και γι αυτό,...
και γι αυτό

Νομίζω είναι λάθος η εξομοίωση των φιλοπόλεμων με τους μάχιμους. Είναι άλλο το συνεχές πάθος για επίθεση και άλλο η ικανότητα/διάθεση για άμυνα.
ουδεις;ΓΑΛΗ έγραψε: ↑16 Οκτ 2023, 11:02Νομίζω είναι λάθος η εξομοίωση των φιλοπόλεμων με τους μάχιμους. Είναι άλλο το συνεχές πάθος για επίθεση και άλλο η ικανότητα/διάθεση για άμυνα.
Και φυσικά ουδείς αντιλαμβάνεται σήμερα τις πολεμικές φάσεις ως σκηνές κινηματογραφικής ταινίας, όπου οι καλοί ξαπλώνουν κάτω έναν κακό ανά δευτερόλεπτο, πάντα με μουσική υπόκρουση.
Ασέβαστος έγραψε: ↑16 Οκτ 2023, 12:38ουδεις;ΓΑΛΗ έγραψε: ↑16 Οκτ 2023, 11:02Νομίζω είναι λάθος η εξομοίωση των φιλοπόλεμων με τους μάχιμους. Είναι άλλο το συνεχές πάθος για επίθεση και άλλο η ικανότητα/διάθεση για άμυνα.
Και φυσικά ουδείς αντιλαμβάνεται σήμερα τις πολεμικές φάσεις ως σκηνές κινηματογραφικής ταινίας, όπου οι καλοί ξαπλώνουν κάτω έναν κακό ανά δευτερόλεπτο, πάντα με μουσική υπόκρουση.
γω σου λεω οτι οι μισοι νομιζουν οτι θα κανουν και μαχες σωμα με σωμα. εννοειται με μουσικη υποκρουση, και με ηχο σε καθε φαπα που πεφτει, σαν ταινια καρατε.
Στην Ελλάδα έχουμε πολλές περιπτώσεις βίαιων εγκλημάτων και φυσικά υπήρχαν και υπάρχουν όλα τα είδη εγκλήματος.Scouser έγραψε: ↑16 Οκτ 2023, 00:10Δεν υπάρχει στην καθημερινότητά μας αυτό το πράγμα, όπως υπάρχει πχ στην καθημερινότητα του Βραζιλιάνου ή του Νιγηριανού ή του Αμερικανού ή του Ρώσου. Ο φόνος στην Ελλάδα για οποιονδήποτε λόγο έχει τεράστια απαξία, εδώ βλέπεις ότι ακόμα και σε προφανείς περιπτώσεις νόμιμης άμυνας, συχνά υπάρχει δυσπιστία ή κατακραυγή.
Τα στοιχεία άλλα δείχνουν: https://worldpopulationreview.com/count ... by-countryrunner έγραψε: ↑17 Οκτ 2023, 20:21Στην Ελλάδα έχουμε πολλές περιπτώσεις βίαιων εγκλημάτων και φυσικά υπήρχαν και υπάρχουν όλα τα είδη εγκλήματος.Scouser έγραψε: ↑16 Οκτ 2023, 00:10Δεν υπάρχει στην καθημερινότητά μας αυτό το πράγμα, όπως υπάρχει πχ στην καθημερινότητα του Βραζιλιάνου ή του Νιγηριανού ή του Αμερικανού ή του Ρώσου. Ο φόνος στην Ελλάδα για οποιονδήποτε λόγο έχει τεράστια απαξία, εδώ βλέπεις ότι ακόμα και σε προφανείς περιπτώσεις νόμιμης άμυνας, συχνά υπάρχει δυσπιστία ή κατακραυγή.
Φυσικά και βλέπουμε συχνά, ειδικά στις επαρχίες, επίλυση προβλημάτων με καραμπίνες, μαχαιρια ή ξύλο.
Για τον πληθυσμό της χώρας, λίγο πάνω από 10 εκ, παρατηρούνται αρκετά και πολύ άγρια εγκλήματα.
Όσον αφορά τις χώρες που προανέφερες, πρόκειται για μεγέθη και πληθυσμούς τεράστιους οι οποίοι δεν συγκρίνονται με την δική μας χώρα.
Οι ΗΠΑ έχουν πάνω από 300 εκ κατοίκους και έκταση όσο όλη η Ευρώπη με διαφορετικές ζώνες ώρας. Λογικό να έχουν 20πλασια εγκλήματα. Οι άλλες τρεις, επίσης πολύ μεγάλες, μαστίζονται και από ακραία φτώχεια. Δεν πρόκειται για βίαιους λαούς αλλά για πολύ φτωχούς ή πολυπληθείς.
παλι πισωπλατη μαχαιρια και καπακια να περιμενουμε οι ηρωικοι μωραιτες;
Το αριστουργημα ειναι το 8, αλλα δεν θα τα χαλασουμε εκει.
Αυτό είναι και δική μου απορία.