Αμήν ρε συ φίλος...κι εσύ το δικό σου και πίστευε ότι σε κάνει καλό άνθρωπο. Μαζί είμαστε όσο το όνειρό μας είναι αυτόtanipteros έγραψε: ↑09 Ιαν 2024, 19:52ζήσε το όνειρο σου φίλε μου και πίστευε ότι σε κάνει καλό άνθρωπο...SpoilerShowstudent έγραψε: ↑09 Ιαν 2024, 19:50Φίλε μου σ ευχαριστώ. Αν ακόμα κι εσύ βλέπεις μέσα στην καρδιά μου την επιθυμία το καλό να νικήσει το κακό, όπως και να με χαρακτηρίσεις εξ αιτίας αυτού είναι ένα μεγάλο παράσημο. Έτσι πίστευα πάντα ρε φίλε ότι είμαι. Κάποιος που υποστηρίζει το καλό και απεχθάνεται το κακό, με τα απλοικά κριτήρια κάποιων παλιών αμερικάνικων φίλμ. Με την αλήθεια, το δίκαιο, την οικογένεια, την πατρίδα, την... ἀγάπη, χαρά, εἰρήνη, μακροθυμία, χρηστότης, ἀγαθωσύνη, πίστις, πραότης, ἐγκράτεια και ανέκαθεν απέναντι σεtanipteros έγραψε: ↑09 Ιαν 2024, 19:18έχεις πολλές εμμονές φίλε με θρησκευτικό περιεχόμενο και είσαι και σίγουρος ότι αυτά που διαβάζεις σε ένα βιβλίο που αναφέρεται σε άλλη εποχή ότι θα συμβούν στην ανθρωπότητα.... σε έχει γοητεύσει κατά κάποιο τρόπο όλη αυτή η καταστροφολαγνεία και η νίκη του καλού στο τέλος... μοίαζει σαν Αμερικάνικο φιλμ ηρώων που σώζουν τον πλανήτη.... τι να πω ...; Καλή τύχη !!!SpoilerShow
...εἰδωλολατρεία, φαρμακεία, ἔχθραι, ἔριδες, ζηλοτυπίαι, θυμοί, μάχαι, διχοστασίαι, αἱρέσεις,φθόνοι, φόνοι, μέθαι, κῶμοι, καὶ τὰ ὅμοια τούτων·
Και πάνω απ όλα, αν με έχει "γοητεύσει" όπως λες κάτι είναι το ότι τελικά...το κακό και οἱ τὰ τοιαῦτα πράττοντες
βασιλείαν Θεοῦ δὲν θέλουσι κληρονομήσει. Παίζει να ζήσουμε δηλαδή τελικά και χωρίς αυτά. Και μάλιστα, αιωνίως χωρίς αυτά και τα όμοια αυτών...όχι όμως επειδή εμείς γίναμε μάγκες μιας και οι άνθρωποι απέδειξαν και αποδεικνύουν κάθε μέρα το πόσο μάγκες είναι από το πως τα έχουν κάνει. Πόσο χαρακτηρίζουν την ανθρώπινη φύση τα παραπάνω καλά, και πόσο κυριαρχούν τα παραπάνω κακά και τα όμοια αυτών.
Αν δεν υπάρχει ο Κρίνων με δικαιοσύνη και μακροθυμία, δεν υπάρχει σωτηρία από την απώλεια στηριζόμενη σε ανθρώπινες δυνάμεις. Είμαστε απλά, ΓΤΠ!!! Μια χάρη ψάχνουμε να μας κάνει κάποιος που μπορεί ...μπας και γλυτώσουμε από αυτό που μας πρέπει και αξίζει! Και με έχει πραγματικά γοητεύσει το ότι μπορεί όντως να υπάρχει Αυτός...
...Αυτός που θα κρίνει απολύτως δίκαια και απολύτως μακρόθυμα, όπως σε κάποιες αμερικάνικες παλιές ταινίες.....
Ο Ιησούς Χριστός ο Ναζωραίος, ὁ λέων, ὅστις εἶναι ἐκ τῆς φυλῆς Ἰούδα, ἡ ῥίζα τοῦ Δαβίδ!
Ἀπεκρίθη δὲ πρὸς αὐτὸν ὁ Ἰωάννης, λέγων, Διδάσκαλε, εἴδομέν τινα ἐκβάλλοντα δαιμόνια εἰς τὸ ὄνομά σου, ὅστις δὲν ἀκολουθεῖ ἡμᾶς· καὶ ἠμποδίσαμεν αὐτόν, διότι δὲν ἀκολουθεῖ ἡμᾶς. Ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπε· Μή ἐμποδίζετε αὐτόν· διότι δὲν εἶναι οὐδεὶς ὅστις θέλει κάμει θαῦμα εἰς τὸ ὄνομά μου, καὶ θέλει δυνηθῇ εὐθὺς νὰ μὲ κακολογήσῃ· ἐπειδή ὅστις δὲν εἶναι καθ᾿ ἡμῶν, εἶναι ὑπὲρ ἡμῶν. Διότι ὅστις σᾶς ποτίσῃ ποτήριον ὕδατος εἰς τὸ ὄνομά μου, ἐπειδή εἶσθε τοῦ Χριστοῦ, ἀληθῶς σᾶς λέγω, δὲν θέλει χάσει τὸν μισθὸν αὑτοῦ
Αυτό που μπορεί να είμαι ανίκανος να καταλάβω, (ή μπορεί και να καταλαβαίνω ίσως ο ανίκανος) είναι γιατί τόση πρεμούρα να ....λακτίζῃς πρὸς κέντρα?
...ζήσε το όνειρό σου και άσε με κι εμένα να ζήσω το δικό μου...γιατί τόσο μένος και εμμονή με τον Κύριό μου?...πράος ήλθε και ταπεινός τη καρδία, αγάπη και δικαιοσύνη κήρυξε και έπραξε. Τι έχεις πάθει με την πάρτη Του και με όσους πραγματικά Τον αγαπάνε? Τα τυπικά και άκαιρα γενέθλιά Του ήλθανε, και έπαθες οργασμό πεσίματος από εκεί που ήσουν εξαφανισμένος. Δεν καταλαβαίνω ...ή καταλαβαίνω?
Εσύ έχεις θέμα με Αυτόν! Αυτός δεν έχει κανένα θέμα μαζί σου ακόμα και αν υπάρχει και είναι Αυτός που γράφτηκε και μαρτυρήθηκε. Ούτε εγώ, αλλά όταν Του την πέφτεις συνέχεια, άνθρωπος είμαι, με πιάνει ένα παράπονο και μια ανησυχία...μην τελικά τη δω τη φάτσα σου μπροστά στο θρόνο και δεν ακολουθήσει το χάπι εντ της παλιάς αμερικάνικης ταινίας...αλλά κανά μοντέρνο sιν sιτι sτάυλ...sss...666