Οι αρχαίοι Ελληνες είχαν ανακαλύψει την Αμερική από τα προϊστορικά χρόνια!
-
Re: Οι αρχαίοι Ελληνες είχαν ανακαλύψει την Αμερική από τα προϊστορικά χρόνια!
Τι σχέση έχει με το θέμα ο προσανατολισμός της Ισλανδίας σε σχέση με την Ιρλανδία ακόμα δεν έχω καταλάβει
Και ενώ είπαμε τόσα πράγματα εσείς συνεχίζετε
Και ενώ είπαμε τόσα πράγματα εσείς συνεχίζετε
- hellegennes
Γιατί γωνίες; Γιατί υπολογίζεις κατεύθυνση σε κύκλο:

Δες το σχήμα. Ο βορράς είναι 0°, η ανατολή 90° με δεξιόστροφη κατεύθυνση, ο νότος είναι 180° και η δύση 270°. ΒΔ είναι 315° ή αν θες 45° αριστερόστροφα από τον βορρά. Η κατεύθυνση που δείχνω είναι 354° δεξιόστροφα ή 6° αριστερόστροφα. Μπορείς να δεις ότι είναι δηλαδή σχεδόν τελείως βόρεια και ελάχιστα δυτικά.
Μπερδεύεσαι από το γεγονός ότι μετράμε τους παράλληλους σε μοίρες, όμως κάνεις δύο λάθη. Το πρώτο είναι ότι θες να υπολογίσεις κατεύθυνση σε σφαίρα, όχι σε επίπεδο, οπότε δεν έχεις ευκλείδια γεωμετρία, έχεις σφαιρική, γι' αυτό χρειάζεσαι τον τύπο που έδωσα που δείχνει την διαφορά συντεταγμένων μεταξύ δύο σημείων σε σφαίρα (σε ακτίνια). Το δεύτερο είναι ότι η μέτρησή σου δεν είναι από τον ισημερινό, είναι από αρκετά υψηλό παράλληλο. Από την μια μεριά δηλαδή έχεις 90 παράλληλους της μίας μοίρας και από την άλλη (προς τον βορρά) έχεις λιγότερους από 40.
Ίσως δεν εξηγώ σωστά τον λόγο για τον οποίο αυτό είναι σημαντικό, δες καλύτερα αυτήν την εικόνα. Είναι σχεδόν πάνω από τον βόρειο πόλο, οπότε πολύ πιο εξτρήμ παράδειγμα.

Το σημείο εκκίνησης είναι το Α. 10 μοίρες δυτικά είναι το σημείο Δ, 10 μοίρες βόρεια είναι το σημείο Β και 10 μοίρες βόρεια και 10 δυτικά είναι το κόκκινο σημείο. Δες ότι αυτό το σημείο απέχει ελάχιστα δυτικά από το σημείο Β και είναι σχεδόν τελείως βόρεια. Αν τραβήξεις δηλαδή μια γραμμή από το Α ως το κόκκινο σημείο θα είναι σχεδόν παράλληλη με αυτήν που έχω τραβήξει ως το Β. Στην πραγματικότητα αυτές οι δυο γραμμές θα έχουν μεταξύ τους μια πολύ μικρή γωνία. Αυτή η γωνία είναι η κατεύθυνση και σαφώς δεν είναι βορειοδυτική, είναι σχεδόν τελείως βόρεια και ελάχιστα δυτικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- taxalata xalasa
Τα ίδια θα γραφε κι ο Πλούταρχος αν είχε Google Earth σαν κι εσένα που παριστάνεις τον έξυπνο...hellegennes έγραψε: ↑13 Δεκ 2023, 23:34Γιατί γωνίες; Γιατί υπολογίζεις κατεύθυνση σε κύκλο:
Δες το σχήμα. Ο βορράς είναι 0°, η ανατολή 90° με δεξιόστροφη κατεύθυνση, ο νότος είναι 180° και η δύση 270°. ΒΔ είναι 315° ή αν θες 45° αριστερόστροφα από τον βορρά. Η κατεύθυνση που δείχνω είναι 354° δεξιόστροφα ή 6° αριστερόστροφα. Μπορείς να δεις ότι είναι δηλαδή σχεδόν τελείως βόρεια και ελάχιστα δυτικά.
Μπερδεύεσαι από το γεγονός ότι μετράμε τους παράλληλους σε μοίρες, όμως κάνεις δύο λάθη. Το πρώτο είναι ότι θες να υπολογίσεις κατεύθυνση σε σφαίρα, όχι σε επίπεδο, οπότε δεν έχεις ευκλείδια γεωμετρία, έχεις σφαιρική, γι' αυτό χρειάζεσαι τον τύπο που έδωσα που δείχνει την διαφορά συντεταγμένων μεταξύ δύο σημείων σε σφαίρα (σε ακτίνια). Το δεύτερο είναι ότι η μέτρησή σου δεν είναι από τον ισημερινό, είναι από αρκετά υψηλό παράλληλο. Από την μια μεριά δηλαδή έχεις 90 παράλληλους της μίας μοίρας και από την άλλη (προς τον βορρά) έχεις λιγότερους από 40.
Ίσως δεν εξηγώ σωστά τον λόγο για τον οποίο αυτό είναι σημαντικό, δες καλύτερα αυτήν την εικόνα. Είναι σχεδόν πάνω από τον βόρειο πόλο, οπότε πολύ πιο εξτρήμ παράδειγμα.
Το σημείο εκκίνησης είναι το Α. 10 μοίρες δυτικά είναι το σημείο Δ, 10 μοίρες βόρεια είναι το σημείο Β και 10 μοίρες βόρεια και 10 δυτικά είναι το κόκκινο σημείο. Δες ότι αυτό το σημείο απέχει ελάχιστα δυτικά από το σημείο Β και είναι σχεδόν τελείως βόρεια. Αν τραβήξεις δηλαδή μια γραμμή από το Α ως το κόκκινο σημείο θα είναι σχεδόν παράλληλη με αυτήν που έχω τραβήξει ως το Β. Στην πραγματικότητα αυτές οι δυο γραμμές θα έχουν μεταξύ τους μια πολύ μικρή γωνία. Αυτή η γωνία είναι η κατεύθυνση και σαφώς δεν είναι βορειοδυτική, είναι σχεδόν τελείως βόρεια και ελάχιστα δυτικά.

Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
- Καραμελίτσα
Να τους το πω. Γιατί να μην το πω; Ένα πέιπερ που πέρασε απαρατήρητο, δημοσιευμένο σε μη αρχαιολογικό περιοδικό τρίτης κατηγορίας, όταν στην προϊστορική αρχαιολογία δημοσιεύονται πολλές εκατοντάδες πέιπερ το χρόνο. Πειστικότατο, δεν λέω.Αρίστος έγραψε: ↑13 Δεκ 2023, 18:43Καραμελίτσα έγραψε: ↑13 Δεκ 2023, 14:59Βασικά η Ισλανδία δεν είναι νησί. Είναι γιαγαντιαίο αεροπλανοφόρο των μινωιτών που πάγωσε ενώ ταξίδευε στο βορρά, ενώ κανονικά η θέση του ήταν να περιπολεί τον Ατλαντικό ακριβώς δυτικά της ιρλανδίας.
Πεστο αυτο και στους 5 καθηγητες.Αρίστος έγραψε: ↑11 Δεκ 2023, 15:59Και για να μην το κουραζουμε...
πλεον δεν προκειται για ελληναραδικη θεωρια...
καθως διαρκως περισσοτεροι καθηγητες θεωρουν πιθανο ο Πλουταρχος να διηγουνταν πραγματικα γεγονοτα.
Θυμιζω τους 5 καθηγητες που παρουσιασαν σχετικη μελετη...
Η έρευνα ρίχνει... λάδι στην παλιά θεωρία που θέλει Ελληνες θαλασσοπόρους να έχουν φτάσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ήδη από τη Μινωική Εποχή - Πώς ο Πλούταρχος περιέγραψε την ανακάλυψη μιας «μεγάλης ηπείρου» 1.500 χρόνια πριν τον Κολόμβο.
https://www.lesvospen.gr/nea-meleti-oi- ... n-kolomvo/
Και ενα απο τα σημαντικοτερα στοιχεια στη μελετη ηταν αυτο..
Οι επιστήμονες Ιωάννης Λυριτζής, Παναγιώτα Πρέκα-Παπαδήμα, Κωνσταντίνος Καλαχάνης, Χρήστος Τζάνης και Παναγιώτης Αντωνόπουλος, που την υπογράφουν, ισχυρίζονται ότι οι αρχαίοι Ελληνες είχαν τόσο βαθιά γνώση της Αστρονομίας που ήταν σε θέση να εντοπίσουν τα ρεύματα του Ατλαντικού που θα τους ευνοούσαν για να διασχίσουν τον Ατλαντικό.
.
Z
-
Το θέμα να κλειδώσει
Ο χρήστης καραμελιτσα αποφάσισε ότι όποιος πιστεύει ότι οι αρχαίοι πήγαν στην Αμερική είναι γραφικος
Ο χρήστης καραμελιτσα αποφάσισε ότι όποιος πιστεύει ότι οι αρχαίοι πήγαν στην Αμερική είναι γραφικος
- hellegennes
Επειδή εγώ έχω Google Earth και την βοήθεια των γνώσεων εκατοντάδων χρόνων, μπορώ να ξέρω ότι αυτό που έγραφε ο Πλούταρχος είναι μια φανταστική αφήγηση, σε αντίθεση με τον Κοπέρνικο, που αναφέρθηκε, που δεν είχε αυτού του είδους την βοήθεια.taxalata xalasa έγραψε: ↑13 Δεκ 2023, 23:50Τα ίδια θα γραφε κι ο Πλούταρχος αν είχε Google Earth σαν κι εσένα που παριστάνεις τον έξυπνο...Δεν είχε και έγραψε δυτικά χωρίς να γράψει το βόρεια... Πάντως δεν γράφει ψέμματα αφού είναι δυτικά και όχι ανατολικά...
Δεν παριστάνω τον έξυπνο, αυτές είναι μαθηματικές γνώσεις που απέκτησα στο σχολείο. Δεν τις επινόησα μόνος μου, αλλά τις απέκτησα διαβάζοντας. Δεν διεκδικώ δάφνες μαθηματικής ιδιοφυΐας, απλή τριγωνομετρία είναι. Στόχος μου δεν είναι να δείξω ότι είμαι έξυπνος, είναι να δείξω ποια είναι η αλήθεια αξιοποιώντας τις γνώσεις μου.
Καλά είπα ράντομ. Από ένα ράντομ σημείο της Ιρλανδίας σε ένα ράντομ σημείο της Ισλανδίας.taxalata xalasa έγραψε: ↑13 Δεκ 2023, 19:06Ράντομ; Όχι δα!; Ό,τι γράφω είναι «εγγύηση»....
53°24'46.5"N 8°14'38.0"W
64°57'47.0"N 19°01'15.0"W
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- taxalata xalasa
Παριστάνεις τον έξυπνο και κρίνεις τον Πλούταρχο ως παραμυθατζή γιατί δεν σου έδωσε συνταγμένες Google Earth... Έγραψε δυτικά... Εσύ το μεταφράζεις ώς 90 μοίρες δυτικά και αφού δεν είναι έτσι τον κρίνεις με γνώσεις 21ου αι.. Κρίνεις έναν που έργαψε τον 2ο αι. μ.Χ. Έναν μαέστρο που ταξίδεψε πολύ στον μεσογειακό κόσμο της εποχής του, ενώ εσύ την βγάζεις μπρόστα στον Η/Υ. Κρίνεις εσύ από την οθόνη του PC έναν μαγιστράτο και προκουράτωρα του 2ου αι. και τον ονομάζεις παραμυθατζή... †ΕΛΕΟC† υπερασπιστή της αλήθειας...hellegennes έγραψε: ↑14 Δεκ 2023, 00:41Επειδή εγώ έχω Google Earth και την βοήθεια των γνώσεων εκατοντάδων χρόνων, μπορώ να ξέρω ότι αυτό που έγραφε ο Πλούταρχος είναι μια φανταστική αφήγηση, σε αντίθεση με τον Κοπέρνικο, που αναφέρθηκε, που δεν είχε αυτού του είδους την βοήθεια.taxalata xalasa έγραψε: ↑13 Δεκ 2023, 23:50Τα ίδια θα γραφε κι ο Πλούταρχος αν είχε Google Earth σαν κι εσένα που παριστάνεις τον έξυπνο...Δεν είχε και έγραψε δυτικά χωρίς να γράψει το βόρεια... Πάντως δεν γράφει ψέμματα αφού είναι δυτικά και όχι ανατολικά...
Δεν παριστάνω τον έξυπνο, αυτές είναι μαθηματικές γνώσεις που απέκτησα στο σχολείο. Δεν τις επινόησα μόνος μου, αλλά τις απέκτησα διαβάζοντας. Δεν διεκδικώ δάφνες μαθηματικής ιδιοφυΐας, απλή τριγωνομετρία είναι. Στόχος μου δεν είναι να δείξω ότι είμαι έξυπνος, είναι να δείξω ποια είναι η αλήθεια αξιοποιώντας τις γνώσεις μου.

Τα bold δείχνουν πως δεν είναι ράντομ τα νούμερα. Είναι περίπου το κέντρο των δύο νήσων. Διυλίζων τον κώνωπα και καταπίνων την κάμηλον....hellegennes έγραψε: ↑14 Δεκ 2023, 00:41Καλά είπα ράντομ. Από ένα ράντομ σημείο της Ιρλανδίας σε ένα ράντομ σημείο της Ισλανδίας.taxalata xalasa έγραψε: ↑13 Δεκ 2023, 19:06Ράντομ; Όχι δα!; Ό,τι γράφω είναι «εγγύηση»....
53°24'46.5"N 8°14'38.0"W
64°57'47.0"N 19°01'15.0"W
- hellegennes
Δεν χρειάζομαι συντεταγμένες Google Earth. Όταν λέμε δυτικά εννοούμε 90 μοίρες αριστερά από τον βορρά. Όπως έδειξα είναι μόλις 6 μοίρες αριστερά. Δεν είναι θέμα λεπτομέρειας, είναι τελείως λάθος.taxalata xalasa έγραψε: ↑14 Δεκ 2023, 01:35Παριστάνεις τον έξυπνο και κρίνεις τον Πλούταρχο ως παραμυθατζή γιατί δεν σου έδωσε συνταγμένες Google Earth... Έγραψε δυτικά...
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Διόρθωση. 344 μοίρες και κάτι είναι, έβαλα κάποιο λάθος γεωγραφικό μήκος όταν έκανα τον υπολογισμό. Είναι λίγο περισσότερο δυτικά από τον αρχικό μου υπολογισμό, αλλά δεν αλλάζει κάτι ουσιώδες. Αντί για 6 μοίρες είναι 16, όπου δυτικά είναι οι 90 και ΒΔ οι 45. Πάλι καμμία σχέση με την πραγματικότητα δηλαδή.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- taxalata xalasa
Εσύ εννοείς... Δεν εννοούμε όλοι... Όταν λέμε δυτικά εννοούμε δυτικά γενικώς. Αν θέλουμε να είμαστε πιο λεπτομερείς θα πούμε βορρειοδυτικά ή νοτιοδυτικά ανάλαγα την περίπτωση. Είσαι λάθος να κρίνεις τον Πλούταρχο και να τον ψέγεις για παραμυθά επειδή δεν καλύπτει την λεπτομέρεια όπως απαιτείς εσύ 19 αιώνες μετά...hellegennes έγραψε: ↑14 Δεκ 2023, 02:39Δεν χρειάζομαι συντεταγμένες Google Earth. Όταν λέμε δυτικά εννοούμε 90 μοίρες αριστερά από τον βορρά. Όπως έδειξα είναι μόλις 6 μοίρες αριστερά. Δεν είναι θέμα λεπτομέρειας, είναι τελείως λάθος.taxalata xalasa έγραψε: ↑14 Δεκ 2023, 01:35Παριστάνεις τον έξυπνο και κρίνεις τον Πλούταρχο ως παραμυθατζή γιατί δεν σου έδωσε συνταγμένες Google Earth... Έγραψε δυτικά...
Παράδειγμα. Ο Γιδάρχης είπε: «Ανήκομεν εις την Δύσιν»... Είναι παραμυθάς κι αυτός διό,τι δεν είναι Δύση αλλά Βορρειοδύση σε σχέση με τον Ισημερινό που είναι η γραμμή διαχωρισμού βορρά και νότου στον πλανήτη.
Ούτε ο Δυτικός Κόζμος είναι δυτικός, αλλά Βορρειοδυτικός Κόζμος... κατα την δίκη σου λεπτομερειακή προσέγγιση στα γραπτά του Πλούταρχου.
- Jimmy81
- Phorum.gr user: Jimmy81
Η έννοια όμως του "δυτικού κόσμου" και της "δύσης" είναι ιστορικοπολιτισμική και κοινωνικοπολιτική. Ξεκίνησε μεν για να περιγράψει την Ευρώπη από τους Ευρωπαίους (σε αντιδιαστολή με τις περιοχές ανατολικά τους) αλλά στη συνέχεια επεκτάθηκε στις αποικιακές κτήσεις των Ευρωπαίων κι ας μην βρίσκονταν όλες δυτικά με όρους γεωγραφίας. Έγινε επέκταση της σημασίας για να συμπεριληφθεί ο πολιτισμός και οι αξίες των Ευρωπαίων καθώς και η εξέλιξή τους μέχρι σήμερα (π.χ. τα ανθρώπινα δικαιώματα, η δημοκρατία, το κράτος δικαίου κλπ). Στο κείμενο του Πλούταρχου δεν έχουμε κάποια επέκταση της σημασίας των εννοιών αλλά περιγραφή ταξιδιού με καθαρά γεωγραφικούς όρους. Άρα δικαιούμαστε να είμαστε πιο αυστηροί μαζί του σε σύγκριση με τον "Εθνάρχη". 

η πληροφορια αυτη υποτιθεται οτι πτοερχεται απο ναυτικους που εκαναν το ταξιδι.taxalata xalasa έγραψε: ↑14 Δεκ 2023, 01:35Παριστάνεις τον έξυπνο και κρίνεις τον Πλούταρχο ως παραμυθατζή γιατί δεν σου έδωσε συνταγμένες Google Earth... Έγραψε δυτικά...
ναυτικος που δεν μπορει να ξεχωρισει το βορρα απο τη δυση, ουτε τη σαλαμινα δεν μπορει να βρει, οχι την αμερικη.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
-
Δηλαδή εσύ τι λες;Ασέβαστος έγραψε: ↑14 Δεκ 2023, 09:42η πληροφορια αυτη υποτιθεται οτι πτοερχεται απο ναυτικους που εκαναν το ταξιδι.taxalata xalasa έγραψε: ↑14 Δεκ 2023, 01:35Παριστάνεις τον έξυπνο και κρίνεις τον Πλούταρχο ως παραμυθατζή γιατί δεν σου έδωσε συνταγμένες Google Earth... Έγραψε δυτικά...
ναυτικος που δεν μπορει να ξεχωρισει το βορρα απο τη δυση, ουτε τη σαλαμινα δεν μπορει να βρει, οχι την αμερικη.
Ότι η Ισλανδία δεν είναι δυτικά της Βρετανίας;
λεω οτι ενας ναυτικος δε θα ελεγε ποτε κατι τετοιο για να ορισει μια θεση.Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑14 Δεκ 2023, 10:46Δηλαδή εσύ τι λες;Ασέβαστος έγραψε: ↑14 Δεκ 2023, 09:42η πληροφορια αυτη υποτιθεται οτι πτοερχεται απο ναυτικους που εκαναν το ταξιδι.taxalata xalasa έγραψε: ↑14 Δεκ 2023, 01:35Παριστάνεις τον έξυπνο και κρίνεις τον Πλούταρχο ως παραμυθατζή γιατί δεν σου έδωσε συνταγμένες Google Earth... Έγραψε δυτικά...
Ότι η Ισλανδία δεν είναι δυτικά της Βρετανίας;
αν το ελεγε, δηλαδη "ξεκινα απο βρεττανια και παγαινε δυτικα μεχρι να βρεις ισλανδια" ειναι ικανος να χαθει στο πειραιας-σαλαμινα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
- Καραμελίτσα
Πάντως το πέιπερ των τύπων που έβαλε ο Αρίστος δίνει αυτήν τη διαδρομή.

Δρομολόγιο Βρετανία-Ισλανδία δεν βλέπω.

Δρομολόγιο Βρετανία-Ισλανδία δεν βλέπω.
Z
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Γιατί οι αρχαίοι Έλληνες τρώγανε ξαπλωμένοι;
από Antipnevma » 28 Απρ 2024, 19:55 » σε Ιστορία - 1 Απαντήσεις