Εμπεδοκλής έγραψε: ↑17 Δεκ 2023, 11:52
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑16 Δεκ 2023, 20:53
Εμπεδοκλής έγραψε: ↑16 Δεκ 2023, 17:42
Αυτό είναι πρώτης κυκλοφορίας το 1993. Το 2023 τελειώνει. Θα κυκλοφορεί και το 2024.

Πες μου τώρα ένα καλό λόγο κάποιος που δεν είναι αριστοκράτης αλλά ούτε και φτωχάντζα να χρησιμοποιήσει ως μέσο μετακίνησης το λεωφορείο. Value for money; Ταχύτητα μετακίνησης; Εξαιρετικές συνθήκες μετακίνησης; Ασφάλεια; Αξιοπιστία;
Οικονομία σε συνδυασμό με χρόνο και πρακτικά διαδικαστικά όπως πχ παρκάρισμα στο κέντρο.
Ψιλοπράγματα δηλαδή. Δηλαδή κάπου έλεος με τον κάθε άρχοντα καβαλάρη που προτιμά να κάνει διπλάσιο χρόνο με πρώτη δεύτερη γιατί θα του πέσει η μύτη σε καθημερινά δρομολόγια με μμε. Ας πάρει ταξί στην τελική.
Λοιπόν, τα επιχειρήματα σου δείχνουν κάποιον ο οποίος δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ του ΜΜΜ (
και όχι ΜΜΕ όπως βλακωδώς γράφετε πολλοί).
Το παρκάρισμα στο κέντρο δεν είναι επιχείρημα. Υπάρχουν πολλές νόμιμες θέσεις στο κέντρο. Αλλά εδώ μιλάω με φτωχάντζες που δεν έχουν να δώσουν πέντε ευρώ στο πάρκινγκ.
Όσον αφορά το διπλάσιο χρόνο που αναφέρεις είναι αστείο. Με το αυτοκίνητο πας πιο γρήγορα από ότι το λεωφορείο. Μέχρι να πας στη στάση, να περάσει, να σε χωρέσει, έχω φτάσει.
Έχεις δίκιο, για το μμμ-μμε, λάθος λόγω κεκτημένης ταχύτητας.
Κατά τα άλλα, συνεχίζεις να γράφεις ασχετίλες. Σαφώς και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ λεωφορείων και ιχ αλλά το ζητούμενο είναι το σημείο αφετηρίας και ο προορισμός του καθένα.
Παραδείγματος χάριν, εγώ αν βγω Συγγρού και θέλω να πάω κέντρο, είτε ταξί περάσει είτε λεωφορείο θα το πάρω και θα φτάσω στον ίδιο χρόνο. Αλλά η Συγγρού είναι δρόμος ταχείας κυκλοφορίας. Υπάρχουν λεωφόροι που είτε με ιδιωτικό αυτοκίνητο είτε με λεωφορείο, είναι τέρμα πικρή ιστορία.
Αναφορικά δε με τους χρόνους που χρειάζεται κάποιος με μετρό ή αυτοκίνητο για να φτάσει από νότια στα βόρεια και το αντίθετο, είναι αστεία ακόμη και η σύγκριση. Ακόμη και με μηχανή, χρειάζεται περισσότερος χρόνος από μια διαδρομή μετρό που βολεύει.
Για το πάρκινγκ στο κέντρο, ουδέν σχόλιο. Επ' ευκαιρία, ποιες περιοχές θεωρείς κέντρο; Την πλατεία συντάγματος να υποθέσω;