Νάρκωση
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Νάρκωση
εγώ πάντως προτείνω να το ψάχνεις λίγο πρώτα
Η κολονοσκόπηση χωρίς νάρκωση είναι από τις πλέον οδυνηρές εξετάσεις οπότε, έστω και από φόβο, φάνηκες παλικάρι.Kappa έγραψε: ↑04 Δεκ 2023, 15:22Ναι, είναι ακριβώς οι σκέψεις μου αυτες. Αν δεν το κανω θα το έχω επίσης άγχος. Δύο χρόνια τώρα αυτή η δουλειά γίνεται. Αλλά δεν ξερω πόσο παλικάρι είμαιαπό μικρός έτσι ήμουν, φοβομουν πολύ τα ιατρικά. Και ο φόβος έλλειψης ελέγχου σχετίζεται επίσης. Κσνω εικόνες πώς θα είναι όταν με βυθίσουν στον υπνο, τι θα γίνει αν κάτι πάει στραβά κλπ.
Αν τουλάχιστον είχε ενδιαφερθεί αυτή, θα ημουν πιο γενναίος. Αλλά δεν την ένοιαξε. Στην κλινική θα πάω με την αδερφή μου μόνο.

Τώρα αν το επαναλάμβανες με τις ίδιες συνθήκες, ε... θα αλλάζε κι ο χαρακτηρισμός που θα σου έδινα.

Τίποτα δεν θα πάει στραβά. Για τους γιατρούς είναι άλλη μια υπόθεση ρουτίνας.
Φιλοσόφισέ το και λίγο, μη αφήνεις τον πανικό να σε διαλύσει.
Σκέψου πως ακόμα και μια πιθανότητα απειροελάχιστη να υπάρχει να σε βρει ο "Αρχάγγελος" πάνω στο χειρουργικό τραπέζι, είναι απείρως προτιμότερο να είναι ανώδυνο από το να σφαδάζεις στους πόνους σαν να σε γουρουνοσφάζουν.

Και που θα βρίσκεται κοντά σου ένα άνθρωπος δικός σου, είναι καλό, αν αναλογιστείς πως είναι κάποιοι που το υπομένουν εντελώς μόνοι.

ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Ρε παπατζη το εντερο δεν εχει υποδοχεις πονουKappa έγραψε: ↑04 Δεκ 2023, 15:51Καλά, αν πιστεύεις ότι η κολονοσκοπηση χωρίς μέθη είναι σαν δυσκοιλιοτητα, δεν έχεις ιδέα. Δεν πονούσα απλώς, έκανα εμετό λόγω του πόνου. Ειδικά όταν στρίβει για να πάει προς την αρχή του λεπτού ο πόνος είναι υπερβολικος. Και εννοείται έτσι δεν μπορώ να αφαιρέσω τον πολυποδα. Απλώς ηλπιζα να είναι τουλάχιστον ενσυνειδητη μέθη αλλά δεν το επιτρέπουν.

Philip Mortimer έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:40Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Σας κερνάω μια χωρίς αναισθητικό. Όταν την κάνετε ελάτε να μου πείτε αν πονάει. Έχω κάνει και γαστροσκοπηση χωρίς αναισθητικό (μόνο με ξυλοκαΐνη που στην ψεκάζει ο γιατρός στο λαιμο) , η γαστροσκοπηση είναι παιδική χαρά μπροστά στον πόνο της κολονοσκοπησης. Δεν ξερω, μπορεί να μην ήταν καλός και ο γιατρός στο χειρισμό του ή μάλλον επειδή εγώ παραπονιομουν και έκλαιγα δεν μπόρεσε να κάνει ήρεμα τη δουλειά του. Σε κάθε περίπτωση, δεν με αφήνουν να το κάνω αυτό χωρίς αναισθητικό. Και έστω, να βάλω αναισθητικό, αλλά γιατί όχι ενσυνειδητη μεθη; Τουλάχιστον μου είπε ότι Μαξ θα κρατήσει ένα μισαωρο. Ελπίζω να λέει αλήθεια.GoBack έγραψε: ↑04 Δεκ 2023, 17:42Ρε παπατζη το εντερο δεν εχει υποδοχεις πονουKappa έγραψε: ↑04 Δεκ 2023, 15:51Καλά, αν πιστεύεις ότι η κολονοσκοπηση χωρίς μέθη είναι σαν δυσκοιλιοτητα, δεν έχεις ιδέα. Δεν πονούσα απλώς, έκανα εμετό λόγω του πόνου. Ειδικά όταν στρίβει για να πάει προς την αρχή του λεπτού ο πόνος είναι υπερβολικος. Και εννοείται έτσι δεν μπορώ να αφαιρέσω τον πολυποδα. Απλώς ηλπιζα να είναι τουλάχιστον ενσυνειδητη μέθη αλλά δεν το επιτρέπουν.
Σωστά. Θα δω πώς θα πάει και με τον αναισθησιολογο. Ισως όταν πάω στην κλινική για τον προεγχειρητικο τους πω να μου δείξουν το χειρουργείο, έστω και απεξω, απλώς για να ξεφοβηθω λίγο, με αγχώνει το άγνωστο της διαδικασίας. Πώς θα νιώθω όταν προχωράω προς το χειρουργείο κλπ. Σου φοράνε ειδικά ρουχα; Ρομπα;aLiCat έγραψε: ↑04 Δεκ 2023, 16:59Η κολονοσκόπηση χωρίς νάρκωση είναι από τις πλέον οδυνηρές εξετάσεις οπότε, έστω και από φόβο, φάνηκες παλικάρι.Kappa έγραψε: ↑04 Δεκ 2023, 15:22Ναι, είναι ακριβώς οι σκέψεις μου αυτες. Αν δεν το κανω θα το έχω επίσης άγχος. Δύο χρόνια τώρα αυτή η δουλειά γίνεται. Αλλά δεν ξερω πόσο παλικάρι είμαιαπό μικρός έτσι ήμουν, φοβομουν πολύ τα ιατρικά. Και ο φόβος έλλειψης ελέγχου σχετίζεται επίσης. Κσνω εικόνες πώς θα είναι όταν με βυθίσουν στον υπνο, τι θα γίνει αν κάτι πάει στραβά κλπ.
Αν τουλάχιστον είχε ενδιαφερθεί αυτή, θα ημουν πιο γενναίος. Αλλά δεν την ένοιαξε. Στην κλινική θα πάω με την αδερφή μου μόνο.
Τώρα αν το επαναλάμβανες με τις ίδιες συνθήκες, ε... θα αλλάζε κι ο χαρακτηρισμός που θα σου έδινα.
Τίποτα δεν θα πάει στραβά. Για τους γιατρούς είναι άλλη μια υπόθεση ρουτίνας.
Φιλοσόφισέ το και λίγο, μη αφήνεις τον πανικό να σε διαλύσει.
Σκέψου πως ακόμα και μια πιθανότητα απειροελάχιστη να υπάρχει να σε βρει ο "Αρχάγγελος" πάνω στο χειρουργικό τραπέζι, είναι απείρως προτιμότερο να είναι ανώδυνο από το να σφαδάζεις στους πόνους σαν να σε γουρουνοσφάζουν.
Και που θα βρίσκεται κοντά σου ένα άνθρωπος δικός σου, είναι καλό, αν αναλογιστείς πως είναι κάποιοι που το υπομένουν εντελώς μόνοι.
Και μετά γιατί όλοι λένε ότι κρυωνουν; Δεν σε σκεπάζουν;
GoBack έγραψε: ↑04 Δεκ 2023, 17:42Ρε παπατζη το εντερο δεν εχει υποδοχεις πονουKappa έγραψε: ↑04 Δεκ 2023, 15:51Καλά, αν πιστεύεις ότι η κολονοσκοπηση χωρίς μέθη είναι σαν δυσκοιλιοτητα, δεν έχεις ιδέα. Δεν πονούσα απλώς, έκανα εμετό λόγω του πόνου. Ειδικά όταν στρίβει για να πάει προς την αρχή του λεπτού ο πόνος είναι υπερβολικος. Και εννοείται έτσι δεν μπορώ να αφαιρέσω τον πολυποδα. Απλώς ηλπιζα να είναι τουλάχιστον ενσυνειδητη μέθη αλλά δεν το επιτρέπουν.

μήπως είχε κάνει καμιά ιδιοκατασκευή με ατσαλίνα και πολαρόιντ στην άκρη?Kappa έγραψε: ↑04 Δεκ 2023, 21:11Σας κερνάω μια χωρίς αναισθητικό. Όταν την κάνετε ελάτε να μου πείτε αν πονάει. Έχω κάνει και γαστροσκοπηση χωρίς αναισθητικό (μόνο με ξυλοκαΐνη που στην ψεκάζει ο γιατρός στο λαιμο) , η γαστροσκοπηση είναι παιδική χαρά μπροστά στον πόνο της κολονοσκοπησης. Δεν ξερω, μπορεί να μην ήταν καλός και ο γιατρός στο χειρισμό του ή μάλλον επειδή εγώ παραπονιομουν και έκλαιγα δεν μπόρεσε να κάνει ήρεμα τη δουλειά του. Σε κάθε περίπτωση, δεν με αφήνουν να το κάνω αυτό χωρίς αναισθητικό. Και έστω, να βάλω αναισθητικό, αλλά γιατί όχι ενσυνειδητη μεθη; Τουλάχιστον μου είπε ότι Μαξ θα κρατήσει ένα μισαωρο. Ελπίζω να λέει αλήθεια.
Δεν ποναει εσωτερικα στην επαφη,και να βρισκει στις στροφες δηλαδη δεν τρεχει τιποτα,με μια τοπικη αναισθησια στην κωλοτρυπιδα εισαι τζετBazoomba έγραψε: ↑04 Δεκ 2023, 21:16GoBack έγραψε: ↑04 Δεκ 2023, 17:42Ρε παπατζη το εντερο δεν εχει υποδοχεις πονουKappa έγραψε: ↑04 Δεκ 2023, 15:51Καλά, αν πιστεύεις ότι η κολονοσκοπηση χωρίς μέθη είναι σαν δυσκοιλιοτητα, δεν έχεις ιδέα. Δεν πονούσα απλώς, έκανα εμετό λόγω του πόνου. Ειδικά όταν στρίβει για να πάει προς την αρχή του λεπτού ο πόνος είναι υπερβολικος. Και εννοείται έτσι δεν μπορώ να αφαιρέσω τον πολυποδα. Απλώς ηλπιζα να είναι τουλάχιστον ενσυνειδητη μέθη αλλά δεν το επιτρέπουν.

Philip Mortimer έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:40Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Και γιατί νιώθουμε πόνο στο έντερο όταν μας πάει σερπαντίνα;
Ειχα κανει πριν καμια 10αρια χρονια,χαλαρη φαση,αναψα και τσιγαρο μεταKappa έγραψε: ↑04 Δεκ 2023, 21:11Σας κερνάω μια χωρίς αναισθητικό. Όταν την κάνετε ελάτε να μου πείτε αν πονάει. Έχω κάνει και γαστροσκοπηση χωρίς αναισθητικό (μόνο με ξυλοκαΐνη που στην ψεκάζει ο γιατρός στο λαιμο) , η γαστροσκοπηση είναι παιδική χαρά μπροστά στον πόνο της κολονοσκοπησης. Δεν ξερω, μπορεί να μην ήταν καλός και ο γιατρός στο χειρισμό του ή μάλλον επειδή εγώ παραπονιομουν και έκλαιγα δεν μπόρεσε να κάνει ήρεμα τη δουλειά του. Σε κάθε περίπτωση, δεν με αφήνουν να το κάνω αυτό χωρίς αναισθητικό. Και έστω, να βάλω αναισθητικό, αλλά γιατί όχι ενσυνειδητη μεθη; Τουλάχιστον μου είπε ότι Μαξ θα κρατήσει ένα μισαωρο. Ελπίζω να λέει αλήθεια.GoBack έγραψε: ↑04 Δεκ 2023, 17:42Ρε παπατζη το εντερο δεν εχει υποδοχεις πονουKappa έγραψε: ↑04 Δεκ 2023, 15:51Καλά, αν πιστεύεις ότι η κολονοσκοπηση χωρίς μέθη είναι σαν δυσκοιλιοτητα, δεν έχεις ιδέα. Δεν πονούσα απλώς, έκανα εμετό λόγω του πόνου. Ειδικά όταν στρίβει για να πάει προς την αρχή του λεπτού ο πόνος είναι υπερβολικος. Και εννοείται έτσι δεν μπορώ να αφαιρέσω τον πολυποδα. Απλώς ηλπιζα να είναι τουλάχιστον ενσυνειδητη μέθη αλλά δεν το επιτρέπουν.

Δεν ξερω

Το χειρουργείο (με εξαίρεση γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς) είναι άβατο για τους υπόλοιπους. Δεν είναι κάτι σαν λ.χ. μουσείο που μπορούμε να το επισκεπτόμαστε από πριν προκειμένου να εξοικειωνόμαστε.Ούτε θεατρική παράσταση που επιδέχεται πρόβες (ακόμα κι αν ο σκοπός είναι να καθησυχάσουμε τους φόβους μας).Kappa έγραψε: ↑04 Δεκ 2023, 21:14
Σωστά. Θα δω πώς θα πάει και με τον αναισθησιολογο. Ισως όταν πάω στην κλινική για τον προεγχειρητικο τους πω να μου δείξουν το χειρουργείο, έστω και απεξω, απλώς για να ξεφοβηθω λίγο, με αγχώνει το άγνωστο της διαδικασίας. Πώς θα νιώθω όταν προχωράω προς το χειρουργείο κλπ. Σου φοράνε ειδικά ρουχα; Ρομπα;
Αν νοσηλευτείς θα σου φορέσουν ειδική ρόμπα, ναι. Πριν θα έχεις φροντίσει να αφαιρέσεις τυχόν μεταλλικά αντικείμενα αν φοράς , θα ξαπλώσεις στο φορείο και θα σε μεταφέρουν στο χειρουργείο.
Με βελόνα θα σου χορηγήσουν ενδοφλέβια νάρκωση, δεν θα καταλάβεις για πότε θα χάσεις τις αισθήσεις σου.
Θα ξυπνήσεις, χωρίς την αίσθηση του χρόνου που πέρασε.
Θα σε έχουν σκεπάσει (έχουν προνοήσει για την αίσθηση του κρύου που θα νιώσει ο ασθενής κατά το στάδιο της ανάνηψης), αλλά πιθανότατα θα συνεχίσεις να κρυώνεις μέχρι να σε μεταφέρουν στο θάλαμο νοσηλείας.
Αυτά πάνω-κάτω σε ό,τι αφορά εγχειρήσεις με την κλασική, ολική νάρκωση.
Για περιπτώσεις μέθης, η όλη διαδικασία είναι πιο σύντομη και επιστρέφεις σπίτι σου αυθημερόν.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Kappa έγραψε: ↑04 Δεκ 2023, 21:14
Σωστά. Θα δω πώς θα πάει και με τον αναισθησιολογο. Ισως όταν πάω στην κλινική για τον προεγχειρητικο τους πω να μου δείξουν το χειρουργείο, έστω και απεξω, απλώς για να ξεφοβηθω λίγο, με αγχώνει το άγνωστο της διαδικασίας. Πώς θα νιώθω όταν προχωράω προς το χειρουργείο κλπ. Σου φοράνε ειδικά ρουχα; Ρομπα;

Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Καλά κάνουν και δεν σε αφήνουν. Διότι με τη νάρκωση αφενός δεν ταλαιπωρείται ο ασθενής και αφετέρου (πολύ σημαντικό) διευκολύνεται ο χειρουργός στο έργο του και αποφεύγονται "ατυχήματα" κατά τη διάρκεια.Kappa έγραψε: ↑04 Δεκ 2023, 21:11Δεν ξερω, μπορεί να μην ήταν καλός και ο γιατρός στο χειρισμό του ή μάλλον επειδή εγώ παραπονιομουν και έκλαιγα δεν μπόρεσε να κάνει ήρεμα τη δουλειά του. Σε κάθε περίπτωση, δεν με αφήνουν να το κάνω αυτό χωρίς αναισθητικό. Και έστω, να βάλω αναισθητικό, αλλά γιατί όχι ενσυνειδητη μεθη; Τουλάχιστον μου είπε ότι Μαξ θα κρατήσει ένα μισαωρο. Ελπίζω να λέει αλήθεια.
Φαντάσου δηλαδή να σε έχουν να σφαδάζεις, λίγο να μετακινηθείς και να φύγει το εργαλείο κοπής του πολύποδα από τον ακριβή του στόχο...

ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Με πήρε τώρα ο γιατρός,το έβαλε για το Σάββατο. Δεν θέλω. Και όταν πήγα να του πω να το βάλει την άλλη βδομάδα (για αυτό το σηκωσα) μου είπε ότι όλο το αναβάλλουμε. Δεν επρεπε να το σηκώσω καθόλου. Δεν νιώθω καλά καταρχάς, νομίζω ότι κρύωσα. Αν πάω στον προεγχειρητικο και το παίξω άρρωστος θα το αναβαλλουν μόνοι τους; Ο έλεγχος θα γίνει στην κλινική την Παρασκευή.