Γιατί τόσο η αστυνομία όσο και τα δικαστήρια κάνουν τη δουλειά τους, σύμφωνα με τους νόμους, τα παραθυράκια και τους αστερίσκους που αποφασίζει η νομοθετική εξουσία.Chilloutbuddy έγραψε: ↑25 Νοέμ 2023, 12:03Έχω πει 4 φορές, να κάνει η αστυνομία και τα δικαστήρια τη δουλειά τους. Δεν ξέρω γιατί νιώθετε όλοι την ανάγκη να μου απαντάτε σαν να έχω πει να μην την κάνουν.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑25 Νοέμ 2023, 11:59Μα όλοι όσοι συλλαμβάνονται πάνε δικαστήριο ή έστω περνάνε από ανακριτική διαδικασία. Οπότε, το ζητούμενο δεν είναι το ποιος θα κριθεί ένοχος αλλά το ποιοι ένοχοι θα τιμωρηθούν με το ίδιο ακριβώς μέτρο, χωρίς ελαφρυντικά "διαφορετικής" κουλτούρας.Chilloutbuddy έγραψε: ↑25 Νοέμ 2023, 11:52
Δεν έχω καμμία αντίρρηση για την επιβολή των νόμων, αλλά όλων τον νόμων, όχι επιλεκτικά. Το άρθρο 48 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ εγγυάται ότι κάθε κατηγορούμενος τεκμαίρεται ότι είναι αθώος μέχρι αποδείξεως της ενοχής του σύμφωνα με τον νόμο.
Απόδειξε εσύ ότι κάποιος είναι ένοχος για κάτι παράνομο και πήγαινέ τον δικαστήριο. Τα υπόλοιπα που λες για υποψίες με βάση κατηγορίες ανθρώπων είναι για άλλα ακροατήρια, όχι για μένα.
Οπότε, σαφώς και είναι θέμα πολιτικής βούλησης η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.