Ναι, αυτό το ξέρω, αλλά πώς αλλάζει την κατάσταση όταν τα μέλη του συμφώνου δεν επιλέγουν περιουσιακή αυτονομία κατά την σύναψη αλλά το μετανιώνουν κατά την διάλυση (το οποίο είναι αυτονόητο σε κάθε διάλυση);vatraxos έγραψε: ↑18 Ιαν 2024, 21:57Αρθρο 6hellegennes έγραψε: ↑18 Ιαν 2024, 21:44Τι εννοείς ότι προκαθορίζεις τι σου ανήκει στην διάρκεια ισχύος;
Περιουσιακές σχέσεις
Με το σύμφωνο συμβίωσης ή και με μεταγενέστερο συμβολαιογραφικό έγγραφο μπορεί να ρυθμίζονται οι περιουσιακές σχέσεις των συμβληθέντων και ιδίως η τύχη των περιουσιακών στοιχείων που θα αποκτηθούν κατά τη διάρκεια του συμφώνου (αποκτήματα). Αν δεν υπάρχει συμφωνία για τα αποκτήματα, το κάθε μέρος έχει, μετά τη λύση του συμφώνου, αξίωση κατά του άλλου για ό,τι αυτό απέκτησε και με τη δική του συμβολή. Η αξίωση αυτή δεν γεννάται στο πρόσωπο των κληρονόμων του δικαιούχου, δεν εκχωρείται ούτε κληρονομείται από αυτούς, στρέφεται όμως κατά των κληρονόμων του υποχρέου. Η αξίωση παραγράφεται δύο έτη μετά τη λύση του συμφώνου.
Κουτσούμπας για γάμο ομοφυλόφιλων: «Αυτό δεν είναι πρόοδος, είναι βαρβαρότητα και σκοταδισμός»
- hellegennes
Re: Κουτσούμπας για γάμο ομοφυλόφιλων: «Αυτό δεν είναι πρόοδος, είναι βαρβαρότητα και σκοταδισμός»
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Dwarven Blacksmith
Re: Κουτσούμπας για γάμο ομοφυλόφιλων: «Αυτό δεν είναι πρόοδος, είναι βαρβαρότητα και σκοταδισμός»
Εγώ ως προχωκομμούνι πάντως δεν εντυπωσιάστηκα.
Αν έλεγε το παιδί χρειάζεται μάνα, πατέρα και Πατερούλη, οκ να το δεχτώ.
Αλλά τι επιλέγει να πει;
Αλλά τι επιλέγει να πει;
Οκ...δηλαδή; Πως επηρεάζει το ετερόφυλο ζευγάρι;Ο γάμος ομοφύλων σημαίνει από χέρι κατάργηση μητρότητας και πατρότητας.
Ναι οκ, θα μας πεις την ακριβή ζημιά ή θα επαναλαμβάνεις τα συνθήματα της αλτ ραιτ;Οδηγεί σε Γονέα 1, 2, 3 και βάλε…
Οκ συμφωνώ σε αυτό, να απαγορευτεί.στην ακραία εμπορευματοποίηση της γυναίκας μέσω της παρένθετης κύησης.
Bulletproof argumentέτσι ήταν και έτσι είναι

- hellegennes
Τα δικαιώματα μπορούν -και οφείλουν- να λυθούν νομοθετικά για οποιονδήποτε βρίσκεται σε οποιαδήποτε είδους σχέση. Δεν βρίσκω γιατί να χρειάζεται γάμος ή σύμφωνο ή οποιαδήποτε άλλου είδους πράξη και δεν μπορούν να λυθούν με απλές δηλώσεις που μπορούν να ακυρωθούν οποιαδήποε στιγμή, χωρίς συμβολαιογράφους και την εμπλοκή του κράτους.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑18 Ιαν 2024, 21:59Το αν βρίσκει οποιοσδήποτε το λόγο να κάνει οτιδηποτε, είναι προσωπικό του ζήτημα. Το θέμα είναι να έχει το δικαίωμα για να αποφασίζει. Τουλάχιστον πρέπει και τα ομόφυλα ζευγάρια να έχουν τα ίδια αναγνωρισμένα δικαιώματα, να μπορούν να πάνε σε ένα νοσοκομείο, κληρονομικά και χίλια δυο. Από εκεί και πέρα γίνεται συζήτηση, αλλά όταν ο κουτσουμπας αρνείται ακόμα κι αυτό, μιλάμε για σταλινοκρετινο.hellegennes έγραψε: ↑18 Ιαν 2024, 21:48Δεν θα παντρευτούν γιατί δεν βρίσκει τον λόγο αν δεν είναι να κάνεις οικογένεια (και ούτε εγώ τον βρίσκω, για να είμαι ειλικρινής, αν και στ' αρχίδια μου αν θέλει να παντρευτεί ο οποιοσδήποτε ακόμη και με το κομοδίνο του).Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑18 Ιαν 2024, 21:19Εμ, αφού είναι και κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων, πως θα παντρευτούν;Πρακτικά δεν γίνεται αλλά αυτός είναι ο λόγος που παντρεύεται ο κόσμος. Όποιοι παντρεύονται χωρίς να έχουν σκοπό να κάνουν παιδιά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί παντρεύονται.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑18 Ιαν 2024, 21:19η μήπως αν δεν κάνεις παιδιά ο γάμος είναι άκυρος;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Κοίταξε,επειδή δεν θέλει να αποξενωθεί εντελώς από την ευρύτερη αριστερά που είναι υπέρ του γάμου,το γυρίζει πάντα στο αγαπημένο του θέμα,την εμπορευματοποίηση,τον καπιταλισμό κλπ και κυρίως την παρένθετη μητέρα.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑18 Ιαν 2024, 22:02Εγώ ως προχωκομμούνι πάντως δεν εντυπωσιάστηκα.
Αλλά τι επιλέγει να πει;Οκ...δηλαδή; Πως επηρεάζει το ετερόφυλο ζευγάρι;Ο γάμος ομοφύλων σημαίνει από χέρι κατάργηση μητρότητας και πατρότητας.Ναι οκ, θα μας πεις την ακριβή ζημιά ή θα επαναλαμβάνεις τα συνθήματα της αλτ ραιτ;Οδηγεί σε Γονέα 1, 2, 3 και βάλε…Οκ συμφωνώ σε αυτό, να απαγορευτεί.στην ακραία εμπορευματοποίηση της γυναίκας μέσω της παρένθετης κύησης.Bulletproof argumentέτσι ήταν και έτσι είναι
Δηλαδή βάλλει εναντίον ενός μέτρου που ΔΕΝ θα προβλέπει το νομοσχέδιο (παρένθετη μητέρα για τους ομοφυλόφιλους) για προπέτασμα καπνού.
Σήμερα ο νόμος για την παρένθετη μητέρα για τα ετερόφυλα ζευγάρια είναι όσο αντιεμπορευματικός μπορεί να γίνει.Απαγορεύει την αμοιβή της παρένθετης μητέρας.Υποτίθεται ότι κάποια γίνεται παρένθετη μητέρα μόνο για λόγους αλληλεγγύης καιι για τον λόγο αυτό συνελήφθη όλο το κύκλωμα στα Χανιά.
Θα μου πεις γιατί τότε να γίνει κάποια παρένθετη μητέρα;συνήθως γίνονται συγγενείς.Είναι κάποια που έχει πρόβλημα και δέχεται η αδελφή της ή η ξαδέλφη της να γεννήσει το παιδί της.Θα ήταν αυτό αντίθετο σε ένα κομμουνιστικό κόσμο από τη στιγμή που υπάρχει η επιστημονική δυνατότητα;Δε νομίζω.Και τώρα δεν θα επτρέπεται στο γάμο ομοφύλών ούτε φυσικά έχει εξαγγελθεί κανένας Γονέας 1 ή Γονέας 2.
Επομένως εξαπολύει πυρά εναντίον πραγμάτων που δεν θα νομοθετηθούν γιατί δεν θέλει να προβάλλει πολύ ότι θα καταψηφίσει τον σκέτο γάμο ομοφυλοφίλων για να κρατήσει όσες γέφυρες μπορεί να κρατήσει με την υπόλοιπη αριστερά.
-
Εφόσον δεν προβλέπεται άλλος τρόπος από το κράτος, στηρίζεις αυτόν κριτικά και προτείνεις άλλους γενικότερα για όταν θα ανέλθεις εσύ την εξουσία η την επηρεάσεις. Σε διαφορετική περίπτωση είτε είσαι σταρχιδιστης είτε ομοφοβικός. Ο κουτσουμπας απλά είναι το δεύτερο και επειδή δε θέλει να ασχολείται καθόλου με το θέμα, να μην υπάρχουν καν αυτοί οι άνθρωποι ορατοί, αρχίζει κάτι ψευταριστεριστικες παπαρολογιες.hellegennes έγραψε: ↑18 Ιαν 2024, 22:04Τα δικαιώματα μπορούν -και οφείλουν- να λυθούν νομοθετικά για οποιονδήποτε βρίσκεται σε οποιαδήποτε είδους σχέση. Δεν βρίσκω γιατί να χρειάζεται γάμος ή σύμφωνο ή οποιαδήποτε άλλου είδους πράξη και δεν μπορούν να λυθούν με απλές δηλώσεις που μπορούν να ακυρωθούν οποιαδήποε στιγμή, χωρίς συμβολαιογράφους και την εμπλοκή του κράτους.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑18 Ιαν 2024, 21:59Το αν βρίσκει οποιοσδήποτε το λόγο να κάνει οτιδηποτε, είναι προσωπικό του ζήτημα. Το θέμα είναι να έχει το δικαίωμα για να αποφασίζει. Τουλάχιστον πρέπει και τα ομόφυλα ζευγάρια να έχουν τα ίδια αναγνωρισμένα δικαιώματα, να μπορούν να πάνε σε ένα νοσοκομείο, κληρονομικά και χίλια δυο. Από εκεί και πέρα γίνεται συζήτηση, αλλά όταν ο κουτσουμπας αρνείται ακόμα κι αυτό, μιλάμε για σταλινοκρετινο.hellegennes έγραψε: ↑18 Ιαν 2024, 21:48
Δεν θα παντρευτούν γιατί δεν βρίσκει τον λόγο αν δεν είναι να κάνεις οικογένεια (και ούτε εγώ τον βρίσκω, για να είμαι ειλικρινής, αν και στ' αρχίδια μου αν θέλει να παντρευτεί ο οποιοσδήποτε ακόμη και με το κομοδίνο του).
Πρακτικά δεν γίνεται αλλά αυτός είναι ο λόγος που παντρεύεται ο κόσμος. Όποιοι παντρεύονται χωρίς να έχουν σκοπό να κάνουν παιδιά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί παντρεύονται.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
- Frappezitis
Καθομαστε 5-6 μερες εν τω μεταξυ κ συζηταμε για ενα νομοσχεδιο ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΚΟΜΑ και το καλυτερο ειναι οτι ως επί το πλείστον, το συζηταμε με ανθρωπους που για τα καπιταληστικα μνημονια κ τα νομοσχεδια που περνούσαν νυχτα δεν ειχαν κανει ουτε μιση κουβεντα.
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι
ισραηλινοι.

Μεταξύ μας τώρα, δεν είναι το ζήτημα του γάμου που τον χωρίζει απο την υπόλοιπη αριστερά, είναι η πεποίθηση ότι η ομοφυλοφιλία γενικότερα είναι απαράδεκτη απο το κόμμα του ως "αστική παρέκκλιση". Εν προκειμένω αυτό είναι που τον αποξενώνει και απο την αριστερά και απο μέρος της δεξιάς και απο το κέντρο...γι'αυτό κάνει κύκλους και μιλάει περι ανέμων, γιατί ξέρει ότι αν το πει αυτό δημόσια θα φάει γιαούρτια, και προσπαθεί να το αποφύγειπατησιωτης έγραψε: ↑18 Ιαν 2024, 22:25Κοίταξε,επειδή δεν θέλει να αποξενωθεί εντελώς από την ευρύτερη αριστερά που είναι υπέρ του γάμου,το γυρίζει πάντα στο αγαπημένο του θέμα,την εμπορευματοποίηση,τον καπιταλισμό κλπ και κυρίως την παρένθετη μητέρα.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑18 Ιαν 2024, 22:02Εγώ ως προχωκομμούνι πάντως δεν εντυπωσιάστηκα.
Αλλά τι επιλέγει να πει;Οκ...δηλαδή; Πως επηρεάζει το ετερόφυλο ζευγάρι;Ο γάμος ομοφύλων σημαίνει από χέρι κατάργηση μητρότητας και πατρότητας.Ναι οκ, θα μας πεις την ακριβή ζημιά ή θα επαναλαμβάνεις τα συνθήματα της αλτ ραιτ;Οδηγεί σε Γονέα 1, 2, 3 και βάλε…Οκ συμφωνώ σε αυτό, να απαγορευτεί.στην ακραία εμπορευματοποίηση της γυναίκας μέσω της παρένθετης κύησης.Bulletproof argumentέτσι ήταν και έτσι είναι
Από ποιους θα φάει γιαούρτια; Από τα πάντα όλα;Σενέκας έγραψε: ↑18 Ιαν 2024, 22:31
Μεταξύ μας τώρα, δεν είναι το ζήτημα του γάμου που τον χωρίζει απο την υπόλοιπη αριστερά, είναι η πεποίθηση ότι η ομοφυλοφιλία γενικότερα είναι απαράδεκτη απο το κόμμα του ως "αστική παρέκκλιση". Εν προκειμένω αυτό είναι που τον αποξενώνει και απο την αριστερά και απο μέρος της δεξιάς και απο το κέντρο...γι'αυτό κάνει κύκλους και μιλάει περι ανέμων, γιατί ξέρει ότι αν το πει αυτό δημόσια θα φάει γιαούρτια, και προσπαθεί να το αποφύγει
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Δεν ξέρω τι είναι η αριστερά. Το ΚΚΕ εξάλου είναι πρωτίστως εργατικό , ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ κόμμα. το αριστερό έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Το ΚΚΕ δεν κάνει marketing. Το 8% που παίρνει , το παίρνει ακριβώς επειδή είναι αυτό που είναι και δεν αλλάζει ανάλογα με τις περιστάσεις.Σενέκας έγραψε: ↑18 Ιαν 2024, 19:57τολμώ να προβλέψω ότι μ'αυτή τη δήλωση το ΚΚΕ μόλις κλώτσησε ο,τι ελπίδες είχε για να πάρει σημαντικό ρεύμα στις εκλογές καθότι είχε ελπίδες να μαζέψει δυσαρεστημένους πρώην ζαίους, αλλά μόλις τους θύμισε ότι ως κόμμα δεν έχει απολύτως καμιά σχέση με αυτό που λέμε σύγχρονη αριστερά. Να και ένα θετικό
- Dwarven Blacksmith
Το Κόμμα δεν πρέπει να έχει θέση για την ομοφυλοφιλία ως φαινόμενο. Είναι τοσο ξεπερασμένο αυτό που ακόμα και ο Φιντέλ πρόλαβε να ζητήσει συγγνώμη. Για τον γάμο και την τεκνοθεσία ας έχει. Όπως και για τη σεξουαλικότητα ως κύρια ταυτότητα του ατόμου.Σενέκας έγραψε: ↑18 Ιαν 2024, 22:31Μεταξύ μας τώρα, δεν είναι το ζήτημα του γάμου που τον χωρίζει απο την υπόλοιπη αριστερά, είναι η πεποίθηση ότι η ομοφυλοφιλία γενικότερα είναι απαράδεκτη απο το κόμμα του ως "αστική παρέκκλιση". Εν προκειμένω αυτό είναι που τον αποξενώνει και απο την αριστερά και απο μέρος της δεξιάς και απο το κέντρο...γι'αυτό κάνει κύκλους και μιλάει περι ανέμων, γιατί ξέρει ότι αν το πει αυτό δημόσια θα φάει γιαούρτια, και προσπαθεί να το αποφύγειπατησιωτης έγραψε: ↑18 Ιαν 2024, 22:25Κοίταξε,επειδή δεν θέλει να αποξενωθεί εντελώς από την ευρύτερη αριστερά που είναι υπέρ του γάμου,το γυρίζει πάντα στο αγαπημένο του θέμα,την εμπορευματοποίηση,τον καπιταλισμό κλπ και κυρίως την παρένθετη μητέρα.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑18 Ιαν 2024, 22:02Εγώ ως προχωκομμούνι πάντως δεν εντυπωσιάστηκα.
Αλλά τι επιλέγει να πει;
Οκ...δηλαδή; Πως επηρεάζει το ετερόφυλο ζευγάρι;
Ναι οκ, θα μας πεις την ακριβή ζημιά ή θα επαναλαμβάνεις τα συνθήματα της αλτ ραιτ;
Οκ συμφωνώ σε αυτό, να απαγορευτεί.
Bulletproof argument

το κκε δεν κάνει τέτοιες ιδεολογικές εκπτώσεις, το κκε δεν το πολυνοιάζει αν σας αποξενώσει εσάς του προχω κουμμουνιστές, και ως ένα βαθμό δε σας θέλει κιόλαςDwarven Blacksmith έγραψε: ↑18 Ιαν 2024, 22:38Το Κόμμα δεν πρέπει να έχει θέση για την ομοφυλοφιλία ως φαινόμενο. Είναι τοσο ξεπερασμένο αυτό που ακόμα και ο Φιντέλ πρόλαβε να ζητήσει συγγνώμη. Για τον γάμο και την τεκνοθεσία ας έχει. Όπως και για τη σεξουαλικότητα ως κύρια ταυτότητα του ατόμου.Σενέκας έγραψε: ↑18 Ιαν 2024, 22:31Μεταξύ μας τώρα, δεν είναι το ζήτημα του γάμου που τον χωρίζει απο την υπόλοιπη αριστερά, είναι η πεποίθηση ότι η ομοφυλοφιλία γενικότερα είναι απαράδεκτη απο το κόμμα του ως "αστική παρέκκλιση". Εν προκειμένω αυτό είναι που τον αποξενώνει και απο την αριστερά και απο μέρος της δεξιάς και απο το κέντρο...γι'αυτό κάνει κύκλους και μιλάει περι ανέμων, γιατί ξέρει ότι αν το πει αυτό δημόσια θα φάει γιαούρτια, και προσπαθεί να το αποφύγειπατησιωτης έγραψε: ↑18 Ιαν 2024, 22:25
Κοίταξε,επειδή δεν θέλει να αποξενωθεί εντελώς από την ευρύτερη αριστερά που είναι υπέρ του γάμου,το γυρίζει πάντα στο αγαπημένο του θέμα,την εμπορευματοποίηση,τον καπιταλισμό κλπ και κυρίως την παρένθετη μητέρα.
Το ΚΚΕ έχει θέση για την Οικογένεια. Αυτή δεν αλλάζει επειδή έρχεται ένα trend. Και φυσικά στο ΚΚΕ υπάρχουν ομοφυλόφιλοι, αλλά αυτό δεν αποτελεί τροχοπέδη. Προσωπικά είμαι υπέρ του πολιτικού γάμου ομοφύλων με σκέψη ως προς την υιοθεσία-τεκνοθεσία, επειδή έχω ζήσει παιδιά ομόφυλων και δεν μου φαίνονται ανώμαλα. Αλλά σέβομαι όσα είπε ο σ. Δημήτρης.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
φωνάζω τους επαγγελματίες
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Άδωνις Γεωργιάδης: Όχι στο γάμο ομοφυλόφιλων και το τζάμι
από southern » 20 Ιαν 2024, 18:38 » σε Εσωτερική Πολιτική - 14 Απαντήσεις
- 771 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Rakomelofronas
16 Φεβ 2024, 10:48
-
-
-
Νέα δημοσίευση Γιατί η Εκκλησία έκανε τουμπέκα για το γάμο ομοφυλόφιλων;
από Αρίστος » 06 Ιούλ 2023, 16:30 » σε Θρησκειολογία - 52 Απαντήσεις
- 2566 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Γάταρος
24 Ιαν 2024, 04:12
-
-
-
Νέα δημοσίευση 23/1/2024 Συνοδος της Ιεραρχιας για γάμο ομοφυλοφίλων και υιοθεσία
από George_V » 22 Ιαν 2024, 18:50 » σε Εσωτερική Πολιτική - 93 Απαντήσεις
- 2511 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από The Rebel
29 Ιουν 2024, 20:35
-
-
-
Νέα δημοσίευση 170-175 βουλευτες αναμενεται να πουν ΝΑΙ στον γαμο ομοφυλοφίλων σημερα
από George_V » 15 Φεβ 2024, 11:29 » σε Εσωτερική Πολιτική - 3312 Απαντήσεις
- 46243 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Zelda
13 Μαρ 2024, 13:33
-