Sos

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
40τακατο της ζωής μ σπατάλησα

Re: Sos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 40τακατο της ζωής μ σπατάλησα » 11 Οκτ 2023, 15:57

Casp έγραψε:
11 Οκτ 2023, 14:52
Η ψυχολόγος δεν μου είπε κάτι επειδή οι πρώτες 3 συναντήσεις είναι για γνωριμία [...] άρχισα να μιλάω χωρίς να σταματάω… Δικαιούμαι 18 συναντήσεις και εννοείται πως θα τις αξιοποιήσω όλες [...] Με έβαλε ραντεβού ξανά σε 2 βδομάδες και σε 3ις, για να τα έχουμε, επειδή απ’ ότι κατάλαβα είναι γενικά κλεισμένη
Ψυχολόγος κασπ:

Casp
Phorum.gr user: Casper

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp » 11 Οκτ 2023, 16:01

ΓΑΛΗ έγραψε:
11 Οκτ 2023, 15:50
Casp έγραψε:
11 Οκτ 2023, 15:42
Antares έγραψε:
11 Οκτ 2023, 15:41
Όπου ακούς για βοήθεια τρέξε μακριά και στείλε τους στο διάολο εκτός και αν πρόκειται για άτομο που ξέρεις ότι θα σε βοηθήσει πραγματικά όπως η γιαγιά σου, αλλά απ' ότι διάβασα δεν ζει πια.
Ακριβώς...

Η γιαγιά μου και ο παππούς μου ήταν τα μόνα άτομα που ένιωθα πραγματικά κοντά μου. Όταν πέθανε ΚΑΙ η γιαγιά μου, ένιωθα πάντα μόνη μου. Μόνο τον δικό μου έχω δίπλα μου ουσιαστικά.
Μόνον όταν μάθεις να στηρίζεσαι στα δικά σου πόδια θα καταλάβεις ποιοι είναι δίπλα σου, ουσιαστικά.

Διαφορετικά με κάθε απώλεια στήριξης (ψυχολογικής ή πρακτικής) θα χάνεις ξανά και ξανά τον εαυτό σου.
Γι' αυτό δεν θέλω βοήθεια από κανέναν.
Αν μοιάζει με την αίσθηση του "είμαι σπίτι" τότε να μείνεις. Όλοι έχουν ένα σπίτι, μωρό μου. Και αυτά τα σπίτια, αξίζουν πάντα τον κόπο ακόμη και αν κάποια στιγμή γκρεμιστούν.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 40τακατο της ζωής μ σπατάλησα » 11 Οκτ 2023, 16:02

Casp έγραψε:
Στα πιο δικά μας τώρα… Με πήρε τηλ η “πεθερά” μου σήμερα [...] Άρχιζα να βιδώνω εγώ [....]Επέμενε τα δικά της, επέμενα και εγώ τα δικά μου και κλείσαμε. Πήρα τον δικό μου μες τα νεύρα, του είπα τι έγινε.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 40τακατο της ζωής μ σπατάλησα » 11 Οκτ 2023, 16:05

Casp έγραψε:
Της λέω, σήμερα θα πάμε να υπογράψουμε για 2αρι σε καλή περιοχή ΕΝΤΟΣ της πόλης.
Προς ποιο σημείο η περιοχή;

Casp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp » 11 Οκτ 2023, 16:07

40τακατο της ζωής μ σπατάλησα έγραψε:
11 Οκτ 2023, 16:05
Casp έγραψε:
Της λέω, σήμερα θα πάμε να υπογράψουμε για 2αρι σε καλή περιοχή ΕΝΤΟΣ της πόλης.
Ναι, τρελάθηκα να γράψω σε ποιά περιοχή (θα) μένω νομίζεις.
Αν μοιάζει με την αίσθηση του "είμαι σπίτι" τότε να μείνεις. Όλοι έχουν ένα σπίτι, μωρό μου. Και αυτά τα σπίτια, αξίζουν πάντα τον κόπο ακόμη και αν κάποια στιγμή γκρεμιστούν.

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 11 Οκτ 2023, 16:10

11 Οκτ 2023, 16:02
Casp έγραψε:
Στα πιο δικά μας τώρα… Με πήρε τηλ η “πεθερά” μου σήμερα [...] Άρχιζα να βιδώνω εγώ [....]Επέμενε τα δικά της, επέμενα και εγώ τα δικά μου και κλείσαμε. Πήρα τον δικό μου μες τα νεύρα, του είπα τι έγινε.

:smt005::smt005::smt005::smt005::smt005::smt005::smt005:
SeaHawk έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 11 Οκτ 2023, 16:11

Casp έγραψε:
11 Οκτ 2023, 16:07
Casp έγραψε:
Ρε 'συ. Οι γονείς σου, είναι όπως είναι.
Τα πεθερικά σου είναι κι αυτά γίδια.
Ο Λατρείας απεδείχθη γύφτουλας.
Ε, τί το καλό σου δίνει όλο αυτό?
SeaHawk έγραψε:
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 11 Οκτ 2023, 16:12

11 Οκτ 2023, 15:57
Casp έγραψε:
Η ψυχολόγος δεν μου είπε κάτι επειδή οι πρώτες 3 συναντήσεις είναι για γνωριμία [...] άρχισα να μιλάω χωρίς να σταματάω… Δικαιούμαι 18 συναντήσεις και εννοείται πως θα τις αξιοποιήσω όλες [...] Με έβαλε ραντεβού ξανά σε 2 βδομάδες και σε 3ις, για να τα έχουμε, επειδή απ’ ότι κατάλαβα είναι γενικά κλεισμένη
Ψυχολόγος κασπ:

:smt005::smt005::smt005::smt005::smt005::smt005:
SeaHawk έγραψε:
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 11 Οκτ 2023, 16:16

Casp έγραψε:
11 Οκτ 2023, 16:01
ΓΑΛΗ έγραψε:
Casp έγραψε:
11 Οκτ 2023, 15:42

Ακριβώς...

Η γιαγιά μου και ο παππούς μου ήταν τα μόνα άτομα που ένιωθα πραγματικά κοντά μου. Όταν πέθανε ΚΑΙ η γιαγιά μου, ένιωθα πάντα μόνη μου. Μόνο τον δικό μου έχω δίπλα μου ουσιαστικά.
Μόνον όταν μάθεις να στηρίζεσαι στα δικά σου πόδια θα καταλάβεις ποιοι είναι δίπλα σου, ουσιαστικά.

Διαφορετικά με κάθε απώλεια στήριξης (ψυχολογικής ή πρακτικής) θα χάνεις ξανά και ξανά τον εαυτό σου.
Ισχύει και για τον δικό σου;

Και για να μην παρεξηγούμαι, νομίζω ότι όλη αυτή η φάση λειτούργησε θετικά για να σε ξεκουνήσει από μία παγιωμένη κατάσταση.

Επειδή όμως οι σχέσεις δεν είναι διαμερίσματα που κατοχυρώνονται ως ιδιοκτησίες ή έστω ενοικιαζόμενα με χ διάρκεια, καλό είναι να μη θεωρήσεις ως λύση μία ακόμη φάση εγκλωβισμού. Πάρε τα θετικά στοιχεία αλλά κράτα πάντα κάποιο δικό σου μπακάπ. Τότε και μόνον τότε θα μπορείς να χαρείς πιο χαλαρά όλες τις εκφράσεις "συντροφικότητας".
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Casp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp » 11 Οκτ 2023, 16:18

Μου στέλνει screenshot σήμερα η ξαδέρφη μου από μήνυμα της μάνας μου που της έγραφε πως δεν θα βάλουν το διαμέρισμα πάνω τους αλλά θα το αφήσουν για ένα χρόνο (και βλέπουν) για να το νοικιάζουν. Και ότι ελπίζει να καταλάβω από μόνη μου το λάθος μου ότι ξεφτυλίζομαι με έναν βλάκα.

Με παίρνει μετά η θεία μου τηλέφωνο και μου λέει πως για να άλλαξαν ΤΟΣΟ ΞΑΦΝΙΚΑ γνώμη, μάλλον κάτι τους είπε ο δικηγόρος. Σας έγραψα πως πήγα πριν 2 μέρες από το σπίτι και άφησα στον μπαμπά μου κόπυ της ταυτότητας μου με τον λογιαριασμό του ρεύματος επειδή μου τα ζητούσε άρων άρων να τα έχει την Δευτέρα, και υποψιάστηκα εγώ πως τα ζητάει ο δικηγόρος για να γίνει η μεταφορά κτλ, ή έστω, να ξεκινήσουν οι διαδικασίες (γιατί χωρίς υπογραφή δεν γίνεται). Όντως πρέπει να μίλησαν με τον δικηγόρο, είτε την Δευτέρα, είτε χθες, γιατί το μήνυμα της μάνας μου προς την ξαδέρφη μου ήταν χθες το βράδυ. Η θεία μου μου είπε πως μάλλον ο δικηγόρος θα τους είπε πως δεν μπορούν να το γυρίσουν πάνω τους γιατί μετά θα είναι απάτη και μπορεί να πάνε φυλακή. Εγώ θα πάρω από την κυβέρνηση 20.000 για το διαμέρισμα, επειδή είμαι πρόσφυγας. Και το δικαιούμαι λόγω της αγοράς του διαμερίσματος. Αν το γυρίσουν πάνω τους και εγώ πάρω αυτά τα χρήματα, θα είναι απάτη. Αυτά μου έλεγε η θεία μου, και ότι ο μπαμπάς μου θα φοβάται μην χάσει την δουλειά του ή να καταλήξει φυλακή. Και ότι δεν γίνεται να άλλαξαν γνώμη τόσο σύντομα και μάλλον αυτός θα είναι ο λόγος. Ξέρω σίγουρα όμως ότι θα μίλησαν με δικηγόρο είτε χθες είτε προχθές.

Ούτως ή άλλως, για μένα δεν αλλάζει τίποτα. Αλλάζει το ότι αν δεν υπογράψω κάτι (που αν δεν μπορούν να το γυρίσουν πάνω τους γι’ αυτό ή άλλο λόγο, δεν θα μου φέρουν κάποιο χαρτί να υπογράψω όταν τους δώσω τα κλειδιά), δεν θα μπορώ να πάρω τα λεφτά που έδωσα εγώ γι’ αυτό το σπίτι, γιατί θεωρητικά θα είναι ακόμα γραμμένο πάνω μου. Είπα και στην θεία μου πως δεν πρόκειται να ξαναπατήσω το πόδι μου εκεί μέσα και ότι ουσιαστικά αλλά και πρακτικά, θα είναι δικό τους πλέον.

Άβαταρ μέλους
ksk
Phorum.gr user: ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 11 Οκτ 2023, 16:22

Με κάποιο τρόπο θα επιδιώξουν να μάθουν την νέα σου διεύθυνση.
Παρατηρητής...

Casp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp » 11 Οκτ 2023, 16:22

ΓΑΛΗ έγραψε:
11 Οκτ 2023, 16:16
Casp έγραψε:
11 Οκτ 2023, 16:01
ΓΑΛΗ έγραψε:

Ισχύει και για τον δικό σου;

Και για να μην παρεξηγούμαι, νομίζω ότι όλη αυτή η φάση λειτούργησε θετικά για να σε ξεκουνήσει από μία παγιωμένη κατάσταση.

Επειδή όμως οι σχέσεις δεν είναι διαμερίσματα που κατοχυρώνονται ως ιδιοκτησίες ή έστω ενοικιαζόμενα με χ διάρκεια, καλό είναι να μη θεωρήσεις ως λύση μία ακόμη φάση εγκλωβισμού. Πάρε τα θετικά στοιχεία αλλά κράτα πάντα κάποιο δικό σου μπακάπ. Τότε και μόνον τότε θα μπορείς να χαρείς πιο χαλαρά όλες τις εκφράσεις "συντροφικότητας".
Τι εννοείς; Δεν θα είναι βοήθεια να μοιραζόμαστε τα έξοδα της κοινής ζωής. Ο καθένας μας έχει την δουλειά του και μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνος του. Εξάλλου ποτέ δεν ζήτησα λεφτά από τους γονείς μου. Κάθε μήνα έβαζα στην άκρη 600 ευρώ μίνιμουμ για το διαμέρισμα, για 2.5 χρόνια. Απλά δεν είχα να πληρώσω ενοίκιο. Ε με όσα έβαζα στην άκρη θα πληρώνουμε ενοίκιο και έξοδα υπεραγοράς. Σε κάποια φάση που θα δούμε πώς θα πάει, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και οικονομία για να μαζέψουμε λίγα λεφτά.

Δεν θέλω γενικά να εξαρτώμαι από κανέναν. Ακόμα και αν σε κάποια φάση χωρίσουμε, ειλικρινά το λέω, προτιμώ να την βγάζω κάθε μέρα με μακαρόνια και να κλειστώ στο σπίτι, παρά να ζητήσω βοήθεια από τους γονείς μου.

Casp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp » 11 Οκτ 2023, 16:22

ksk έγραψε:
11 Οκτ 2023, 16:22
Με κάποιο τρόπο θα επιδιώξουν να μάθουν την νέα σου διεύθυνση.
Το ξέρω. Γι' αυτό και δεν θα το ξέρει κανείς.

Casp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp » 11 Οκτ 2023, 16:23

Kauldron έγραψε:
11 Οκτ 2023, 16:11
Casp έγραψε:
11 Οκτ 2023, 16:07

Ρε 'συ. Οι γονείς σου, είναι όπως είναι.
Τα πεθερικά σου είναι κι αυτά γίδια.
Ο Λατρείας απεδείχθη γύφτουλας.
Ε, τί το καλό σου δίνει όλο αυτό?
Δεν αποδείχτηκε γύφτουλας. Του είχα μιλήσει και τα ξεκαθαρίσαμε. Ειδικά τώρα, δεν μπορεί καν να είναι. Αν ήταν να κάνει πίσω, θα έκανε μέχρι τώρα. Δεν θα ήθελε αμάν αμάν να φύγουμε, και σήμερα κιόλας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 40τακατο της ζωής μ σπατάλησα » 11 Οκτ 2023, 16:24

Casp έγραψε:
Και το παραπάνω, όντως το απέδειξε σήμερα. Ήθελε η άλλη να της δώσουμε προκαταβολή ένα ενοίκιο και μαζί με την προκαταβολή ήθελε να της δώσουμε και το ενοίκιο του Οκτώβρη. Πρώτον, έχουμε ήδη 11 του μήνα, δεύτερον, μέχρι να μετακομήσουμε όλα μας τα πράγματα και να είμαστε έτοιμοι για εγκατάσταση θα θέλουμε μια βδομάδα, και τρίτον, ήξερε πως έχουμε κάπου να μείνουμε μέχρι τέλος του μήνα και θα εγκατασταθούμε από 1η του νέου μήνα. Και ο δικός μου μου έλεγε πως δεν τον νοιάζει, να πάμε τώρα να ησυχάσουμε κτλ. Ε εγώ της μίλησα της άλλης και της είπα να υπογράψουμε, να δώσουμε προκαταβολή και να δώσουμε το ενοίκιο ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΗ στις 23 του Οκτώβρη, όταν μας δώσει τα κλειδιά του διαμερίσματος (ζήτησα μια βδομάδα για να μπορούμε να μετακομίσουμε άνετα). Ε το δέχτηκε γιατί της είπα ότι έχουμε κάπου να μείνουμε και ότι 1η του μήνα θα εγκατασταθούμε εκεί. Τον δικό μου όχι μόνο δεν τον ένοιαζε να δώσουμε άδικα ακόμα ένα ενοίκιο, αλλά με πίεζε κιόλας για να πάρουμε ΣΗΜΕΡΑ τα κλειδιά στα χέρια μας. Τόσο πολύ δεν αντέχει άλλο εκεί μέσα με αυτή την συμπεριφορά και με ό,τι τραβήξαμε.
Αν το συμβόλαιο έχει ημερομηνία έναρξης σήμερα, έπρεπε να δώσεις τα 2/3 του Οκτώβρη. Ακόμα και αν δουλεύετε και οι δύο, 12 μέρες έως τις 23 είναι πολλές για να βρείτε μια καλή μεταφορική και να έχετε προαμπαλάρει κάποια πράγματα (ούτως η άλλως τα χοντρά, τα αμπαλάρουν αυτοί). Εξάλλου τα ψιλά τα παίρνατε άμεσα λίγα λίγα και με δύο αμάξια, για να γλιτώσεις από κόστος. Επομένως ναι, όσο πιο γρήγορα έπαιρνες τα κλειδιά τόσο καλύτερα. Επίσης έχεις υπογράψει για ένα σπίτι που δεν έχει δει με την ησυχία σου (όχι γιατί είσαι χαζή, αλλά από την βιασύνη της πρώτης φοράς). Καλύτερα να είχες κλειδιά και να έβλεπες άμεσα και λεπτομέρειες και οτιδήποτε μπορεί να είναι βλάβη ή μη λειτουργικό, ώστε να διορθωθεί άμεσα ή να προβλεφτεί ότι δεν φέρεις ευθύνη εσύ (αν δεν υπαρχει στο συμβόλαιο, να υπάρχει τουλάχιστον κάπου σε γραπτή σας επικοινωνία). Ιδιωτικό συμφωνητικό έκανες μαζί με το συμβόλαιο του τάξις; Δεν ξέρω την αγγλοαραβική νομοθεσία αλλά εδώ το πρώτο συμβόλαιο όση διαρκεια και αν αναφέρει, ουσιαστικά ως προς την Δικαιοσύνη θεωρείται τριετές. Ο δικός σου (πρώην γλυκούλης) ενθουσιάστηκε μόνο λεκτικως ή έβαλε και χέρι στην τσεπην του;

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών