Η αριστερα δεν ειχε καμια σχεση με πραξικοπηματα και ο ΑΣΠΙΔΑ του Ανδρεα δεν εχει γινει σαφες τι ακριβως ηταν.Δεν εγραψα ομως γιαυτα αλλα για τις αποστασιες που δεν αφηναν μια κεντρωα κυβερνηση να κυβερνησει λογω αδυναμιας της δεξιας να δεχτει την δικομματικη εναλλαγη.Golden Age έγραψε: ↑22 Απρ 2018, 10:52Δεν ήταν μόνο η δεξιά. Ήταν και ο Ασπίδα του Ανδρέα. Ήταν και η Αριστερά με την κατασκοπεία.zteo έγραψε: ↑22 Απρ 2018, 10:51Δεν υπηρχε γενικα και αοριστα ενα μπαχαλο.Υπηρχε ενα μπαχαλο που δημιουργησε η δεξια λογω της αρρωστια της την καρεκλοκενταυριαση.Golden Age έγραψε: ↑22 Απρ 2018, 08:06Πάντως τους Απριλιανούς θα πρέπει να τους κρίνει κανείς και με βάση τις συνθήκες της εποχής. Δυο δεκαετίες νωρίτερα είχανε βιώσει έναν εμφύλιο, ενώ και στην περίοδο που έκαναν την επανάστασή τους, η πολιτική κατάσταση ήτανε μπάχαλο και όλοι ετοίμαζαν πραξικοπήματα.
Xρόνια πολλά είπαμε ;
Re: Xρόνια πολλά είπαμε ;
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και ο πρώτος το ίδιο, απλά έχει μάθει λίγες λέξεις παραπάνω όπως καπιταλισμός, ιμπεριαλισμός, προλετάριοι, μικροαστοί, αστοί, υπεραστικοί ...
the end
Μπορεί κάποιος να'ναι ηλίθιος αλλά να μην είναι αριστερός. Να'ναι δήθεν αριστερός. Και σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι παπαγάλοι λέξεων

Παντιέρα την ηλιθιότητά τους όμως την κάνουν κατά κύριο λόγο φασίστες.
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
- Λευκός Λύκος
- Phorum.gr user: Λευκός Λύκος
Τολμάς και μιλάς ρε κουμμούνι για καρεκλοκενταυριαση εσύ;θα πέσει φωτιά να σε κάψει.zteo έγραψε: ↑22 Απρ 2018, 10:51Δεν υπηρχε γενικα και αοριστα ενα μπαχαλο.Υπηρχε ενα μπαχαλο που δημιουργησε η δεξια λογω της αρρωστια της την καρεκλοκενταυριαση.Golden Age έγραψε: ↑22 Απρ 2018, 08:06Πάντως τους Απριλιανούς θα πρέπει να τους κρίνει κανείς και με βάση τις συνθήκες της εποχής. Δυο δεκαετίες νωρίτερα είχανε βιώσει έναν εμφύλιο, ενώ και στην περίοδο που έκαναν την επανάστασή τους, η πολιτική κατάσταση ήτανε μπάχαλο και όλοι ετοίμαζαν πραξικοπήματα.
- Golden Age
Καλά μην το λες. Στο Αφγανιστάν με στρατιωτικό πραξικόπημα είχε επιβληθεί (και μάλιστα η κομμουνιστική Αριστερά).zteo έγραψε: ↑22 Απρ 2018, 10:57Η αριστερα δεν ειχε καμια σχεση με πραξικοπηματα και ο ΑΣΠΙΔΑ του Ανδρεα δεν εχει γινει σαφες τι ακριβως ηταν.Δεν εγραψα ομως γιαυτα αλλα για τις αποστασιες που δεν αφηναν μια κεντρωα κυβερνηση να κυβερνησει λογω αδυναμιας της δεξιας να δεχτει την δικομματικη εναλλαγη.Golden Age έγραψε: ↑22 Απρ 2018, 10:52Δεν ήταν μόνο η δεξιά. Ήταν και ο Ασπίδα του Ανδρέα. Ήταν και η Αριστερά με την κατασκοπεία.
Ο ΑΣΠΙΔΑ, άλλοτε παρουσιάζεται απο μεταπολιτευτικούς προπαγανδιστές σαν δήθεν "ανύπαρκτος". Απο τα ί΄δια τα μέλη του και υπερασπιστές του σαν δήθεν "δύναμη εντός του στρατού που ασχολούνταν με την περιφρούρηση της δημοκρατίας". Το τί πραγματικά ήταν όμως, μπορεί να το φανταστεί κανείς.
Δεν υπήρχε "αδυναμία αποδοοχής του Κέντρου". Μια χαρά κεντρώες κυβερνήσεις υπήρξαν απο το '45 μέχρι το '65. Η αποστασία περισσότερο ήταν αποτέλεσμα εσωτερικών προβλημάτων του Κέντρου, παρά κάποια περίεργη διεργασία της Δεξιάς.
Ούζο σαν θα πιείς
γίνεσαι ευθύς
βασιλιάς δικτάτορας
θεός και παντοκράτορας

Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
αυτό πρέπει να γίνει ΥΤ και να μπει Μουσείο. Έκθεμα που θα προκαλέσει σάλο
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Η φαντασια ειναι για τον Τολκιν,η ιστορια μελετατε απο αντικειμενικα κριτηρια.Ο ΑΣΠΙΔΑ ηταν υπαρκτος απλα δεν εχω μελετησει τα στοιχεια ωστε να κατασταλαξω τι ακριβως ηταν.Golden Age έγραψε: ↑22 Απρ 2018, 12:15Καλά μην το λες. Στο Αφγανιστάν με στρατιωτικό πραξικόπημα είχε επιβληθεί (και μάλιστα η κομμουνιστική Αριστερά).zteo έγραψε: ↑22 Απρ 2018, 10:57Η αριστερα δεν ειχε καμια σχεση με πραξικοπηματα και ο ΑΣΠΙΔΑ του Ανδρεα δεν εχει γινει σαφες τι ακριβως ηταν.Δεν εγραψα ομως γιαυτα αλλα για τις αποστασιες που δεν αφηναν μια κεντρωα κυβερνηση να κυβερνησει λογω αδυναμιας της δεξιας να δεχτει την δικομματικη εναλλαγη.Golden Age έγραψε: ↑22 Απρ 2018, 10:52
Δεν ήταν μόνο η δεξιά. Ήταν και ο Ασπίδα του Ανδρέα. Ήταν και η Αριστερά με την κατασκοπεία.
Ο ΑΣΠΙΔΑ, άλλοτε παρουσιάζεται απο μεταπολιτευτικούς προπαγανδιστές σαν δήθεν "ανύπαρκτος". Απο τα ί΄δια τα μέλη του και υπερασπιστές του σαν δήθεν "δύναμη εντός του στρατού που ασχολούνταν με την περιφρούρηση της δημοκρατίας". Το τί πραγματικά ήταν όμως, μπορεί να το φανταστεί κανείς.
Δεν υπήρχε "αδυναμία αποδοοχής του Κέντρου". Μια χαρά κεντρώες κυβερνήσεις υπήρξαν απο το '45 μέχρι το '65. Η αποστασία περισσότερο ήταν αποτέλεσμα εσωτερικών προβλημάτων του Κέντρου, παρά κάποια περίεργη διεργασία της Δεξιάς.
Δουλευομαστε απο το 45 και μετα ειχαμε καθαρες δεξιες κυβερνησεις ασχετα εαν κρυβοντουσαν πισω απο κεντρωους πρωθυπουργους.Με την ΕΚ απλα για πρωτη φορα θα χαναν την κουταλα της εξουσιας τα στελεχη της ΕΡΕ και του ΛΑΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ γιαυτο δημιουργησαν προβλημα που φυσικα βρηκε προσφορο εδαφος στον πολιτικο αμοραλισμο στελεχων του Κεντρου.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
- Υδράργυρος
Το λογόκρινε η χούντα

Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
- Υδράργυρος
Αυτο το λογοκρινε η χουντα που δεν τελειωσε το 74
- Golden Age
Δεν ήταν μόνο κεντρώοι πρωθυπουργοί. Υπήρχαν κεντρώες κυβερνήσεις σε σύνολο στελεχώσεως. Η κυβέρνηση του Πλαστήρα το '51 τί ήταν;zteo έγραψε: ↑22 Απρ 2018, 12:37Η φαντασια ειναι για τον Τολκιν,η ιστορια μελετατε απο αντικειμενικα κριτηρια.Ο ΑΣΠΙΔΑ ηταν υπαρκτος απλα δεν εχω μελετησει τα στοιχεια ωστε να κατασταλαξω τι ακριβως ηταν.Golden Age έγραψε: ↑22 Απρ 2018, 12:15Καλά μην το λες. Στο Αφγανιστάν με στρατιωτικό πραξικόπημα είχε επιβληθεί (και μάλιστα η κομμουνιστική Αριστερά).zteo έγραψε: ↑22 Απρ 2018, 10:57
Η αριστερα δεν ειχε καμια σχεση με πραξικοπηματα και ο ΑΣΠΙΔΑ του Ανδρεα δεν εχει γινει σαφες τι ακριβως ηταν.Δεν εγραψα ομως γιαυτα αλλα για τις αποστασιες που δεν αφηναν μια κεντρωα κυβερνηση να κυβερνησει λογω αδυναμιας της δεξιας να δεχτει την δικομματικη εναλλαγη.
Δουλευομαστε απο το 45 και μετα ειχαμε καθαρες δεξιες κυβερνησεις ασχετα εαν κρυβοντουσαν πισω απο κεντρωους πρωθυπουργους.Με την ΕΚ απλα για πρωτη φορα θα χαναν την κουταλα της εξουσιας τα στελεχη της ΕΡΕ και του ΛΑΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ γιαυτο δημιουργησαν προβλημα που φυσικα βρηκε προσφορο εδαφος στον πολιτικο αμοραλισμο στελεχων του Κεντρου.
Αντιθέτως...στις δεξιές κυβερνήσεις που υπήρξαν απο το '45 μέχρι το '67, υπήρχε σχεδόν πάντοτε και συμμετοχή κετρώων παραγόντων. Ακόμη και η σκληροπυρηνική Δεξιά του Παπάγου, έγινε κυβέρνηση με την συμμετοχή του Γεωργίου Παπανδρέου στα ψηφοδέλτια!
Άσε που όπως το Κέντρο, έτσι και η Δεξιά δεν ήταν ενωμένη. Το Λαϊκό Κόμμα ήτανε αντίπαλος και του Εθνικού Συναγερμού και της ΕΡΕ αργότερα.
Συν τον Μαρκεζίνη που αργότερα αποχώρησε κι έκανε δικό του κόμμα.
Δεν ήταν καν ενιαία δύναμη, ώστε να οργανώνουν και τα παρασκήνια που νομίζεις.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Xρονια πολλα στο ΠΑΣΟΚ του μαμια των δεξιων ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
από Μαδουραίος » 03 Σεπ 2024, 17:57 » σε Εσωτερική Πολιτική - 26 Απαντήσεις
- 525 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από The Rebel
06 Σεπ 2024, 20:57
-
-
- 39 Απαντήσεις
- 1539 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Nandros
17 Ιουν 2024, 18:00
-
- 122 Απαντήσεις
- 5449 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από The Rebel
12 Δεκ 2023, 20:20
-
-
Νέα δημοσίευση Για πόσους Ινδούς έκανε συμφωνία ο Κούλης είπαμε?
από Μαδουραίος » 03 Μαρ 2024, 13:03 » σε Εσωτερική Πολιτική - 3 Απαντήσεις
- 325 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Alex Amsterdam
03 Μαρ 2024, 13:19
-