vag_el έγραψε: ↑30 Δεκ 2023, 19:34
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑30 Δεκ 2023, 19:29
vag_el έγραψε: ↑30 Δεκ 2023, 19:18
Αντι μήν έχοντας τι να κάνετε όλη μέρα να καθεστε να κατηγοριοποιείτε τους ανθρώπους ,βρείτε μια ευγενική δραστηριότητα.Λίγο γκολφ ,λίγο μποουλινγκ ,έστω σκι στο βουνό.
Και για να λέμε και την αλήθεια αυτά είναι τα παιδιά μας που φέραμε σ΄αυτόν τον κόσμο μή προνοώντας το οτιδήποτε γι αυτά.Δεχτείτε το ότι αντι να κάθονται να μας βρίζουν για την αχρηστία μας ,απλώς πίνουν μια μπίρα σ΄ενα παγκάκι .Οπως όλοι οι απλοί άνθρωποι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.
Και μή μου πείτε ότι τα βάζουμε με τον καλό Καπιταλισμό γιατί δεν τον έφερα εγώ.Απλώς σήμερα είναι Σάββατο για κάποιους νεόπλουτους πολίτες ,καθούμενοι δίπλα στο τζάκι και πίνοντας το 15 χρονων ουίσκυ τους διαβάζοντας Economist.
Δηλαδή, τί ακριβώς πρέπει να προνοεί κάποιος για τα παιδιά που φέρνει στον κόσμο; Να τα εξασφαλίζει δια βίου;
Και βάσει ποιας λογικής μπορεί να βρίζει για αχρηστία ο κάθε τυπάκος αυτούς που δουλεύουν, ακόμη και για χαμηλούς μισθούς; Δεν κάθονται μόνον ανήλικα ή φοιτητές στα παγκάκια. Κάθονται και τύποι που απλώς δεν θέλουν να δουλέψουν, δεν είναι άστεγοι και αν βρεθεί και κάποιος να τους πληρώνει τις μπύρες, ρίχνουν κι ένα βρισίδι επειδή δεν μπορούνε να πίνουν μπουκάλες ουίσκυ και μια χαρά.
Mιας και περιμένεις έτοιμες απαντήσεις ,αντί να καθήσεις να σκεφτεις απο μόνη σου (κοτζάμ γυναικα με παιδιά) ,τι θα χρειαζόντουσαν οι νεες γενιές για να καλοταξιδέψουν σ΄αυτή τη ζωή ,ρωτάς εμένα.
Θα σου πώς όμως
Απο μικρά παιδιά μπορεί κάποιος να τα νουθετήσει και να τους πεί για τα οφέλη της εργασίας και μάλιστα να τα βάλει να εργαστούν ωστε να αποκομίσουν το μέγιστο της αρετής της.Αντι να καθόμαστε τώρα και να λέμε -να κοίτα πως είναι αυτός/η - χωρίς να σκεφτούμε τι προβλήματα έχουν στη ζωή τους .Κρίμα ΓΑΛΗ γιατι σε είχα για σκεπτόμενο άνθρωπο
Επειδή υποθέτω ότι εσύ δεν έχεις παιδιά, πληροφοριακώς ενημερώνω ότι τα παιδιά "νουθετούνται" αναφορικά με τα οφέλη της εργασίας, ανάλογα με τις παροχές που έχουν από τους γονείς είτε εργάζονται είτε δεν εργάζονται, είτε συνεχίζουν με τριτοβάθμιες σπουδές, είτε όχι.
Τα οφέλη της εργασίας τα ξέρουν από πιτσιρίκια. Και αν το παιδί συνηθίσει στην ιδέα ότι οκ, δεν τρέχει και τίποτα αν δεν δουλέψω κι έχω σίγουρη στέγη, τροφή και χαρτζηλίκι όταν είμαι αραχτός γιατί σιγά μην πάω να δουλέψω οπουδήποτε για έναν ψωρομισθό, γονείς μου είναι στην τελική είναι υποχρέωση τους να με φροντίζουν κλπ κλπ κλπ το πράγμα δεν σώζεται με νουθεσίες.
Εννοώ ότι είναι άλλο ένα παιδί 15 ή 18 και άλλο ένα παιδί 25-30-35 που δεν μπήκε ποτέ στη διαδικασία να σκεφτεί τι προβλήματα δημιουργεί αυτό στους γονείς του. Για κάποιο λόγο ακόμη και εργαζόμενοι νέοι θεωρούν τις παροχές από το πατρικό ως ένα σταθερό δεδομένο και θεωρούν τον δικό ΤΟΥΣ μισθό ως προσωπικό χαρτζηλίκι. Σ' αυτό σαφώς φταίνε και οι γονείς. Ας πρόσεχαν. Αλλά ας πρόσεχαν και τα συγκεκριμένα "παιδιά" στην περίπτωση που βρεθούν στη φάση χωρίς πατρικό, γονείς και λοιπά σιγουράκια. Αυτά γιατί να τα λυπηθώ; Σε τί να τα νοιώσω; Τί τους χρωστάω στην τελική;
Με λίγα λόγια, εκτός από σκεπτόμενο είμαι και εργαζόμενο άτομο εδώ και πολλαααά χρόνια. Και έχω μάθει να πατάω στα δικά μου πόδια από τα 21. Βασικό. Αυτοί που απλώς
σκέπτονται, θεωρώντας ότι επιτελούν κοινωνικό ή παραγωγικό έργο, δεν μ' ενδιαφέρουν.