Δεν εκφράζει τις ίδιες θέσεις με την Παπαρήγα. Γενικώς το ΚΚΕ δεν έχει ούτε τις ίδιες θέσεις, ούτε σταθερές θέσεις. Πολυγλωσσία έχει αλλά ποιός ασχολείται;pylothess έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 21:43Με το συμπάθειο, ο λόγος που ανεβαίνει το ΚΚΕ είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι συμπαθής και δημοφιλής. Ο λόγος του είναι πιο προσιτός. Πετάει τσιτάτα. Το παράδοξο είναι ότι εκφράζει τις ίδιες θέσεις με την Αλεκα Παπαρήγα αλλά η Παπαρήγα δεν θωρούταν ιδιαίτερα δημοφιλής.
Δεύτερο κόμμα το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές;
Re: Δεύτερο κόμμα το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές;
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Τι άλλαξε; Ότι δεν χρησιμοποιεί τόσες πολλές φορές την λέξη ιμπεριαλισμός;vatraxos έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 21:53Δεν εκφράζει τις ίδιες θέσεις με την Παπαρήγα. Γενικώς το ΚΚΕ δεν έχει ούτε τις ίδιες θέσεις, ούτε σταθερές θέσεις. Πολυγλωσσία έχει αλλά ποιός ασχολείται;pylothess έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 21:43Με το συμπάθειο, ο λόγος που ανεβαίνει το ΚΚΕ είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι συμπαθής και δημοφιλής. Ο λόγος του είναι πιο προσιτός. Πετάει τσιτάτα. Το παράδοξο είναι ότι εκφράζει τις ίδιες θέσεις με την Αλεκα Παπαρήγα αλλά η Παπαρήγα δεν θωρούταν ιδιαίτερα δημοφιλής.
Βάτραχε εγώ νόμιζα από τα γραπτά σου ότι είσαι κομμουνιστής
Κομμουνιστής είμαι, όχι στραβός. Δες τις θέσεις του ΚΚΕ για τη Συρία και τις αντίστοιχες για Παλαιστίνη. Κάνε κι ένα πέρασμα από τις θέσεις για την Ουκρανία και πες μου αν βλέπεις σταθερότητα στις θέσεις.pylothess έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 21:56Τι άλλαξε; Ότι δεν χρησιμοποιεί τόσες πολλές φορές την λέξη ιμπεριαλισμός;vatraxos έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 21:53Δεν εκφράζει τις ίδιες θέσεις με την Παπαρήγα. Γενικώς το ΚΚΕ δεν έχει ούτε τις ίδιες θέσεις, ούτε σταθερές θέσεις. Πολυγλωσσία έχει αλλά ποιός ασχολείται;pylothess έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 21:43
Με το συμπάθειο, ο λόγος που ανεβαίνει το ΚΚΕ είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι συμπαθής και δημοφιλής. Ο λόγος του είναι πιο προσιτός. Πετάει τσιτάτα. Το παράδοξο είναι ότι εκφράζει τις ίδιες θέσεις με την Αλεκα Παπαρήγα αλλά η Παπαρήγα δεν θωρούταν ιδιαίτερα δημοφιλής.
Βάτραχε εγώ νόμιζα από τα γραπτά σου ότι είσαι κομμουνιστής
Σφε και εγώ ήμουν μέλος του ΚΚΕ παλαιότερα.Για κάποιους λόγους αποχώρησα από το κόμμα. Προσωπικούς αλλά και διαφώνησα σε κάποια πράγματα. Τα έχω αναλυσει αυτά . Τα τελευταία δυο χρόνια μετά από αυτά που είδα στον εργασιακό τομέα συσπειρώνομαι ξανά με το ΠΑΜΕ και στηρίζω το ΚΚΕ όπως μπορώ αλλά μέλος δεν είμαι. Αυτή την στιγμή το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα σφε που μπορεί να προβάλλει κάποια αντίσταση.vatraxos έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 22:06Κομμουνιστής είμαι, όχι στραβός. Δες τις θέσεις του ΚΚΕ για τη Συρία και τις αντίστοιχες για Παλαιστίνη. Κάνε κι ένα πέρασμα από τις θέσεις για την Ουκρανία και πες μου αν βλέπεις σταθερότητα στις θέσεις.
Ποιος μπορεί ρε συ αυτή την στιγμή να προβάλλει σοβαρή αντίσταση στην επέλαση του κεφαλαίου; Η ανύπαρκτη εξωκοινοβουλευτική αριστερά;Η διάσπαση της διάσπασης ώ διάσπαση... ΚΚΕ μλ , Μ-Λ ΚΚΕ, ΟΑ-ΚΚΕ, ΕΚΚΕ, ΟΚΔΕ, ΕΕΚ, ΣΕΚ,ΝΑΡ,ΟΚΔΕ Σπάρατακος, ΚΟΕ,ΤΟΕ, Ξεκίνημα ...
Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν και άλλα που δεν τα ξέρω.
Μήπως οι αναρχομπαχάλοι μπορούσαν να αποτελέσουν εμπόδιο στην επέλαση του κεφαλαίου;
Μετά τους αναρχικούς είναι οι "αριστεροί" τρομοκράτες , το οποίο δεν το συζητώ καν.
Πολύ καλά κάνεις και στηρίζεις το Κόμμα. Έστω κι αν έχει απωλέσει τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του.pylothess έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 22:29Σφε και εγώ ήμουν μέλος του ΚΚΕ παλαιότερα.Για κάποιους λόγους αποχώρησα από το κόμμα. Προσωπικούς αλλά και διαφώνησα σε κάποια πράγματα. Τα έχω αναλυσει αυτά . Τα τελευταία δυο χρόνια μετά από αυτά που είδα στον εργασιακό τομέα συσπειρώνομαι ξανά με το ΠΑΜΕ και στηρίζω το ΚΚΕ όπως μπορώ αλλά μέλος δεν είμαι. Αυτή την στιγμή το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα σφε που μπορεί να προβάλλει κάποια αντίσταση.
Ποιος μπορεί ρε συ αυτή την στιγμή να προβάλλει σοβαρή αντίσταση στην επέλαση του κεφαλαίου; Η ανύπαρκτη εξωκοινοβουλευτική αριστερά;Η διάσπαση της διάσπασης ώ διάσπαση... ΚΚΕ μλ , Μ-Λ ΚΚΕ, ΟΑ-ΚΚΕ, ΕΚΚΕ, ΟΚΔΕ, ΕΕΚ, ΣΕΚ,ΝΑΡ,ΟΚΔΕ Σπάρατακος, ΚΟΕ,ΤΟΕ, Ξεκίνημα ...
Μήπως οι αναρχομπαχάλοι μπορούσαν να αποτελέσουν εμπόδιο στην επέλαση του κεφαλαίου;
Μετά τους αναρχικούς είναι οι "αριστεροί" τρομοκράτες , το οποίο δεν το συζητώ καν.
Οι ίδιες οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες με έσπρωξαν εκεί σφε.Νομοτελειακά.vatraxos έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 22:35Πολύ καλά κάνεις και στηρίζεις το Κόμμα. Έστω κι αν έχει απωλέσει τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του.pylothess έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 22:29Σφε και εγώ ήμουν μέλος του ΚΚΕ παλαιότερα.Για κάποιους λόγους αποχώρησα από το κόμμα. Προσωπικούς αλλά και διαφώνησα σε κάποια πράγματα. Τα έχω αναλυσει αυτά . Τα τελευταία δυο χρόνια μετά από αυτά που είδα στον εργασιακό τομέα συσπειρώνομαι ξανά με το ΠΑΜΕ και στηρίζω το ΚΚΕ όπως μπορώ αλλά μέλος δεν είμαι. Αυτή την στιγμή το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα σφε που μπορεί να προβάλλει κάποια αντίσταση.
Ακόμη και αν θέλεις να είσαι το καλό παιδί ,να πηγαίνεις με τα νερά τους ,να αφομοιωθείς , πάλι προς τα εκεί σε στρέφουν.
Με ενοχλεί όταν ακούω κυρίως από φτωχούς ανθρωπούς επιχειρήματα του στιλ :"άμα σε διόριζαν στο δημόσιο ,ή άμα σου εδιναν τόσα λεφτά τι θα έκανες; Θα ξεπουλούσε το κόμμα". Μακάρι να μπορούσε το σύστημα να διορίσει όλους τους ανέργους και να μοιράζει τα λεφτά σαν μαρουλόφυλλα. Μπορεί όμως έστω και με αυτό τον τρόπο το σύστημα να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας; Όχι, δεν μπορεί. Απλά ελπίζουμε ότι δεν θα εξαθλιωθούμε στον έσχατο βαθμό και πως μια μέρα θα πιάσουμε την καλή...
Είναι σαν τα τυχερά παιχνίδια. Χιλιάδες κόσμου παίζουν τυχερά παιχνίδια και δίνουν περιουσίες απλά και μόνο για να έχουν την ελπίδα ότι ίσως μια μέρα τα οικονομήσουν. Ένας τα οικονομάει. Οι υπόλοιποι πληρώνουν τα μαλλιά της κεφαλής τους για την ελπίδα και οι επιχειρήσεις που διοργανώνουν τα παιχνίδια τα οικονομάνε.
Στον σοσιαλισμό δεν έχεις την ψευδαίσθηση ότι μια μέρα θα τα οικονομήσεις. Μπορείς να γίνεις διευθυντής σε εργοστάσιο, μπορείς να κομισσάριος, στρατηγός, επιστήμονας ,πολιτικός αλλά μεγιστάνας δεν θα γίνεις ποτέ.
Ο μικροαστισμός είναι καρκίνωμα.pylothess έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 23:09
Οι ίδιες οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες με έσπρωξαν εκεί σφε.Νομοτελειακά.
Ακόμη και αν θέλεις να είσαι το καλό παιδί ,να πηγαίνεις με τα νερά τους ,να αφομοιωθείς , πάλι προς τα εκεί σε στρέφουν.
Με ενοχλεί όταν ακούω κυρίως από φτωχούς ανθρωπούς επιχειρήματα του στιλ :"άμα σε διόριζαν στο δημόσιο ,ή άμα σου εδιναν τόσα λεφτά τι θα έκανες; Θα ξεπουλούσε το κόμμα". Μακάρι να μπορούσε το σύστημα να διορίσει όλους τους ανέργους και να μοιράζει τα λεφτά σαν μαρουλόφυλλα. Μπορεί όμως έστω και με αυτό τον τρόπο το σύστημα να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας; Όχι, δεν μπορεί. Απλά ελπίζουμε ότι δεν θα εξαθλιωθούμε στον έσχατο βαθμό και πως μια μέρα θα πιάσουμε την καλή...
Είναι σαν τα τυχερά παιχνίδια. Χιλιάδες κόσμου παίζουν τυχερά παιχνίδια και δίνουν περιουσίες απλά και μόνο για να έχουν την ελπίδα ότι ίσως μια μέρα τα οικονομήσουν. Ένας τα οικονομάει. Οι υπόλοιποι πληρώνουν τα μαλλιά της κεφαλής τους για την ελπίδα και οι επιχειρήσεις που διοργανώνουν τα παιχνίδια τα οικονομάνε.
Στον σοσιαλισμό δεν έχεις την ψευδαίσθηση ότι μια μέρα θα τα οικονομήσεις. Μπορείς να γίνεις διευθυντής σε εργοστάσιο, μπορείς να κομισσάριος, στρατηγός, επιστήμονας ,πολιτικός αλλά μεγιστάνας δεν θα γίνεις ποτέ.
Το να ρουφιανεύεις τον συνάδελφο είναι και αυτό απόρροια του μικροαστισμού;vatraxos έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 23:28Ο μικροαστισμός είναι καρκίνωμα.pylothess έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 23:09
Οι ίδιες οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες με έσπρωξαν εκεί σφε.Νομοτελειακά.
Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.
Στου αλλουνού των κ@@@ χίλιες ξυλιές στον δικό μας ούτε μία.
- Ληστοσυμμορίτης
το κύριο είναι αν έχει αλλάξει αρχες όχι αν αλλαξε τη θέση από επαναστατική δημοκρατική δικτατορία της εργατιάς και αγροτιάς σε σοσιαλισμόvatraxos έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 22:06Κομμουνιστής είμαι, όχι στραβός. Δες τις θέσεις του ΚΚΕ για τη Συρία και τις αντίστοιχες για Παλαιστίνη. Κάνε κι ένα πέρασμα από τις θέσεις για την Ουκρανία και πες μου αν βλέπεις σταθερότητα στις θέσεις.
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Ο στόχος είναι η δικτατορία του προλεταριάτου , ως κατώτερη βαθμίδα του κομμουνισμού. Αυτό δεν έχει αλλάξει από το 1920.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑06 Δεκ 2023, 01:51το κύριο είναι αν έχει αλλάξει αρχες όχι αν αλλαξε τη θέση από επαναστατική δημοκρατική δικτατορία της εργατιάς και αγροτιάς σε σοσιαλισμό
Αυτοί ειμαστε !!!
Ναι ρε, είμαστε ντεμοντέ χωριάτες , τσομπαναραίοι. Δεν είμαστε αριστεροί των σαλονιών να λέμε γλυκόλογα και να χύνουμε κροκοδείλια δάκρυα για τα δεινά του απλού κοσμάκη.
Ακόμη και σε beach party Ριζοσπάστη θα πουλάμε.
- Rakomelofronas
- Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad
Όχι ακριβώς. Η Παπαρήγα χρειάστηκε να σώσει το ΚΚ από την εξαφάνιση και, παρότι η επίσημη γραμμή τότε ήταν το ΑΑΔΜ, ήταν επόμενο να είναι αμυντική απέναντι στο πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ και προς το τέλος δύσπιστη απέναντι σε φαινόμενα όπως οι Αγανακτισμένοι, το κίνημα της πατάτας, οι Δεν Πληρώνω κτλ ( αλήθεια, τι απέγιναν όλοι αυτοί; ) με αποτέλεσμα όμως να χαθεί μεγάλη ευκαιρία για το ΚΚ. Ήδη από το 2011 είχε τεθεί ζήτημα ηγεσίας και γενικότερα γραμμής, ενώ μετά τις διπλές εκλογές του 2012 η ανάγκη αλλαγής έβγαζε μάτι.pylothess έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 21:43Με το συμπάθειο, ο λόγος που ανεβαίνει το ΚΚΕ είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι συμπαθής και δημοφιλής. Ο λόγος του είναι πιο προσιτός. Πετάει τσιτάτα. Το παράδοξο είναι ότι εκφράζει τις ίδιες θέσεις με την Αλεκα Παπαρήγα αλλά η Παπαρήγα δεν θωρούταν ιδιαίτερα δημοφιλής.
Το 2013 βγήκε το επικρατέστερο όνομα για νέος ΓΓ, με γραμμή Λαϊκής Συμμαχίας πλέον και όχι ΑΑΔΜ. Επί ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015, και αυτός άμυνα έπαιζε. Στην πορεία ο Κουτσουμπας δούλεψε το στιλ του και το ΚΚ γενικά επικαιροποιησε τις μεθόδους του (902.gr να παίρνει τα ηνία από το κανάλι, ίδρυση Κατιούσα μετά την αεροπειρατεία στο Ατεχνως, καθοριστική συμβολή στη δημιουργία του Λούμπεν, περισσότερα βίντεο γενικά κτλ) αλλά επί πανδημίας δεν μπόρεσε να δώσει καθαρή γραμμή, όπως και κανείς άλλος. Τώρα, που για πρώτη φορά μετά τις πρώτες εκλογές του 1974 οι σοσιαλδημοκράτες είναι όντως στα χαμένα, το ΚΚ ήταν πιο έτοιμο επικοινωνιακά και βρήκε ευκαιρία να επεκτείνει το κοινό του.
Το πρόβλημα που έχει το ΚΚ είναι να κρατάει αυτούς που του έρχονται και να μην λειτουργεί άθελά του ως οιωνεί ακαδημία ή σκαλοπάτι καριέρας. Αν το κατάφερνε αυτό, θα κυβερνούσε ήδη.
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
- Golden Age
- Ληστοσυμμορίτης
εκτος του 902 τα α΄λλα δεν νομίζω ότι είναι κομματικά.Rakomelofronas έγραψε: ↑06 Δεκ 2023, 08:05Όχι ακριβώς. Η Παπαρήγα χρειάστηκε να σώσει το ΚΚ από την εξαφάνιση και, παρότι η επίσημη γραμμή τότε ήταν το ΑΑΔΜ, ήταν επόμενο να είναι αμυντική απέναντι στο πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ και προς το τέλος δύσπιστη απέναντι σε φαινόμενα όπως οι Αγανακτισμένοι, το κίνημα της πατάτας, οι Δεν Πληρώνω κτλ ( αλήθεια, τι απέγιναν όλοι αυτοί; ) με αποτέλεσμα όμως να χαθεί μεγάλη ευκαιρία για το ΚΚ. Ήδη από το 2011 είχε τεθεί ζήτημα ηγεσίας και γενικότερα γραμμής, ενώ μετά τις διπλές εκλογές του 2012 η ανάγκη αλλαγής έβγαζε μάτι.pylothess έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 21:43Με το συμπάθειο, ο λόγος που ανεβαίνει το ΚΚΕ είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι συμπαθής και δημοφιλής. Ο λόγος του είναι πιο προσιτός. Πετάει τσιτάτα. Το παράδοξο είναι ότι εκφράζει τις ίδιες θέσεις με την Αλεκα Παπαρήγα αλλά η Παπαρήγα δεν θωρούταν ιδιαίτερα δημοφιλής.
Το 2013 βγήκε το επικρατέστερο όνομα για νέος ΓΓ, με γραμμή Λαϊκής Συμμαχίας πλέον και όχι ΑΑΔΜ. Επί ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015, και αυτός άμυνα έπαιζε. Στην πορεία ο Κουτσουμπας δούλεψε το στιλ του και το ΚΚ γενικά επικαιροποιησε τις μεθόδους του (902.gr να παίρνει τα ηνία από το κανάλι, ίδρυση Κατιούσα μετά την αεροπειρατεία στο Ατεχνως, καθοριστική συμβολή στη δημιουργία του Λούμπεν, περισσότερα βίντεο γενικά κτλ) αλλά επί πανδημίας δεν μπόρεσε να δώσει καθαρή γραμμή, όπως και κανείς άλλος. Τώρα, που για πρώτη φορά μετά τις πρώτες εκλογές του 1974 οι σοσιαλδημοκράτες είναι όντως στα χαμένα, το ΚΚ ήταν πιο έτοιμο επικοινωνιακά και βρήκε ευκαιρία να επεκτείνει το κοινό του.
Το πρόβλημα που έχει το ΚΚ είναι να κρατάει αυτούς που του έρχονται και να μην λειτουργεί άθελά του ως οιωνεί ακαδημία ή σκαλοπάτι καριέρας. Αν το κατάφερνε αυτό, θα κυβερνούσε ήδη.
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Σεμίνα Διγενή;
Τζούλια Νόβα που φόρεσε μπλούζα με το σφυροδρέπανο;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Πόσο θα έπαιρνε μιγκιτουδικοκλπ κομμα στις Ευρωεκλογές;
από talaipwros » 18 Απρ 2024, 17:59 » σε Εσωτερική Πολιτική - 27 Απαντήσεις
- 663 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από talaipwros
18 Απρ 2024, 19:34
-
-
-
Νέα δημοσίευση Υποψήφια με το κόμμα της Λατινοπούλου στις Ευρωεκλογές η κόρη του Θανάση Νταβλούρου
από southern » 03 Απρ 2024, 14:21 » σε Εσωτερική Πολιτική - 2 Απαντήσεις
- 235 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από southern
03 Απρ 2024, 14:28
-
-
-
Νέα δημοσίευση Το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα.
από Financial man » 16 Νοέμ 2023, 20:10 » σε Εσωτερική Πολιτική - 60 Απαντήσεις
- 2123 Προβολές
-