Μια νεα λέξη γεννηθηκε στην τεχνικη αργκο?
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Μια νεα λέξη γεννηθηκε στην τεχνικη αργκο?
Πηγα το πρωι το αυτοκινητο στο συνεργειο για κατι θεματα και ακουω τον μάστορα να λεει στον βοηθό του "ρε Μητσο πιάσε εκεινο το φλαφλάρι απο τον πάγκο και ελα να το δουμε αυτο ρε".
Εκει απόρησα. Εχω ακουσει να λενε "ματζαφλάρι", "καβλιτζέκι" και "παπαράκι" αλλα "φλαφλάρι" πρωτη φορά ακουσα να αποκαλουν καποιο εργαλειο/εξάρτημα κτλ.
Δεν εδωσα σημασια μετα γιατι χτυπησε το κινητο μου και απορροφηθηκα με τη συζητηση και το ξέχασα και δεν ειδα και τι επιασε ο βοηθος απο τον παγκο για να καταλαβω εστω τι ειναι το φλαφλάρι.
Το θυμηθηκα προ ολιγου.
Το εχει ακουσει κανεις αλλος? Η υπηρξα μαρτυρας της γενεσεως μια νεας λεξης της τεχνικης αργκο
Εκει απόρησα. Εχω ακουσει να λενε "ματζαφλάρι", "καβλιτζέκι" και "παπαράκι" αλλα "φλαφλάρι" πρωτη φορά ακουσα να αποκαλουν καποιο εργαλειο/εξάρτημα κτλ.
Δεν εδωσα σημασια μετα γιατι χτυπησε το κινητο μου και απορροφηθηκα με τη συζητηση και το ξέχασα και δεν ειδα και τι επιασε ο βοηθος απο τον παγκο για να καταλαβω εστω τι ειναι το φλαφλάρι.
Το θυμηθηκα προ ολιγου.
Το εχει ακουσει κανεις αλλος? Η υπηρξα μαρτυρας της γενεσεως μια νεας λεξης της τεχνικης αργκο
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Re: Μια νεα λέξη γεννηθηκε στην τεχνικη αργκο?
προφανως θα εχουν διαβασει Φλαφη στο πχοροθμ
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- George_V
Επεσα σε κομμουνιστές φαναρτζήδες?

Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
- Dwarven Blacksmith
Αυτοί που επαναλαμβάνουν την ίδια λέξη δεν έχουν καταλάβει πως δημιουργήθηκαν οι αρχικές.
Κοκοψοψαρο, ψιψιψόνι, πλεπλερόνι, μπιμπιζέλι, χλεχλεδόνι, τζιτζιβέλι, κλπ κάθε φορά καλό είναι να λες άλλο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πεις το ίδιο δυο φορές στη σειρά εκτός από έλλειψη φαντασίας.
Κοκοψοψαρο, ψιψιψόνι, πλεπλερόνι, μπιμπιζέλι, χλεχλεδόνι, τζιτζιβέλι, κλπ κάθε φορά καλό είναι να λες άλλο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πεις το ίδιο δυο φορές στη σειρά εκτός από έλλειψη φαντασίας.

Κινέζικα φαγητά;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑20 Οκτ 2023, 23:33Αυτοί που επαναλαμβάνουν την ίδια λέξη δεν έχουν καταλάβει πως δημιουργήθηκαν οι αρχικές.
- George_V
Και αυτα τα εχω ακουσει εστω μια φορα. Και πανω κατω ξερω τι σημαινουν στην αργκο.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑20 Οκτ 2023, 23:33Αυτοί που επαναλαμβάνουν την ίδια λέξη δεν έχουν καταλάβει πως δημιουργήθηκαν οι αρχικές.
Αλλα φλαφλάρι πρωτη φορα ακουσα.
γκουγκλ ιζ γιορ φρεντGeorge_V έγραψε: ↑20 Οκτ 2023, 23:27Πηγα το πρωι το αυτοκινητο στο συνεργειο για κατι θεματα και ακουω τον μάστορα να λεει στον βοηθό του "ρε Μητσο πιάσε εκεινο το φλαφλάρι απο τον πάγκο και ελα να το δουμε αυτο ρε".
Το θυμηθηκα προ ολιγου.
https://www.google.com/search?q=%CF%86% ... F%81%CE%B9ΟΥΔΕΝ ΦΛΑΦΛΑΡΙ ΕΝΘΡΕΙΝΕΤΑΙ ΜΩΓΕΡΙΣ ΤΗ ΒΡΕΔΥΣΤΗ ΚΑΙΣΦΕΘΑΙ, ΩΡΛΕ
- Dwarven Blacksmith
Ναι ε; Το πλεπλερόνι και το μπιμπιζέλι τα έφτιαξα επί τόπου.George_V έγραψε: ↑20 Οκτ 2023, 23:35Και αυτα τα εχω ακουσει εστω μια φορα. Και πανω κατω ξερω τι σημαινουν στην αργκο.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑20 Οκτ 2023, 23:33Αυτοί που επαναλαμβάνουν την ίδια λέξη δεν έχουν καταλάβει πως δημιουργήθηκαν οι αρχικές.

- George_V
Σιγουρα εχω ακουσε το ψιψιψονι και κανα δυο αλλα. Τα υπολοιπα μαζι με αυτα που εφτιαξες μπορει να εχω ακουσει κατι παρομοιο η να το μπερδευω με αλλο.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑20 Οκτ 2023, 23:37Ναι ε; Το πλεπλερόνι και το μπιμπιζέλι τα έφτιαξα επί τόπου.George_V έγραψε: ↑20 Οκτ 2023, 23:35Και αυτα τα εχω ακουσει εστω μια φορα. Και πανω κατω ξερω τι σημαινουν στην αργκο.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑20 Οκτ 2023, 23:33Αυτοί που επαναλαμβάνουν την ίδια λέξη δεν έχουν καταλάβει πως δημιουργήθηκαν οι αρχικές.
Αν εδινα σημασια στην τεχνικη αργκο και την κατανοουσα δεν θα ανοιγα το νημα.
Απλα μου εκανε εντυπωση η λεξη που δεν την ειχα ξανακουσει.
- Σιχαμερίων Αθλιοζήλευτος
προχθές άκουσα στο μηχανουργείο ότι τον εξολκέα των μπεκ πετρελαίου τον λένε μαλάκα.
Βούτυρα-Έλαια-Λίπη
Δεν λένε τον εξολκεα μαλακαHunkar Begendi έγραψε: ↑21 Οκτ 2023, 01:39προχθές άκουσα στο μηχανουργείο ότι τον εξολκέα των μπεκ πετρελαίου τον λένε μαλάκα.
Τον τύπο που θα τον πιάσει να του τον φέρει λένε μαλακα
- masterridley
- Phorum.gr user: masterridley
Πρέπει να είναι όντως νεολογισμός γιατί δεν υπάρχει ούτε στο slang.gr, που συλλέγουν τέτοιες λέξεις με μανία
ενώ υπάρχουν όλα τα άλλα ψιψιψονια, ματζαφλαρια, καβλιτσέκια κτλ.
καλό, μ'αρέσει
(George_V ευκαιρία να το προσθέσεις)
ενώ υπάρχουν όλα τα άλλα ψιψιψονια, ματζαφλαρια, καβλιτσέκια κτλ.
καλό, μ'αρέσει
(George_V ευκαιρία να το προσθέσεις)
-
- Phorum.gr user: Pollaplasiastis
α) Πρεπει να ειναι καινουργιο ειδος τραυλισμου που το "π" προφερεται ως "φλ".
β) Νεο ειδος αυτο-λογοκρισιας κ εθελοντικης πολιτικης ορθοτητας, οπου π.χ. σε συνεργειο αποβαλουμε την "τοξικη αντριλα του μηχανικου" κ χρησιμοποιουμε "ελαφρια" αργκω/ παραλλαγμενη κ απαλλαγμενη απο ταμπου του παρελθοντος.
γ) Μαζι με τα καινουργια pronouns, αρχιζουμε να χρησιμοποιουμε καινουργιες βρισιες απο/προς καινουργια genders, για να μην παρεξηγηθουμε ως μη διαλλακτικοι κ ασεβης.
δ) Ο μαστορας δεν ηθελε να καταλαβει ο βοηθος του τι εργαλειο να του φερει ωστε να βρει ευκαιρια να τον καρπαζωσει.
ε) All of the above.
Truth sounds like hate to those who hate truth-- Proverbs 9:7-8
Bacteria is life on Mars but a heartbeat is not life on Earth...
Bacteria is life on Mars but a heartbeat is not life on Earth...
ενας πελατης στο σκαφος μου ειπε the gypsy looks cracked. εμεινα μαλακας μεχρι να καταλαβω για ποιο εξαρτημα μιλαει. μετα σκεφτηκα οτι στα ελληνικα το λεμε σκροφα και κατεληξα οτι η μαστορατζα πρεπει να ειναι ιδιοι σε ολο τον πλανητη. 

To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 54 Απαντήσεις
- 1646 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Rakomelofronas
08 Μαρ 2024, 10:12
-
- 8 Απαντήσεις
- 579 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
12 Μάιος 2023, 19:54
-
-
Νέα δημοσίευση Τι τεχνική εκπαίδευση θέλουμε? Εξαφανίζουν τον τομέα δομικών έργων από τα ΕΠΑΛ
από Ίακχος » 03 Σεπ 2024, 23:07 » σε Αρχιτεκτονική - 2 Απαντήσεις
- 300 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από seismic1
03 Σεπ 2024, 23:19
-
-
- 3 Απαντήσεις
- 369 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Saturn
03 Οκτ 2023, 14:18