O Βορίδης δηλώνει ότι θα παραιτηθεί, αν κληθεί να ψηφίσει τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών
O Βορίδης δηλώνει ότι θα παραιτηθεί, αν κληθεί να ψηφίσει τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών
Ανοικτό το ενδεχόμενο της παραίτησης άφησε ο Μάκης Βορίδης, εφόσον τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψήφιση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών - «Στα ζητήματα συνειδήσεως δεν μπορώ να κάνω πίσω» σχολίασε.
O Μάκης Βορίδης επανέλαβε τη θέση του κατά του γάμου και της τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, δηλώνοντας ουσιαστικά πως θα παραιτηθεί αν τεθεί ζήτημα «πειθαρχίας» για τους υπουργούς στην ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου, όταν πάει στη Βουλή.
«Δεν έχω αλλάξει άποψη», δήλωσε ο Μάκης Βορίδης, όταν ρωτήθηκε σχετικά, σε εκπομπή του Open. Ο υπουργός Επικρατείας ρωτήθηκε αν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα κατατεθεί τον Δεκέμβριο. «Αυτό είναι στην κρίση του πρωθυπουργού», απάντησε.
H επιλογή που θα κάνει ο πρωθυπουργός είναι ότι θα επιτρέψει στους βουλευτές της ΝΔ να εκφραστούν κατά συνείδηση και δεν θα τεθούν ζητήματα πειθαρχίας», δήλωσε ο υπουργός.
Ερωτηθείς αν αυτό ισχύει και για τους υπουργούς, απάντησε: «Δεν το ξέρω, νομίζω από ό,τι καταλαβαίνω (ισχύει) και στους υπουργούς». Σε ερώτηση αν θα παραιτηθεί σε περίπτωση που αυτό δεν ισχύει, είπε: «Στα ζητήματα της συνειδήσεως εννοείται ότι εγώ δεν μπορώ να κάνω πίσω. Επομένως, αν κάποιος μου πει "πρέπει να κάνεις υποχρεωτικά αυτό", δεν μπορώ να το κάνω αυτό».
«Ισχύουν οι θέσεις μου», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι αυτή η συζήτηση θα ανοίξει όποτε το αποφασίσει ο πρωθυπουργός. Ερωτηθείς εάν το «βασικό πρόβλημα» για εκείνον είναι η τεκνοθεσία ή ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, ο Μάκης Βορίδης απάντησε:
Είναι θέματα και τα δύο, εγώ είμαι αντίθετος και στα δύο. Όταν είσαι αντίθετος στον γάμο, κατά μείζονα λόγο είσαι αντίθετος στην τεκνοθεσία».
Σε ερώτηση για το ποια θα είναι η στάση του αν το νομοσχέδιο προβλέπει μόνο τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και όχι την τεκνοθεσία, απάντησε: «Αυτή τη στιγμή για τη ρύθμιση των νομικών σχέσεων μεταξύ των συμβιούντων συντρόφων, συζύγων, οτιδήποτε, υπάρχει το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο εξομοιώνει πλήρως τη νομική σχέση με τις νομικές συνέπειες του γάμου».
Στις ίδιες δηλώσεις, ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε σε απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Έκρινε το ζήτημα της ισότητας και της παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε περίπτωση που υπάρχει κράτος που δεν έχει αναγνωρίσει τον γάμο (ομόφυλων ζευγαριών) και είπε ότι ο γάμος είναι θεσμός που κυρίως αφορά τα ζητήματα της οικογένειας και επομένως σε περίπτωση μη νομοθετήσεως, μη θεσπίσεώς του, δεν υπάρχει παραβίαση της αρχής της ισότητας. Εναπόκειται στο κράτος και στην εσωτερική τάξη να αποφασίσει ό,τι θέλει», ανέφερε σχετικά ο υπουργός.
https://www.pentapostagma.gr/politiki/7 ... o-omofylon
O Μάκης Βορίδης επανέλαβε τη θέση του κατά του γάμου και της τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, δηλώνοντας ουσιαστικά πως θα παραιτηθεί αν τεθεί ζήτημα «πειθαρχίας» για τους υπουργούς στην ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου, όταν πάει στη Βουλή.
«Δεν έχω αλλάξει άποψη», δήλωσε ο Μάκης Βορίδης, όταν ρωτήθηκε σχετικά, σε εκπομπή του Open. Ο υπουργός Επικρατείας ρωτήθηκε αν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα κατατεθεί τον Δεκέμβριο. «Αυτό είναι στην κρίση του πρωθυπουργού», απάντησε.
H επιλογή που θα κάνει ο πρωθυπουργός είναι ότι θα επιτρέψει στους βουλευτές της ΝΔ να εκφραστούν κατά συνείδηση και δεν θα τεθούν ζητήματα πειθαρχίας», δήλωσε ο υπουργός.
Ερωτηθείς αν αυτό ισχύει και για τους υπουργούς, απάντησε: «Δεν το ξέρω, νομίζω από ό,τι καταλαβαίνω (ισχύει) και στους υπουργούς». Σε ερώτηση αν θα παραιτηθεί σε περίπτωση που αυτό δεν ισχύει, είπε: «Στα ζητήματα της συνειδήσεως εννοείται ότι εγώ δεν μπορώ να κάνω πίσω. Επομένως, αν κάποιος μου πει "πρέπει να κάνεις υποχρεωτικά αυτό", δεν μπορώ να το κάνω αυτό».
«Ισχύουν οι θέσεις μου», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι αυτή η συζήτηση θα ανοίξει όποτε το αποφασίσει ο πρωθυπουργός. Ερωτηθείς εάν το «βασικό πρόβλημα» για εκείνον είναι η τεκνοθεσία ή ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, ο Μάκης Βορίδης απάντησε:
Είναι θέματα και τα δύο, εγώ είμαι αντίθετος και στα δύο. Όταν είσαι αντίθετος στον γάμο, κατά μείζονα λόγο είσαι αντίθετος στην τεκνοθεσία».
Σε ερώτηση για το ποια θα είναι η στάση του αν το νομοσχέδιο προβλέπει μόνο τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και όχι την τεκνοθεσία, απάντησε: «Αυτή τη στιγμή για τη ρύθμιση των νομικών σχέσεων μεταξύ των συμβιούντων συντρόφων, συζύγων, οτιδήποτε, υπάρχει το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο εξομοιώνει πλήρως τη νομική σχέση με τις νομικές συνέπειες του γάμου».
Στις ίδιες δηλώσεις, ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε σε απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Έκρινε το ζήτημα της ισότητας και της παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε περίπτωση που υπάρχει κράτος που δεν έχει αναγνωρίσει τον γάμο (ομόφυλων ζευγαριών) και είπε ότι ο γάμος είναι θεσμός που κυρίως αφορά τα ζητήματα της οικογένειας και επομένως σε περίπτωση μη νομοθετήσεως, μη θεσπίσεώς του, δεν υπάρχει παραβίαση της αρχής της ισότητας. Εναπόκειται στο κράτος και στην εσωτερική τάξη να αποφασίσει ό,τι θέλει», ανέφερε σχετικά ο υπουργός.
https://www.pentapostagma.gr/politiki/7 ... o-omofylon
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία
Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία
- Rakomelofronas
- Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad
Re: O Βορίδης δηλώνει ότι θα παραιτηθεί, αν κληθεί να ψηφίσει τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών
Συγκινηθηκαμε.
Η ΝΔ και το 2015 επέτρεψε ψήφο "κατά συνείδηση" για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης. Αυτό θα κάνει και τώρα. Με ψήφους ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Πλεύσης, μπορεί να επιτραπεί στον κάθε Βορίδη να κρατήσει τα προσχήματα.
Η ΝΔ και το 2015 επέτρεψε ψήφο "κατά συνείδηση" για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης. Αυτό θα κάνει και τώρα. Με ψήφους ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Πλεύσης, μπορεί να επιτραπεί στον κάθε Βορίδη να κρατήσει τα προσχήματα.
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Re: O Βορίδης δηλώνει ότι θα παραιτηθεί, αν κληθεί να ψηφίσει τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών
Αν ψάχνετε τον ορισμό του "τζάμπα μάγκας" ιδού.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Rakomelofronas έγραψε: ↑24 Νοέμ 2023, 06:54Συγκινηθηκαμε.

Σιγά τον πολιτικό..
Απορώ πως επικοινωνεί με τον κασελακικο Μητσοτάκη.
Ο πορτιερης της ακροδεξιάς είναι
Απορώ πως επικοινωνεί με τον κασελακικο Μητσοτάκη.
Ο πορτιερης της ακροδεξιάς είναι
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
- George_V
- Phorum.gr user: George_V

Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, θα είναι πιο εύκολο να βγάλουν φτερά οι φάλαινες και να πετάξουν παρά να παραιτηθεί ο Βορίδης. Ο Βορίδης θα έκανε και ο ίδιος γάμο με άντρα προκειμένου να μην χάσει την θεσούλα του.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Καλά, δεν είπε ακριβώς ότι θα παραιτηθεί. Είπε: αν μού ζητηθεί, εγώ δεν θα το κάνω.
Αν του ζητηθεί όντως, αν δηλαδή τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας (δεν θα τεθεί λέω εγώ, γιατί ο ΚΜ είναι πονηρός και ξέρει ότι αντί για τους δικούς του ακροδεξιούς, θα το ψηφίσουν το κιναλ, ο σύριζα, το κόμμα των ομπρελίστας και 6+6 και η πλέυση), τότε θα επαναληφθεί το γνωστό ελληνικό φαινόμενο "παρερμήνευσης δηλώσεων".
Αν του ζητηθεί όντως, αν δηλαδή τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας (δεν θα τεθεί λέω εγώ, γιατί ο ΚΜ είναι πονηρός και ξέρει ότι αντί για τους δικούς του ακροδεξιούς, θα το ψηφίσουν το κιναλ, ο σύριζα, το κόμμα των ομπρελίστας και 6+6 και η πλέυση), τότε θα επαναληφθεί το γνωστό ελληνικό φαινόμενο "παρερμήνευσης δηλώσεων".
- Ληστοσυμμορίτης
Και κέντρο και ακροδεξιά
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Εδώ και τώρα απαιτεί την παραίτηση του Βοριδη η Έλενα της καρδιάς μας 

https://left.gr/news/elena-akrita-gamos ... -m-voridis

看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎.....

SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Τέτοιες εμμονές δικαιολογούν τη πτώση του Σύριζαgeorgebi έγραψε: ↑29 Νοέμ 2023, 13:08Εδώ και τώρα απαιτεί την παραίτηση του Βοριδη η Έλενα της καρδιάς μας
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
Θα τον ψηφίσει, και θα πεί "α, δε με κάλεσαν τον ψήφισα ακάλεστος".
- Eθνικοκοινωνιστης
ο βοριδης λεγεται τωρα το πολιτικο σκελος του ναρκεμπορα? 

"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
Αυτό είναι το κερασάκι ανέκδοτο στην τούρτα.southern έγραψε: ↑29 Νοέμ 2023, 19:13Τέτοιες εμμονές δικαιολογούν τη πτώση του Σύριζαgeorgebi έγραψε: ↑29 Νοέμ 2023, 13:08Εδώ και τώρα απαιτεί την παραίτηση του Βοριδη η Έλενα της καρδιάς μας
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Πόσοι στο πχώρουμ πενθούν σήμερα για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών?
από Τοξοβόλος_UK » 15 Φεβ 2024, 21:16 » σε Εσωτερική Πολιτική - 8 Απαντήσεις
- 264 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από The Rebel
15 Φεβ 2024, 21:30
-
-
-
Νέα δημοσίευση ΣΑΡΩΤΙΚΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΟΙ ΝΕΟΙ
από Libre arbitre » 08 Μαρ 2024, 08:36 » σε Εσωτερική Πολιτική - 15 Απαντήσεις
- 399 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Libre arbitre
08 Μαρ 2024, 09:25
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ανταρσία στη ΝΔ για τον γάμο των ομοφύλων!
από southern » 12 Σεπ 2023, 21:44 » σε Εσωτερική Πολιτική - 8 Απαντήσεις
- 576 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Χαοτικός
12 Σεπ 2023, 22:32
-
-
- 7 Απαντήσεις
- 239 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Aitwlos
06 Ιαν 2025, 20:44