Επιβάτις πηδάει απ' το παράθυρο

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Εμπεδοκλής

Re: Επιβάτις πηδάει απ' το παράθυρο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 17 Δεκ 2023, 20:07

Πτολεμαίος έγραψε:
17 Δεκ 2023, 19:25
Εμπεδοκλής έγραψε:
17 Δεκ 2023, 17:15
Πτολεμαίος έγραψε:
17 Δεκ 2023, 16:45

Τα 10 λεπτα που θα περάσω στο 608 ή στο 235 για να φτάσω στο μετρό, είναι πολύ μικρός χρόνος για να με αποτρέψουν από το να τα χρησιμοποιήσω.
Δεν είναι 2,30. Είναι 27 ευρώ μηνιαία κάρτα.
Ποσό λιγότερο και από την ασφάλεια και τα τέλη ενός έτους.

Για κομμουνιστής δεν φέρεσαι σωστά στις "φτωχαντζες".
:lol::lol:
Αν μιλάμε για δέκα λεπτά απλά περπάτα. Εκτός και αν τα δέκα λεπτά τα μετράς σαν το σκάκι δηλαδή όταν οι ρόδες γυρίζουν. Θα πρέπει να υπολογίσεις το χρόνο να πας στη στάση, να περιμένεις το λεωφορείο, να μπεις, να φτάσεις, να κατέβεις και να φτάσεις εκεί που θέλεις. Και μιλάμε για το 608 που έτσι και γίνει κάτι στην Παπάγου ή τη Γαλατσίου θα περάσει του Αγίου Πούτσου ανήμερα.
Όλα τα παραπάνω αφορούν τους χρόνους. Αν μιλήσουμε για ποιότητα μετακίνησης, ρίσκο κλοπής κλπ χέστα. Αλήθεια, βοήθησε τον κόσμο εδώ. Στις τελευταίες δέκα ημέρες που το χρησιμοποίησες πόσες φορές δεν υπήρξε καβγάς μέσα στο λεωφορείο; Πόσες φορές άργησε παρά το αναρτημένο πρόγραμμα και την τηλεματική; Πόσες φορές μπλόκαρε στην Παπάγου ή την Μιχαλακοπούλου;

Αγορίνα, δε μιλάς με κανένα χθεσινό. Και εμείς υπήρξαμε φτωχάντζες φοιτητές. Δεν είναι ντροπή. Εκεί που είσαι ήμασταν. Με τη διαφορά ότι όλα χειροτέρεψαν οπότε είσαι κάπως χειρότερα. Λυπάμαι για αυτό πραγματικά σε λυπάμαι. Αλλά μπες στη φάση της αποδοχής γιατί δε σε βλέπω καλά.
Αλάνι, βρες κάποιον άλλον να λυπηθείς.
Ειλικρινά.
Μαρτυρουσα με το αυτοκίνητο σε μικρή πόλη νησιού, δεν θα υποβάλλω τον εαυτό μου σε τέτοια διαδικασία και στην πολύ χειρότερη Αθήνα.
3 χρόνια ούτε καβγά έχω πετύχει αλλά ούτε και να μπλοκάρει η Παπάγου. Ακόμα και να συμβούν κάτι τέτοια, στοναχιλλεαμπεο μου βέβαια.
Οπτικά δεν είμαι τύπος που θα ξεκινήσεις καβγά αλλά ούτε και κλοπή.
Καλά όσο για τις κλοπές θα αστειεύεσαι έτσι;
Καθημερινά σας ξαφριζαν;

Αφήνω ασχολίαστο το "περπάτα δυόμιση χιλιόμετρα".
Καλά, το ξέρουμε, όλοι εδώ μέσα είστε σαν ρωσοπόντιος μποντυμπιλντεράς. Ε, οι ρωσοπόντιοι μποντυμπιλντεράδες δεν παίρνουν το λεωφορείο. Κατά τα λοιπά, ξέρεις πολύ καλά ότι έχω δίκιο. Το να μπαίνεις στο λεωφορείο και να κλείνεις τα μάτια σου δεν αλλάζει κάτι στην πραγματικότητα.

Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios » 17 Δεκ 2023, 20:12

Πλέριος έγραψε:
17 Δεκ 2023, 19:50
ειναι στην κατηγορια ''εγω ειμαι αλτ δεξα'' αλλα κατω τα χερια απο τον Κουλης

ειδικως και γενικως
Έχει νοημοσύνη πατάτας πάντως. Δεν έχει πολύ πλάκα που απαντάει με αυτό το πομπώδες ύφος λες και λέει κάτι σπουδαίο;

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 17 Δεκ 2023, 20:13

Οι φαρδιοί και πλέριοι εμπέδοκλες, προφανώς δεν αντιλαμβάνονται ότι προκαλούν μεγαλύτερη αμηχανία παρά διάθεση αγωνιστικής υποστήριξης στους ομοϊδεάτες τους.

Αλλά έτσι συμβαίνει σχεδόν πάντα με τους "αυθεντικούς" μικρούς ήρωες της καθημερινότητας μας. :)

Είναι η φύση τους τέτοια και δεν αλλάζει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 17 Δεκ 2023, 22:08

Εμπεδοκλής έγραψε:
17 Δεκ 2023, 12:43
Ναύτης έγραψε:
17 Δεκ 2023, 12:24
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ λεωφορείο να μην παίρνεις γιατί τσαντίζεται ο εμπεδόκλας, σού λέει πφφφ μπυθουλιώται, τ' άλλα ΟΚ τα ψιλοανέχεται.
Ρε, πάρτε λεωφορείο. Δεν έχω πρόβλημα. Απλά είμαι πολύ σίγουρος ότι απλά είστε αντιδραστικοί στην αλήθεια και ξέρετε πολύ καλά τί σας γράφω.
Είσαι λάθος και εδώ και σε αυτό που μου γράφεις πριν. Για κέντρο και παράκεντρο περιοχές τύπου γκύζη, παγκράτι, κυψέλη, ιλίσια, πατήσια κλπ, τα μμμ (και δε λέω για μετρό), βολεύουν πολύ, περνάνε συνέχεια. Ειδικά άμα είμαι σε τίποτα ιπποκράτους, χαρ. τρικούπη ακαδημίας, δεν κοιτάω καν τον αριθμό, απλά ανεβαίνω και πάω
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 18 Δεκ 2023, 09:32

Dwarven Blacksmith έγραψε:
16 Δεκ 2023, 17:39
Αν είσαι φτωχός πέρνεις λεωφορείο, αν είσαι πλούσιος παίρνεις ταξί, αυτοκίνητο παίρνεις αν είσαι mid af.
μπα.

αν εισαι ελευθερος ανθρωπος παιρνεις οχημα που οδηγεις εσυ, η πας με τα ποδια. αν εισαι κοπαδιαρικο ζωντανο, μερος της μαζας, μπαινεις σε μμμ.

ασχετα με λεφτα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 18 Δεκ 2023, 09:50

Όλοι οι μαριαντουανέτες σ' αυτό το φόρουμ έχουν μαζευτεί.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 18 Δεκ 2023, 10:29

Ασέβαστος έγραψε:
18 Δεκ 2023, 09:32
Αν είσαι φτωχός πέρνεις λεωφορείο, αν είσαι πλούσιος παίρνεις ταξί, αυτοκίνητο παίρνεις αν είσαι mid af.
μπα.

αν εισαι ελευθερος ανθρωπος παιρνεις οχημα που οδηγεις εσυ, η πας με τα ποδια. αν εισαι κοπαδιαρικο ζωντανο, μερος της μαζας, μπαινεις σε μμμ.

ασχετα με λεφτα.
Ρε Ασέβαστε για πόλεις όπως η Αθήνα μιλάμε και όχι για επαρχία, που δεν υπάρχει τόσο έντονο πρόβλημα κυκλοφοριακού και πάρκινγκ. Δηλαδή, πόσο ελεύθερος άνθρωπος μπορείς να νοιώσεις αν είσαι εγκλωβισμένος στο αυτοκίνητο όταν πέφτεις σε κυκλοφοριακό πήξιμο, αν μπορείς να αποφύγεις κάτι τέτοιο;

Οκ, αν όντως υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, θα πάρεις το μμμ που σε καλύπτει και σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι μόνον ένα. Ήξερα συνάδελφους που έπαιρναν καθημερινά δύο ή και τρεις συγκοινωνίες και έπρεπε να ξυπνούν ξημερώματα. Σ' αυτές τις φάσεις, όντως θα βόλευε το αυτοκίνητο. Αλλά τί γίνεται στην περίπτωση που ο ένας δουλεύει στην ανατολή και ο άλλος στη δύση; Πρέπει να παίζει ένα αυτοκίνητο για κάθε ενήλικο μέλος της οικογένειας... ή κάτι άλλο;

Τα πάντα εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Το πόσο κοντά ή μακριά είναι η δουλειά από το σπίτι του καθένα, τα μμμ που προσφέρονται και η απόσταση από τη στάση, το πόσο συχνά είναι τα δρομολόγια (βασικό) και φυσικά η οικονομική δυνατότητα. Πάντα υπάρχει και η λύση της μηχανής αλλά δεν είναι αγαπητή σε όλους.

Όσο για τη σχέση του μέσου Έλληνα με το περπάτημα, τί να πω; Μαραθωνοδρόμοι που θεωρούν ηράκλειο άθλο και ταξικό όνειδος ακόμη και το να διανύσουν 500 μέτρα. Ναι, ξέρω και τέτοιες φάσεις. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

40τακατο της ζωής μ σπατάλησα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 40τακατο της ζωής μ σπατάλησα » 18 Δεκ 2023, 10:55

Ήρθα να ηρεμήσω τα δύο στρατόπεδα (σιχαίνομαι εξίσου και οδήγηση σε μποτιλιάρισμα - αλληλεπίδραση με ελληνιόλους οδηγούς) και ΜΜΜ

Μια βασική ερώτηση όμως. Εμπεδοκλή που μιλάς για πάρκινγκ σε περιοχές με κάνα 6?8?9? Ευρώ για την πρώτη ώρα, ας πούμε ότι βγαίνεις από το σπίτι 25 μέρες τον μήνα, δίνεις κάνα 300-500αρικο τον μήνα για πάρκινγκ;

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 18 Δεκ 2023, 10:57

Από την μέρα που ήρθε το metro στο Πειραιά, έχω ξεχάσει το αυτοκίνητο.

Λεωφορεία δεν έπαιρνα ποτέ, ήμουν χορηγός του ραδιοταξί, όταν δεν έπαιρνα αυτοκίνητο. Που σχεδόν ποτέ δεν παίρνω αυτοκίνητο για διαδρομές εντός Αττικής, πέρα από διαδρομές που βγαίνεις σε Αττική οδό, Εθνική κλπ.

Επίσης ο Πειραιάς ενδείκνυται για περπατημα, τίγκα στους πεζόδρομους.

Για να βγω εκτός Πειραιά ούτως ή άλλως πρέπει να μην έχω άλλη επιλογή :lol:

ΥΓ: πουτάνα Αθήνα, τον Πειραιά προσκύνα

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 18 Δεκ 2023, 11:05

Otto Weininger έγραψε:
18 Δεκ 2023, 10:57
Από την μέρα που ήρθε το metro στο Πειραιά, έχω ξεχάσει το αυτοκίνητο.

Λεωφορεία δεν έπαιρνα ποτέ, ήμουν χορηγός του ραδιοταξί, όταν δεν έπαιρνα αυτοκίνητο. Που σχεδόν ποτέ δεν παίρνω αυτοκίνητο για διαδρομές εντός Αττικής, πέρα από διαδρομές που βγαίνεις σε Αττική οδό, Εθνική κλπ.

Επίσης ο Πειραιάς ενδείκνυται για περπατημα, τίγκα στους πεζόδρομους.

Για να βγω εκτός Πειραιά ούτως ή άλλως πρέπει να μην έχω άλλη επιλογή :lol:

ΥΓ: πουτάνα Αθήνα, τον Πειραιά προσκύνα
Φτωχάντζα πλεμπαίος είσαι, σιγά μην υποστήριζες κάτι άλλο. :P
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 18 Δεκ 2023, 11:16

Ειπαμε, μετρό και μοτοσικλέτα τα καλύτερα μέσα μπάη φαρ! Με αυτην ακριβώς τη σειρά για χειμώνα, αντιστρόφως για καλοκαίρι. Όποιος αθηναίος γουστάρει να πήζει μέσα στον κουβά του, μονο για μαζοχισμό μιλάμε πλέον.

Οι επαρχιώτες δεν δικαιούσθε να φέρετε άποψις, αγαπητοί. Για Αθηνα μιλαμε, τωρα, αντε και Θεσσαλονικη.
Δώσε θαρρος στο χωριάτη...

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 18 Δεκ 2023, 11:24

vantono έγραψε:
18 Δεκ 2023, 11:16

Οι επαρχιώτες δεν δικαιούσθε να φέρετε άποψις, αγαπητοί.
Σε ποιους νομίζεις ότι οφείλεται η κυριαρχία των ΙΧ; Φυσικά στους μπορτζόβλαχους που το θεωρούν υποτιμητικό να πάρουν μέσα ή πόδια.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 18 Δεκ 2023, 11:30

foscilis έγραψε:
18 Δεκ 2023, 11:24
vantono έγραψε:
18 Δεκ 2023, 11:16

Οι επαρχιώτες δεν δικαιούσθε να φέρετε άποψις, αγαπητοί.
Σε ποιους νομίζεις ότι οφείλεται η κυριαρχία των ΙΧ; Φυσικά στους μπορτζόβλαχους που το θεωρούν υποτιμητικό να πάρουν μέσα ή πόδια.
Επειδή ήταν καλομαθημένοι από τα μικράτα τους βρε.

Μπορεί να μην καβάλαγαν τετράτροχο αλλά τετράποδο στην οικογένεια αλλά χούι είναι αυτό, δεν κόβεται.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 18 Δεκ 2023, 11:30

ΓΑΛΗ έγραψε:
18 Δεκ 2023, 10:29
Ασέβαστος έγραψε:
18 Δεκ 2023, 09:32
μπα.

ασχετα με λεφτα.
Ρε Ασέβαστε για πόλεις όπως η Αθήνα μιλάμε και όχι για επαρχία, που δεν υπάρχει τόσο έντονο πρόβλημα κυκλοφοριακού και πάρκινγκ. Δηλαδή, πόσο ελεύθερος άνθρωπος μπορείς να νοιώσεις αν είσαι εγκλωβισμένος στο αυτοκίνητο όταν πέφτεις σε κυκλοφοριακό πήξιμο, αν μπορείς να αποφύγεις κάτι τέτοιο;

Οκ, αν όντως υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, θα πάρεις το μμμ που σε καλύπτει και σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι μόνον ένα. Ήξερα συνάδελφους που έπαιρναν καθημερινά δύο ή και τρεις συγκοινωνίες και έπρεπε να ξυπνούν ξημερώματα. Σ' αυτές τις φάσεις, όντως θα βόλευε το αυτοκίνητο. Αλλά τί γίνεται στην περίπτωση που ο ένας δουλεύει στην ανατολή και ο άλλος στη δύση; Πρέπει να παίζει ένα αυτοκίνητο για κάθε ενήλικο μέλος της οικογένειας... ή κάτι άλλο;

Τα πάντα εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Το πόσο κοντά ή μακριά είναι η δουλειά από το σπίτι του καθένα, τα μμμ που προσφέρονται και η απόσταση από τη στάση, το πόσο συχνά είναι τα δρομολόγια (βασικό) και φυσικά η οικονομική δυνατότητα. Πάντα υπάρχει και η λύση της μηχανής αλλά δεν είναι αγαπητή σε όλους.

Όσο για τη σχέση του μέσου Έλληνα με το περπάτημα, τί να πω; Μαραθωνοδρόμοι που θεωρούν ηράκλειο άθλο και ταξικό όνειδος ακόμη και το να διανύσουν 500 μέτρα. Ναι, ξέρω και τέτοιες φάσεις. :lol:
οπως εχω ξαναγραψει, η καλυτερη επιλογη για μετακινηση ειναι η μοτοσικλετα.-

ολα τα αλλα, ειναι ημιμετρα, αλλα αναλογα τις αναγκες καθενος, και την ψυχοσυνθεση του. εγω προφανως μιλαω για εμενα, και το να μπω σε οχημα που δεν οδηγω εγω (ακομη και ταξι ακομη και λιμουζινα) ειναι στον πατο της λιστας, και μονο για απολυτη αναγκη, ασχετα με το κοστος. ειδικα δε αν ημουν αναγκασμενος να μπαινω σε μμμ, θα εξεταζα πολυ σοβαρα τις επιλογες ζωης μου, και για να το αποφυγω θα προτιμουσα το περπατημα, το κρυο και τη βροχη, το μποτιλιαρισμα, οτιδηποτε. ακομη θα προσπαθουσα να βρω αλλη δουλεια, σε αλλο μερος, πολη, ηπειρο, πλανητη :8) φτανει να μην αναγκαστω να μπω σε λεωφορειο.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 18 Δεκ 2023, 11:35

40τακατο της ζωής μ σπατάλησα έγραψε:
18 Δεκ 2023, 10:55
Ήρθα να ηρεμήσω τα δύο στρατόπεδα (σιχαίνομαι εξίσου και οδήγηση σε μποτιλιάρισμα - αλληλεπίδραση με ελληνιόλους οδηγούς) και ΜΜΜ

Μια βασική ερώτηση όμως. Εμπεδοκλή που μιλάς για πάρκινγκ σε περιοχές με κάνα 6?8?9? Ευρώ για την πρώτη ώρα, ας πούμε ότι βγαίνεις από το σπίτι 25 μέρες τον μήνα, δίνεις κάνα 300-500αρικο τον μήνα για πάρκινγκ;
Κατ' αρχάς, δεν είμαι γίδι να παρκάρω παρανόμως σε ράμπες, πεζοδρόμια, γωνίες, κάδους και λεωφορειόδρομους. Κατά δεύτερον, δεν είμαι γύφτος. Θα πας να πιεις τη μπόμπα ποτάκι σου με δέκα ευρώ το ένα, θα κεράσεις και τη γκόμενα αλλά θα τσιγκουνευτείς να παρκάρεις σε πάρκινγκ με 5 ευρώ. Ε, όσοι το κάνουν αυτό δεν είναι φτωχάντζες αλλά απαίδευτοι γύφτοι.

Πάμε τώρα, στο 500άρικο που αναφέρεσαι. Από πού προκύπτει αυτό; Δηλαδή δωρεάν πάρκινγκ δε θα βρεις ποτέ; Αλλά και να μη βρεις ποτέ απλά νοίκιασε θέση, όπως λένε κάποιοι ότι συμφέρει η κάρτα πολλαπλών διαδρομών έτσι συμφέρει και η ενοικίαση πάρκινγκ.
Πες μου περιοχές να σου δώσω τιμολόγιο.

Και πάμε και σε μια τελευταία διευκρίνηση. Δεν αναφέρομαι συλλήβδην σε όλα τα ΜΜΜ αλλά σε λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, ηλεκτρικό, προαστιακό και ορισμένες διαδρομές του μετρό.
Εννοείται ότι σε μη ώρες αιχμής για να πάω από την πρεσβεία στο μεγάλη Βρετανία και από εκεί στην Ακρόπολη δεν έχω πρόβλημα να πάρω το μετρό. Αν και Κουκάκι και Μαβίλη μια χαρά βρίσκεις πάρκινγκ, είτε με πληρωμή του δήμου είτε σκεπαστό σε καλές τιμές...

Αλλά όχι, λεωφορείο μόνο για φτωχάντζες.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών