"Πάτωσαν" οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις PISA του ΟΟΣΑ
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Re: "Πάτωσαν" οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις PISA του ΟΟΣΑ
Ας μου επιτραπεί να θέσω κι έναν παράγοντα, που τον νομίζω κρίσιμο όταν συζητούνται τέτοια ζητήματα: τη νεοελληνική αναγνωστική κουλτούρα
Εδώ μια τελευταία έρευνα που τη θεωρώ πολλαχώς χρήσιμη:
https://www.osdel.gr/uploads/images/%CE ... B_2022.PDF
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Το πρόβλημα είναι ότι στο γυμνάσιο υπάρχουν καμία 40αρια διαφορετικά διδακτικά αντικείμενα και περίπου 30 διαφορετικές ειδικότητες καθηγητών.
Η pisa εξετάζει 3 αντικείμενα, βασικά 5.
Για πες τώρα στις γαλλικουδες και τους τεχνολόγους ότι θα κόψουν το μάθημα τους για να βάλουν φυσική και μαθηματικά, να δω κάτι...
Για πες τώρα στις γαλλικουδες και τους τεχνολόγους ότι θα κόψουν το μάθημα τους για να βάλουν φυσική και μαθηματικά, να δω κάτι...
όλα αυτά είναι ανατροφοδοτούμενα, όπως λέει και η έρευνα άλλωστε:ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: ↑06 Δεκ 2023, 12:18Ας μου επιτραπεί να θέσω κι έναν παράγοντα, που τον νομίζω κρίσιμο όταν συζητούνται τέτοια ζητήματα: τη νεοελληνική αναγνωστική κουλτούρα
υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις -> περισσότερα βιβλία -> υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις
το ίδιο με διάφορους άλλους παράγοντες όπως η εξυπνάδα. Υπάρχει αναμφίβολα ένα κληρονομικό στοιχείο αλλά ταυτόχρονα αν ο άλλος έχει πάει 15 χρονών και ξέρει μόνο κωλόφαγο, καψουροτράγουδα, προλήψεις και ζώδια ε τι να κάνουμε δεν πρόκειται να πάει για Νόμπελ κι ας είχε κληρονομικά τη δυναμική να γίνει ο Λεονάρντο ντα Βίντσι.
Είσαι σίγουρος; Εγώ νόμιζα ότι γίνονται Νανόπουλοι, Αρβελέρ ή στη χειρότεροι Αντετοκούμποι.Chilloutbuddy έγραψε: ↑06 Δεκ 2023, 12:05Οι περισσότεροι γίνονται τζής.
Σουβλατζής, ταξιτζής, μπογιατζής κλπ
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
- Αλιόσα
- Phorum.gr user: Αλιόσα
Αυτό λέω πως παρα πολλοι κάνουνε και τις δουλειές που αναφέρεις, δεν πάνε μεταναστάτες μόνο αποφοιτοι πανεπιστημίου, μη λέμε πράματα που δεν ισχύουν. Ούτε όσοι μένουνε στην Ελλάδα ειναι βλάκες και πανιλήθιοι, απλώς αυτοι, κουτσά στραβά, τα κατάφεραν εδώ και δεν είχανε λόγο να ξενιτευτουνε και να τα παρατήσουνε ολα πισω ή στην τελική μπορει και να μην θέλανε να ξενιτευτούνε. Το γεγονος πάντως ότι παρουσιάζεται και πλασάρεται η μαζική φυγή απο τη χώρα και εγκαταλειψη της ως λύση, αρχιζει και με εκνευρίζει.Chilloutbuddy έγραψε: ↑06 Δεκ 2023, 12:05Οι περισσότεροι γίνονται τζής.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αλιόσα την 06 Δεκ 2023, 12:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- EKPLIKTIKOS
Μπεκρής έγραψε: ↑06 Δεκ 2023, 12:21Το πρόβλημα είναι ότι στο γυμνάσιο υπάρχουν καμία 40αρια διαφορετικά διδακτικά αντικείμενα και περίπου 30 διαφορετικές ειδικότητες καθηγητών.
Ας μάθαιναν τα παιδιά τουλάχιστον γαλλικά κ ας μην εξετάζονται στον διαγωνισμό. Κ στα ξένα σχολεία υπάρχουν καλλιτεχνικά αλλά σε κάποια όντως τα παιδιά μαθαίνουν σχεδιο
Υπάρχει και ένα ποιοτικό στοιχείο που σπανίως αναφέρεται. Με τα μότο "όλα τα βιβλία είναι καλά" και "το διάβασμα είναι προτιμότερο από τηλεόραση ή τον υπολογιστή", παραβλέπουμε εντελώς το τί διαβάζει ο καθένας. Όλα τα βιβλία δεν είναι καλά βιβλία, για την ακρίβεια το μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι σκουπίδια, όπως ακριβώς συμβαίνει με το τηλεοπτικό περιεχόμενο και το youtube. Δηλαδή ξέρω άτομα που διαβάζουν πολύ και διαβάζουν όλο μαλακίες (κατά τη γνώμη μου, φυσικά).ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: ↑06 Δεκ 2023, 12:18Ας μου επιτραπεί να θέσω κι έναν παράγοντα, που τον νομίζω κρίσιμο όταν συζητούνται τέτοια ζητήματα: τη νεοελληνική αναγνωστική κουλτούρα
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
και οι απόφοιτοι πανεπιστημίου οι μισοί τρώνε χλαπάτσα και γίνονται τζης. Ειδικά αυτοί που πάνε σε χώρες που το πανεπιστήμιο και τα επαγγελματικά σώματα είναι συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας.Αλιόσα έγραψε: ↑06 Δεκ 2023, 12:35Αυτό λέω πως παρα πολλοι κάνουνε και τις δουλειές που αναφέρεις, δεν πάνε μεταναστάτες μόνο αποφοιτοι πανεπιστημίου, μη λέμε πράματα που δεν ισχύουν. Ούτε όσοι μένουνε στην Ελλάδα ειναι βλάκες και πανιλήθιοι, απλώς αυτοι, κουτσά στραβά, τα κατάφεραν εδώ και δεν είχανε λόγο να ξενιτευτουνε και να τα παρατήσουνε ολα πισω ή στην τελική μπορει και να μην θέλανε να ξενιτευτούνε. Το γεγονος πάντως ότι παρουσιάζεται και πλασάρεται η μαζική φυγή απο τη χώρα και εγκαταλειψη της ως λύση, αρχιζει και με εκνευρίζει.Chilloutbuddy έγραψε: ↑06 Δεκ 2023, 12:05Οι περισσότεροι γίνονται τζής.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 

Ισχύει αυτό που γράφεις αλλά ακόμη και το διάβασμα "μαλακιών" στα βιβλία, είναι μια εξάσκηση στην επαφή με τον γραπτό λόγο. Κάτι που λογικά θα εξελιχθεί και σε επιπλέον κατανόηση/αξιολόγηση των κειμένων γιατί εκ των πραγμάτων από ένα σημείο και μετά αρχίζουν και παίζουν συγκρίσεις.micmic έγραψε: ↑06 Δεκ 2023, 12:43Υπάρχει και ένα ποιοτικό στοιχείο που σπανίως αναφέρεται. Με τα μότο "όλα τα βιβλία είναι καλά" και "το διάβασμα είναι προτιμότερο από τηλεόραση ή τον υπολογιστή", παραβλέπουμε εντελώς το τί διαβάζει ο καθένας. Όλα τα βιβλία δεν είναι καλά βιβλία, για την ακρίβεια το μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι σκουπίδια, όπως ακριβώς συμβαίνει με το τηλεοπτικό περιεχόμενο και το youtube. Δηλαδή ξέρω άτομα που διαβάζουν πολύ και διαβάζουν όλο μαλακίες (κατά τη γνώμη μου, φυσικά).ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: ↑06 Δεκ 2023, 12:18Ας μου επιτραπεί να θέσω κι έναν παράγοντα, που τον νομίζω κρίσιμο όταν συζητούνται τέτοια ζητήματα: τη νεοελληνική αναγνωστική κουλτούρα
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Δεν διαβάζονται τα σχολικά βιβλία. Ή που απευθύνονται σε καθυστερημένους ή που δεν καταλαβαίνεις τίποτε. Η χωρα δεν έχει γλώσσα και όσο δεν το βλέπει, μόνο θα γκρινιάζει για τα αποτελέσματα, χωρίς να βρίσκει λύση.
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Ακριβώς αυτό!
Και για να μιλήσω προσωπικά, τα κόμικς της εποχής μου και στη συνέχεια τα βιπεράκια υπήρξαν η "βασιλική" οδός προς την αναγνωστική κουλτούρα. Εξ απαλών ονύχων, που λένε, "γλυκάθηκα" και, επειδή τα κόμικς τέλειωναν γρήγορα, πέρασα στα βιπεράκια που κρατούσε η ανάγνωση-διασκέδαση πολύ περισσότερη ώρα και δώστου-δώστου έγιναν τα βιβλία (εξωσχολικά πάντα!) μία από τις παραμόνιμες ηδονές της ζωής μου.
Αλλά ποια είναι η οικτρή πραγματικότητα επ' αυτού;
Ότι η ανάγνωση έχει καταντήσει από ηδονή ποινή

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ την 06 Δεκ 2023, 13:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
- Οργισμένος
Μην ανησυχειτε , παρτε αναλγητικα να περασει ο πονος και σε 8 χρονια, που ξερεις , μπορει ολα να καλυτερεψουν αμα ερθει η νεα αριστερα μας να μας σωσει...micmic έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 18:00Το βάζω στην ενότητα της πολιτικής επειδή βασικά είναι πολιτικό θέμα. Και είναι η πιο απογοητευτική είδηση από όλες που ακούσαμε την τελευταία χρονιά. Ένας ρεαλιστικός και μη αναστρέψιμος δείκτης της σίγουρης κατηφόρας της χώρας για τα επόμενα τουλάχιστον 50 χρόνια. Όσοι μπορείτε φύγετε από την χώρα. Όσοι δεν μπορείτε, βοηθείστε δικούς ανθρώπους να φύγουν. Δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα. Όσα λεφτά και να έχεις, η χώρα αποπνέει μιζέρια.
"Πάτωσαν" οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις PISA του ΟΟΣΑΑπογοητευτικά για την Ελλάδα ήταν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού PISA 2022 που ανακοίνωσε πριν από λίγο ο ΟΟΣΑ, με τους Έλληνες μαθητές να καταγράφουν επιδόσεις χαμηλότερες του μέσου όρου του Οργανισμού και από τις χαμηλότερες επιδόσεις στην Ευρώπη.
Ο διαγωνισμός Programme for International Student Assessment (PISA) του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) οργανώνεται ανά τριετία και κανονικά έπρεπε να πραγματοποιηθεί το 2021, ωστόσο καθυστέρησε κατά ένα έτος, λόγω της πανδημίας. Το 2022, περίπου 690.000 μαθητές συμμετείχαν στην αξιολόγηση PISA, αντιπροσωπεύοντας περίπου 29 εκατομμύρια 15χρονους από σχολεία σε 81 συμμετέχουσες χώρες/οικονομίες.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η βαθμολογία της Ελλάδας ήταν χαμηλότερη σε σχέση με το 2018 και στις τρεις υπό εξέταση δεξιότητες -κατανόηση κειμένου, μαθηματικά και φυσικές επιστήμες- που πρέπει να έχουν οι μαθητές έως τα 15 τους χρόνια.
Επιπλέον, η Ελλάδα κατατάσσεται αρκετά χαμηλότερα από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ. Ειδικότερα:
-Στα μαθηματικά, η Ελλάδα συγκέντρωσε 430, σημειώνοντας βουτιά 21 μονάδων σε σχέση με το 451 που είχε συγκεντρώσει το 2018 (στον πίνακα κατατάσσεται στη 44η θέση από 80 χώρες/περιοχές -μέλη και μη του ΟΟΣΑ- που συμμετείχαν στον διαγωνισμό). Ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ στα μαθηματικά ήταν 472 (489 το 2018).
-Στην κατανόηση κειμένου, οι Έλληνες συγκέντρωσαν 438 (41η θέση). Η βαθμολογία αυτή ήταν κατά 19 μονάδες χαμηλότερη από το 457 του 2018. Ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ στην κατανόηση κειμένου ήταν 476 (487 βαθμοί το 2018).
-Στις φυσικές επιστήμες η Ελλάδα συγκέντρωσε βαθμολογία 441, σημειώνοντας μείωση 11 μονάδων από το 452 που είχε πετύχει το 2018 (44η θέση). Ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ στις επιστήμες ήταν 485 (489 το 2018).
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
- Οργισμένος
Πρεπει να απολυθουν δεκαδες χιλιαδες εκπαιδευτικοι να τελειωνουμε με αυτο το αποστημα και να αποκτησουμε επιτελους αξιοπιστο εκπαιδευτικο συστημα
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
- Οργισμένος
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΥ ΧΤΕΣ!!!
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
«Πυρ» από Τζήμερο κατά εκπαιδευτικών: «Η μεγαλύτερη συνδικαλιστική σαπίλα, αγράμματοι σταλίνες τεμπελχανάδες»
Τα έλεγε εδώ και μια 10ετία. Εσείς θέλατε Κούλη. Σιωπή τώρα.
Τα έλεγε εδώ και μια 10ετία. Εσείς θέλατε Κούλη. Σιωπή τώρα.
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.
Θάνος Τζήμερος.
Θάνος Τζήμερος.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 285 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
06 Φεβ 2024, 17:30
-
-
Νέα δημοσίευση Στον πάτο της κατάταξης βρίσκονται οι έλληνες μαθητές
από έργο_μακέτο » 05 Δεκ 2023, 14:33 » σε Εθνικά Θέματα - 2 Απαντήσεις
- 358 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης
05 Δεκ 2023, 14:55
-
-
- 4 Απαντήσεις
- 447 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από dna replication
08 Αύγ 2023, 17:55
-
-
Νέα δημοσίευση Οι έλληνες μαθητές στην ομάδα με τις χαμηλότερες επιδόσεις στη δημιουργική σκέψη
από Σιχαμερίων Αθλιοζήλευτος » 18 Ιουν 2024, 20:13 » σε Κοινωνικά θέματα - 10 Απαντήσεις
- 201 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από AlienWay
18 Ιουν 2024, 20:40
-