Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
-
Isildur
- Phorum.gr user: Isildur
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Isildur » 13 Νοέμ 2023, 11:21
Λοξίας έγραψε: ↑12 Νοέμ 2023, 20:53
Έτσι μπράβο! Όχι πλέον αρνητικότητα, ρε παιδί μου.
Μέσα στο γενικότερο κλίμα απαισιοδοξίας, είναι ευχάριστο να ακούς κάποιον να δηλώνει θετικός!

Περαστικά!

student έγραψε: ↑12 Νοέμ 2023, 21:24
Περαστικά φιλαράκι...εύχομαι να σε πάει ελαφρά
Πασιφάη έγραψε: ↑12 Νοέμ 2023, 21:33
Περαστικάααααααα!

'φχαριστώ πολύ όλους σας, μπόιζ εν γκαλς. Η αλήθεια είναι ότι κι αυτήν τη φορά στο πολύ χαλαρό φαίνεται να το περνάω, χθες πρώτη μέρα συμπτωμάτων είχα λίγο βαρύ κεφάλι, κόπωση και κάτι δέκατα (37,6 μάξιμουμ) οπότε δεν έκανα και πολλές δουλειές (είχα πάει για αγροτικές εργασίες). Σήμερα ξύπνησα με θερμοκρασία 36 και κανένα άλλο σύμπτωμα. Οξυγόνο μια χαρά, οπότε... νο προμπ.
Ο γιος μου λίγο παραπάνω ταλαιπωρήθηκε χθες, χτύπησε κάτι 39άρια και έντονο πονοκέφαλο, αλλά μέχρι εκεί κι αυτός. Με 38,5 έως 39 πυρετό και ήταν ευδιάθετος, είχε όρεξη κανονικά κλπ. Με το ζόρι τού είπα να πέσει να κοιμηθεί λίγο, πιο πολύ για να ξεκουραστεί.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία...

-
Isildur
από Isildur » 13 Νοέμ 2023, 11:35
Θενκς κι από τους δυο μας. Είχε κι η θυγατέρα κάτι θέματα χθες, αλλά πιθανόν να ήταν από χανγκόβερ του Σαββάτου, γιατί εκείνη πέρασε κόβιντ πριν κανά δίμηνο. Σήμερα θα κάνει τεστ για σίγουρα. Η σύζυγος τίποτα ακόμα, αλλά φαντάζομαι θα φανεί σε 1-2 μέρες αν το άρπαξε κι αυτή το παράσημο.

-
enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
-
Επικοινωνία:
από enterprise-psi » 13 Νοέμ 2023, 11:35
Isildur έγραψε: ↑12 Νοέμ 2023, 19:40
Δεύτερη φορά.

Περαστικά

The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
-
Πασιφάη
από Πασιφάη » 13 Νοέμ 2023, 13:20
Isildur έγραψε: ↑13 Νοέμ 2023, 11:21
Μέσα στο γενικότερο κλίμα απαισιοδοξίας, είναι ευχάριστο να ακούς κάποιον να δηλώνει θετικός!

Περαστικά!

Περαστικάααααααα!

'φχαριστώ πολύ όλους σας, μπόιζ εν γκαλς. Η αλήθεια είναι ότι κι αυτήν τη φορά στο πολύ χαλαρό φαίνεται να το περνάω, χθες πρώτη μέρα συμπτωμάτων είχα λίγο βαρύ κεφάλι, κόπωση και κάτι δέκατα (37,6 μάξιμουμ) οπότε δεν έκανα και πολλές δουλειές (είχα πάει για αγροτικές εργασίες). Σήμερα ξύπνησα με θερμοκρασία 36 και κανένα άλλο σύμπτωμα. Οξυγόνο μια χαρά, οπότε... νο προμπ.
Ο γιος μου λίγο παραπάνω ταλαιπωρήθηκε χθες, χτύπησε κάτι 39άρια και έντονο πονοκέφαλο, αλλά μέχρι εκεί κι αυτός. Με 38,5 έως 39 πυρετό και ήταν ευδιάθετος, είχε όρεξη κανονικά κλπ. Με το ζόρι τού είπα να πέσει να κοιμηθεί λίγο, πιο πολύ για να ξεκουραστεί.
Πονάνε ωρέ τα παλληκάρια; Περαστικά μάνα μου και στο παιδί.

''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
-
Isildur
από Isildur » 13 Νοέμ 2023, 20:45
Πασιφάη έγραψε: ↑13 Νοέμ 2023, 13:20
Isildur έγραψε: ↑13 Νοέμ 2023, 11:21

Περαστικά!

Περαστικάααααααα!

Πονάνε ωρέ τα παλληκάρια; Περαστικά μάνα μου και στο παιδί.

Όχι ρε, τι να πονάνε; Το αντιμετωπίζουμε κι οι δυο σαν γνήσιοι άντρες.
Μόλις το θερμόμετρο πάει 37,1 καλούμε το ΕΚΑΒ.

-
Isildur
από Isildur » 13 Νοέμ 2023, 20:54
Θενκς μαν. Όπως είπα βέβαια, εγώ σχεδόν μηδενικά συμπτώματα και αυτήν τη φορά.

-
hellegennes
από hellegennes » 14 Νοέμ 2023, 15:27
Γαληνός έγραψε: ↑20 Οκτ 2023, 23:09
Πλήρης επιβεβαίωση
hellegennes
1. Μετα-αναλυση 2023: μάσκες δεν μείωσαν τον κίνδυνο, καμια διαφορά χειρουργικές με N95, η υγιεινή των χεριών (πλυσιμο) βοήθησε!!
In a previous meta-analysis of poor-quality data, masks were not associated with a lower risk for influenza-like or COVID-19-like illness, or laboratory-confirmed influenza or COVID-19.
N95/P2 masks were not superior to surgical masks,
but hand hygiene was protective against acute respiratory illness.
ΥΓ. limitations of the included research prevented the authors for reaching a strong conclusion regarding masks
2. Μελέτη σε φυλακές: ίδιο κελί (και κοντινά κελιά) με κρουσμα = δεν σε γλιτώνει το εμβόλιο ή η προηγουμένη νόσηση ή υβριδική προστασία (και τα 2). Αν δεν υπάρχει γνωστή έκθεση (κοντινή) τότε ναι, βοηθάνε!!
The current study finds that prior vaccination, infection, or hybrid immunity against COVID-19 were effective against incident infection without a known exposure during both the Delta and Omicron periods.
But none of these forms of immunity were effective in protecting individuals with a cell-based exposure to COVID-19.
Previous research has found that all forms of immunity are fallible in their protection against COVID-19. The current study accounts for the proximity of exposure to COVID-19 in the assessment of immune effectiveness against infection.
Πηγές
1. Jefferson and colleagues, published January 30, 2023, issue of the Cochrane Database of Systematic Reviews
2. Yale University, the study was published this month in Nature Communications
Υγ2 Ή ανάλυση από Medscape
Αυτό τώρα το βλέπω! Ευχαριστώ!
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
-
Bazoomba
- Phorum.gr user: Bazoomba
από Bazoomba » 14 Νοέμ 2023, 15:28
hellegennes έγραψε: ↑14 Νοέμ 2023, 15:27
Γαληνός έγραψε: ↑20 Οκτ 2023, 23:09
Πλήρης επιβεβαίωση
hellegennes
1. Μετα-αναλυση 2023: μάσκες δεν μείωσαν τον κίνδυνο, καμια διαφορά χειρουργικές με N95, η υγιεινή των χεριών (πλυσιμο) βοήθησε!!
In a previous meta-analysis of poor-quality data, masks were not associated with a lower risk for influenza-like or COVID-19-like illness, or laboratory-confirmed influenza or COVID-19.
N95/P2 masks were not superior to surgical masks,
but hand hygiene was protective against acute respiratory illness.
ΥΓ. limitations of the included research prevented the authors for reaching a strong conclusion regarding masks
2. Μελέτη σε φυλακές: ίδιο κελί (και κοντινά κελιά) με κρουσμα = δεν σε γλιτώνει το εμβόλιο ή η προηγουμένη νόσηση ή υβριδική προστασία (και τα 2). Αν δεν υπάρχει γνωστή έκθεση (κοντινή) τότε ναι, βοηθάνε!!
The current study finds that prior vaccination, infection, or hybrid immunity against COVID-19 were effective against incident infection without a known exposure during both the Delta and Omicron periods.
But none of these forms of immunity were effective in protecting individuals with a cell-based exposure to COVID-19.
Previous research has found that all forms of immunity are fallible in their protection against COVID-19. The current study accounts for the proximity of exposure to COVID-19 in the assessment of immune effectiveness against infection.
Πηγές
1. Jefferson and colleagues, published January 30, 2023, issue of the Cochrane Database of Systematic Reviews
2. Yale University, the study was published this month in Nature Communications
Υγ2 Ή ανάλυση από Medscape
Αυτό τώρα το βλέπω! Ευχαριστώ!
Κανε κουωουτ τον φαρνακοτριφτη ομως, που πηγε ο παλιος καλος Ελληγεννης;
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑09 Φεβ 2021, 16:09
Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
-
hellegennes
από hellegennes » 14 Νοέμ 2023, 15:36
Βαριέμαι. Απλά βαριέμαι. Θα αρνηθεί τα πάντα, όπως στο άλλο νήμα. Έχω αποφασίσει να μην το τραβάω με άτομα που δεν τους ενδιαφέρει η επιστήμη και οι αριθμοί και απλά εκφράζουν δογματικά τις θρησκευτικές τους αντιλήψεις για το κάθε θέμα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
-
ksk
- Phorum.gr user: ksk
από ksk » 16 Νοέμ 2023, 16:17
Γιατί άραγε και με ποιο σκοπό...
Παρατηρητής...
-
Scouser
από Scouser » 07 Ιαν 2024, 02:44
Κόλλησα πάλι μετά από 2 ακριβώς χρόνια. 2 Ιανουαρίου το πρωί ήμουν ξανά θετικός, το έχει η μοίρα μου φαίνεται.

Περίπου ίδια κατάσταση με την προηγούμενη φορά, αρκετός πυρετός τις πρώτες 2-3 μέρες, από προχθές καλά, αν εξαιρέσεις το συνάχι. Ερώτηση προς επαΐοντες: πόσο επικίνδυνο είναι υπό αυτές τις συνθήκες να κάνω ένα 6ωρο ταξίδι με αυτοκίνητο; Επικίνδυνο όχι για εμένα εννοείται, για τους συνεπιβάτες μου. Εννοείται ότι θα φοράω μάσκα.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
-
-
- 67 Απαντήσεις
- 2878 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Chupacabra
06 Ιούλ 2024, 21:28
-
-
- 5 Απαντήσεις
- 461 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
08 Νοέμ 2024, 14:49
-
-
- 1 Απαντήσεις
- 613 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
10 Ιουν 2023, 06:50
-
-
- 150 Απαντήσεις
- 4331 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Niki
07 Σεπ 2024, 21:02
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.