Καραμελίτσα έγραψε: ↑08 Δεκ 2023, 17:17
Αρίστος έγραψε: ↑08 Δεκ 2023, 17:04
α) Η ενημερωση σου για το ζητημα ειναι πολιτικα ορθη διαφορετικα θα γνωριζες οτι στα ιδια τα ημερολογια των Κορτεζ, Πιζαρο και Κολομβου αναφερονται λευκοι στην Αμερικοι και καποιοι απο αυτους ξανθομαλληδες, τους ειδαν οι ιδιοι.
Η δική σου ενημέρωση είναι απλά λάθος. Καταρχάς που ο Κορτεζ δεν έγραψε ημερολόγιο και που ο Πιζάρο δεν ήξερε γραφή κι ανάγνωση.
Στο συγκεκριμενο θεμα ειμαι βιβλιοθηκη.
Απο αρθρο μου:
Τόσο ο Κολόμβος όσο και οι κονκισταδόρες Κορτέζ και Πιζάρο συνάντησαν λευκούς Ινδιάνους. Παραθέτω απόσπασμα από το βιβλίο, "The Discovery of Mankind", του Ντέηβιντ Αμπουλάφια, καθηγητή μεσογειακής ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.
«Αυτό που ο Κολόμβος ήθελε να βρει ήταν ανθρώπους που ήταν ολόσωμα ντυμένοι, κατά προτίμηση με πλούσια μεταξωτά ρούχα (όπως ο Μάρκο Πόλο είχε περιγράψει τους Ιάπωνες). Γι’ αυτό ήταν πολύ συναρπαστικό όταν ένας από τους άνδρες του έχοντας προχωρήσει μια μικρή απόσταση στη ζούγκλα έπεσε πάνω σε μια ομάδα τριάντα Ινδιάνων, ανάμεσα στους οποίους ήταν τρεις άνδρες που φορούσαν χιτώνες. Ο ολόσωμος μέχρι τα πόδια χιτώνας ενός άνδρα έκανε τους Ισπανούς να πιστέψουν πως ήταν κάτι σαν Χριστιανός μοναχός, όταν μάλιστα αυτός και οι σύντροφοί του με τους χιτώνες ήταν τόσο λευκοί όσο εμείς».
Ο Κορτέζ ανέφερε ότι ο Μοντεζούμα, ο βασιλιάς των Αζτέκων και όλων των φυλών του Μεξικού, κρατούσε φυλακισμένους στο παλάτι του, κάποιους λευκούς ιθαγενείς. Νοτιότερα στο Περού, ο Πέντρο Πιζάρο, εξάδελφος του κατακτητή Φρανσίσκο Πιζάρο, διηγιόταν εντυπωσιασμένος τη συνάντηση του με τα εγγόνια των Λευκών Θεών…
«Είδα σ’ αυτή τη γη μιά Ινδιάνα και το παιδί της που δεν διέφεραν από αυτούς που είναι λευκοί και ξανθοί. Οι ντόπιοι μου λέγαν για αυτούς πως ήταν τα παιδιά των ειδωλολατρικών Θεών τους».
.