οκτ 2023, 23:08Μπράβο ρε παιδιά, unironically κάνει μπαμ ότι στάζουν σοφία αυτά τα δύο ποστ.
Δεν είμαι συγγενής αλλά είναι υφιστάμενη μου η νύφη άρα πρέπει να πάω με 50 σε άσπρο φάκελο, για να πάψουν αυτές οι κακόβουλες φήμες με τα αριστερά αφεντικά. Μου ήρθε και μια ιδέα να πάρω από το Temu ένα κόκκινο φάκελο σαν αυτόν που δίνουν οι Κινέζοι την πρωτοχρονιά, αλλά μπορεί με τον που τον δουν όλοι να περιμένουν ότι θα έχει αρκετά λεφτά για έκδοση Golden Visa.SpoilerShow
εχει μεινει απο παλια το όνομα, βαζαμε μια λιστα με καταστήματα στα οποια υπήρχε συνεννόηση για να δεχθουν επιστροφές κλπ, και διαλεγαν απο εκει οι καλεσμένοι πράγματα. Ε μετά εγινε ιβαν κατευθείαν.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑06 Οκτ 2023, 22:42Πήρα μια πρόσκληση για ένα γάμο. Στο κάτω μέρος γράφει:
"Προαιρετική λίστα γάμου: IBAN GRxxxxxxxxxx"
Όταν λέμε λίστα γάμου στην Ελλάδα, δεν εννοούμε λίστα; Απλά βάζεις λεφτά στο λογαριασμό αυτό και τη λίστα την ξέρει μόνο η νύφη κι ο γαμπρός;
Ανάλογα τον γαμπρό ρε παιδί μου. Αν είναι καρδιακός φίλος και είσαι λεφτάς, δίνεις και 1000, του παίρνεις και αμάξι. Αν είναι άνθρωπος που είδες μόνο μια φορά και αυτό από μακριά, μπορείς να δώσεις ό,τι υπολογίζεις ότι ξόδεψαν για το τάισμα σου.NoMoreLice έγραψε: ↑07 Οκτ 2023, 00:09Πολύ επίκαιρο θέμα, μιας και θα ήθελα και εγώ μια γνώμη για το πόσα δίνουμε για συνάδελφο. Και γενικά δηλαδή, αφού είναι έτσι το σύστημα, πώς καθορίζεται το κασέ;
Αν είσαι με εισόδημα κάτω των 15κ το χρόνο, η βασική ταρίφα πάει:
20€ αν είναι γνωστός γνωστού - μακρινός συγγενής κ δεν κάτσεις στο κέντρο
50€ βασική τιμή
100€ αν είναι όντως φίλος
200€ αν είναι κολλητάρι από τα μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού κ τον ξέρεις δεκαετίες
Προς τα πάνω δεν έχει όριο
Χμ, λίγα μου φαίνονται. Ίσως πρέπει να λάβουμε υπόψιν και τον πληθωρισμό. Πλέον με 50 ευρώ παίρνεις 2 γιαούρτια από το σούπερ μάρκετ που λέει ο λόγος.masterridley έγραψε: ↑07 Οκτ 2023, 00:22Ανάλογα τον γαμπρό ρε παιδί μου. Αν είναι καρδιακός φίλος και είσαι λεφτάς, δίνεις και 1000, του παίρνεις και αμάξι. Αν είναι άνθρωπος που είδες μόνο μια φορά και αυτό από μακριά, μπορείς να δώσεις ό,τι υπολογίζεις ότι ξόδεψαν για το τάισμα σου.NoMoreLice έγραψε: ↑07 Οκτ 2023, 00:09Πολύ επίκαιρο θέμα, μιας και θα ήθελα και εγώ μια γνώμη για το πόσα δίνουμε για συνάδελφο. Και γενικά δηλαδή, αφού είναι έτσι το σύστημα, πώς καθορίζεται το κασέ;
Βρήκα μια ωραία απάντηση στο redditΑν είσαι με εισόδημα κάτω των 15κ το χρόνο, η βασική ταρίφα πάει:
50€ βασική τιμή
100€ αν είναι όντως φίλος
200€ αν είναι κολλητάρι από τα μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού κ τον ξέρεις δεκαετίες
Προς τα πάνω δεν έχει όριο