Όπως αυτοί, έτσι και οι σύντεκνοι μινάρες...OANNHSEA έγραψε: ↑12 Δεκ 2023, 12:53Αρίστος έγραψε: ↑12 Δεκ 2023, 10:29taxalata xalasa έγραψε: ↑11 Δεκ 2023, 19:21
Οι Βίκινγκς τι έτρωγαν όταν πήγαν στο αμέρικα; Οι πολυνήσιοι με τα καταμαράν τι έτρωγαν που διέσχισαν τον Ειρηνικό; Τα ίδια έτρωγαν και οι σύντεκνοι μινάρες....
Πάλι τα ίδια...
Το ξαναγράφω:
α) Οι Βίκινγκ δεν έκαναν ταξίδια πάνω από 2 εβδομάδων σε ανοιχτή θάλασσα!!! Για την ακρίβεια, για να πάει κάποιο πλοίο των Βίκινγκ από την Νορβηγία στην ανατολική αποικία της Γροιλανδίας, δεν χρειαζόταν πάνω από μία εβδομάδα στη θάλασσα - δηλαδή:
Νορβηγία - νησιά Φερρόες - Ισλανδία - ανατολική αποικία. Κάθε βήμα δεν παίρνει παραπάνω από μία εβδομάδα ταξίδι!!!
Μικρό προβληματάκι: πρώτα είχαν αποικίσει τις Φερρόες, μετά την Ισλανδία και μετά έφτασαν στην Γροιλανδία, οπότε μετά μπορούσαν να κάνουν ταξίδια προς την Αμερική... ΚΑΝΕΝΑ πλοίο των Βίκινγκ δεν πήγε κατευθείαν από τη Νορβηγία στις αποικίες της Γροιλανδίας...
β) Οι Πολυνήσιοι είχαν τεράστια καταμαράν, αλλά έκαναν και αυτοί βήματα στην αποίκηση. π.χ. Πρώτα αποικίστηκε η Μανγκαρέβα και μετά τη νήσος του Πάσχα. Όπως έγραψα ήξεραν πάρα πολύ καλά τον ανοιχτό ωκεανό και την πανίδα του - τα πουλιά. Τα πουλιά χωρίζονται σε κατηγορίες σύμφωνα με το πόσο μακριά μπορεί να πετάξουν για να βρουν τροφή. Κάποια από αυτά μπορούν να φτάσουν και τα 150Km από ένα νησί. Γνωρίζοντας τα πουλιά, ξέρεις ότι κάπου μέσα σε ακτίνα 150Km υπάρχει νησί. Από την αυτοκρατορία των νήσων Τόγκα, ξέρουμε ότι τα τεράστια καταμαράν που είχαν, μπορούσαν να ταξιδέψουν 2 εβδομάδες με 500 άντρες πάνω τους... Βέβαια, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα και οι προσομοιώσεις που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια, δείχνουν ότι για κάθε πλοίο που έφτανε σε ένα άγνωστο νησί για αποικισμό, είχαν εξαφανιστεί στην ανοιχτή θάλασσα τουλάχιστον άλλα 2...
.
Οι αρχαίοι Ελληνες είχαν ανακαλύψει την Αμερική από τα προϊστορικά χρόνια!
- taxalata xalasa
Re: Οι αρχαίοι Ελληνες είχαν ανακαλύψει την Αμερική από τα προϊστορικά χρόνια!
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
- taxalata xalasa
τι μεσοπέλαγα ρε άνθρωπε; Στον ωκεανό ήσαντε... για την μπανιέρα του αιγαίου μιλάμε ;Ασέβαστος έγραψε: ↑12 Δεκ 2023, 18:22γινεται αμα βοηθησει ο θεος με το κολπακι που πολλαπλασιαζει τα ψαρια και τα ψωμια. ρεαλιστικα με ψαρεμα μεσοπελαγα ταξιδευοντας ουτε εναν ανθρωπο δεν μπορεις να ταισεις.taxalata xalasa έγραψε: ↑12 Δεκ 2023, 18:17α! μπράβο! μολογας μονάχος σου... Είδες που γίνεται τελικά ;Ασέβαστος έγραψε: ↑12 Δεκ 2023, 18:09
ουτε στα 100 ριχνεις παραγαδι. μεχρι 50 και δυσκολα. και θες μια μερα να περιμενεις. με καιρους ατλαντικου δεν το συζηταμε καν.
θα μπορουσαν θεωρητικα να πιανουν αφροψαρα με συρτη. σε ενα βιβλιο που ετυχε να διαβασω απο ενα ζευγαρι που εκανε το περασμα με ιστιοπλοικο, θυμαμαι οτι ειχαν μονιμα μια συρτη πισω απο το σκαφος, και σε ολη τη διαδρομη επιασαν 5-6 ψαρια.

- taxalata xalasa
Δεν καταλαβαίνω γιατί σας χαλάει το να υφίσταται η εφικτή πιθανότητα να πήγαν κάποιοι αρχαίοι ελλαδίτες στο αμέρικα. 
Αφού υπάρχουν γραπτές αναφορές και πολλά στοιχεία (ενδείξεις) που αγνοείτε και θέτε να αγνοείτε με προκαταληπτικό τρόπο...

Αφού υπάρχουν γραπτές αναφορές και πολλά στοιχεία (ενδείξεις) που αγνοείτε και θέτε να αγνοείτε με προκαταληπτικό τρόπο...

- Esperos
- Phorum.gr user: Esperos
Αμα κάνετε μια εκπομπή vlog στο youtube και λέτε τέτοια, θα κονομήσετε και από τα μονεταιζ
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.
Το αντίθετο...taxalata xalasa έγραψε: ↑12 Δεκ 2023, 18:40Δεν καταλαβαίνω γιατί σας χαλάει το να υφίσταται η εφικτή πιθανότητα να πήγαν κάποιοι αρχαίοι ελλαδίτες στο αμέρικα.
Εσείς κάνετε την νανότριχα, καραβόσχοινο για υπερωκεάνια!!!
Το ξαναέγραψα: έχουμε βρει σκελετό κινέζου σε ανασκαφές στην αρχαία αυτοκρατορική Ρώμη - τι σημαίνει αυτό; Ότι ήρθαν στην Ρώμη πλοία κάποιου Κινέζου αυτοκράτορα για να πούνε "γεια";;;
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Αυριο θα κανω την αναρτηση που θα παθετε κοκομπλοκο. 
.

.
- taxalata xalasa
Τι σημαίνει; Αφού, όπως γράφεις, βρέθηκε κινέζος στην ρωμή... πήγε ή δεν πήγε κινέζος στην ρώμη;OANNHSEA έγραψε: ↑12 Δεκ 2023, 20:40Το αντίθετο...taxalata xalasa έγραψε: ↑12 Δεκ 2023, 18:40Δεν καταλαβαίνω γιατί σας χαλάει το να υφίσταται η εφικτή πιθανότητα να πήγαν κάποιοι αρχαίοι ελλαδίτες στο αμέρικα.
Εσείς κάνετε την νανότριχα, καραβόσχοινο για υπερωκεάνια!!!
Το ξαναέγραψα: έχουμε βρει σκελετό κινέζου σε ανασκαφές στην αρχαία αυτοκρατορική Ρώμη - τι σημαίνει αυτό; Ότι ήρθαν στην Ρώμη πλοία κάποιου Κινέζου αυτοκράτορα για να πούνε "γεια";;;
.
ε..μα...γενικά κάνω κοπιαστικές εργασίες μέχρι σήμερα που είμαι 56 και χωρίς να τρέφομαι πάντα σωστά αλλά σκορβούτο δεν έπαθαtaxalata xalasa έγραψε: ↑12 Δεκ 2023, 18:11προσπαθούν να πουν κάτι αλλά δεν μπορούν... κάτι σκαρφίζονται κάθε φόρα και το γράφουν με αληθοφανή τρόπο αλλά δεν πείθουν ούτε τον εαυτό τους...O I έγραψε: ↑12 Δεκ 2023, 13:34Τι λέτε ρε πστμ τόσες μέρες δω μέσα;
Έχω δουλέψει οικοδομή και πάνω από 1,5-2 λίτρα νερό δεν ήπια. ούτε πάνω από όσο έτρωγα κάθε μέρα πριν δουλέψω οικοδομή. Λαχανικά και φρούτα άντε να τρώω 5-10 φορές το χρόνο (φρούτα), άντε τις δυο περιόδους τού χρόνου που ευδοκιμούν από τον κήπο μου, με τα κηπουρικά κι αυτά εποχιακά που τελειώνουν πριν τη σεζόν και σκορβούτο δεν έπαθα ποτέ.
Τι λέτε δω μέσα;
.,

Ίσως όσοι εκφράζουν τέτοιες απόψεις δεν έχουν δουλέψει σε βαριές χειρωνακτικές εργασίες ποτέ τους και όσα λένε είναι απόψεις γκουγκλαρίσματος

τεσπα
.,
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
- hellegennes
Δεν μας χαλάει, όπως δεν μας χαλάει η πιθανότητα να ήρθαν εξωγήινοι στο παρελθόν. Απλά δεν υπάρχουν στοιχεία για όλα αυτά. Μπορεί κανείς να τα πάρει μόνο στην πλάκα.taxalata xalasa έγραψε: ↑12 Δεκ 2023, 18:40Δεν καταλαβαίνω γιατί σας χαλάει το να υφίσταται η εφικτή πιθανότητα να πήγαν κάποιοι αρχαίοι ελλαδίτες στο αμέρικα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Από το να βασιστώ στην μνήμη σου, που καταρρίπτουν τους νόμους της θερμοδυναμικής, προτιμώ να βασιστώ στην φυσική πραγματικότητα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- taxalata xalasa
Υπάρχουν ενδείξεις που τις αγνοείς για Χ λόγους.hellegennes έγραψε: ↑12 Δεκ 2023, 23:14Δεν μας χαλάει, όπως δεν μας χαλάει η πιθανότητα να ήρθαν εξωγήινοι στο παρελθόν. Απλά δεν υπάρχουν στοιχεία για όλα αυτά. Μπορεί κανείς να τα πάρει μόνο στην πλάκα.taxalata xalasa έγραψε: ↑12 Δεκ 2023, 18:40Δεν καταλαβαίνω γιατί σας χαλάει το να υφίσταται η εφικτή πιθανότητα να πήγαν κάποιοι αρχαίοι ελλαδίτες στο αμέρικα.
- hellegennes
Δεν αγνόησα τίποτα από όσα ειπώθηκε. Έχω απαντήσει ξανά και ξανά και μιλάμε για πράγματα που δεν είναι απλώς διαφορετικά από ό,τι τα παρουσιάζετε, δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματικότητα.taxalata xalasa έγραψε: ↑12 Δεκ 2023, 23:21Υπάρχουν ενδείξεις που τις αγνοείς για Χ λόγους.hellegennes έγραψε: ↑12 Δεκ 2023, 23:14Δεν μας χαλάει, όπως δεν μας χαλάει η πιθανότητα να ήρθαν εξωγήινοι στο παρελθόν. Απλά δεν υπάρχουν στοιχεία για όλα αυτά. Μπορεί κανείς να τα πάρει μόνο στην πλάκα.taxalata xalasa έγραψε: ↑12 Δεκ 2023, 18:40Δεν καταλαβαίνω γιατί σας χαλάει το να υφίσταται η εφικτή πιθανότητα να πήγαν κάποιοι αρχαίοι ελλαδίτες στο αμέρικα.
Δηλαδή όταν κάποιος μου λέει πως είναι ένδειξη ότι πήγαν στην Ισλανδία επειδή ο Πλούταρχος γράφει 5 μέρες δυτικά από την Ιρλανδία ενώ είναι 10 μέρες βόρεια, συγγνώμη που θα το χαρακτηρίσω παπαριά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Μην το κουράζουμε πολύ ένα πείραμα στα πρότυπα του Ρα και του Κον τικι θα μας έδειχνε κάποια στοιχεία.
Δηλαδή μια τριηρη με εξοπλισμό της εποχής που θα ξεκινούσε από την Αθήνα με σκοπό να φτάσει στην Αμερική θα μας έδειχνε εάν μπορουσε υλικοτεχνική να γίνει ένα τέτοιο ταξίδι.
Δηλαδή μια τριηρη με εξοπλισμό της εποχής που θα ξεκινούσε από την Αθήνα με σκοπό να φτάσει στην Αμερική θα μας έδειχνε εάν μπορουσε υλικοτεχνική να γίνει ένα τέτοιο ταξίδι.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
- taxalata xalasa
Έχεις απαντήσει σε όλα πείθοντας μόνο τον εαυτό σου... και μερικούς ακόμα προκατειλημμένους του φόρουμ...hellegennes έγραψε: ↑12 Δεκ 2023, 23:27Δεν αγνόησα τίποτα από όσα ειπώθηκε. Έχω απαντήσει ξανά και ξανά και μιλάμε για πράγματα που δεν είναι απλώς διαφορετικά από ό,τι τα παρουσιάζετε, δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματικότητα.taxalata xalasa έγραψε: ↑12 Δεκ 2023, 23:21Υπάρχουν ενδείξεις που τις αγνοείς για Χ λόγους.hellegennes έγραψε: ↑12 Δεκ 2023, 23:14
Δεν μας χαλάει, όπως δεν μας χαλάει η πιθανότητα να ήρθαν εξωγήινοι στο παρελθόν. Απλά δεν υπάρχουν στοιχεία για όλα αυτά. Μπορεί κανείς να τα πάρει μόνο στην πλάκα.
Δηλαδή όταν κάποιος μου λέει πως είναι ένδειξη ότι πήγαν στην Ισλανδία επειδή ο Πλούταρχος γράφει 5 μέρες δυτικά από την Ιρλανδία ενώ είναι 10 μέρες βόρεια, συγγνώμη που θα το χαρακτηρίσω παπαριά.
Η Ισλανδία (64°57'47.0"N 19°01'15.0"W) είναι τόσο βόρεια όσο και δυτικά της Ιρλανδίας (53°24'46.5"N 8°14'38.0"W)... Δεν γράφει κάτι λάθος ο Plutarco, αφού είναι δυτικά... και δεν είναι ανατολικά, ούτε σκέτο βόρεια... Υπερβάλεις, εκ των υστέρων, αν περιμένεις να δεις στον Plutarco γεωγραφικές συντεταγμένες GPS... Είχε πάθει βλάβη ο ξύλινος δορυφόρος και δεν λάμβανε καλό σήμα...

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Γιατί οι αρχαίοι Έλληνες τρώγανε ξαπλωμένοι;
από Antipnevma » 28 Απρ 2024, 19:55 » σε Ιστορία - 1 Απαντήσεις
- 534 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Antipnevma