Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
-
Ερμής
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Ερμής » 01 Νοέμ 2023, 11:25
axilmar έγραψε: ↑01 Νοέμ 2023, 11:19
Λαθος λυσεις ως συνηθως.
Η σωστη λυση θα ηταν περιορισμος των μετρητων (πχ μεχρι 200 ευρω το πολυ ανα μηνα), και ολα ηλεκτρονικα.
Το ζήτησε ο Κουλης απο την ΕΕ και πήρε τα παπάρια μου.
Απο τη στιγμή που υπάρχει τραπεζογραμμάτιο 500€, δε μπορει οι επιτρεπτές συναλλαγές με μετρητά να είναι κάτω απο αυτο το ποσό.
Εχω δει συναλλαγή 30Κ να το σπάνε σε πεντακοσάρικα.
Οπότε ξεχάστε το.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
Otto Weininger
από Otto Weininger » 01 Νοέμ 2023, 11:34
Ασέβαστος έγραψε: ↑01 Νοέμ 2023, 09:24
Otto Weininger έγραψε: ↑31 Οκτ 2023, 22:41
Μπράβο στην ΝΔ.
Αρκετά με τους φοροφυγάδες.
τι μπραβο ρε;
οσοι φοροδιαφευγουν 100κ θα πληρωσουν ενα, και κατι εγινε;
και απο την αλλη οσοι φυτοζωουν θα αναγκαστουν να πεθανουν;
αρκετα με τους αχρηστους. να μαστιγωσουν καναν δυ να ξεκουνησει απο την καρεκλα και να παει να κανει καναν ελεγχο.
Το 70% των Ε.Π. δηλώνει κάτω από το αφορολόγητο. Απλά δεν γίνεται.
Let them make the first mistake. We make the last move.
-
panos291
από panos291 » 01 Νοέμ 2023, 12:30
Dorian έγραψε: ↑01 Νοέμ 2023, 10:56
panos291 έγραψε: ↑31 Οκτ 2023, 09:15
"O ελάχιστος φόρος βγαίνει περίπου στα 1.102 ευρώ."
Λολ σιγα τον φορο..
για κάποιους νέους χωρίς πλάτες νοίκια που θέλουν να μπουν σε ένα επαγγελματικό χώρο ειδικά που δεν ήταν οι γονείς τους δεν είναι ασήμαντο μαζί με άλλα έξοδα, αποτελεί ουσιαστικά φρένο σε νεοεισελθόντες. Δεν είπε θα αντιμετωπίσουμε την φοροδιαφυγή, αλλά ουσιαστικά εξυπηρετεί όσους είναι ήδη στην αγορά κατά νέων παικτών.
Ειπαν ηδη οτι θα υπαρχει η δυνατοτητα αμφισβητησης του φορου
μετα απο τακτικο ελεγχο. Οποιος δεν κρυβει και πραγματικα βγαζει κατω απο τον κατωτατο (ενα 5% βαρια δηλαδη), δεν θα πληρωσει αυτο το χιλιαρικο.
-
Otto Weininger
από Otto Weininger » 01 Νοέμ 2023, 12:35
Ασέβαστος έγραψε: ↑01 Νοέμ 2023, 09:28
ST48410 έγραψε: ↑31 Οκτ 2023, 23:22
Ασέβαστος έγραψε: ↑31 Οκτ 2023, 17:04
οχι αλλα η αρχη της ισονομιας λεει οτι δεν μπορεις να τους φορολογεις για εσοδα που δεν εχουν. δουλεια του κρατους ειναι να κανει ελεγχους, και να φορολογησει δικαια, αναλογα με αληθινα εισοδηματα.
Θεωρητικά έχεις δίκιο. Πρακτικά το ίδιο συνέβαινε και με τον ΕΝΦΙΑ. Πλήρωσαν αρκετοί φόρο για ακίνητα που δεν τους απέφεραν κανένα έσοδο.
Και η λογική της λήψης αυτού του μέτρου είναι ίδια με εκείνο. Είναι ένα μέτρο εύκολο να εφαρμοστεί χωρίς πολλές απαιτήσεις σε οργάνωση και υποδομή.
Οι κυβερνώντες γνωρίζουν πολύ καλά (όπως και εμείς), ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι και αναποτελεσματικοί και αποτελούνται από προσωπικό που σε κάποιο βαθμό είναι διεφθαρμένο. Και ίσως σε μεγάλο βαθμό.
Συνεπώς τα περί ελέγχων που προτείνεις είναι χρονοβόρα και ατελέσφορα. Ακούγονται σαν ανέκδοτο, δηλαδή. Στον κύκλο μου έχω πολλούς μουσικούς που εργάζονται νύχτα. Τα χρήματα που έβγαζαν το ΣΚ, χωρίς να είναι φίρμες, δεν τα έβλεπα εγώ με πλήρες ωράριο και υπερωρίες. Όλοι γελούσαν με το φόρο που πλήρωνα ενώ ο δικός τους ήταν ένα κλάσμα. Το ίδιο και αυτοί με τα ιδιαίτερα, το ίδιο και ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, μηχανικοί που δίνουν πιστοποιητικά, ακόμα και δικηγόροι και δεν έχει τέλος η λίστα. Το ίδιο και το αφεντικό μου στην προηγούμενη δουλειά που πέρναγε ένα σωρό προσωπικά έξοδα στην ΑΕ.
Ναι, για κάποιους θα είναι άδικο, αλλά γίνεται τρελό πάρτυ φοροδιαφυγής από πάρα πολλούς. Για ένα ανίκανο κράτος που έχει επίγνωση της ανικανότητάς του, είναι φυσιολογικό μέτρο. Αν και κάτι μου λέει ότι θα υπάρξουν πολλά παραθυράκια.
οκ, συμφωνησαμε οτι ειναι αδικο.
προβλεπεις να ειναι αποτελεσματικο; (εγω οχι) δηλαδη τη νυχου που βγαζει 100 ευρω τη μερα σε επισκεψεις, δεν θα την πιασει. ουτε το γιατρο που βγαζει 1000 και δηλωνει 100. ποιον πουστη θα πιασει;
αν δεν ειναι, δυο φορες μαλακια με μηδεν κερδος.
Οποιος θέλει θα αμφισβητεί τον φόρο και θα περνάει τακτικό έλεγχο. Μόλις διαπιστωθεί ότι λέει αλήθεια, δεν θα πληρώνει τίποτα.
Let them make the first mistake. We make the last move.
-
Ασέβαστος
από Ασέβαστος » 01 Νοέμ 2023, 12:42
Otto Weininger έγραψε: ↑01 Νοέμ 2023, 11:34
Otto Weininger έγραψε: ↑31 Οκτ 2023, 22:41
Μπράβο στην ΝΔ.
Αρκετά με τους φοροφυγάδες.
τι μπραβο ρε;
αρκετα με τους αχρηστους. να μαστιγωσουν καναν δυ να ξεκουνησει απο την καρεκλα και να παει να κανει καναν ελεγχο.
το 100% των ελεγκτων ξυνει τα παπαρια του. απλα γινεται.
ειπε κανεις οτι δε φοροδιαφεγουν;, οχι 70, αλλα 100% των εε, και 95% ολων των υπολοιπων.
ΠΟΣΟ φοροδιαφευγουν ομως; αιντε σιδερωμα ολοι ισια κι ομοια;
-
panos291
από panos291 » 01 Νοέμ 2023, 13:04
Ασέβαστος έγραψε: ↑01 Νοέμ 2023, 12:42
τι μπραβο ρε;
ειπε κανεις οτι δε φοροδιαφεγουν;, οχι 70, αλλα 100% των εε, και 95% ολων των υπολοιπων.
Αυτο παντως το ελαχιστο 1100 φορος μου φαινεται και σαν εμμεση παραδοχη οτι δεν μπορει να αντιμετωπιστει τελειως η φοροδιαφυγη.
Σου λεει λοιπον, πληρωσε αυτα αν δεν θες να πας σε τακτικο ελεγχο.
Προσωπικα πιστευω οτι και 3 χιλιαρικα να εβαζαν τον ελαχιστο φορο αλλιως τακτικο ελεγχο, παλι ενα 80% θα προτιμουσε να τα πληρωσει
-
Isildur
- Phorum.gr user: Isildur
από Isildur » 01 Νοέμ 2023, 13:16
Ερμής έγραψε: ↑01 Νοέμ 2023, 11:25
axilmar έγραψε: ↑01 Νοέμ 2023, 11:19
Λαθος λυσεις ως συνηθως.
Η σωστη λυση θα ηταν περιορισμος των μετρητων (πχ μεχρι 200 ευρω το πολυ ανα μηνα), και ολα ηλεκτρονικα.
Το ζήτησε ο Κουλης απο την ΕΕ και πήρε τα παπάρια μου.
Απο τη στιγμή που υπάρχει τραπεζογραμμάτιο 500€, δε μπορει οι επιτρεπτές συναλλαγές με μετρητά να είναι κάτω απο αυτο το ποσό.
Εχω δει συναλλαγή 30Κ να το σπάνε σε πεντακοσάρικα.
Οπότε ξεχάστε το.
Κι εγώ το άκουσα αυτό για το 500άρικο, αλλά δεν ξέρω, μού φαίνεται μαλακία. Σε τελική, ας υπάρχει χαρτονόμισμα των πεντακοσίων, αν σου περισσεύουν 500άρικα τράβα και δωσ' τα στην τράπεζα και πάρε μια τραπεζική επιταγή, αν θες ντε και καλά να κάνεις συναλλαγή με χαρτί κι όχι ηλεκτρονικά (που γιατί να κάνεις δηλαδή, για κάποια ποσά και πάνω, αν δεν υπάρχει "ύποπτος" λόγος).
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία...

-
Isildur
- Phorum.gr user: Isildur
από Isildur » 01 Νοέμ 2023, 13:20
panos291 έγραψε: ↑01 Νοέμ 2023, 13:04
Αυτο παντως το ελαχιστο 1100 φορος μου φαινεται και σαν εμμεση παραδοχη οτι δεν μπορει να αντιμετωπιστει τελειως η φοροδιαφυγη.
Προσωπικα πιστευω οτι και 3 χιλιαρικα να εβαζαν τον ελαχιστο φορο αλλιως τακτικο ελεγχο, παλι ενα 80% θα προτιμουσε να τα πληρωσει
Αυτό ακριβώς. Και νομίζω ότι το 80% που λες είναι λίγο.
Κατά τ' άλλα, συμφωνώ με τον Ασέβαστο. ΟΚ, κυνήγα τους "μικροαπατεώνες" των 15-20 χιλιάδων, καμμιά αντίρρηση. Είναι πολλοί και κάνουν και σε μένα κακό, όπως και σε άλλους βέβαια. Αλλά με τους μεγαλο-
συμπληρώστε τι γίνεται; Με τον γιατρό πχ που έχει το ίδιο μπλοκάκι αποδείξεων εδώ και 2-3 χρόνια, που μονίμως το pos του είναι χαλασμένο ή πεσμένο το internet, που δηλώνει ένα απειροελάχιστο ποσό από τα εισοδήματά του; Θα κρύψει 100 χιλιάρικα, θα δώσει 1.100 και καθάρισε; Δικαιοσύνη μηδέν.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία...

-
Ληστοσυμμορίτης
από Ληστοσυμμορίτης » 01 Νοέμ 2023, 13:22
Otto Weininger έγραψε: ↑01 Νοέμ 2023, 12:35
Ασέβαστος έγραψε: ↑01 Νοέμ 2023, 09:28
ST48410 έγραψε: ↑31 Οκτ 2023, 23:22
Θεωρητικά έχεις δίκιο. Πρακτικά το ίδιο συνέβαινε και με τον ΕΝΦΙΑ. Πλήρωσαν αρκετοί φόρο για ακίνητα που δεν τους απέφεραν κανένα έσοδο.
Και η λογική της λήψης αυτού του μέτρου είναι ίδια με εκείνο. Είναι ένα μέτρο εύκολο να εφαρμοστεί χωρίς πολλές απαιτήσεις σε οργάνωση και υποδομή.
Οι κυβερνώντες γνωρίζουν πολύ καλά (όπως και εμείς), ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι και αναποτελεσματικοί και αποτελούνται από προσωπικό που σε κάποιο βαθμό είναι διεφθαρμένο. Και ίσως σε μεγάλο βαθμό.
Συνεπώς τα περί ελέγχων που προτείνεις είναι χρονοβόρα και ατελέσφορα. Ακούγονται σαν ανέκδοτο, δηλαδή. Στον κύκλο μου έχω πολλούς μουσικούς που εργάζονται νύχτα. Τα χρήματα που έβγαζαν το ΣΚ, χωρίς να είναι φίρμες, δεν τα έβλεπα εγώ με πλήρες ωράριο και υπερωρίες. Όλοι γελούσαν με το φόρο που πλήρωνα ενώ ο δικός τους ήταν ένα κλάσμα. Το ίδιο και αυτοί με τα ιδιαίτερα, το ίδιο και ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, μηχανικοί που δίνουν πιστοποιητικά, ακόμα και δικηγόροι και δεν έχει τέλος η λίστα. Το ίδιο και το αφεντικό μου στην προηγούμενη δουλειά που πέρναγε ένα σωρό προσωπικά έξοδα στην ΑΕ.
Ναι, για κάποιους θα είναι άδικο, αλλά γίνεται τρελό πάρτυ φοροδιαφυγής από πάρα πολλούς. Για ένα ανίκανο κράτος που έχει επίγνωση της ανικανότητάς του, είναι φυσιολογικό μέτρο. Αν και κάτι μου λέει ότι θα υπάρξουν πολλά παραθυράκια.
οκ, συμφωνησαμε οτι ειναι αδικο.
προβλεπεις να ειναι αποτελεσματικο; (εγω οχι) δηλαδη τη νυχου που βγαζει 100 ευρω τη μερα σε επισκεψεις, δεν θα την πιασει. ουτε το γιατρο που βγαζει 1000 και δηλωνει 100. ποιον πουστη θα πιασει;
αν δεν ειναι, δυο φορες μαλακια με μηδεν κερδος.
Οποιος θέλει θα αμφισβητεί τον φόρο και θα περνάει τακτικό έλεγχο. Μόλις διαπιστωθεί ότι λέει αλήθεια, δεν θα πληρώνει τίποτα.
Πρόσθετη γραφειοκρατία
Το κρατάμε
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
-
Ασέβαστος
από Ασέβαστος » 01 Νοέμ 2023, 13:34
Isildur έγραψε: ↑01 Νοέμ 2023, 13:20
panos291 έγραψε: ↑01 Νοέμ 2023, 13:04
Αυτό ακριβώς. Και νομίζω ότι το 80% που λες είναι λίγο.
Κατά τ' άλλα, συμφωνώ με τον Ασέβαστο. ΟΚ, κυνήγα τους "μικροαπατεώνες" των 15-20 χιλιάδων, καμμιά αντίρρηση. Είναι πολλοί και κάνουν και σε μένα κακό, όπως και σε άλλους βέβαια. Αλλά με τους μεγαλο-
συμπληρώστε τι γίνεται; Με τον γιατρό πχ που έχει το ίδιο μπλοκάκι αποδείξεων εδώ και 2-3 χρόνια, που μονίμως το pos του είναι χαλασμένο ή πεσμένο το internet, που δηλώνει ένα απειροελάχιστο ποσό από τα εισοδήματά του; Θα κρύψει 100 χιλιάρικα, θα δώσει 1.100 και καθάρισε; Δικαιοσύνη μηδέν.
οχι μονο.
δηλαδη λεμε οτι κλεβουν οσοι δηλωνουν κατω απο 10, που φυσικα και ισχυει, αλλα επισης κλεβουν και οσοι δηλωνουν πανω απο 10.

δηλαδη οποιος μεχρι χτες δηλωνε 15, πουτσα του, κι ας βγαζει 150.
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 01 Νοέμ 2023, 14:19
Ίακχος έγραψε: ↑01 Νοέμ 2023, 13:31
Tωρα θα φανεί αν οι ΔΥ και ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ εχουν επίγνωση του ρόλου τους και κάνουν απεργίες και για μας τους φτωχούς ΕΕ.
Αλλιώς μη μιλάνε όταν καταδικάζουμε τις απεργίες στα ΜΜΜ που μας ταλαιπωρούν.
Frappezitis Ληστοσυμμορίτης Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Όποιος ΕΕ δηλώνει βασικό μισθό, πρέπει να τρώει μια σφαλιαρα κάθε πρωί . Μόνο στα μπλόκακια δείχνουμε αλληλεγγύη.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
-
Ίακχος
από Ίακχος » 01 Νοέμ 2023, 14:22
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑01 Νοέμ 2023, 14:19
Tωρα θα φανεί αν οι ΔΥ και ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ εχουν επίγνωση του ρόλου τους και κάνουν απεργίες και για μας τους φτωχούς ΕΕ.
Όποιος ΕΕ δηλώνει βασικό μισθό, πρέπει να τρώει μια σφαλιαρα κάθε πρωί . Μόνο στα μπλόκακια δείχνουμε αλληλεγγύη.
Γιατί το λες αυτό? Εγώ καθαρά βγάζω λιγότερα από το βασικό μισθό.
Ας είναι, τουλάχιστον να ξέρω και με τι έχω να κάνω και από την άλλη πλευρά.
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 01 Νοέμ 2023, 14:23
Ίακχος έγραψε: ↑01 Νοέμ 2023, 14:22
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑01 Νοέμ 2023, 14:19
Γιατί το λες αυτό? Εγώ καθαρά βγάζω λιγότερα από το βασικό μισθό.
Ας είναι, τουλάχιστον να ξέρω και με τι έχω να κάνω και από την άλλη πλευρά.
Εσύ χαλάς την πιάτσα, και από κάτι απειροελάχιστα παραδείγματα σαν τα δικά σου, βρίσκουν δικαιολογία οι άλλοι. Καλύτερα να παίρνεις Κέα και να μοιράζεις φυλλάδια.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
-
-
- 11 Απαντήσεις
- 261 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μαδουραίος
02 Αύγ 2024, 14:54
-
-
- 2 Απαντήσεις
- 287 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
15 Ιουν 2024, 21:56
-
-
- 18 Απαντήσεις
- 484 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από exiledd
10 Δεκ 2024, 21:42
-
-
- 82 Απαντήσεις
- 4221 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taliban
14 Νοέμ 2023, 11:37
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.