Κατρούγκαλο θα λέτε και θα κλαίτε αγαπητοί ελεύθεροι επαγγελματίες

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Ίακχος

Re: Κατρούγκαλο θα λέτε και θα κλαίτε αγαπητοί ελεύθεροι επαγγελματίες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίακχος » 09 Νοέμ 2023, 16:10

Έκπτωση φόρου, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, μείωση του ΦΠΑ, επαναφορά ελάχιστων αμοιβών, αποσύνδεση των εισφορών από τον πληθωρισμό: έτσι μπορούμε να δώσουμε ανάσα στα μικρά τεχνικά γραφεία και ταυτόχρονα να εξασφαλίσουμε εύλογα φορολογικά έσοδα.
https://rizoengineers.wordpress.com/202 ... dioikousa/

Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος » 09 Νοέμ 2023, 16:10

EKPLIKTIKOS έγραψε:
09 Νοέμ 2023, 14:57
Θα ειχε ενδιαφέρον να μάθουμε τι αμάξι οδηγεί ο μέσος ΕΕ που δηλώνει φραγκοδιφραγκα. Εδώ στη γειτονιά μου όλοι αυτοί έχουν από SUV Mercedes κ πάνω, ενώ οι ΙΥ και ΔΥ κάτι χιλιαρια polo κ γιαρις :102:

Τα γεγονότα λένε ότι:
α) O μέσος όρος ηλικίας του στόλου των ΙΧ είναι άνω των 17 ετών.
β) Τα ΙΧ, ειδικά όσα αγοράζονται από το 2010 και μετά, έχουν μέσο κυβισμό 1300 κυβικά

Άρα, το ποσοστό πολιτών που γενικότερα έχουν SUV Μercedes κ πάνω είναι πολύ μικρό.

Αν δω στην Νέα Σμύρνη τρία σκυλιά άσπρου χρώματος, δεν σημαίνει ότι το άσπρο χρώμα κυριαρχεί σε αυτό το είδος ζώου είτε στην Νέα Σμύρνη είτε και αλλού.
Αυτό είναι η πλάνη της σύνθεσης.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"

Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος » 09 Νοέμ 2023, 16:14

Ίακχος έγραψε:
09 Νοέμ 2023, 15:03
EKPLIKTIKOS έγραψε:
Θα ειχε ενδιαφέρον να μάθουμε τι αμάξι οδηγεί ο μέσος ΕΕ που δηλώνει φραγκοδιφραγκα. Εδώ στη γειτονιά μου όλοι αυτοί έχουν από SUV Mercedes κ πάνω, ενώ οι ΙΥ και ΔΥ κάτι χιλιαρια polo κ γιαρις :102:
Εγώ πάντως οδηγώ ένα μεταχειρισμένο Opel Astra που μάλιστα είναι και τρακαρισμένο και δεν έχω λεφτά να το φτιάξω.
Απάντησα πιο πάνω, αλλά να συμπληρώσω, ότι στο ποσοστό των όσων κατέχουν πολυτελή αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, βρίσκονται αρκετοί συνταξιούχοι του δημοσίου που πρόλαβαν και καλά χρήματα, ένα ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων ιδίως όσων κάνουν φοροδιαφυγή, επιχειρηματίες, μεγαλοστελέχη κλπ.
Δεν είναι μόνο φοροφυγάδες ή μη αυτοαπασχολούμενοι, μαγαζάτορες κλπ.

Εν ολίγοις, υπάρχει μικρή δεξαμενή πολυτέλειας, στην οποία αυτή μικρή δεξαμενή βρίσκονται και αρκετές διάφορες κατηγορίες.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"

Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος » 09 Νοέμ 2023, 16:15

Orion22 έγραψε:
09 Νοέμ 2023, 15:12
πατησιωτης έγραψε:
09 Νοέμ 2023, 14:55
Orion22 έγραψε:
09 Νοέμ 2023, 13:50
Btw, επειδη έγινε κουβέντα για ΔΥ. Αληθεύει οτι στον νέο προυπολογισμό το μισθολογικό κόστος για τους ΔΥ ξεπερνά του 2009;
και για μικρότερο αριθμό ΔΥ;

:smt005::smt005:
Αυτά έχει ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ. :D Εκτός εάν όλα όσα γράφονταν σε άλλα νήματα για την ακρίβεια δεν ισχύουν εδώ.
Τον επόμενο χρόνο για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια οι ΔΥ θα πάρουν αύξηση.Πιθανώς με την αύξηση αυτή το μισθολογικό κόστος να περνάει αυτό του 2009 όχι όμως σε αποπληθωρισμένα αλλά πληθωρισμένα ευρώ.
ετσι μπράβο,
Α.Τ.Α το λενε στα πασοκικά :lol:
:goodpost:

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 09 Νοέμ 2023, 16:29

Εδώ πάντως έχει δίκιο ο πατησιώτης, δεν γίνεται να μην δώσεις αυξήσεις μετά από 14 χρόνια παγώματος και με τον πληθωρισμό εκεί που έφτασε (και που είναι πολύ χειρότερος στα είδη πρώτης ανάγκης όπου αγγίζει το 50%). Και εγώ ανέβασα όλες μου τις τιμές 20% αλλά δεν μπορώ να τις ανεβάσω 50%, δεν γίνεται!

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 09 Νοέμ 2023, 16:38

Green Dragon έγραψε:
09 Νοέμ 2023, 16:29
Εδώ πάντως έχει δίκιο ο πατησιώτης, δεν γίνεται να μην δώσεις αυξήσεις μετά από 14 χρόνια παγώματος και με τον πληθωρισμό εκεί που έφτασε (και που είναι πολύ χειρότερος στα είδη πρώτης ανάγκης όπου αγγίζει το 50%). Και εγώ ανέβασα όλες μου τις τιμές 20% αλλά δεν μπορώ να τις ανεβάσω 50%, δεν γίνεται!
Καλά μη δίνεις σημασία.Οι ίδιοι θα έγραφαν για "μισθούς πείνας" που παίρνουν οι καθηγητές και δεν βρίσκουν σπίτια να νοικιάσουν κλπ ή μάλλον το λένε και τώρα. :D

Άβαταρ μέλους
Orion22

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 » 09 Νοέμ 2023, 16:44

μπα
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 09 Νοέμ 2023, 17:08

Αρχέλαος έγραψε:
09 Νοέμ 2023, 16:10
EKPLIKTIKOS έγραψε:

Τα γεγονότα λένε ότι:
α) O μέσος όρος ηλικίας του στόλου των ΙΧ είναι άνω των 17 ετών.
β) Τα ΙΧ, ειδικά όσα αγοράζονται από το 2010 και μετά, έχουν μέσο κυβισμό 1300 κυβικά

Άρα, το ποσοστό πολιτών που γενικότερα έχουν SUV Μercedes κ πάνω είναι πολύ μικρό.

Εγώ είπα, θα με ενδιέφερε να δω αν υπάρχουν δεδομένα που να στηρίζουν ή να απορρίπτουν την υπόθεσή μου. Αυτά που λες δεν απαντούν στην ερώτησή μου. Είναι απλά μέσοι όροι που αφορούν το σύνολο της αγοράς. Αν έχεις να συνεισφέρεις κάτι επί της ουσίας, να το καταθέσεις.

Στην Ελλάδα οι ΕΕ κ αυτοαπασχολουμενοι είναι 1.3 εκατ. Τα επιβατικά αυτοκίνητα πλησιάζουν τα 5.5 εκατομμύρια.

Τέλος τα χαμηλά κυβικά δε λένε απαραίτητα κάτι για την κατηγορία, όταν υπάρχει τέτοιο downsizing τα τελευταία χρόνια. Μιλάς σε petrolhead όχι σε κανέναν άσχετο. Τα μισά νέα suvοειδη έχουν μικρούς κινητήρες (πχ εκομπουστ της Φορντ, ακόμα κ η μερσεντες 1300αρι βγάζει το GLA)

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 09 Νοέμ 2023, 17:45

foscilis έγραψε:
09 Νοέμ 2023, 14:39
γ) Χιλιάδες 60αρηδες που είναι κοντά στην σύνταξη, με μικρό κύκλο εργασιών, με στόχο απλώς να συμπληρώσουν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.

δ) Χιλιάδες που βγάζουν μεροκάματου υπαλλήλου, αλλά που ως υπάλληλοι δεν θα έβρισκαν εύκολα δουλειά.
Όλοι αυτοί μπορούν να απαιτήσουν έλεγχο, καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται.
Τι εννοείς «να απαιτήσουν έλεγχο"; Υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που λέει ότι αν διενεργηθεί έλεγχος και δεν βρούνε να εισπράττεις περισσότερα από όσα δηλώνεις θα εξαιρεθείς τελικά από την φόρμουλα υπολογισμού φόρου ΕΕ που περιγράφεται στην νομοθεσία και θα πληρώσεις ας πούμε ό,τι και ο μισθωτός με το αντίστοιχο καθαρό εισόδημα;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 09 Νοέμ 2023, 17:47

πατησιωτης έγραψε:
Αυτά έχει ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ. :D Εκτός εάν όλα όσα γράφονταν σε άλλα νήματα για την ακρίβεια δεν ισχύουν εδώ.
Τον επόμενο χρόνο για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια οι ΔΥ θα πάρουν αύξηση.Πιθανώς με την αύξηση αυτή το μισθολογικό κόστος να περνάει αυτό του 2009 όχι όμως σε αποπληθωρισμένα αλλά πληθωρισμένα ευρώ.
Αυτό έχει μηδενική σημασία αν τα έσοδα του κράτους δεν έχουν αυξηθεί κατά αντίστοιχα πληθωρισμένα ευρώ. Να το τσεκάρω ή όχι;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 09 Νοέμ 2023, 17:52

Btw, κατά την αδώνεια θεώρηση, το κράτος δεν χρειάζεται καν να ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα, γιατί δεν ενδιαφέρει τους πολίτες. Αυτό που είπε για τα Τέμπη δηλαδή.

Αν εξαιρέσεις μερικούς που διαμαρτύρονται εδώ μέσα, σύσσωμη η κοινωνία έξω θεωρεί ότι αν κόψεις απόδειξη τα δίνεις στους κλέφτες της κυβέρνησης (ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 09 Νοέμ 2023, 18:10

hellegennes έγραψε:
09 Νοέμ 2023, 17:47
πατησιωτης έγραψε:
Αυτό έχει μηδενική σημασία αν τα έσοδα του κράτους δεν έχουν αυξηθεί κατά αντίστοιχα πληθωρισμένα ευρώ. Να το τσεκάρω ή όχι;
Τσέκαρέ το.Φέτος προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα και το ίδιο και του χρόνου.Εάν είχε πέσει έξω ο προυπολογισμός δεν θα γίνονταν οι αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 09 Νοέμ 2023, 18:17

πατησιωτης έγραψε:
09 Νοέμ 2023, 18:10
hellegennes έγραψε:
09 Νοέμ 2023, 17:47
πατησιωτης έγραψε:
Τσέκαρέ το.Φέτος προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα και το ίδιο και του χρόνου.Εάν είχε πέσει έξω ο προυπολογισμός δεν θα γίνονταν οι αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης.
Πρωτογενές πλεόνασμα μπορεί να προκύπτει από μείωση άλλων δαπανών. Θα το τσεκάρω.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 09 Νοέμ 2023, 19:03

EKPLIKTIKOS έγραψε:
09 Νοέμ 2023, 17:08
Εγώ είπα, θα με ενδιέφερε να δω αν υπάρχουν δεδομένα που να στηρίζουν ή να απορρίπτουν την υπόθεσή μου.
Kι εμένα. Έχει γεμίσει η γειτονιά μαούνες (SUV). Κι είμαστε φτωχογειτονιά όσο να πεις.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 09 Νοέμ 2023, 19:11

ST48410 έγραψε:
09 Νοέμ 2023, 19:03
EKPLIKTIKOS έγραψε:
09 Νοέμ 2023, 17:08
Εγώ είπα, θα με ενδιέφερε να δω αν υπάρχουν δεδομένα που να στηρίζουν ή να απορρίπτουν την υπόθεσή μου.
Kι εμένα. Έχει γεμίσει η γειτονιά μαούνες (SUV). Κι είμαστε φτωχογειτονιά όσο να πεις.
Το ζητούμενο είναι σε ποιους ανήκουν οι μαούνες. Σε εε που δηλώνουν μίνιμουμ εισόδημα ή σε μισθωτούς;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών