Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?
- hellegennes
Re: Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?
Δεν υπάρχουν ωμά κάσιους. Η φλούδα του καρπού είναι άκρως τοξική και αν δεν ψηθούν μπορεί είναι θανατηφόροι. Υπάρχουν ψημένα (συνήθως παστεριωμένα για την ακρίβεια) και καβουρδισμένα κάσιους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ξαναβγήκαν και εξακολουθούν να ξαναβγαίνουν. 'Ομως δεν κατάφεραν (μέχρι σήμερα τουλάχιστον) να επισκιάσουν τα παραδοσιακά.
Απλώς συνυπάρχουν για να ικανοποιήσουν και τους ...σοκολατάκηδες.

ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Ο κουραμπιές με καρύδι είναι σα να παίζεις ρεμπέτικα με συνθεσάιζερ.
Να βανουμε αμύγδαλα στο μελομακάρονο άμαν είναι...
Αυτό με το κάσιου με ψήνει...
Να βανουμε αμύγδαλα στο μελομακάρονο άμαν είναι...

Αυτό με το κάσιου με ψήνει...

Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Παίζει να είναι το καπάκι από το μπουάτ, τύπε.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 19:09σίγουρα δεν έπεσε σοβάς από τη γυψοσανίδα;micmic έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 19:04Χαλβαδόπιτα μοιάζει.dna replication έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 18:44το τρίτο που συνοδευει το λουκουμάκι τι είναι, γκοφρέτα?
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir
Εννοώ όπως τα λένε στα ξηροκαρπάδικα συνήθως. Αυτό που λες δεν το ήξερα.hellegennes έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 20:42Δεν υπάρχουν ωμά κάσιους. Η φλούδα του καρπού είναι άκρως τοξική και αν δεν ψηθούν μπορεί είναι θανατηφόροι. Υπάρχουν ψημένα (συνήθως παστεριωμένα για την ακρίβεια) και καβουρδισμένα κάσιους.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 

- Πτολεμαίος
- Phorum.gr user: Last Veteran
Τα σου είναι θεϊκά γλυκά.vantono έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 11:25Γενικά με γλυκά τυπου "κωκάκια, εκλεράκια, σουδάκια" κτλ, δεν εντυπωσιαζομαι. Τα κωκάκια απλως τα προτιμώ περισσότερο απο τα αλλα δύο. Αν μου τα φερουν πεσκέσι σε επισκεψη δηλαδη, παιρνω το απλό μέτριο υφος "ευχαριστώ πολύ".Isildur έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 11:20Εμείς το σνομπάρουμε ρε συ απλά. Από Λαμία και κάτω κάτι τέτοια πράματα. Και κάτι λίγοι που βγάζουν εδώ σ' απάν, κυρίως κωκάκια δηλαδή κι όχι κωκ μεγάλα, τους βλέπουμε σαν αυτούς που δεν έχουν δυνατότητα να βγάλουν κανένα σοβαρό γλυκό και γεμίζουν τη βιτρίνα με ό,τι μαλακία τους κατέβει.
Αν ομως μου φέρουν κανενα τιραμισού ή σοκολατόπιτα ή τιποτα πολύ σπέσιαλ μελομακάρονα, παίρνω το ύφος "καθίστε, γδυθείτε, επιστρέφω για πιπούλα σε 1 λεπτό και σε 5 σας κάθομαι".
Οχι τιραμισου ρε, έλεος.
Ίσως το κανολι εκ Ιταλίας είναι χειρότερο από το τιραμισου
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
- Πτολεμαίος
- Phorum.gr user: Last Veteran
Για μάθε να μάθουμεOtto Weininger έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 11:37Δώστε τα φώτα σας.
Με είχανε φέρει πέρυσι από ένα ζαχαροπλαστείο στο Κολωνάκι (φημισμένο είπαν) ένα κουτί μελομακάρονα μπουκιές.
Πήγα για καμπύλη σακχάρου 2 μέρες μετά.
Δε θυμάμαι πως λέγεται ώστε να πάω να φορτώσω νταλίκα. Ούτε μπορώ να ρωτήσω, ταξιδεύει ο φίλος ως Α μηχανικός, γύρευε που θα είναι τώρα.

Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
- hellegennes
Πάντως να ξέρεις ότι κατά πάσα πιθανότητα περιέχουν ακόμα μικροποσότητες τοξίνης και καλό είναι να αποφεύγεις να τρως πάνω από μια χούφτα "ωμά" κάσιους.Isildur έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 22:05Εννοώ όπως τα λένε στα ξηροκαρπάδικα συνήθως. Αυτό που λες δεν το ήξερα.hellegennes έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 20:42Δεν υπάρχουν ωμά κάσιους. Η φλούδα του καρπού είναι άκρως τοξική και αν δεν ψηθούν μπορεί είναι θανατηφόροι. Υπάρχουν ψημένα (συνήθως παστεριωμένα για την ακρίβεια) και καβουρδισμένα κάσιους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Υδράργυρος
Εχει κατι κουραμπιεδες που ειναι θεικοι. Δεν υποτιμαω καθολου τους κουραμπιεδες.
Μάλιστα, θενκς, θα το 'χω υπ' όψιν.hellegennes έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 22:43Πάντως να ξέρεις ότι κατά πάσα πιθανότητα περιέχουν ακόμα μικροποσότητες τοξίνης και καλό είναι να αποφεύγεις να τρως πάνω από μια χούφτα "ωμά" κάσιους.Isildur έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 22:05Εννοώ όπως τα λένε στα ξηροκαρπάδικα συνήθως. Αυτό που λες δεν το ήξερα.hellegennes έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 20:42
Δεν υπάρχουν ωμά κάσιους. Η φλούδα του καρπού είναι άκρως τοξική και αν δεν ψηθούν μπορεί είναι θανατηφόροι. Υπάρχουν ψημένα (συνήθως παστεριωμένα για την ακρίβεια) και καβουρδισμένα κάσιους.

- Υδράργυρος
Ούτε κουραμπιεδάκιας, ούτε μελομακαρονάκιας. Διπλάκιας
-
Πήγαινες να με δηλητηριάσεις ρε;!Isildur έγραψε: ↑06 Δεκ 2023, 07:13Μάλιστα, θενκς, θα το 'χω υπ' όψιν.hellegennes έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 22:43Πάντως να ξέρεις ότι κατά πάσα πιθανότητα περιέχουν ακόμα μικροποσότητες τοξίνης και καλό είναι να αποφεύγεις να τρως πάνω από μια χούφτα "ωμά" κάσιους.
-
hellegennes έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 20:42Δεν υπάρχουν ωμά κάσιους. Η φλούδα του καρπού είναι άκρως τοξική και αν δεν ψηθούν μπορεί είναι θανατηφόροι. Υπάρχουν ψημένα (συνήθως παστεριωμένα για την ακρίβεια) και καβουρδισμένα κάσιους.

Φτου γαμώτο, δεν έπιασε...40τακατο της ζωής μ σπατάλησα έγραψε: ↑06 Δεκ 2023, 08:42Πήγαινες να με δηλητηριάσεις ρε;!Isildur έγραψε: ↑06 Δεκ 2023, 07:13Μάλιστα, θενκς, θα το 'χω υπ' όψιν.hellegennes έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 22:43
Πάντως να ξέρεις ότι κατά πάσα πιθανότητα περιέχουν ακόμα μικροποσότητες τοξίνης και καλό είναι να αποφεύγεις να τρως πάνω από μια χούφτα "ωμά" κάσιους.

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 13 Απαντήσεις
- 1383 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από The Age of Aquarius
31 Οκτ 2023, 20:23