Ἡ προἐλευση τῶν ἰδεῶν τοῦ "Ἀντιχρίστου" & τῆς "Συντελείας τοῦ Αἰῶνος".

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
ksk
Δημοσιεύσεις: 10623
Εγγραφή: 15 Απρ 2018, 12:10
Phorum.gr user: ksk
Τοποθεσία: Στην ομορφοτερη χωρα του κοσμου, στην Ελλαδα μας

Re: Ἡ προἐλευση τῶν ἰδεῶν τοῦ "Ἀντιχρίστου" & τῆς "Συντελείας τοῦ Αἰῶνος".

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 09 Ιαν 2024, 16:20

tanipteros έγραψε:
08 Ιαν 2024, 23:35
να αναφέρω πως ορισμένοι αν όχι όλοι οι καλόγεροι Αγιορείτες πιστεύουν και διαδίδουν ότι ο αντίχριστος θα είναι ο μεσσίας που περιμένουν οι Εβραίοι... παρόλο βέβαια που το θηρίο το λεγόμενο 666 ήταν ο Νέρωνας και μας τελείωσε.... επομένως μας τελείωσε και ο αντίχριστος που ήταν πριν τον Νέρωνα κατά τας γραφάς...
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ @ Η λύση στο αίνιγμα της Αποκάλυψης και του Αντιχρίστου.....
Είναι και το πιο λογικό αυτό, χωρίς όμως τα εσχατολογικά συναφή.
Παρατηρητής...

Άβαταρ μέλους
ksk
Δημοσιεύσεις: 10623
Εγγραφή: 15 Απρ 2018, 12:10
Phorum.gr user: ksk
Τοποθεσία: Στην ομορφοτερη χωρα του κοσμου, στην Ελλαδα μας

Re: Ἡ προἐλευση τῶν ἰδεῶν τοῦ "Ἀντιχρίστου" & τῆς "Συντελείας τοῦ Αἰῶνος".

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 09 Ιαν 2024, 16:21

George_V έγραψε:
09 Ιαν 2024, 00:40
Ναύτης έγραψε:
09 Ιαν 2024, 00:03
George_V έγραψε:
08 Ιαν 2024, 17:39

Ε τοτε μαλλον σου διεφυγε ο επομενος στιχος γιατι μετα τους 144.000 (κεφ. Ζ) αναφέρει αυτο



Αν ειναι να σωθουν μονο 144000 οπως λες τοτε τι κανει αυτο το αμέτρητο πληθος (και μαλιστα παντος γένους και φυλης) με τις λευκες στολες και τους φοινικες στα χέρια (σημαδι αθανασιας και αναστασης) μπροστα απο το θρονο του θεου?

Μαλλον τα μισα εχεις διαβασει.
Ναι, δεν τό 'χεις πιάσει καλά το νόημα. Οι σφραγισμένοι 144Κ είναι εκείνοι που θα πάνε στον παράδεισο.
Το μέγα πλήθος είναι ομολογητές πίστης, μάρτυρες, πουθενά δεν λέει ότι θα πάνε στον παράδεισο, λέει τέρμα τα βάσανά σας, από δω και πέρα θα κληρονομήσετε τη Γη και θα περνάτε μπέικα.
"Ο δε αποκριθεὶς είπεν· οὐκ απεστάλην ει μη εις τα πρόβατα τα απολωλότα οίκου Ισραήλ", στα λέει μόνος του στις γραφές που θεωρείς θεόπνευστες, τι δεν καταλαβαίνεις δηλαδή;
Να σου πω εγώ τι δεν καταλαβαίνεις: αυτό που πιστεύεις δεν είναι χριστιανισμός, είναι παυλικανισμός.
Σε ρώτησαν πολλές φορές κάποιοι άλλοι, από τι άραγε έπρεπε να σωθεί ο άνθρωπος;
Σύμφωνα με το παυλικανικό παραμύθι, από το αμάρτημα της ελεύθερης επιλογής. Αυτή δεν ήταν η φάρσα που τού σκάρωσε ο Γιαχβέ: σού δίνω ελεύθερη επιλογή, αλλά αν επιλέξεις διαφορετικά απ' αυτό που σού λέω εγώ, θα τιμωρείσαι αιωνίως. Απ' την άλλη, το έργο τό 'χω γράψει Εγώ, οπότε θες δεν θες θα επιλέξεις αντίθετα απ' αυτό που σού υπαγορεύω, γιατί αν δεν το κάνεις μού γάμησες όλο το θεϊκό σχέδιο και τι σκατά παράσταση θα παίζουμε;
Τον καταλαβαίνεις τον παραλογισμό;
Βέβαια δεν ήταν το δέντρο της γνώσης το προπατορικό αμάρτημα, ήταν κάτι άλλο πολύ πιο ζοφερό. Που δηλαδή κι αυτό μέσα στην υπόθεση του έργου είναι, απλώς δεν θα το αντέχανε οι χριστιανοί να ξέρουν ότι στην πραγματικότητα είναι σπορά του εωσφόρου και των βελζεβούληδων. Βαρύ. Βέβαια είναι γραμμένο, αλλά ποιος κάθεται τώρα να ασχοληθεί;
Κατά τα λοιπά,μπούρδες και παραμύθια για να καθησυχάζεται ο (χριστιανός) άνθρωπος μπροστά στον φόβο του θανάτου.
Eπιρροες απο χιλιαστικα κειμενα βλεπω. Με μια δοση ατοφιου γνωστικισμου.

Ακριβως το ιδιο οπως κυκλοφορουσε τον 4ο αιωνα.

Και συνεχιζει στο τελος λεγοντας πως οποιος δεν βρεθηκε στο Βιβλιο της Ζωης πετιεται στη φωτια. Δε λεει πουθενα οτι οι μισοι θα πανε παράδεισο και αλλοι μισοι θα κατσουν εκει που ειναι


Και στο φιναλε το οτι παιρνεις ενα ακρως συμβολικο και αλληγορικο βιβλιο εντελως κυριολεκτικα με ξεπερνα ακομα και μενα.

Δλδ οτι περιμένεις εσυ να δουμε τον Χάρο σε χλωρο αλογο να τον ακολουθει ο Αδης απο πισω. Η οτι θα βγαινουν σκορπιοι με προσωπα ανθρωπου και μαυρα φτερα.

Ακομα και η Πυθια στην αρχαια Ελλάδα μπερδεμενα τα ελεγε. Γιατι ο Ιωάννης να ειναι διαφορετικος?

Οσο για τον Παυλικιανισμο ασχολιαστο. Τι σχέση εχει μια αιρεση του 8ου αιωνα με τη σημερινη Εκκλησια?

Η μονη συνδεση που εχουν αυτά τα δυο ειναι ο Παυλος και αυτη οσο μια τριχα μιας και οι Παυλικιανοι απλα τον τιμουσαν ιδιαιτερα. Κατα τα αλλα δεν υπαρχει συνδεση μεταξυ του τι πιστευαν αυτοι και του τι πιστευουμε εμεις σημερα.

Εν τουτοις καταλαβαινω τι θες να πεις οτι ο Παυλος δημιουργησε αυτο που πιστευουμε σημερα. Δεν ειναι απολυτα λαθος αλλα ουτε και απολυτα σωστο.
Μια χαρά τα έλεγε η Πυθία και στο χέρι των Ιερέων ήταν να δώσουν το μέλλον μόνο όπως πρέπει να δοθεί και οποίος είναι ικανός να μπορέσει να το καρπωθεί.
Παρατηρητής...

Άβαταρ μέλους
O I
Δημοσιεύσεις: 4318
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2018, 22:11
Phorum.gr user: Ο.Ι.
Τοποθεσία: Χαλκιδική

Re: Ἡ προἐλευση τῶν ἰδεῶν τοῦ "Ἀντιχρίστου" & τῆς "Συντελείας τοῦ Αἰῶνος".

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 09 Ιαν 2024, 17:22

student έγραψε:
09 Ιαν 2024, 14:18
SpoilerShow
SpoilerShow
O I έγραψε:
09 Ιαν 2024, 12:51
Το βιβλίο "Αποκάλυψη τού Ιωάννη" είναι αλληγορικό κείμενο που όπως όλα τα αλληγορικά κείμενα, είναι συνυφασμένη με σύγχρονα και μελλοντικά πραγματικά γεγονότα.
SpoilerShow
Η ΚΔ δεν είναι κείμενο που έγραψε ο Παύλος αλλά η διδασκαλία των συγγραφέων που φέρουν την επωνυμία τους. τουλάχιστον όσα διασώθηκαν απ' αυτούς. Ότι επικρατεί στις επιστολές ο Παύλος, προφανώς γίνεται επειδή αυτός ανέλυσε ακριβέστερα τον Χριστιανισμό που περιγράφουν τα 4 Ευαγγέλια, για να γίνει κατανοητός στους Εθνικούς της εποχής του. Αυτό, για όσους αντιλαμβανόμαστε, δεν κάνει τη διδασκαλία των Ευαγγελίων αποκύημα της φαντασίας τού Παύλου. Το αντίθετο. Η απόδοση στις ερμηνείες του Παύλου ως εμπνευστή του Χριστιανισμού είναι αποκύημα της φαντασίας των εμπνευστών μιας τέτοιας απόδοσης. Ο Παύλος στις αναλύσεις του (έστω εμπλουτισμένα καθ' ω αναλύσεις) δεν διδάσκει τίποτα έξω από όσα διδάσκουν τα 4 Ευαγγέλια του κανόνα της ΚΔ.
Φυσικό είναι ο Ιησούς να διδάσκει τους συμπατριώτες του που τον περίμεναν (παρ' όλ' αυτά, στα κείμενα περιγράφονται και κάποιες θαυματουργικές επεμβάσεις και σε Εθνικούς). Αν δίδασκε απευθείας τους Εθνικούς τής εποχής του θα στρεφόντουσαν και οι μεν (Ιουδαίοι) και οι δε (Εθνικοί) εναντίον του. Οι μεν, επειδή η σωτηρία που περίμεναν ήταν η απαλλαγή από τη Ρωμαϊκή κυριαρχία (ενώ ο Ιησούς ήρθε για άλλου είδους Σωτηρία), οι δε, θα τον έβλεπαν ως εγκάθετο στο Ρωμαϊκό κεκτημένο που κυριαρχούσε και της Ιουδαίας τότε, όπως επίσης ότι σφετερίζεται πολιτικό αξίωμα. Αν έπεφτε στα χέρια του ιερατείου των Εθνικών δε, θα πάθαινε ότι έπαθε κι ο Παύλος απ' αυτούς. Με λίγα λόγια, αν έβγαιναν από τα όρια της Ιουδαίας τότε όσοι υπηρέτησαν τη διδασκαλία Του πριν ολοκληρωθεί το έργο του Ιησού εντός αυτής, θα έκανε κάτι που δεν θα ωφελούσε κανέναν από τις δυο πλευρές. αντίθετα, έτσι όπως έγινε, ωφέλησε και ωφελεί όσους θέλουν κοντά 2000 χρόνια.
Για όσους προσπαθούν να βρουν τέτοιου είδους ψεγάδια με την ερμηνεία τους, δικαίωμά τους, αλλά βλέπω να προσκρούουν σε μια άλλη ερμηνεία των γεγονότων, πιο επικρατέστερη.

.,
Θα ήθελα να κάνω μία παρατήρηση για κάτι που συχνά χρησιμοποιείται με μή ακριβή κατά την άποψή μου τρόπο. Ξεκινάω από το παρακάτω

"Η Αλληγορία είναι ένα σχήμα του λόγου, στον οποίο χρησιμοποιείται μία ιστορία με σκοπό τη διδασκαλία ή την ερμηνεία μιας ιδέας ή μιας αρχής. Υπάρχει μία σαφής διαφορά της αλληγορίας με το συμβολισμό. Μια αλληγορία είναι μια πλήρης αφήγηση, η οποία περιλαμβάνει χαρακτήρες και δράσεις που αντιπροσωπεύουν μια αφηρημένη ιδέα ή ένα γεγονός.

Ένα σύμβολο, από την άλλη πλευρά, είναι ένα αντικείμενο που αντιπροσωπεύει ένα άλλο αντικείμενο, δίνοντάς του μια συγκεκριμένη έννοια. Σε αντίθεση με αλληγορία, ο συμβολισμός δεν χρησιμοποιεί ιστορίες αλλά αντικείμενα. Για παράδειγμα, ο Πλάτων, στην αλληγορία του σπηλαίου, λέει μια ιστορία για το πώς μερικοί άνθρωποι είναι ανίδεοι, ενώ την ίδια στιγμή άλλοι άνθρωποι "βλέπουν το φως." Η αλληγορία του Πλάτωνα συμβολίζει μια ιδέα και δεν λέει μια πραγματική ιστορία. Μέσα όμως στην ίδια αυτή αλληγορία χρησιμοποιείται και ο συμβολισμός. Για παράδειγμα το φως συμβολίζει τη γνώση κ.λ.π. "

https://www.eef.gr/articles/ti-einai-i- ... -epistimes

The Differences Between Allegory and Symbolism

Because allegory is a type of symbolism, there are fewer differences between the two, but there are some.

The main difference between allegory and symbolism is how they are presented. Allegory is a narrative, as the moral lesson is in the form of an allegorical story. Symbolism is a literary device that presents one particular item, like a dove, to represent something else (peace).

Allegory has a story with a hidden meaning. It is not direct but asks the reader to dig in and discover the meaning of the work. Symbolism, which includes allegory, is a literary device that uses an item to represent something else, usually a physical, observable time that represents something metaphysical.

https://becomeawritertoday.com/allegory-vs-symbolism/

Το να θεωρεί κάποιος την Αγία Γραφή σαν ένα αλληγορικό κείμενο, μπορεί να στέκει με την ευρύτερη γραμματική έννοια αλλά δεν απεικονίζει με ακρίβεια τα δεδομένα. Αν πχ συγκρίνουμε λογοτεχνικά την Καινή Διαθήκη με την κλασσικότερη ίσως αλληγορία, τη σπηλιά του Πλάτωνα, μπορούμε να καταλάβουμε ίσως καλύτερα τις διαφορές μιας κλασσικής αλληγορίας, από το τί είναι τελικά η ΚΔ και η Αγία Γραφή και πόσο μπορεί να οριστεί σαν αλληγορία.

Το "πρόβλημα" κατά την άποψή μου προκύπτει από το ότι η Αγία Γραφή χρησιμοποιεί σε πολλά σημεία ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ. Ο συμβολισμός, μπορεί όπως είδαμε στην αρχή να σχετίζεται άμεσα με την αλληγορία ως προς το ότι άλλο γράφεται/απεικονίζεται και άλλο εννοείται, αλλά κάπου εκεί αρχίζουν σημαντικές διαφορές.

Ξεκινώντας από τα πολλά σημεία της (το μεγαλύτερο κομμάτι) που δεν χρησιμοποιούνται συμβολισμοί, η Αγία Γραφή λειτουργεί σαν ένα ιστορικό κείμενο που καταγράφει απλώς γεγονότα (ασχέτως αν κάποιος πιστεύει ότι έγιναν ή όχι). Πρώτιστα η Αγία Γραφή είναι ιστορικής προσέγγισης κείμενο στη μεγαλύτερη έκταση οπότε και απέχει ως προς αυτό το σκέλος τα μέγιστα από την αλληγορία.

Τα συνηθέστερα σημεία στα οποία η Αγία Γραφή χρησιμοποιεί συμβολισμό και ξεφεύγει εντελώς από τα ιστορικά της χαρακτηριστικά, είναι δύο. Σε κάποιες διδασκαλίες, και στις προφητείες. Χαρακτηριστικότερα (και ίσως και η μεγάλη πλειοψηφία από) σημεία διδασκαλιών με συμβολισμούς είναι οι παραβολές του Κυρίου. Οι παραβολές αυτές διδάσκουν ένα νόημα παραβάλλοντας απολύτως συγκεκριμένα σύμβολα στη θέση απολύτως συγκεκριμένων προσώπων και πράξεων. Όταν γίνει απλή αντικατάσταση των συμβόλων με την σημασία τους η διδαχή αποκαλύπτεται ξεκάθαρα, γίνεται direct talk, όπως δείχνεται τις λίγες φορές που ο ίδιος κάνει και αποκωδικοποίηση των συμβόλων. Τελικά κάποιες ευρύτερες έννοιες της όλης παραβολής αναδύονται με την ευρύτερη προσέγγιση της αλληγορίας, το γενικότερο νόημα πίσω από την παραβολή, αλλά αυτό απέχει πολύ από το να οριστούν οι παραβολές σαν αλληγορίες. Αυτό που θέλει να διδάξει το διδάσκει ξεκάθαρα άπαξ και αποσυμβολιστεί η παραβολή και μπορούν να το αντιληφθούν άνετα και οι πτωχότεροι το πνεύματι. Θα μπορούσε λοιπόν κάποιος να ισχυριστεί ότι ακόμα κι έτσι, οι παραβολές του Κυρίου είναι αλληγορίες. Αλλά και πάλι, είναι ίσως οι μόνες περιπτώσεις σε όλη τη Βίβλο που μπορεί να έχουμε κάποιες αλληγορίες και επ ουδενί δεν αρκούν για να κατατάξουν την ΑΓ σαν αλληγορικό κείμενο.

Στα προφητικά της Αγίας Γραφής, που αποτελούν και ένα τεράστιο κομμάτι της και είναι η συνηθέστερη αιτία που κάποιοι ορίζουν την ΑΓ σαν αλληγορική, γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρο το κομμάτι του συμβολισμού και πόσο απέχει από την ευρύτερη προσέγγιση της αλληγορίας. Γίνεται ξεκάθαρο ότι τελικά δεν υπάρχει μέσα τους τίποτα το αλληγορικό αλλά αντιθέτως έχουμε να κάνουμε με μια ευθεία κωδικοποίηση, τον πυρήνα δηλαδή του συμβολισμού, όπου κάθε σύμβολο αποτελεί έναν απολύτως συγκεκριμένο κώδικα για κάτι, ο οποίος παραμένει και απολύτως συνεπής κάθε φορά που χρησιμοποιείται το σύμβολο. Η επιτυχής αποκωδικοποίηση (με όποιον τρόπο αυτό επιτευχθεί), καταλήγει σε ένα κείμενο που είναι ξανά ξεκάθαρα ιστορικής/καταγραφικής μορφής απλά αναφέρεται στο μέλλον. Ένα κείμενο μελλοντολογικό μεν (εξ ου και προφητικό) αλλά χωρίς τίποτα το αλληγορικό μέσα του. Άπαξ και ολοκληρωθεί η αποκωδικοποίηση είναι σαν να διαβάζει κανείς τις ειδήσεις στην εφημερίδα. Και όπως δεν μπορούσαμε να ορίσουμε ένα μήνυμα του enigma σαν αλληγορία αλλά το ορίζουμε σαν κωδικοποιημένο, έτσι δεν μπορούμε να ορίσουμε της προφητείες της Αγίας Γραφής σαν αλληγορία αλλά μόνο σαν συμβολισμό.

Συνεπώς κατά την ταπεινή μου άποψη, ο γενικός αφορισμός "η Αγία Γραφή είναι αλληγορική" δεν περιγράφει την πραγματικότητα. Η Αγία Γραφή είναι πολύ συχνά βαθιά συμβολική, και σε κάποια προφητικά βιβλία της με αποκορύφωμα την Αποκάλυψη και τον Δανιήλ, ακραία κωδικοποιημένη. Τα περισσότερα σημεία της είναι ευθέως ιστορικές αφηγήσεις, και τα συμβολικά σημεία της άπαξ και αποκωδικοποιηθούν γίνονται επίσης ξεκάθαρες διδασκαλίες και/ή ειδήσεις του τότε μέλλοντος.

just my 0,02

.
-----------
Μία ακόμα σημείωση. Ενώ στις αλληγορίες γενικά υπάρχει εξ ορισμού μια χαλαρότητα στην ερμηνεία, μπορεί ο καθένας να καταλήγει στα δικά του συμπεράσματα, ν αλλάξει κάτι εδώ, κάτι εκεί, στην κωδικοποίηση δεν υπάρχει κανένα περιθώριο οποιασδήποτε αλλαγής. Μια λέξη, ένα γράμμα, μια τελεία, μια πρόσθεση, μια αφαίρεση, μια οποιαδήποτε αλλοίωση του κώδικα, δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στο να αποκαλυφθεί το κρυμμένο νόημα.

Και κάπως έτσι, κατά την άποψή μου, εξηγούνται και τα σκληρά λόγια (σπάνιο) του Κυρίου στο τέλος της Αποκάλυψης

Μαρτυρῶ ἐγὼ παντὶ τῷ ἀκούοντι τοὺς λόγους τῆς προφητείας τοῦ βιβλίου τούτου. ἐάν τις ἐπιθῇ ἐπὶ ταῦτα, ἐπιθήσει ὁ Θεὸς ἐπ' αὐτὸν τὰς πληγὰς τὰς γεγραμμένας ἐν τῷ βιβλίῳ τούτῳ· καὶ ἐάν τις ἀφέλῃ ἀπὸ τῶν λόγων τοῦ βιβλίου τῆς προφητείας ταύτης, ἀφελεῖ ὁ Θεὸς τὸ μέρος αὐτοῦ ἀπὸ τοῦ ξύλου τῆς ζωῆς καὶ ἐκ τῆς πόλεως τῆς ἁγίας, τῶν γεγραμμένων ἐν τῷ βιβλίῳ τούτῳ

Κάπως έτσι δε τεκμηριώνεται και η προσωπική μου επιλογή να μην μελετήσω πότε προφητεία που δεν προέρχεται όσο το δυνατόν ακριβέστερα από το αρχικό κείμενο. Μεταφράσεις, καθαρεύουσες, νέα ελληνικά κλπ, όλα καλά για όλα τα υπόλοιπα σημεία. Στα προφητικά εδάφια its a big never!

Έχεις δίκαιο για την ακρίβεια της γλώσσης που πρέπει να χρησιμοποιούμε όταν επιχειρούμε να ερμηνεύσουμε τη Γραφή.
Καταλαβαίνεις ότι "χαλαρά" χρησιμοποίησα τη λέξη "αλληγορία" για να απαντήσω στον Ιανό που χρησιμοποίησε την ίδια λέξη στο από πάνω σχόλιο.
Για την ακρίβεια, προσωπικά θα χρησιμοποιούσα τη λέξη "παραβολή/παραβολικά" για προφητικά κείμενα όπως η Αποκάλυψη, η οποία περιγράφει ακριβέστερα την έννοια της προφητείας βάση το πως μιλούσε ο Ιησούς στην Καινή Διαθήκη και για τα μέλλοντα άρα και στον Ιωάννη. Ο δε συμβολισμός, αποδίδει καλύτερα, για παράδειγμα, όταν αναφερόμαστε στο θυμιατήρι του ιερέα με τα 12 κουδουνάκια = 12 απόστολοι, καρβουνάκι = η κοιλία της Θεοτόκου που φέρει το πυρ της θεότητος, το θυμίαμα = την θεϊκή φύση του κυοφορούμενου εν αυτή κοκ. Το ίδιο και με τη ράβδο την βλαστήσασα = άσπορος σύλληψη ή την κιβωτό με τις πλάκες της Διαθήκης = η Θεοτόκος που φέρει εντός της τον Λόγο τού Θεού. Αυτά ΕΙΝΑΙ ο κατ' εξοχήν συμβολισμός. Η παραβολή νομίζω αποδίδει ακριβέστερα, την προφητεία του Ιεζεκιήλ (Κεφ. λζ´, 1-14) για παράδειγμα, στο κείμενο που αναγιγνώσκεται όταν μπαίνει ο επιτάφιος και μετά διαβάζεται η προφητεία: "Ἐγένετο ἐπ᾿ ἐμὲ χεὶρ Κυρίου, καὶ ἐξήγαγέ με ἐν πνεύματι Κυρίου, καὶ ἔθηκέ με ἐν μέσῳ τοῦ πεδίου· καὶ τοῦτο ἦν μεστὸν ὀστέων ἀνθρωπίνων·... κλπ". Στο συγκεκριμένο κείμενο βλέπουμε τον παραβολικό τρόπο ΚΑΙ τα σύμβολά που χρησιμοποιεί για να αποδώσει ο Θεός δια του προφήτη τα μελλούμενα μιλώντας για την ανάσταση των νεκρών. Αυτό και άλλα πολλά προφητικά νομίζω αποδίδονται παραβολικά με τους αναγκαίους συμβολισμούς. Παραβάλλει το όραμα με τα μελλούμενα. Μπορείς να το πεις και αλλιώς. ότι συμβολίζει το όραμα τα μελλούμενα αλλά ποτέ δεν είπε ο Ιησούς ότι μιλάει με συμβολισμούς. Αντιθέτως, πάντα έλεγε ότι μιλάει με παραβολές.
Δε νομίζω ότι διαφωνούμε κάπου αν λάβεις υπ' όψιν σου γιατί χρησιμοποίησα τη λέξη "αλληγορία/αλληγορικά".
Σε κάθε περίπτωση αν κάνω λάθος και δεν αντιλαμβάνομαι σωστά τις έννοιες, διόρθωσέ με.

.,
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.

nowhere
Δημοσιεύσεις: 15066
Εγγραφή: 26 Νοέμ 2019, 08:56

Re: Ἡ προἐλευση τῶν ἰδεῶν τοῦ "Ἀντιχρίστου" & τῆς "Συντελείας τοῦ Αἰῶνος".

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 09 Ιαν 2024, 17:28

θα βογγήξουμε με τον διαμαντή.ο τύπος έχει πολύ πράμα

Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Δημοσιεύσεις: 4507
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:50
Phorum.gr user: Σπυρος1
Τοποθεσία: έρημος
Επικοινωνία:

Re: Ἡ προἐλευση τῶν ἰδεῶν τοῦ "Ἀντιχρίστου" & τῆς "Συντελείας τοῦ Αἰῶνος".

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος » 09 Ιαν 2024, 17:35

tanipteros έγραψε:
07 Ιαν 2024, 21:18
Η μόνη πόλη που έχει 7 λόφους είναι η Ρώμη;

Μα η ίδια η Αποκάλυψις όχι η Αποκάλυψη άλλα λέει. Η τετραγωνική ρίζα της λέξης δίδει συγκεκριμένο γεωγραφικό πλάτος, αυτό της επτάλοφης πόλης. Όχι της Ρώμης αλλά της Ουάσιγκτον.

Αυτή που κυβερνά πάνω από τους βασιλείς της Γης. Το 666 η 616 κωδικοποιεί το μποζώνιο ΧΙγγΣ.
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888

Άβαταρ μέλους
tanipteros
Δημοσιεύσεις: 8677
Εγγραφή: 07 Μάιος 2018, 15:39

Re: Ἡ προἐλευση τῶν ἰδεῶν τοῦ "Ἀντιχρίστου" & τῆς "Συντελείας τοῦ Αἰῶνος".

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 09 Ιαν 2024, 17:37

Σπύρος έγραψε:
09 Ιαν 2024, 17:35
tanipteros έγραψε:
07 Ιαν 2024, 21:18
Η μόνη πόλη που έχει 7 λόφους είναι η Ρώμη;

Μα η ίδια η Αποκάλυψις όχι η Αποκάλυψη άλλα λέει. Η τετραγωνική ρίζα της λέξης δίδει συγκεκριμένο γεωγραφικό πλάτος, αυτό της επτάλοφης πόλης. Όχι της Ρώμης αλλά της Ουάσιγκτον.

Αυτή που κυβερνά πάνω από τους βασιλείς της Γης. Το 666 η 616 κωδικοποιεί το μποζώνιο ΧΙγγΣ.
μετά από αυτό μπορώ να αποσυρθώ........ :o:8):g030:
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:

Άβαταρ μέλους
Antares
Δημοσιεύσεις: 7977
Εγγραφή: 11 Απρ 2018, 10:46
Phorum.gr user: Ακταία

Re: Ἡ προἐλευση τῶν ἰδεῶν τοῦ "Ἀντιχρίστου" & τῆς "Συντελείας τοῦ Αἰῶνος".

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 09 Ιαν 2024, 17:39

Γιατί; Πρώτη φορά αισθάνθηκα εγκεφαλικά κύτταρα να καίγονται. :smt005:
Με το ποστ του Σπύρου εννοώ.

Άβαταρ μέλους
tanipteros
Δημοσιεύσεις: 8677
Εγγραφή: 07 Μάιος 2018, 15:39

Re: Ἡ προἐλευση τῶν ἰδεῶν τοῦ "Ἀντιχρίστου" & τῆς "Συντελείας τοῦ Αἰῶνος".

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 09 Ιαν 2024, 17:51

Antares έγραψε:
09 Ιαν 2024, 17:39
Γιατί; Πρώτη φορά αισθάνθηκα εγκεφαλικά κύτταρα να καίγονται. :smt005:
Με το ποστ του Σπύρου εννοώ.
εγώ ονειρεύομαι την εποχή που όλος ο πλανήτης θα είναι ενωμένος και θα εξερευνούμε τα αστέρια... άλλη συνείδηση κοσμική... :smt023
κι όλες αυτές οι απόψεις των θρησκειών θα πεταχτούν στον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας και θα λέμε κοιτάχτε τι πίστευαν το 2000 οι άνθρωποι εν έτει 3000 κοινής εποχής
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa
Δημοσιεύσεις: 17023
Εγγραφή: 27 Αύγ 2021, 20:52

Re: Ἡ προἐλευση τῶν ἰδεῶν τοῦ "Ἀντιχρίστου" & τῆς "Συντελείας τοῦ Αἰῶνος".

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 09 Ιαν 2024, 18:18

Σπύρος έγραψε:
09 Ιαν 2024, 17:35
tanipteros έγραψε:
07 Ιαν 2024, 21:18
Η μόνη πόλη που έχει 7 λόφους είναι η Ρώμη;

Μα η ίδια η Αποκάλυψις όχι η Αποκάλυψη άλλα λέει. Η τετραγωνική ρίζα της λέξης δίδει συγκεκριμένο γεωγραφικό πλάτος, αυτό της επτάλοφης πόλης. Όχι της Ρώμης αλλά της Ουάσιγκτον.

Αυτή που κυβερνά πάνω από τους βασιλείς της Γης. Το 666 η 616 κωδικοποιεί το μποζώνιο ΧΙγγΣ.
Πόλεις που χτίστηκαν σε επτά λόφους.

Africa

• Ceuta, Spain
• Ibadan, Nigeria
• Kampala, Uganda
• Yaoundé, Cameroon


Americas

Albany, New York
Athens, Texas
• Asunción, Paraguay
• Chicontepec, Mexico, whose name is Nahuatl for "on seven hills"
• Cincinnati, Ohio
• Dubuque, Iowa
• Ellicott City, Maryland
• Guaranda, Ecuador
• Kernersville, North Carolina
• Lynchburg, Virginia
• Nevada City, California
• Newton, Massachusetts
• Nixa, Missouri
• Port Washington, Wisconsin
• Pottsville, Pennsylvania
• Providence, Rhode Island
• Richmond, Virginia
• Rome, Georgia
• Saint Paul, Minnesota
• Valera, Trujillo, Venezuela
• San Francisco, California
• Seattle, Washington
• Seven Hills, Ohio
• Somerville, Massachusetts
• Staten Island, New York
• Tallahassee, Florida
• Victoria, Argentina
• Washington, D.C.
• Worcester, Massachusett
• Yonkers, New York


Asia

• Shimla, India
• Amman, Jordan
• Bhopal, India
Jerusalem
• Macau
• Mecca, Saudi Arabia
• Mumbai Saat Dweep Samuh
• Tehran, Iran
• Kottayam, India
• Thiruvananthapuram, India
• Tirumala, India


Europe

• Aalten, Netherlands
• Abergavenny, South Wales, United Kingdom
• Armagh, in Northern Ireland, United Kingdom
Athens, Greece.
• Bamberg, Bavaria, Germany
• Barcelona, Catalonia, Spain
• Bath, England, United Kingdom
• Besançon, France
• Bergamo, Lombardy, Italy
• Bergen, Norway (7ορη)
• Bristol, England, United Kingdom
• Brussels, Belgium
• Bucharest, Romania
• Cagliari, Sardinia, Italy
• Cáceres, Spain
• Chișinău, Moldova
• Cosenza, Calabria, Italy
• Durham, England, United Kingdom
• Edinburgh, Scotland, United Kingdom
• Gorzów Wielkopolski, Poland
• Iaşi, Romania
Istanbul, Turkey
• Kaposvár, Hungary
Kyiv, Ukraine
• Lisbon, Portugal
• Lviv, Ukraine
• Liverpool, UK
• Madrid, Spain
• Maribor, Slovenia
• Moscow, Russia
• Nijmegen, Netherlands
• Plovdiv, Bulgaria
• Plymouth, England, United Kingdom
• Prague, Czech Republic
• Pula, Croatia
Rome, Lazio, Italy
• Saint-Étienne, France
• Sandomierz, Poland
• Sheffield, England, United Kingdom
• Siegen, Germany
• Smolensk, Russia
• Telšiai, Lithuania
• Toulon, France
• Tulle, France
• Turku, Finland
• Veszprém, Hungary
• Vilnius, Lithuania
• Vladimir, Russia
• Zevenbergen, Netherlands

Oceania

• Brisbane,Australia
• Seven Hills, New South Wales, Australia


Διαλέχτε... Έχει για όλα τα gusta!
𐀲𐀏𐀨𐀲𐀏𐀨𐀭 𐀀𐀗𐀨:𐀣𐀬𐀔:𐀓𐀫:𐀀𐀗𐀨:𐀏𐀬:𐀣𐀦

Μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής.

Με πρᾰ́σῐνους, κῠᾰνέους και ἐρῠθρούς Κοκούς...

Άβαταρ μέλους
Antares
Δημοσιεύσεις: 7977
Εγγραφή: 11 Απρ 2018, 10:46
Phorum.gr user: Ακταία

Re: Ἡ προἐλευση τῶν ἰδεῶν τοῦ "Ἀντιχρίστου" & τῆς "Συντελείας τοῦ Αἰῶνος".

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 09 Ιαν 2024, 18:20

tanipteros έγραψε:
09 Ιαν 2024, 17:51
εγώ ονειρεύομαι την εποχή που όλος ο πλανήτης θα είναι ενωμένος και θα εξερευνούμε τα αστέρια... άλλη συνείδηση κοσμική... :smt023
κι όλες αυτές οι απόψεις των θρησκειών θα πεταχτούν στον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας και θα λέμε κοιτάχτε τι πίστευαν το 2000 οι άνθρωποι εν έτει 3000 κοινής εποχής
Είχα δει ένα όνειρο παλαιότερα και μια και αναφέρεις το 3000, ζούσα στο 3000 ήμουν μαθήτρια και είχαμε τεστ πολλαπλών επιλογών για τις επιπτώσεις της πυρηνικής καταστροφής που έγινε το 2100 (το απεύχομαι), παραδόξως σε χαρτί.
Τα τρένα ήταν πολύ γρήγορα, έβλεπες μόνο μπερδεμένα χρώματα όταν περνούσαν. Αυτά μόνο θυμάμαι.
Το μέλλον είναι απρόβλεπτο.
Αλλά πολλά πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν και τώρα με τα μέσα που υπάρχουν, παρόλα αυτά γίνονται πόλεμοι και εκμετάλλευση ανθρώπων, οι θρησκείες παίζουν τον ρόλο τους αλλά δεν τον θεωρώ κυρίαρχο.

Άβαταρ μέλους
student
Δημοσιεύσεις: 3539
Εγγραφή: 22 Μαρ 2023, 13:04

Re: Ἡ προἐλευση τῶν ἰδεῶν τοῦ "Ἀντιχρίστου" & τῆς "Συντελείας τοῦ Αἰῶνος".

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student » 09 Ιαν 2024, 18:33

tanipteros έγραψε:
09 Ιαν 2024, 17:51
Antares έγραψε:
09 Ιαν 2024, 17:39
Γιατί; Πρώτη φορά αισθάνθηκα εγκεφαλικά κύτταρα να καίγονται. :smt005:
Με το ποστ του Σπύρου εννοώ.
εγώ ονειρεύομαι την εποχή που όλος ο πλανήτης θα είναι ενωμένος και θα εξερευνούμε τα αστέρια... άλλη συνείδηση κοσμική... :smt023
κι όλες αυτές οι απόψεις των θρησκειών θα πεταχτούν στον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας και θα λέμε κοιτάχτε τι πίστευαν το 2000 οι άνθρωποι εν έτει 3000 κοινής εποχής
Ναι έτσι...και θα είμαστε ο καθένας ένα από τα αμέτρητα points of light ενωμένα με την κοσμική συνείδηση...

μην ξυπνήσεις τελικά κάποια στιγμή μπροστά στο θρόνο Αυτού που χλευάζεις...να του παραθέσεις τη σοφία του διαμαντή και των αστρικών ταξιδιών σου παρέα με τα ονόματα των ανθρώπων των οποίων την πίστη τελικά κατάφερες να κλονίσεις κατά την εκτέλεση της αποστολής σου... τραγουδώντας....

Perception is reality...

Άβαταρ μέλους
student
Δημοσιεύσεις: 3539
Εγγραφή: 22 Μαρ 2023, 13:04

Re: Ἡ προἐλευση τῶν ἰδεῶν τοῦ "Ἀντιχρίστου" & τῆς "Συντελείας τοῦ Αἰῶνος".

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student » 09 Ιαν 2024, 18:38

O I έγραψε:
09 Ιαν 2024, 17:22

Δε νομίζω ότι διαφωνούμε κάπου αν λάβεις υπ' όψιν σου γιατί χρησιμοποίησα τη λέξη "αλληγορία/αλληγορικά".
Σε κάθε περίπτωση αν κάνω λάθος και δεν αντιλαμβάνομαι σωστά τις έννοιες, διόρθωσέ με.

.,
Σίγουρα δε διαφωνούμε. Αλλά να διορθώσω εγώ κάποιον άλλον...
εδώ τον εαυτό μου δεν μπορώ να διορθώσω στα πιο βασικά όσο και να προσπαθώ, να διορθώσω άλλον?
Άντε να πω καμιά γνώμη αξίας ... 0,02...το πολύ :) Μέχρις εκεί και πολύ μου είναι
Perception is reality...

Άβαταρ μέλους
tanipteros
Δημοσιεύσεις: 8677
Εγγραφή: 07 Μάιος 2018, 15:39

Re: Ἡ προἐλευση τῶν ἰδεῶν τοῦ "Ἀντιχρίστου" & τῆς "Συντελείας τοῦ Αἰῶνος".

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 09 Ιαν 2024, 18:44

student έγραψε:
09 Ιαν 2024, 18:33
αυτό το τραγούδι μάλλον το τραγουδάει ο Ιησούς που ονειρεύτηκε έναν κόσμο αγάπης και οι ακόλουθοι του χρησιμοποιήσαν την θρησκεία για εξουσιαστικούς σκοπούς και σκορπίσαν τον θάνατο και την δυστυχία στον κόσμο... :p2:
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:

Άβαταρ μέλους
tanipteros
Δημοσιεύσεις: 8677
Εγγραφή: 07 Μάιος 2018, 15:39

Re: Ἡ προἐλευση τῶν ἰδεῶν τοῦ "Ἀντιχρίστου" & τῆς "Συντελείας τοῦ Αἰῶνος".

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 09 Ιαν 2024, 18:48

taxalata xalasa έγραψε:
09 Ιαν 2024, 18:18
Πόλεις που χτίστηκαν σε επτά λόφους.

Africa
...
Americas
...
Asia
...
Europe

...
Oceania

...

Διαλέχτε... Έχει για όλα τα gusta!
για το σωματίδιο Χιγς και το 616 (666) ξέχασες να πεις...και την τετραγωνική ρίζα.......
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:

Άβαταρ μέλους
tanipteros
Δημοσιεύσεις: 8677
Εγγραφή: 07 Μάιος 2018, 15:39

Re: Ἡ προἐλευση τῶν ἰδεῶν τοῦ "Ἀντιχρίστου" & τῆς "Συντελείας τοῦ Αἰῶνος".

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 09 Ιαν 2024, 18:50

student έγραψε:
09 Ιαν 2024, 18:38
Σίγουρα δε διαφωνούμε. Αλλά να διορθώσω εγώ κάποιον άλλον...
εδώ τον εαυτό μου δεν μπορώ να διορθώσω στα πιο βασικά όσο και να προσπαθώ, να διορθώσω άλλον?
Άντε να πω καμιά γνώμη αξίας ... 0,02...το πολύ :) Μέχρις εκεί και πολύ μου είναι
οκ! άσε όσους μπορούν και διορθώνουν τον εαυτό τους και τους άλλους να κάνουν παιχνίδι....εσείς οι ανίκανοι σαπέρα... :hammer:
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών