E ναι τώρα μας δουλεύει. Ουτε ΔΥ στην ΕΥΔΑΠ το 1985Isildur έγραψε: ↑09 Νοέμ 2023, 12:41Εσύ δεν είσαι ο τυπικός ΕΕ με το ωράριο που έχεις. Ρώτα και το υπόλοιπο 99,99999%Sid Vicious έγραψε: ↑09 Νοέμ 2023, 12:27+1000Λόρδος Ταντρίδης έγραψε: ↑09 Νοέμ 2023, 02:03
Και προτιμώ ΕΕ διότι έχω την επιλογή αν πονάει ή κοιλιά μου ή αν ψήνομαι στο πυρετό ή αν έχουν πάει τρένο οι δουλειές και γουστάρω να πάρω το αυτοκίνητο και να πάω ταξίδι δεν χρειάζεται να ρωτήσω κανέναν για να μην δουλέψω . Και η σκληρή εργασία παραδίδει και παραπάνω . Δεν θα ήθελα ένα μισθό .
Κατρούγκαλο θα λέτε και θα κλαίτε αγαπητοί ελεύθεροι επαγγελματίες
Re: Κατρούγκαλο θα λέτε και θα κλαίτε αγαπητοί ελεύθεροι επαγγελματίες
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Η μεγαλυτερη ηδονη δεν ειναι τα 1000 ευρω παραπανω που θα πληρωσουν οι κλεφταραιοι (αν και σιγουρα τα βιωνουν σαν 1000 βουρδουλιες), αλλα οτι επιτελους πανε πιο κατω απο ανεργους και μισθωτους του βασικου σε ο,τι αφορα προτεραιοτητες για επιδοματα, παιδικους σταθμους και τετοια.
Btw, επειδη έγινε κουβέντα για ΔΥ. Αληθεύει οτι στον νέο προυπολογισμό το μισθολογικό κόστος για τους ΔΥ ξεπερνά του 2009;
και για μικρότερο αριθμό ΔΥ;

και για μικρότερο αριθμό ΔΥ;

Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
-Ναι γεια σας , να πληρώσω…;
-Αχ , το POS δεν εχει ιντερνετ…
-Αχ , δεν εχω μετρητά…
-Αχ , έφτιαξε το ιντερνετ…
-Αχ , το POS δεν εχει ιντερνετ…
-Αχ , δεν εχω μετρητά…
-Αχ , έφτιαξε το ιντερνετ…
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.
Θάνος Τζήμερος.
Θάνος Τζήμερος.
- Sid Vicious
Παλιά αυτό, σε εκείνα τα ανέμελα χρόνια, τώρα πρόσθεσα μια ώραIsildur έγραψε: ↑09 Νοέμ 2023, 12:41Εσύ δεν είσαι ο τυπικός ΕΕ με το ωράριο που έχεις. Ρώτα και το υπόλοιπο 99,99999%Sid Vicious έγραψε: ↑09 Νοέμ 2023, 12:27+1000Λόρδος Ταντρίδης έγραψε: ↑09 Νοέμ 2023, 02:03
Και προτιμώ ΕΕ διότι έχω την επιλογή αν πονάει ή κοιλιά μου ή αν ψήνομαι στο πυρετό ή αν έχουν πάει τρένο οι δουλειές και γουστάρω να πάρω το αυτοκίνητο και να πάω ταξίδι δεν χρειάζεται να ρωτήσω κανέναν για να μην δουλέψω . Και η σκληρή εργασία παραδίδει και παραπάνω . Δεν θα ήθελα ένα μισθό .

yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Όχι ρε φίλε! Τι τραβάς κι εσύ...Sid Vicious έγραψε: ↑09 Νοέμ 2023, 13:58Παλιά αυτό, σε εκείνα τα ανέμελα χρόνια, τώρα πρόσθεσα μια ώρα

Να, είδες τι καλά να ήσουν ΔΥ; Θα ζητούσες βαρέα και ανθυγιεινά τώρα για τη μια ώρα παραπάνω.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 

- Sid Vicious
Δεν μπορώ να δουλέψω με αφεντικό όμως, είμαι αναρχικός έχω αλλεργία στην εξουσίαIsildur έγραψε: ↑09 Νοέμ 2023, 14:00Όχι ρε φίλε! Τι τραβάς κι εσύ...Sid Vicious έγραψε: ↑09 Νοέμ 2023, 13:58Παλιά αυτό, σε εκείνα τα ανέμελα χρόνια, τώρα πρόσθεσα μια ώρα
Να, είδες τι καλά να ήσουν ΔΥ; Θα ζητούσες βαρέα και ανθυγιεινά τώρα για τη μια ώρα παραπάνω.
Aρκετοί πληρώνουμε γιατί έτσι και αλλιώς σε μεγάλο μέρος δεν γίνεται εφικτή η φοροδιαφυγή, ειδικά στη μία δραστηριότητα που είναι κοινή με την γυναίκα μου και επιπλέον διότι λόγω συμβουλών του φοροτεχνικού, με μεγάλες τραπεζικές αποταμιεύσεις και διάφορες επίσημες επενδύσεις, τυχόν έλεγχος θα έφερνε έτσι και αλλιώς ανακάλυψη της φοροδιαφυγής.
Προφανώς, διάφοροι εύποροι ίσως το ρισκάρουν ή εφαρμόζουν άλλες συμβουλές.
Και αυτοί ακόμα θα πληρώσουν ένα χαρτζιλίκι.
Το θέμα είναι ότι την ζημιά πληρώνουν άδικα και στρεβλά και οι εξής:
α) Χιλιάδες νέοι επαγγελματίες που μπαίνουν σε έναν χώρο αρχικά με χαμηλές τιμές ή και λίγη δουλειά, προσδοκώντας ανέλιξη. Την οποία αν δεν έβρισκαν, θα διεκοπταν τη δραστηριότητα και τώρα έρχεται το κράτος να τους βάλει ένα ακόμα ανάχωμα
β) Χιλιάδες νοικοκυρές κλπ. που έχουν ανοίξει δραστηριότητα για λίγα έσοδα αλλά και για ασφάλιση, μάλιστα πολλοί σύζυγοι όταν συνταξιοδοτούνται και έχουν επιχείρηση ή ελεύθερο επάγγελμα, το λειτουργούν στο όνομα της συζύγου ώστε να λάβει τη σύνταξη της και εκείνη.
γ) Χιλιάδες 60αρηδες που είναι κοντά στην σύνταξη, με μικρό κύκλο εργασιών, με στόχο απλώς να συμπληρώσουν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.
δ) Χιλιάδες που βγάζουν μεροκάματου υπαλλήλου, αλλά που ως υπάλληλοι δεν θα έβρισκαν εύκολα δουλειά.
Εν ολίγοις, τιμωρεί ανθρώπους άδικα.
Γελοίο μέτρο, εντελώς στρεβλό και απαράδεκτο.
Προφανώς, διάφοροι εύποροι ίσως το ρισκάρουν ή εφαρμόζουν άλλες συμβουλές.
Και αυτοί ακόμα θα πληρώσουν ένα χαρτζιλίκι.
Το θέμα είναι ότι την ζημιά πληρώνουν άδικα και στρεβλά και οι εξής:
α) Χιλιάδες νέοι επαγγελματίες που μπαίνουν σε έναν χώρο αρχικά με χαμηλές τιμές ή και λίγη δουλειά, προσδοκώντας ανέλιξη. Την οποία αν δεν έβρισκαν, θα διεκοπταν τη δραστηριότητα και τώρα έρχεται το κράτος να τους βάλει ένα ακόμα ανάχωμα
β) Χιλιάδες νοικοκυρές κλπ. που έχουν ανοίξει δραστηριότητα για λίγα έσοδα αλλά και για ασφάλιση, μάλιστα πολλοί σύζυγοι όταν συνταξιοδοτούνται και έχουν επιχείρηση ή ελεύθερο επάγγελμα, το λειτουργούν στο όνομα της συζύγου ώστε να λάβει τη σύνταξη της και εκείνη.
γ) Χιλιάδες 60αρηδες που είναι κοντά στην σύνταξη, με μικρό κύκλο εργασιών, με στόχο απλώς να συμπληρώσουν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.
δ) Χιλιάδες που βγάζουν μεροκάματου υπαλλήλου, αλλά που ως υπάλληλοι δεν θα έβρισκαν εύκολα δουλειά.
Εν ολίγοις, τιμωρεί ανθρώπους άδικα.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Σωστό, αλλά δουλεύει κι ανάποδα αυτό. Έχω κάρτες στο μαγαζί από την εποχή με το "χράτσα-χρούτσα", που για κάποια ποσά έπρεπε να πάρεις τηλέφωνο για έγκριση, με τις ανάγλυφες κάρτες (για να αφήνουν αποτύπωμα), πάααααρα πολλά χρόνια δηλαδή πριν γίνει υποχρεωτικό το pos.
Παλιά δεν δούλευε πάρα πολύ στον κλάδο μας η κάρτα, αλλά κάποιες κινήσεις είχαμε πάντα. Τα τελευταία χρόνια βέβαια οι κάρτες είναι από το 1/3 έως και πάνω από το 1/2 του ταμειακού μας τζίρου (βγάζω έξω τραπεζικές μεταφορές, πληρωμές από δημόσιο κλπ, αντικαταβολές και τα ρέστα). Κι άμα μια φορά το εξάμηνο (και αν...) τύχει όντως να έχεις κάποιο πρόβλημα με τις γραμμές, το internet κλπ για καμμιά ώρα (και αν...), σε κοιτάει ο άλλος με μισό μάτι. Μου έτυχε να μου την πει κιόλας, ένας παπάρας, ότι και καλά είναι σκόπιμο. Και λέω παπάρας, γιατί στο μεταξύ μπορεί να είχε κάνει άλλες 20-30 φορές αγορές με κάρτα στο προηγούμενο διάστημα. Και όλως παραδόξως, οι περισσότεροι που ξινίζουν τα μούτρα είναι κάτι δάσκαλοι... τι να πω;
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 

- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
για έλα από 'δω να δεις κι αυτό
Γαλάζια τρωκτικά εν δράση: Έτσι γίνεται η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος
όλοι οι λαλίστατοι για τους ΕΕ για κάποιο λόγο δεν πρόσεξαν αυτό το νήμα
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- Sid Vicious
Είναι αφέλεια να νομίζουμε ότι ο Μαρινάκης πχ θα πληρώσει τον αληθινό φόρο που του αναλογεί
Αυτός είναι λόγος! Από την άλλη οι πελάτες γίνονται πολλές φορές χειρότεροι από αφεντικά.Sid Vicious έγραψε: ↑09 Νοέμ 2023, 14:02Δεν μπορώ να δουλέψω με αφεντικό όμως, είμαι αναρχικός έχω αλλεργία στην εξουσίαIsildur έγραψε: ↑09 Νοέμ 2023, 14:00Όχι ρε φίλε! Τι τραβάς κι εσύ...Sid Vicious έγραψε: ↑09 Νοέμ 2023, 13:58
Παλιά αυτό, σε εκείνα τα ανέμελα χρόνια, τώρα πρόσθεσα μια ώρα
Ποιο ανάχωμα; Αφού τα πρώτα 5 χρόνια δεν ισχύουν τα όρια. Επίσης υπάρχουν κι άλλες μορφές επιχειρηματικότητας, ας μαζευτούνε 3 και να κάνουν μια ΟΕ ή ακόμα καλύτερα μια ΙΚΕ.
Για ευκαιριακές δραστηριότητες δε χρειάζεται να ανοίξεις δραστηριότητα και μάλιστα δε χρειάζεται καν να φορολογηθείς σαν ελεύθερος επαγγελματίας, υπάρχει εδώ και 30 χρόνια το εργόσημο. Πέρα από αυτό, γελάμε πικρά με τον ισχυρισμό ότι ο μέσος ή έστω και ο ένας στους 20 ελεύθερους επαγγελματίες είναι "νοικοκυρά που έχει ανοίξει δραστηριότητα για λίγα έσοδα αλλά και για ασφάλιση". Πέρα από αυτό, μιλάμε για 100 ευρώ παραπάνω. Πέρα από αυτό, ας ζητήσει έλεγχο, καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται.β) Χιλιάδες νοικοκυρές κλπ. που έχουν ανοίξει δραστηριότητα για λίγα έσοδα αλλά και για ασφάλιση,
Αυτή είναι μια περίπτωση που κάνεις να ακούγεται σαν κάτι τίμιο και φιλήσυχο ενώ είναι εισφοροδιαφυγή (συνταξιούχος που ασκεί δραστηριότητα κρυφά), απάτη σε βάρος του Δημοσίου (αφού παίρνει σύνταξη ενώ δεν τη δικαιούται) και γενικότερα απάτη αφού μια ατομική επιχείρηση στην πραγματικότητα ανήκει σε τελείως άλλο πρόσωπο από τον αυτοφωράκια που είναι η γυναίκα. Είναι δηλαδή μια πρακτική που ξεπερνά κατά πολύ σε ηθική απαξία την απλή φοροδιαφυγή των άλλων Ελ. Επ. και έχει σοβαρές ποινικές κυρώσεις.μάλιστα πολλοί σύζυγοι όταν συνταξιοδοτούνται και έχουν επιχείρηση ή ελεύθερο επάγγελμα, το λειτουργούν στο όνομα της συζύγου ώστε να λάβει τη σύνταξη της και εκείνη.
Όλοι αυτοί μπορούν να απαιτήσουν έλεγχο, καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται.γ) Χιλιάδες 60αρηδες που είναι κοντά στην σύνταξη, με μικρό κύκλο εργασιών, με στόχο απλώς να συμπληρώσουν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.
Από τα καλύτερα μέτρα που πέρασαν ποτέ, χτυπάει τη μεγαλύτερη συνιστώσα Νιγηριανοποίησης της κοινωνίας και ούτε καν όσο θα τους έπρεπε.Εν ολίγοις, τιμωρεί ανθρώπους άδικα.
To εχω συζητήσει με μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες και φοβούνται μη στοχοποιηθούν και τους έρχεται συνεχώς έλεγχος.foscilis έγραψε: ↑09 Νοέμ 2023, 14:39Όλοι αυτοί μπορούν να απαιτήσουν έλεγχο, καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται.γ) Χιλιάδες 60αρηδες που είναι κοντά στην σύνταξη, με μικρό κύκλο εργασιών, με στόχο απλώς να συμπληρώσουν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.
Και εγώ μπορώ πολύ εύκολα να αποδείξω ότι καθαρά βγάζω λιγότερα από το βασικό αλλά με βοηθάει οικονομικά ο αδελφός μου από το εξωτερικό και ο έλεγχος θα δει αυτά τα χρήματα και θα τα φορολογήσει.
Το μέτρο είναι απαράδεκτο
Το εργόσημο δεν παρέχει τον μείζονα ασφαλιστικό χρόνο, στον κατώτατο μισθό αντιστοιχούν 17 ένσημα.
Συν το ότι έχει και άλλους περιορισμούς.
Εν ολίγοις, με το εργόσημο δυσχεραίνεται ο ασφαλιστικός χρόνος και το ύψος της σύνταξης.
Για τα υπόλοιπα δεν αξίζει καν κάποιο σχόλιο, αφορούν προφανείς περιπτώσεις.
Συν το ότι έχει και άλλους περιορισμούς.
Εν ολίγοις, με το εργόσημο δυσχεραίνεται ο ασφαλιστικός χρόνος και το ύψος της σύνταξης.
Για τα υπόλοιπα δεν αξίζει καν κάποιο σχόλιο, αφορούν προφανείς περιπτώσεις.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Τσίπρα θα λέτε και θα κλαίτε.Νεες αυξησεις σε 800 φαρμακα
από Μαδουραίος » 02 Αύγ 2024, 13:51 » σε Εσωτερική Πολιτική - 11 Απαντήσεις
- 261 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μαδουραίος