Αυτή όμως είναι επίπεδη απεικόνιση, ξεχνάς την καμπυλότητα της γης. Αν το πάρεις από το κέντρο κάθε μιας από τις δυο χώρες, έχουν περίπου 10 μοίρες διαφορά μήκους (~-8 με -18) και 11 πλάτους (~53 με 64), δηλαδή ξεκάθαρα ΒΔ και όχι Β.hellegennes έγραψε: ↑13 Δεκ 2023, 01:30Και τώρα η πραγματικότητα:taxalata xalasa έγραψε: ↑12 Δεκ 2023, 23:47Έχεις απαντήσει σε όλα πείθοντας μόνο τον εαυτό σου... και μερικούς ακόμα προκατειλημμένους του φόρουμ...hellegennes έγραψε: ↑12 Δεκ 2023, 23:27
Δεν αγνόησα τίποτα από όσα ειπώθηκε. Έχω απαντήσει ξανά και ξανά και μιλάμε για πράγματα που δεν είναι απλώς διαφορετικά από ό,τι τα παρουσιάζετε, δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματικότητα.
Δηλαδή όταν κάποιος μου λέει πως είναι ένδειξη ότι πήγαν στην Ισλανδία επειδή ο Πλούταρχος γράφει 5 μέρες δυτικά από την Ιρλανδία ενώ είναι 10 μέρες βόρεια, συγγνώμη που θα το χαρακτηρίσω παπαριά.
Η Ισλανδία (64°57'47.0"N 19°01'15.0"W) είναι τόσο βόρεια όσο και δυτικά της Ιρλανδίας (53°24'46.5"N 8°14'38.0"W)... Δεν γράφει κάτι λάθος ο Plutarco, αφού είναι δυτικά... και δεν είναι ανατολικά, ούτε σκέτο βόρεια... Υπερβάλεις, εκ των υστέρων, αν περιμένεις να δεις στον Plutarco γεωγραφικές συντεταγμένες GPS... Είχε πάθει βλάβη ο ξύλινος δορυφόρος και δεν λάμβανε καλό σήμα...
Αν πάμε σε πιο λογικά σημεία, δυο πιθανούς κόλπους δηλαδή που μπορεί να απέπλευσε κάποιο πλοίο (ας πούμε 54,2 με -8,7 σε Ιρλανδία και 63,7 με -17,6 σε Ισλανδία), η διαφορά μικραίνει ακόμα περισσότερο, δηλαδή 9,5 με 8,9. Κι αν επιλέξεις άλλα πιθανά σημεία, πάνω κάτω στα ίδια θα είναι τα πράματα, λίγο υπέρ της μιας διάστασης, λίγο υπέρ της άλλης. Οπότε νομίζω πως είναι καθαρά βορειοδυτικά και όχι βόρεια (και φυσικά με τίποτα δυτικά).
Ακόμα και τα σημεία που έχεις βάλει εσύ εδώ, έχουν διαφορά περίπου 9,4 (Π) με 7,5 (Μ).
Δοκίμασέ τα εδώ, αν θέλεις: https://www.maps.ie/coordinates.html