ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
seismic
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 26 Νοέμ 2023, 17:45

https://image-ppubs.uspto.gov/dirsearch ... df/9540783
Τσίμπα και αυτό και αν μπορείς πάρε και εσύ διεθνή πατέντα συκοφάντη.
Grant
Εικόνα
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 26 Νοέμ 2023, 18:12

seismic έγραψε:
26 Νοέμ 2023, 17:44
Ρε ηλίθιε είναι ανάγκη να είναι αυτοί που ανέφερες εσύ?
Για την αδικία μιλάμε γενικά που γίνετε από ηλίθιους σαν εσένα προς τους εφευρέτες.
Ναι χάχα...είναι ανάγκη, διότι ΕΣΥ το έγραψες:
seismic έγραψε:
26 Νοέμ 2023, 15:12
Από τα ψιλά πατώματα θα φάει η μούρη σου χώματα....που λέει και το άσμα.
Και ο Τέσλα και οι περισσότεροι από αυτούς που ανέφερες πέθαναν φτωχοί γιατί κάτι μαλάκες σαν εσένα τους συκοφαντούσαν.
SpoilerShow
Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνετε
Είμαι επιστήμονας στην πράξη. 53 ΧΡΌΝΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΉ, 16 χρόνια έρευνα, 8 χρόνια σπουδές πάνω στο είδος μου. Και το αποτέλεσμα αυτό στο link. https://www.researchgate.net/publicatio ... ign_method
Κατάλαβες χάχα...ΕΣΥ δήλωσες πως οι περισσότεροι από αυτούς που ανέφερα, πέθαναν φτωχοί και συκοφαντημένοι.
Από αυτούς που ανέφερα εγώ, ΟΧΙ από άλλους. Αυτό έγραψες χάχα...
Πες λοιπόν ότι έγραψες χοντρομαλακία ή απόδειξε πως δεν λες ψέματα.
Και χάχας και ψεύτης...
Άντε ξεκαβάλα από το καλάμι, ρε ημιμαθή χάχα, που θα μας παραστήσεις τον επιστήμονα.

.

Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 26 Νοέμ 2023, 18:16

seismic έγραψε:
26 Νοέμ 2023, 17:45
https://image-ppubs.uspto.gov/dirsearch ... df/9540783
Τσίμπα και αυτό και αν μπορείς πάρε και εσύ διεθνή πατέντα συκοφάντη.
SpoilerShow
Grant
Εικόνα
Ποιος αμφισβήτησε, ρε παντοτινέ χάχα, ότι έχεις πατέντα; ΚΑΝΕΙΣ!
Για άλλη μια φορά λες ψέματα για να καλύψεις την αποτυχία σου.
Σου έχουμε εξηγήσει, δεκάδες φορές, πως η χορήγηση πατέντας ΔΕΝ συνεπάγεται απολύτως τίποτε από επιστημονικής πλευράς.
Προστατεύεις την ιδέα σου με τη πατέντα.
Δεν σημαίνει πως η πατέντα είναι και εφαρμόσιμη και εμπορικά εκμεταλλεύσιμη.
Χίλιες φορές στο έχουν εξηγήσει, αλλά ο στόκος που έχεις στο κεφάλι έχει ξεραθεί και δεν νογάς...

Χάχα, που μου θες την μούρη σου ίσα με του Τέσλα...αμόρφωτε...

Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 26 Νοέμ 2023, 18:18

Και ξαναδιάβασε, μπας και νιώσεις κάτι...

• Τώρα πια, "είν' αργά για δάκρυα Στέλλα"...που λέει και το άσμα.

Λες πως το κράτος δεν σε υποστήριξε, λες πως οι επιστήμονες στην Ελλάδα δεν σε υποστήριξαν.
    Θέλεις να μάθεις την αιτία; Κοίτα στον καθρέφτη...

Δεν ζήτησες βοήθεια για την έρευνα που άρχισες, δεν ζήτησες βοήθεια για να διορθωθούν οι ατέλειες που είχες στα σχέδια και στους υπολογισμούς, δεν ζήτησες βοήθεια για να ολοκληρωθεί σωστά η έρευνά σου...
    Αντιθέτως, πούλαγες μαγκιά και εξυπνάδες στους ειδικούς. Μόλις σου έδειχναν τα λάθη σου, εσύ άρχιζες επίθεση με ειρωνεία και καυχιόσουν πως εσύ έχεις τριαδική πατέντα, είσαι ανώτερος του καθηγητή και πως αυτοί δεν μπορούν να σε διορθώσουν και να συζητήσουν μαζί σου.
    Όσους επιστήμονες προσπάθησαν να σε βοηθήσουν, τους έδιωξες μακριά με την απίστευτη αμετροέπειά σου και τις βλακώδεις καυχησιολογίες σου. Ενώ η ημιμάθειά σου έκανε μπαμ, εσύ παρίστανες τον δόκτορα με τα 7 μεταπτυχιακά.

Άσε που τα ψέματα πήγαιναν σύννεφο...μας είχες ταράξει στα μούσια και μας ταράζεις ακόμα.
    ...πότε μία μεγάλη διεθνής εταιρεία ζήτησε συνεργασία μαζί σου, πότε ξεκινάς εταιρεία και θα έχεις συνεργάτες πολύ γνωστά ονόματα, πότε το υπουργείο σου έδωσε άδεια να τοποθετείς την πατέντα σου, πότε βγάζεις μία ενεργειακή πατέντα που θα κιτρινίσει ο Ήλον Μασκ...
    Τι να σου πω...πρέπει να είσαι εντελώς βλάκας, αφού πιστεύεις ότι οι άλλοι κατάπιναν τόσο χοντρά ψέματα που αμόλαγες πολύ συχνά.

Στα έχω ξαναπεί δέκα φορές, στα έχουν πει και άλλοι εκατό, αλλά εσύ μυαλό δεν βάζεις και ούτε πρόκειται να βάλεις.
    Πιστεύεις πως εσύ, με γνώσεις δημοτικού, είσαι ανώτερος αυτών που έχουν σπουδάσει το αντικείμενο στο πανεπιστήμιο...

Και αντί να ρίξεις μια μούτζα στα μούτρα σου, που ο υπέρμετρος εγωϊσμός σου δεν σε άφησε να κάνεις κάτι εδώ και 16 χρόνια, εσύ κάθεσαι και λες μαλακίες στα φόρα πως όλοι οι επιστήμονες έχουν συνομωτήσει εναντίον σου...
    Και δεν καταλαβαίνεις ότι λες ψεκασμένες ανοησίες για να δικαιολογήσεις την αποτυχία σου.

Εσύ φταις για το ότι 16 χρόνια δεν έχεις προχωρήσει ούτε ένα βήμα...μια παταγώδης αποτυχία είσαι.
    Και δεν σου φταίει κανείς άλλος.

Και είμαι σίγουρος, πως και για τα επόμενα 16 χρόνια, θα συνεχίσεις να κλαίγεσαι και να λες τις ίδιες μαλακίες...

Ουρτ...αεί χάχα.

.

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 26 Νοέμ 2023, 18:27

Άκου εδώ κάτι. Εγώ έχω μια άποψη και εσύ μια άλλη.
Η δική μου η άποψη έχει ονοματεπώνυμο.
Η ΔΙΚΉ ΣΟΥ ΤΙ ΕΧΕΙ ΒΡΕ ΟΎΦΟ
Τρολάκι για τα @@κια μου είσαι Ένα τίποτα είσαι
Χωρίς όνομα είσαι ένα τίποτα Μιλάω με το τίποτα.
Ένας ανώνυμος συκοφάντης είσαι που αν δεν σε πληρώσουν οι παπάρες να λες μαλακίες θα ψοφήσεις στην πείνα. :c020:
Άι και κίχου μαλάκα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 26 Νοέμ 2023, 18:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

Άβαταρ μέλους
nick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick » 26 Νοέμ 2023, 18:43

seismic έγραψε:
26 Νοέμ 2023, 18:27
στην πίνα. :c020:
πινα κολαντα

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 26 Νοέμ 2023, 18:46

nick έγραψε:
26 Νοέμ 2023, 18:43
seismic έγραψε:
στην πίνα. :c020:
πινα κολαντα
:smt005::smt005::smt005:
Λάθη είμαστε ανθρώπους κάνουμε.

Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 26 Νοέμ 2023, 19:05

seismic έγραψε:
Ένας ανώνυμος συκοφάντης είσαι που αν δεν σε πληρώσουν οι παπάρες να λες μαλακίες θα ψοφήσεις στην πείνα. :c020:
Άι και κίχου μαλάκα.
Έτσι, αποτυχημένε εφευρέτη...έτσι! Να με επιβεβαιώνεις σε κάθε σου ποστ.
Οι διάφορες μαλακίες και ψέματα που έλεγες, τώρα έγιναν διαφορετική άποψη ε;
Μουάχαχαχα...κα χάχας και ψεύτης και αποτυχημένος εφευρέτης και ψέκας...

Και τι βρίζεις αλβανικά ρε χάχα; Ελληνικά δεν ξέρεις;

Ουρτ χάχα...

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 26 Νοέμ 2023, 19:07

Λοξίας έγραψε:
26 Νοέμ 2023, 19:05
seismic έγραψε:
Άι και κίχου μαλάκα.
Έτσι, αποτυχημένε εφευρέτη...έτσι! Να με επιβεβαιώνεις σε κάθε σου ποστ.
Οι διάφορες μαλακίες και ψέματα που έλεγες, τώρα έγιναν διαφορετική άποψη ε;
Μουάχαχαχα...κα χάχας και ψεύτης και αποτυχημένος εφευρέτης και ψέκας...

Και τι βρίζεις αλβανικά ρε χάχα; Ελληνικά δεν ξέρεις;

Ουρτ χάχα...
Τρολάκι για τα @@κια μου είσαι Ένα τίποτα είσαι Χωρίς όνομα είσαι ένα τίποτα Μιλάω με το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 26 Νοέμ 2023, 19:08

Ξαναπάρτο χάχα...
Λοξίας έγραψε:
26 Νοέμ 2023, 18:12
seismic έγραψε:
Για την αδικία μιλάμε γενικά που γίνετε από ηλίθιους σαν εσένα προς τους εφευρέτες.
seismic έγραψε:
Και ο Τέσλα και οι περισσότεροι από αυτούς που ανέφερες πέθαναν φτωχοί γιατί κάτι μαλάκες σαν εσένα τους συκοφαντούσαν.
SpoilerShow
Είμαι επιστήμονας στην πράξη. 53 ΧΡΌΝΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΉ, 16 χρόνια έρευνα, 8 χρόνια σπουδές πάνω στο είδος μου. Και το αποτέλεσμα αυτό στο link. https://www.researchgate.net/publicatio ... ign_method
Κατάλαβες χάχα...ΕΣΥ δήλωσες πως οι περισσότεροι από αυτούς που ανέφερα, πέθαναν φτωχοί και συκοφαντημένοι.
Και χάχας και ψεύτης...
Άντε ξεκαβάλα από το καλάμι, ρε ημιμαθή χάχα, που θα μας παραστήσεις τον επιστήμονα.

.
Απάντησε ρε κοτούλα...δεν έχεις κάκαλα να παραδεχτείς ότι έγραψες μαλακία πάνω στα νεύρα σου;

Ουρτ χάχα...

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 26 Νοέμ 2023, 19:20

Λοξίας έγραψε:
26 Νοέμ 2023, 19:08
Ξαναπάρτο χάχα...
Λοξίας έγραψε:
26 Νοέμ 2023, 18:12
seismic έγραψε:
seismic έγραψε:
SpoilerShow
Και χάχας και ψεύτης...

.
Απάντησε ρε κοτούλα...δεν έχεις κάκαλα να παραδεχτείς ότι έγραψες μαλακία πάνω στα νεύρα σου;

Ουρτ χάχα...
Την μόνη μαλακία που κάνω είναι που απαντάω σε εσένα.

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 26 Νοέμ 2023, 19:29

Εδώ βλέπουμε πως δημιουργούνται οι λοξές ρωγμές διάτμησης στα τοιχώματα.
Αυτές οι ρωγμές δεν συμβαίνουν με προεντεταμένα και πακτωμένα στο έδαφος τα άκρα του τοιχώματος, διότι τα τοιχώματα γίνονται δύσκαμπτα και εκτρέπουν συγχρόνως τις δυνάμεις μέσα στο έδαφος, αποτρέποντας την μεταφορά των ροπών,
πάνω στους συνδετήριους δοκούς
https://www.youtube.com/shorts/zgyAspAEmo0
Εδώ βλέπουμε ότι η συνδετήρια δοκός βοηθάει να αναλάβει ροπές από τα υποστυλώματα.
Στα τοιχώματα όμως θα σπάσει χωρίς την αγκύρωση του τοιχώματος στο χώμα ( αν η επιτάχυνση είναι μεγάλη )
https://www.youtube.com/shorts/9ZXIPHrFlVA

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 27 Νοέμ 2023, 07:49

seismic έγραψε:
26 Νοέμ 2023, 09:28
Άσχετα αν το έχω κατορθώσει ή όχι είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος χωρίς κέρδους κέρατα, πληρώνοντας και την εφαρμοσμένη έρευνα που κάνω, ασχολούμαι 16 χρόνια τώρα για το πως να προστατέψετε τις ζωές σας και των δικών σας ανθρώπων και τις περιουσίες σας από τον σεισμό.
Το κράτος δεν με υποστήριξε. Οι επιστήμονες στην Ελλάδα δεν με υποστήριξαν.
Το κράτος είναι εμπόδιο στο έργο μου. Ο απλός κόσμος δεν ξέρει αν πρέπει να με υποστηρίξει ή όχι.
Αν δεν εξετάσουν μια πρόταση σαν την δική μου τότε τι στο διάολο τους πληρώνουμε?
μπα, οχι. δεν προσπαθεις να σωσεις κανεναν. το ψωνιο σου ταιζεις.

κανεις δεν σε υποστηριζει, επειδη αυτα που λες δεν στεκουν.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 27 Νοέμ 2023, 15:22

Ασέβαστος έγραψε:
27 Νοέμ 2023, 07:49
seismic έγραψε:
26 Νοέμ 2023, 09:28
Άσχετα αν το έχω κατορθώσει ή όχι είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος χωρίς κέρδους κέρατα, πληρώνοντας και την εφαρμοσμένη έρευνα που κάνω, ασχολούμαι 16 χρόνια τώρα για το πως να προστατέψετε τις ζωές σας και των δικών σας ανθρώπων και τις περιουσίες σας από τον σεισμό.
Το κράτος δεν με υποστήριξε. Οι επιστήμονες στην Ελλάδα δεν με υποστήριξαν.
Το κράτος είναι εμπόδιο στο έργο μου. Ο απλός κόσμος δεν ξέρει αν πρέπει να με υποστηρίξει ή όχι.
Αν δεν εξετάσουν μια πρόταση σαν την δική μου τότε τι στο διάολο τους πληρώνουμε?
μπα, οχι. δεν προσπαθεις να σωσεις κανεναν. το ψωνιο σου ταιζεις.

κανεις δεν σε υποστηριζει, επειδη αυτα που λες δεν στεκουν.
Δεν μου λες, για τις μαλακίες που λες σου βάζουνε και ένσημα?

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 27 Νοέμ 2023, 21:44

Στη σεισμική μηχανική, ο στόχος δεν είναι η κατασκευή αδιαπέρατων κατασκευών, αλλά ο σχεδιασμός κτιρίων από οπλισμένο σκυρόδεμα ικανών να αντέχουν τις σεισμικές δυνάμεις χωρίς κατάρρευση, ευθυγραμμιζόμενοι με τον πρωταρχικό στόχο των διεθνών προτύπων σεισμικού σχεδιασμού. Ενώ οι περιγραφόμενες στρατηγικές για τη μείωση της σεισμικής ζήτησης είναι σημαντικές, πρόσθετες εκτιμήσεις, όπως η ενσωμάτωση συσκευών διάχυσης ενέργειας, η χρήση προηγμένων όλκιμων υλικών, όπως το ινοπλισμένο σκυρόδεμα υψηλής απόδοσης, η εξασφάλιση δομικού πλεονάσματος και κανονικότητας και η υιοθέτηση μιας προσέγγισης σχεδιασμού βάσει επιδόσεων, βελτιώνουν περαιτέρω τη σεισμική ανθεκτικότητα των κατασκευών. Τα μέτρα αυτά, όταν συνδυάζονται με τις υφιστάμενες αρχές της επιλογής των κατάλληλων εδαφικών συνθηκών, της ελαχιστοποίησης της περιττής μάζας, της απλοποίησης των δομικών στοιχείων για τη μείωση των στρεπτικών επιδράσεων, της διατήρησης της ομοιομορφίας στην αντοχή και τη δυσκαμψία, της αποφυγής σχηματισμών μαλακών ορόφων και της εξασφάλισης πλευρικής συγκράτησης, κατασκευάζουν μια ολοκληρωμένη φιλοσοφία σεισμικού σχεδιασμού που εξισορροπεί την ασφάλεια και την οικονομική βιωσιμότητα.
Το βασικό δίλημμα που αντιμετωπίζει ένας δομοστατικός μηχανικός επιφορτισμένος με την εξασφάλιση ανώτερης σεισμικής αντοχής ενός κτιρίου είναι πώς να ελαχιστοποιήσει την ολίσθηση μεταξύ των ορόφων και τις επιταχύνσεις των ορόφων. Οι μεγάλες μετατοπίσεις μεταξύ ορόφων προκαλούν ζημιές σε μη δομικά στοιχεία και στον εξοπλισμό που συνδέει τους ορόφους μεταξύ τους. Οι διαστολικές μετατοπίσεις μπορούν να ελαχιστοποιηθούν με την ακαμψία της κατασκευής, αλλά αυτό οδηγεί σε ενίσχυση της εδαφικής κίνησης, η οποία οδηγεί σε υψηλές επιταχύνσεις ορόφων, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στον ευαίσθητο εσωτερικό εξοπλισμό. Η επιτάχυνση των ορόφων μπορεί να μειωθεί κάνοντας το σύστημα πιο εύκαμπτο, αλλά αυτό οδηγεί σε μεγάλες μετακινήσεις μεταξύ ορόφων. Ο μόνος πρακτικός τρόπος για τη μείωση ταυτόχρονα της ολίσθησης μεταξύ των ορόφων και των επιταχύνσεων των ορόφων είναι η χρήση της απομόνωσης βάσης- το σύστημα απομόνωσης παρέχει την απαραίτητη ευελιξία, με τις μετατοπίσεις να συγκεντρώνονται στο επίπεδο απομόνωσης...........
Νομίζω έχω μια καλύτερη πρόταση, για τον έλεγχο στην διαφορά της φάσης μετατόπισης των ορόφων, την σεισμική απόσβεση, και γενικά τον έλεγχο των μετατοπίσεων μέσα στην ελαστική περιοχή μετατόπισης.
b. Δυναμικός σχεδιασμός σε συνδυασμό με μηχανισμούς σεισμικής απόσβεσης.
Υπάρχουν πέντε παράγοντες που αυξάνουν τα σεισμικά φορτία σε μια κατασκευή.
1.Επιτάχυνση του εδάφους
2.Βάρος μάζας
3.Ύψος μάζας.
4.Συντονισμός εδάφους - κατασκευής
5.Διάρκεια
Αυτοί οι παράγοντες αυξάνουν τα φορτία σεισμού σε μια κατασκευή. Η κατασκευή πρέπει να αντιμετωπίσει τις δυνάμεις αυτές με ανάλογες αντισταθμιστικές δυνάμεις και τα υλικά πρέπει να έχουν την απαραίτητη αντοχή για να τις παραλάβουν.
Ακόμα διάφορες άλλες τεχνικές αποσβένουν τις μετατοπίσεις μειώνοντας την παραμόρφωση που προκαλεί ανελαστικές αστοχίες και εκτρέπουν τις δυνάμεις αδράνειας στο έδαφος.
Αυτές οι τεχνικές σεισμικού σχεδιασμού θα συζητηθούν στην επόμενη πρότασή μου
Αυτή η μέθοδος σχεδιασμού

περιλαμβάνει μια εύκαμπτη δομή με υποστυλώματα και εντός ή εκτός αυτής της εύκαμπτης δομής τοποθετούμε μία ή περισσότερες ανεξάρτητες άκαμπτες τοιχοποιίες με κατάλληλα διαμορφωμένες διατομές κάτοψης και με προεντεταμένα άκρα που συνδέονται με το έδαφος.
Τοποθετούμε οριζόντια σεισμική μόνωση στη βάση για την αποφυγή υψηλών επιταχύνσεων.
Τοποθετούμε ισχυρά ελαστικά απόσβεσης για την ομαλή απορρόφηση της κρούσης μεταξύ των διαφραγμάτων των πλακών και των τοιχωμάτων που προκύπτει λόγω της διαφοράς στη φάση μετατόπισης των δύο ανεξάρτητων κατασκευών.
Σε αυτή τη μέθοδο οι μετατοπίσεις των δύο ανεξάρτητων κατασκευών αλληλοεξουδετερώνονται λόγω της κρούσης και αποτρέπεται η ανελαστική παραμόρφωση της ελαστικής κατασκευής με τις κολώνες
Στα άνω άκρα τους, τα τοιχώματα διαθέτουν υδραυλικούς γρύλους συνδεδεμένους με τους τένοντες προέντασης. Όταν ο τοίχος τείνει να παραμορφωθεί λόγω μετατόπισης, τα υγρά στους υδραυλικούς γρύλους θερμαίνονται επειδή αποτρέπουν την παραμόρφωση μετατρέποντας την κινητική δύναμη της μετατόπισης σε θερμότητα, δημιουργώντας μια ομαλή ελαστική σεισμική απόσβεση.
Η εκτροπή των σεισμικών δυνάμεων στο έδαφος και η υψηλή δυσκαμψία των τοίχων και η φέρουσα ικανότητα του εδάφους θεμελίωσης είναι δεδομένη και οφείλεται στην προένταση και τη σύνδεση των άκρων των τοίχων με το έδαφος. περισσότερα...
https://www.researchgate.net/publicatio ... ign_method

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αρχιτεκτονική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών