Αλλά, τι είχε πει ο Γκουτιέρεζ που προκάλεσε τέτοιο μένος εναντίον του από τους γενοκτόνους του κράτους-απαρτνχάιντ;
Ο Γκουτέρες είχε καταδικάσει τη "φρικτή" και ασυγχώρητη βία της Χαμάς, αλλά σημείωσε ότι η Γάζα "έχει υποστεί 56 χρόνια ασφυκτικής κατοχής" και ότι η ισραηλινή απάντηση στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου ισοδυναμεί με συλλογική τιμωρία των Παλαιστινίων.
"Ανησυχώ βαθύτατα για τις σαφείς παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου που παρακολουθούμε στη Γάζα. Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: Κανένα μέρος σε μια ένοπλη σύγκρουση δεν είναι υπεράνω του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου", δήλωσε ο Γκουτέρες στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Προέτρεψε επίσης σε "άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός" για να διευκολυνθεί η απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, να παρασχεθεί βοήθεια στους πολίτες και να "ανακουφιστεί ο απίστευτος πόνος" στο παλαιστινιακό έδαφος.
Οι εκπρόσωποι του κράτους απαρντχάιντ συνέχισαν απτόητοι:
Η "σοκαριστική" ομιλία του Γκουτέρες αποτελεί απόδειξη ότι ο γενικός γραμματέας "είναι εντελώς αποκομμένος από την πραγματικότητα στην περιοχή μας και ότι βλέπει τη σφαγή που διέπραξαν οι τρομοκράτες της ναζιστικής Χαμάς με στρεβλό και ανήθικο τρόπο", υποστήριξε ο Erdan. "Η δήλωσή του ότι, "οι επιθέσεις της Χαμάς δεν έγιναν σε κενό αέρος", εκφράζει μια συμπάθεια για την τρομοκρατία και τη δολοφονία. Είναι πραγματικά ακατανόητο. Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός ότι ο επικεφαλής μιας οργάνωσης που προέκυψε μετά το Ολοκαύτωμα έχει τόσο φρικτές απόψεις. Μια τραγωδία!", έγραψε ο ίδιος.
Και ο Ισραηλινός υπουργός εξωτερικών συμπλήρωσε στο Χ (πρώην Twitter): "Μετά την 7η Οκτωβρίου δεν υπάρχει περιθώριο για μια ισορροπημένη προσέγγιση. Η Χαμάς πρέπει να εξαλειφθεί από τον κόσμο!" Φυσικά η απάντηση κάνει απολύτως σαφές ότι οι βομβαρδισμοί κατά των αμάχων θεωρούνται από το κράτος-γενοκτόνο ότι "εξαλείφουν την Χαμάς".

https://www.facebook.com/costis.melolid ... Awrf51wisl